İçeriğe Yönlendir

Connect otoyol hız limitleri

Misafir

Recommended Posts

arkadaşlar kullandığımız araçlar sonuçta kamyonet olarak geçiyor trafikte, bu araçlarla ilgili otoyol hız limitleri bineklerden farklımı?_ durum nedir bu konuda bilgisi olan varmı? birde ş.içinde sorun olmaz değilmi hani parktı giriş çıkış saatiydi vs.

yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şehir içinde Karabük'te sorun olmaz..

İstanbul köprülerinde sorun var...

Boğaziçinden geçemiyorsunuz..

Otoyol ve köprü geçiş ücretleriniz pahalı..

Şehirlerarası yollarda hız sınırınız 80 km.. Otobanlarda otomobiller 120 Kamyonetler 90 km..

Yorum bağlantısı

arkadaşlar bu 1. köprü 2. köprü muhabbeti ne iş ben bilmem istanbul yollarını biri bana otobandan çıktıktan sora ikinci köprüye geçmek için şu tabelayı takip et diyebilirmi yada bu köprülerin isimleri nedir?

ya bu çok gıcık bi iş arkadaşlar nedir yani biz ticaret yapmıyoruz ki araç hususi, kalıbıda belli yani.... acayip işleri bu devletin öldürücek beni... bence ford bu konuda bişey yapmalı

saygılar

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Boğaziçi köprüsünün girişinde kamyon giremez levhası var, o köprüden geçemezsiniz...İkinci köprüden geçmeniz gerekiyor....Ticaret yapmıyorsunuz ama aracınız ticari bir araba...

Yorum bağlantısı

ne yapabilir, kgm ye başvuru yapar, derki benim şu marka aracım iki köprüdende geçsin. sonuçta 1,5 kango veya 1,3 doblo hususi oto olarak trafiğe kaydedilebiliyorsa ve bu araçların kasa farkı yoksa biri geçer biri geçmez muhabbeti çok saçma, bu kasa grubundaki araçların geçişi bence sorun olmamalı.

bunu yapabilir...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
arkadaşlar bu 1. köprü 2. köprü muhabbeti ne iş ben bilmem istanbul yollarını biri bana otobandan çıktıktan sora ikinci köprüye geçmek için şu tabelayı takip et diyebilirmi yada bu köprülerin isimleri nedir?

İstanbul yaklaşınca Edirne levhalarını takip edip giderseniz 2. köprüye ulaşırsınız...

Yorum bağlantısı
İstanbul yaklaşınca Edirne levhalarını takip edip giderseniz 2. köprüye ulaşırsınız...

çok teşekkürler mehmet bey. işallah navigasyon cihazı alıp bu sorunuda haledicez artık bakalım nasip

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Sefa Bostan

serkan bey yanlış yönlendirme yapıyosunuz herkezin connect ti ticari olarak yazmıyo ruhsatta o yüzden ruhsatta hususi yazıyor sa bütün köprüden geçer fakat ruhsatta ticari diye kayıtlıysa geçemez

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
(düzenlendi)

1500cc üstü araçlar ( connect, partner ,combo vb...) ticari girdiği için istanbulda 1. köprüden geçemezler. Ayrıca T.C. şu anda 1 köprüden geçecek araçlar doblo ve yanlış hatırlamıyorsam kangoo ama tabii bunlarında ÖTV leri diğerlerine göre fazla oluyor.

Ayrıca bu tarz araçların otoyol veya 3 şeritli yollarda ( E 5 ) gibi ne olursa olsun sol şeritleri kullanmaları yasak, polis durdurup ceza yazar ise bilginiz olsun. Kapalı kasa olanlarının yani 2 kişilik olanlarının arkasındada insan taşımak yasak. ( bu konuda polis her ikisinede bana ceza yazmak istemişti o zamanlar öğrenciyiz abi diyerek kendimizi acındırark kurtulmuştuk :) )

İstanbul gişelerden geçtikten sonra Fatih Sultan Mehmet ( FSM ) köprüsü tabelalerını takip edeceksiniz bu 2. köprü oluyor. Gişelerden sonra ilk edirne tabelasının olduğu sağ çıkış

tarihinde S tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
serkan bey yanlış yönlendirme yapıyosunuz herkezin connect ti ticari olarak yazmıyo ruhsatta o yüzden ruhsatta hususi yazıyor sa bütün köprüden geçer fakat ruhsatta ticari diye kayıtlıysa geçemez

sıkça karıştırılan hususlar:

1. Tüm Connectlerin, Ruhsatta Tipi kamyonet olarak geçer, 1. köpüye giremez

2. Kullanım şekli karşısında hususi veya ticari yazar, bu da sigorta meblağını, bazı belgeleri farklılaştırır.

Fark bundan ibaret.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Ramazan Boran

arkadaşlar 2012 fort gornet silver 90 ps sahibiyım köprülerde otobanda benim arac 1 sınıfmı olarak geciyor kgs kartlarını ona göre alacagım ruhsatta n1 yazıyor servise sordum 1 sınıf dıyor bende ona göre 1 sınıf yaptırdım kgs kartını mehmet arkadaşim otobanda köprüde pahalı dedi ama taksi sınıfıda 1 sınıf servisın dedıgıne görede gornette 1 sınıf o zaman ruhsattada n1 yazıyor kımı1 sınıf kımi 2 sınıf hangısi dogru şaştım kaldım servise sordum aracın 1 sınıf dedi kgs kartını 1 sınıf yaptırdım dogrumu saygılı arkadaşlar bılgilendırin şimdiden selamlar

Yorum bağlantısı
Emin Önal

arkadaşlar 2012 fort gornet silver 90 ps sahibiyım köprülerde otobanda benim arac 1 sınıfmı olarak geciyor kgs kartlarını ona göre alacagım ruhsatta n1 yazıyor servise sordum 1 sınıf dıyor bende ona göre 1 sınıf yaptırdım kgs kartını mehmet arkadaşim otobanda köprüde pahalı dedi ama taksi sınıfıda 1 sınıf servisın dedıgıne görede gornette 1 sınıf o zaman ruhsattada n1 yazıyor kımı1 sınıf kımi 2 sınıf hangısi dogru şaştım kaldım servise sordum aracın 1 sınıf dedi kgs kartını 1 sınıf yaptırdım dogrumu saygılı arkadaşlar bılgilendırin şimdiden selamlar

1.sınıf doğru :yes:

Karayolları sınıfları aks aralığına göre ayırmıştır.

Connect-Doblo-Kango 1.sınıftır, Transporter tarzı araçlar 2. sınıfa girer.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Boran

tşk ler emin kardeş rahatladım bıraz ...<<

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Bide şimdi bu gibi ticari olan araçlarda src (emin diilim) belgesi zorunluluğu geldi sanırım.

Yorum bağlantısı
Emin Önal
(düzenlendi)

Bide şimdi bu gibi ticari olan araçlarda src (emin diilim) belgesi zorunluluğu geldi sanırım.

Evet..Güncel cezası şoföre 245,00 ruhsat sahibi şirkete 616,00 TL. SRC harici birde PSİKOTEKNİK belgesi alınması gerekiyor.

K2'yi aldıkta, SRC alamadım henüz.Zor iş, ehliyet sınavı gibi belirli periyodlarda karışık sorularla (trafik-motor-ilkyardım) sınava tabi tutuyorlar.

tarihinde Emin Önal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ticari, hususi kavramları karıştırıyorsunuz arkadaşlar...

Aracın kamyonet olması, onu ticarileştirmez...

O araç ile para kazanıyorsanız ancak o zaman o araç ticarileşir ve src, K gibi belgeleri almanız gerekir...

Şart bu, o araç ile para kazanıyor olmalısınız..

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

tşk ler emin kardeş rahatladım bıraz ...<<

Selamlar, otoyollarda elektronik teknik elemanı olarak diyorum ki; hangi araç olursa olsun iki aks aralığı 3,20 cm ve aşağısı olursa 1. sınıf olarak geçer yukarısı ise 2. sınıf tır. Transporter ve Transitlerin biliyorsunuz bir kısası birde uzunları var, kısa olursa 1. sınıf, uzun olursa 2. sınıf olarak geçer yani sizin aracınız 1. sınıf doğrudur.....

arkadaşlar kullandığımız araçlar sonuçta kamyonet olarak geçiyor trafikte, bu araçlarla ilgili otoyol hız limitleri bineklerden farklımı?_ durum nedir bu konuda bilgisi olan varmı? birde ş.içinde sorun olmaz değilmi hani parktı giriş çıkış saatiydi vs.

yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Sadece hız konusunda yardımcı olacağım, aracınız kamyonet sınıfında olduğu için otoyoldaki hız sınırı 95 Km'dir artı %10 opsiyon tanıyınca radar 104,5 Km olur ama her ihtimale karşı 100 Km'yi geçmemeniz tavsiye edilir.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal

O araç ile para kazanıyorsanız ancak o zaman o araç ticarileşir ve src, K gibi belgeleri almanız gerekir...

Abi K Belgesi adlı konudaki iletimi okumadın sanırım..

Belge almak için sıra beklerken yanımda senden daha yaşlı, emekli bir amca "tek suçum connect almak" diye dert yanarken elinde 2.460 TL'lik ceza makbuzu vardı..Yani belli bir standart oturtulamamış bence bu konuda..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

2.460 TL'lik ceza makbuzu vardı..Yani belli bir standart oturtulamamış bence bu konuda..

Maliye kaydı olmayanın K belgesi alması mümkün değildir.. Bu sebeple iptal edilir..

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Maliye kaydı olmayanın K belgesi alması mümkün değildir.. Bu sebeple iptal edilir..

Adamcağız mecbur ödemiş..Belge için müracaatı nasıl sonuçlandı fikrim yok..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Adamcağız mecbur ödemiş..Belge için müracaatı nasıl sonuçlandı fikrim yok..

Ben ödemezdim...

Tabi ticari bir yük taşımıyorsa.. Nasıl ve ne şartlarda yakalandığı da önemlidir..

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Ben ödemezdim...

Tabi ticari bir yük taşımıyorsa.. Nasıl ve ne şartlarda yakalandığı da önemlidir..

Ben ödemezdim...

Sordum..Silivri otobanında gişelerden geçince çevirmişler..Bagajda sadece eve aldığı 2 saksı çiçek varmış..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...