Yalçın İshak 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 Selamlar..Uzun araştırmalarım sonucunda dün akşam Fiesta Sport 1.6 dizel 90 bg aracıma chiptuning yaptırdım. Araçta bariz bi fark var. - Gaz tepkisi çok arttı. pedala küçük bi dokunmada hemen tepki veriyor. - Patinaj atma eğilimi çok fazla var (lastik masafım olucak:) - Karşıyaka otobanda düz yolda sabit 90 km/h hızla giderken eskiden 3.9-4.2 lt/100km olan yakıt sarfiyatı şimdi 3.3-3.5 lt/100km arasında. Yani sakin kullanınca ekonomik oluyor. çünkü gaz tepkisi arttığı için daha az basıyorsun. - 90 bg olan araç sanırım (en sevmediğim şey) 115 bg oldu. ama en yakın zamanda dynoya çıkıp değeri burdan size iletirim. Sorularınız olursa cevalamak isterim.. Saygılar.. hayırlı olsun.. uzun vadede 2 sorun yaşayabilirsiniz. birincisi düşük devirlerde farkında olmadan edinilen fazla torkun , motorunuzu yavaş ama etkili bir şekilde zarara uğratması.bunuda giderken dikiz aynasından görebileceğiniz extra siyah dumandan anlayabilirsiniz. ikinciside olması muhtemel ancak kesin değil.partikül filtresi yani konvertör arızası sebebiyle arıza lambası yanması.bunuda down pipe ile çözebilirsiniz. şunuda unutmayalım tüm bunlar uzun vadede olacağı ve muhtemelen o zamana kadar sizinde aracı satacağınızı varsayarsak chip tuning uygulamasından pek fazla zarar görmeyebilirsiniz. tekrar hayırlı olsun )) saygılar.. Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 Merhaba arkadaşlar bu chiptunining işini biraz kurcalamak amacı ile internetten bi paket aldım Ecu yazılımlarının olduğu ve birde Diagnostic kablosu aldım bu konuda tavsiyesi olan var mı bu daha iyidir ben bunu yaptım güzel oldu v.s aldığım paket : http://www.beatthegarage.com/product/obd2_..._audi_bmw_ford/ Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 Bu bildiğimiz arıza okuyucu silici , ELM gibi birşey? Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 Yukarıdaki sadece Ecu yazılımı belli başlı modeller ve markaların. Ecu ya bağlanmak için ise : http://www.dealextreme.com/p/ford-scanner-...scan-tool-45871 bundan almayı düşünüyorum ( 5 dolar paypal arıyorum ) sizinde tavsiyeleriniz varsa seve seve yaparım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 Ecu ya bağlanmak için ise : http://www.dealextreme.com/p/ford-scanner-...scan-tool-45871 Ebaydeki 20 dolarlıkla ayne şey değil mi bu ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 Yukarıdaki sadece Ecu yazılımı belli başlı modeller ve markaların.Ecu ya bağlanmak için ise : http://www.dealextreme.com/p/ford-scanner-...scan-tool-45871 bundan almayı düşünüyorum ( 5 dolar paypal arıyorum ) sizinde tavsiyeleriniz varsa seve seve yaparım bu cihazı 30-40TL den bulursunuz zaten Türkiye de Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 Valla baya bilgilendirici oldu veri okumak içinde olsa görme açısından alabilirim dealextremede 49 dolar civarı ebayde 29 dolar civarı. peki şöyle bi cihaz chip tuning yapamaz mı yalan mı söylüyolar ? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/KWP-2000-OB...=item19c9924178 Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 Bunlar chip tuning yapmada kullanılan ara birim soketleri Hiç birine inanma ve kanma kardeşim + sen chip tuning yapabilecek yatırımı yaptım desen bile Alientech sistem kurduğunu varsayalım NPN PNP kod okumayı biliyormusun Harita üzerindeki Aralıkların Hangisi devir bandı hangisi yakıt biliyormusun 2 sene boyunca Sadece Bu işi öğrenmek için Çalıştım Üniversite ve Lisede Bölümün Elektronikti Kolay bir iş değil Kafa sakin olacak ve orjinal değerleri hep göz önünde bulundurucan Denso Marka beyni Yazmayı geçtim Okusun yeter Çok komik değilmi yaaa . Zor bi iş olduğu belli bende yeniyim sadece merak dediğin kodlarıda okumayı bilmiyorum sadece araştırıyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 Bulduklarının hepsinin de şundan farkı olduğunu sanmıyorum... http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OBD2-CAN-BU...=item5640b9b56f Bende vardı bundan, oynasın diye Servet'e vermiştim galiba 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 Bulduklarının hepsinin de şundan farkı olduğunu sanmıyorum... http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OBD2-CAN-BU...=item5640b9b56f Bende vardı bundan, oynasın diye Servet'e vermiştim galiba bunlarda yazma yapıyor diye bir özellik vermemiş ama yukarıda verdiğim linkte yazma yaptığınıda söylemiş demekki yalan söylüyor ama ben deneyebilirim buda kendi sitesi ve desteklediği modeller : http://www.kwp2000.info/supported_ecus Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 Bulduklarının hepsinin de şundan farkı olduğunu sanmıyorum... http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OBD2-CAN-BU...=item5640b9b56f Bende vardı bundan, oynasın diye Servet'e vermiştim galiba Çağlar Bayur ve bende bu cihazın bluetooth lusu var Lokman abi ve Canın kilerde kargoda gelmesini bekliyoruz aracın tüm teknik verileri nokia marka telefonumuzdan sorunsuz olarak inceleyebiliyoruz Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 21 Ekim 2011 Paylaş 21 Ekim 2011 senin araca yeni yazilim yukleyebilmen icin linkteki cihaza ve ecm2001, winols gibi programlara ihtiyacin var tek basina yapan imkansiz map i kendin hazirliyamazsin bilgi isteyen bir is zaten bu is turkiyede okadar yuksek fiyatlarda degil bilen birisine yaptir bende kendi aracima yazilim atmayi dusunuyorum burda fiyatlar yuksek oldugu icin kendim yapmayi deneyecegim belki map i baskasindan rica ederim link burda Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 21 Ekim 2011 Paylaş 21 Ekim 2011 senin araca yeni yazilim yukleyebilmen icin linkteki cihaza ve ecm2001, winols gibi programlara ihtiyacin var tek basina yapan imkansiz map i kendin hazirliyamazsin bilgi isteyen bir is zaten bu is turkiyede okadar yuksek fiyatlarda degil bilen birisine yaptirbende kendi aracima yazilim atmayi dusunuyorum burda fiyatlar yuksek oldugu icin kendim yapmayi deneyecegim belki map i baskasindan rica ederim link burda Ben fiyatı yüzünden yapmaya çalışmıyorum öğrenmek için birtakım çabalar içerisindeyim dediğin cihazıda araştırıcam gerekirse alıcam. Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 21 Ekim 2011 Paylaş 21 Ekim 2011 Ben fiyatı yüzünden yapmaya çalışmıyorum öğrenmek için birtakım çabalar içerisindeyim dediğin cihazıda araştırıcam gerekirse alıcam. altta ecm2001 ile nasil map hazirlandigi anlatiliyor (fransizca) Web sitemi ziyaret et ikincisi beynin referansini kontrol edip alicagin flasher ile uyumlu olup olmadigina dikkat etmen gerekiyor (noktasi noktasina) benim gibi sacma sapan biseyler alipta sonra satmaya calisma diye soyluyorum isin biraz zor memlekette bu tur islere ilgisi olanlarin bilgi map program paylastigi bir forum yok malesef kolay gelsin Yorum bağlantısı
Eyüp Duygun 26 Ekim 2011 Paylaş 26 Ekim 2011 Peugeot/Ford/Citroen grupda 68hp'lik motor biraz can sıkıcı.Özellikle aracda 3 veya üzeri kişi varken.Şehir içi tümseklerden sonra aracı 1. vitese almadan gitmemesi.. Chip box ne kadar saglıklı verimli bilemiyorum bu motora hic takmadım takmamda. Yazılım ile o aletlerin alabilecegi max. gücün 10hp fazlasını alabilirsiniz. Yada yazılım ile alt devir müdahalesi,yüke göre ayar yapılabilir. Bu motorlar icin saglıklı rakamlar 20-22hp 40-45nm tork civarıdır. Yorum bağlantısı
Eyüp Duygun 28 Ekim 2011 Paylaş 28 Ekim 2011 Aks kafaları,frenlemeler vsvs.. bunlar diğer etkenler. Şanzuman olarak aracınız o güçlerde sağlıklı çalışabilir. 2.0 litre dizel 130hp olan bir araç cok stabil bir şekilde 155 hp olur. Yorum bağlantısı
Eyüp Duygun 28 Ekim 2011 Paylaş 28 Ekim 2011 Box var olan mazot basıncını rolantide de etkiler dip gazdada vsvs... Yazılım üzeri müsteri isteğine göre tam yük,yarım yük vsvs.. her çeşit ayarlama yapılabilir. O aletleri araçlarınıza takmayınız. Sözüm meclisten dışarı,yanlış anlaşılmasın chip tuning yaptırın diye demiyorum o aletden taktıracaksanız hiç taktırmayın Yorum bağlantısı
Engin Dündar 27 Kasım 2011 Paylaş 27 Kasım 2011 Arkadaslar bende uzun zamandır forum u takip edenlerdenim pek bir paylaşımda bulunmasamda bu konuda bir iki şey paylaşmak istedim uzun zamandır fiesta'mdaki yokuşta toparlama proplemini ortadan kaldırmak istiyordum yaşadıgım il'den dolayı chip konusuna pek sıcak bakamadım ve powerbox denilen cihazı aracıma alıp taktım izlenimlerimi şöyle aktarmak istiyorum . 1- 1 viteste çok dik yokuşları cıkarken aracım 1000 devir civarına düştügünde eskiden tıkanıyordu debriyajla tekrar kalmak zorunda kalıyordum bu sorun ortadan kalktı arac bir şekilde kendini toparlayıp hızlanıyor. 2- Aracımda forumlardan okudugum kadarı ile cok fazla bir güç artışı bekliyordum pek bekledigim gibi olmadı aracım en fazla 5 beygir daha güçlenmiş gibi geliyor yani çok fark beklemeyin. 3- powerbox ım ayarlı yanlız en yüksek ayarda sanki aracım boguluyormuş gibi geliyor yakıt fazla geliyormuş gibi orta ayarlarda arac daha rahat ivmeleniyor dumanı sürekli kontrol ediyorum yanlız daha en ufak bir dumanla karşılaşmadım en yüksek ayarda bile. 4- Turbo'nun yüksek basınc ürettigi devirlerde araba 2000 devir üstünde kullanırken ivmelenme iyi ama sanki aracı çok zorluyormuşum gibi geliyor birde psikolojik olabilir ama sürekli devirli kullandıgımda aracımdan mazot kokusuna benzer bir koku geliyor gibi algılıyorum. Kısacası özetlemek gerekirse powerbox kesinlikle çok çok performans kazandıran bir ürün degil ayagınıza sahip olursanız yakıtta çok ufak bir kazanımınız olabilir ancak ben pek sahip olamıyorum, Orta ayarda kullandıgımda aracım çok daha iyi toparlıyor gaza eskisi kadar çok basmıyorsunuz daha tepkili oluyor araç ürünü çok pahalı almadıgım için ve istedigim zaman cıkarıp 2. el sitelerinde satabilecegim için şimdilik iyi bir iş yapmışım gibi geliyor. Bu konu ile ilgili arkadaslarımın merak ettiklerini yanıtlayabilirim sadece bir kullanıcı olarak iyi ve kötü yönleriyle hayırlı akşamlar diliyorum. Yorum bağlantısı
Engin Dündar 27 Kasım 2011 Paylaş 27 Kasım 2011 Üzerinde ayar dügmeleri var basıncı arttırıp azaltabiliyorsunuz ben tamamen amatör olarak kullanmaktayım zaten cok zeka gerektiren hassas ayar yapılabilen bir cihaz degil. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Kasım 2011 Paylaş 27 Kasım 2011 O cihazların her motora ayarı başkadır, Aynı motoru kullansa da mesela Pejo 207 için bile ayrı ayar yapıyorlar. Yorum bağlantısı
Engin Dündar 27 Kasım 2011 Paylaş 27 Kasım 2011 Evet gercekten haklısınız en yüksek ayar en iyi demek degil motor için en uygun olanı yapılmalı cihaz 24 ayar kademeli eger bu konuda bana tavsiyede bulunabilecek arkadaslar varsa önerileri bekliyorum. Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt 28 Kasım 2011 Paylaş 28 Kasım 2011 Evet gercekten haklısınız en yüksek ayar en iyi demek degil motor için en uygun olanı yapılmalı cihaz 24 ayar kademeli eger bu konuda bana tavsiyede bulunabilecek arkadaslar varsa önerileri bekliyorum. en son bahsettiğiniz gibi bir kutuyu 109 hp lik focusta gördüm ( bildiğiniz kaputu açıp baktım yani) yoldada test ettim, gayet işe yarar görünüyordu, ayrıca sürekli bir duman atma olayı da yoktu, egzozuna da baktım kurum falanda yoktu, chip yapan arkadaşlar genelde duman atarak kendini belli ediyor.Bu kutu olayı bana daha mantıklı gibi gelmeye başladı Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan 29 Kasım 2011 Paylaş 29 Kasım 2011 hayırlı olsun.. uzun vadede 2 sorun yaşayabilirsiniz. birincisi düşük devirlerde farkında olmadan edinilen fazla torkun , motorunuzu yavaş ama etkili bir şekilde zarara uğratması.bunuda giderken dikiz aynasından görebileceğiniz extra siyah dumandan anlayabilirsiniz. ikinciside olması muhtemel ancak kesin değil.partikül filtresi yani konvertör arızası sebebiyle arıza lambası yanması.bunuda down pipe ile çözebilirsiniz. şunuda unutmayalım tüm bunlar uzun vadede olacağı ve muhtemelen o zamana kadar sizinde aracı satacağınızı varsayarsak chip tuning uygulamasından pek fazla zarar görmeyebilirsiniz. tekrar hayırlı olsun )) saygılar.. peki bir şey sormak istiyorum bu egr valfi iptalini gerçekleştirsek duman atma olayını azaltmaz mı forumda bu konu da vardı egr iptali sonucu hem duman azaldı hem performans arttı az da olsa diye connectler için bunun hakkında bilgi verirseniz sevinirim Yorum bağlantısı
Recommended Posts