İçeriğe Yönlendir

Yangın s&#246ndürücü tüp kontrolü

Ahmet Özay

Recommended Posts

Ömer Aydogan
Sanayilerde bunların dolumlarını yapanlar var.. Yani böyle bir meslek, böyle bir sektör var..

Sadece sanayide değiller artık, her yerde bulunabiliyorlar. Geçenlerde kayseride izinde iken, babamda bir tane fazla boş tüp varmış aldım doldurttum. dolum 5 tl. yenisi ise 15 - 15+ değişmekte. Kayserideki dolum yerleri, şehir merkezine ilerlerken, sağ tarafda, DSİ karşısına düşüyor sanırım.

Zaten yolakenarlarında sıralı yangın tüplerini görürseniz, bilinki orada hem satım hem dolum yapılıyordur :D :lol2: çok aramaya gerek yok sadece biraz dikkat :lol2: zihninizi bir yoklayın bakalım muhakkak görmüşsünüzdür :):good1:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Özkan Pehlivan
(düzenlendi)

Bu yangın topları bırakın kaputu açmayı arabayı bile uçurur :D

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Hayrettin Gücin

Arkadaşlar yangın tüpleri konusunda bir iki söz de ben söyleyip bilgimi paylaşmak istiyorum.

araçalarımızda taşıyabilecegimiz tek tip tüpler KURU KİMYEVİ TOZ SÖNDÜRÜCÜLER olarak piyasada bulunmaktadırlar bu tüplerin ibreli (manometreli olanlarını tavsiye ediyorum ) ibresini inceledeginiz de yeşil ve kırmızı bölgeler göreceksiniz pratik olarak bilmeniz gereken; ibre bu iki rengin birleşim noktasında olmasıdır. bu tüpler yerde veya soguk zeminde sabit durursa içindeki toz tortu oluşturur ve taşlaşır. kullanılmaz hale gelir.

bir defa sıktıgınız tüp bitmemiş olabilir ancak siz yinede bu tüpü yeniden doldurmak zorundasınız zira püskürtücüsünden çıkan toz çok az miktar da olsa da vananın tam kapanmasını engeller ve içindeki basıncı yavaş yavaş boşaltır, bir zaman sonra baktıgınızda sıksanız bile püskürmez.

bu tüplerin bakımı 6 ayda bir yapılmalı ve yılda bir de içindeki toz yenilenmelidir, iç degişiminide kesinlikle güvendiginiz bir yere yaptırın çünkü bu piyasada bu işlerde denetim yok yani boşalttıgı tozu serip kurutup topaklanma varsa ezip tekrar doldurn esnaf var. oysa bu toz çok cüz i bir para ama işçilik para tutuyor. ayrıca her dolumda dış boyasının da yenilenmesine dikkat edin. tüplerinizi aracınızda en ücra köşeye degil bilakis el altında size en kolay ulaşma imkanı saglıyacak yerde tutun ve sabitleyin. Arada sırada çıkarıp sallayın ve basınç kontrolü yapın.

Aracınızda olsun ama rabbim kulanma durumunda bırakmasın amin.

Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

Son yapılan mevzuat değişikliğiyle tüplerin bakım ve kontrol süresi 1 yıla, değişim süresi ise 4 yıla çıkarıldı.Yangın ve iş güvenliği aynı zamanda yangın tüpü dolum bakım satışı yapan bir şirketimiz var malesef her işte olduğu gibi bu işte de yangın tüpüne kireç toz tebeşir ne bulduysa koyup satanlar var.Alırken tozun markasına dikkat edilmeli.Bir de arablarımız da araç yangın söndürme cihazı yerine 6kg'lık yangın söndürme cihazı taşınması daha faydalı olur,aynı şekilde evimizde de ulaşabileceğimiz bir yerde bulundurulmasında fayda var.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Akif Atalay

Yangın söndürme cihazları üzerinde ki manometreler basınç göstergesidir. Yani yangın söndürücünün boş/dolu olmasıyla ilgisi yoktur.

Tüpte kaçak vardır, itici gaz olan azot boşaldığından manometre düşük gösteriyordur. Yangın söndürücüler içindeki söndürme maddesini 8-10 sn. içerisinde tahliye edebilmek için ortalama 12-13 bar basınç yeterlidir.

Manometre değerleriniz daha az gösteriyorsa, cihazınıza azot gazı ilave ettiriniz.

A. Atalay

benimkinde ibresi boş u gösteriyor. Hiç kullanılmadığı halde bitiyormu bunlar kendi kendine yoksa ibresimi bozulmuştur ?
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...