Eyüp Duygun 29 Kasım 2011 Paylaş 29 Kasım 2011 (düzenlendi) En yüksek ayarda muhtemelen tam yükde vuruntu yapacakdır araç.Yüke göre degil düz mantık mazot basıncıyla çalıştığı için. Engin bey o kutuların markalara göre icindeki ayar skalası farklı. Aracınızı her gün yaptığınız güzergahda dinleyerek test edebilirsiniz.Ufak ufak artırarak.(en çok açıkda motorunuza fazla bir zarar vermez yani kırılmaz birşey olmaz denerken max. ayarıda deneyebilirsiniz) Ugraş bey her yazılımlı araç duman atar diye bir kaide söz konusu değildir. O işlem yapana ve yapılan araca göre çok farklılık gösterir. Sahibi olduğumuz 2010 model 3008 1.6 hdi araç 0km'den beri yazılımlı 145hp civarı ve sıfır duman. Fırsat bulursam video çekebilirim..diğer yandan 1.9 tdi 110hp olan bora yazılım üzeri +145hp'lerde duman atıyor.Buna etken motor teknolojisi,mazot,motorun sağlık durumu vsvs... 29 Kasım 2011 tarihinde Eyüp Duygun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Engin Dündar 29 Kasım 2011 Paylaş 29 Kasım 2011 Eyüp bey bilgileriniz verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim şu anda Bitlis ilinde görev yapmaktayım buralar çok soguk ve çok kısa mesafede kullanıyorum dogru ayarı bulabilecegimi pek sanmıyorum arac saglıklı çalışmıyor . Yanlız bi konuda dikkatimi çeken bi durum var ani hızlanmaya calıştıgımda aracım 2000 devire kadar ufak ufak kesilerek hızlanıyor 2000 devirden sonra akıcı hızlanıyor powerbox yokken böyle bi durum yoktu sizce bunun sebebi ne olabilir. Yorum bağlantısı
Eyüp Duygun 29 Kasım 2011 Paylaş 29 Kasım 2011 Mazot zor yanan maddedir.Benzınden cok daha yüksek sıcaklıklarda tutuşur.Heleki kalitesi düşükse çok daha fazla. Bu durumda tutuşma gecikmesi olabilir.Hele ki araç da orjınalınden daha zengin çalışıyor ise bu daha fazla olur.Oda kesinti,vuruntu yapabilir. Yazılım üzeri istenilen devire göre ayar yapılabilir.Mümkünse o aleti aracınızdan sökün 2. el satın derim ben. Ama soket yeride fiestada çok zor yerde kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Soner Bahadır 1 Aralık 2011 Paylaş 1 Aralık 2011 ben kıbrıs bayisiyle görüştüm aracın şase ve motor nosunu aldı bakayım dedi haber bekliyorum fiyat vermedi ama anlaşırsak yaptırmayı düşünüyorum 135 beygir olur dedi ama zararı olurmuki sitede 125 beygir yazıyor? Yorum bağlantısı
Soner Bahadır 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 1) Ben hiçbir problem yaşamadım. Yetkili servis bakımı sonrası oktaykanlara uğrayıp ikinci bir check-up yaptırırdım mesela. Turbom bile taş gibi çıkardı. Bence Gazihan'a uğrayıp sıkıntınızı iletin. Yardımcı olacaktır. Cızırtı genelde devrelerden çıkar. Garanti devam ediyorsa servise gidip kontrol de ettirebilirsiniz. 2) Servis chipi anlayamıyor zaten. Jantlardan dolayı çok yakıyordur diyip gönderiyorlar. Elinizdeki son focus yazılımı neyse yükleyin diye ısrarlarım sonucu yükletebildim. Zaten sizinki son versiyon demelerine rağmen dil döküp ustayla ikili ilişkileri ısıtınca yüklemeyi kabul ettirebildim. Yüklemenin bir yerinde beyin jant ölçülerini de soruyor. 225 40 18 i seçtirtip devam ettirdim. 20 dk kadar yükleme zaman alabiliyor. Servisin yazılımı, euro bilmemne normlarına göre en düşük yakıt tüketimi-en çevreci yanma için yazılmış bir yazılım zaten. Yakıt düşürmek için servisin yazılımından gerisi bence hikaye. Aracım hala garanti kapsamında olduğundan yazılım yüklemesine herhangi bir ücret ödemedim. Bakım yapılırken aradan çıkarttırdım. Sadece bakım ücreti ödedim. merhaba sefa bey size bir sorum olacak.2010 benzinli 1.6 115 focusum var bende chip yaptırmak istiyorum ACT'kıbrıs bayisiyle görüştüm K&N hava filitresi dahil 750 tl dediler ve aracın bi 125 beygir olacagnı 2.0 motor bir mondeoyla rahat gidebilecegni söyledi daha karar veremedim sizce yaptırmalımıyım.Asıl sorum ise chip yaptırdıktan sonra aracı servise götürdüğümüzde makinaya bagladıklarında chip iptalmi oluyor onu anlamadım? Yorum bağlantısı
Oğuzcan Uysal 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 2007 model fiesta tdcı aracıma chip tuning yaptırmak istiyorum çünkü araçtan eskisi gibi performans alamıyorum.aracı hiç hor kullanmadım bu güne kadar bakımlarını önceden yaptırdım.araçla ışıklardan kalkarken 1. vitesten 2300 devirde 2 vitese atarken silkeliyor kendini ve 160 da tıkanıyor.(160 a bile zorla çıkıyor).siyah duman yok bişi yok motoru gösterdim her ustaya mis gibi motor diyorlar ve tek çare olarak chip tuning olayını düşündüm.bu bana zararmı yoksa yararmı olur. Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 Bu işin yararı , zararı , getirisi , götürüsü vs. defalarca konuşuldu. Aracınızdan eskisi gibi performans alamıyorsanız aracınızda sorun var demektir. Daha önce kaç km/s hızlara çıkıyordu aracınız ? Bu arabadan anlayan birine gösterin aracınızı. İzmir'de Ustaeller serviste Sabri usta var , ben olsam bir uğrardım. Daha önce bende yaptırdığım için net konuşuyorum , bu motoru chiplemeyin ! İntercooler mevcut olmadığından turboyu soğutamıyoruz. Her an patlamaya hazır bir bomba gibi kızarmış vaziyette size gülümsüyor. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 Evet izmir gibi bir yerde Ustaeller gibi bir nimet var ve uğramıyorsunuz. İlk işim sabahın körü gitmek olurdu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 1,4 tdci'nin 160 yapması normal gibi görünsede, diğer saydıklarınız bence normal değil.. Carbon Clean yaptırın.. Sorunlu motorun sorunu yazılımla düzelmez.. Yorum bağlantısı
Oğuzcan Uysal 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 tavsiyeniz üzere ustaellere götüreceğim. araçla bu güne kadar konya ovasında rüzgarsız denebilecek kadar az rüzgarda 179 km gördüm ama aracın kapıları yerinden çıkacaktı titremeden. carbon clean izmirde nerde yapılıyor peki tavsiyeniz varmıdır ? Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 Şu anlattıklarınızı okuyunca kesinlikle Chip yaptırmayın aracınıza daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalırsınız. Yazılım (Remap) sadece sağlıklı motorlara yapılmasını öneririm. Enjektör ve Manifolt temizliği yapılıp tekrar durumuna bakılması gerekiyor. İzmir Ustaeller Sabri usta size en iyi şeklde yardımcı olacaktır... Yorum bağlantısı
Oğuzcan Uysal 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 ustaeller de sağolun birde şu şanzumanı 6 vites yapsak çok daha güzel olacakta nese Yorum bağlantısı
Oğuzcan Uysal 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 evet.o yüzden dedim zaten.arkadaşın babası almış test sürüşüne çıktık araç mükemmel bir ara 6. vitese takmaya korktum.daha sonra kendi aracıma bindim eve giderken 6. vites arıyordum 5 ten çıkardım daha sonra jeton düştü tekrar 5 le devam Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 (düzenlendi) Bencede chip falan hiç bulaşmayın, 160-170 zaten son hızı gibi birşey, bu motor zorlanmayı sevmez, ekonomik amaçlı bir motor bu, arasıra otoyolda 130-140 la 3-5 dk. kadar sürerseniz hemen toparlanır, ben uzun süre 90 la kullandığımdan hantallaşma olduğunda bu şekilde yapıyordum, şimdi ideal hızı buldum, sürekli 100 le gidiyorum ve 90 la gittiğimden daha az yakıyorum, devri 2250 gibi sabitleyerek sürerseniz moor hep atak kalıyor, bu arada EGR yi mutlaka kapatın, bu şekilde çok daha iyi çalışıyor bu motor, havayı kirletir demeyin, bu halde bile benzinli motordan daha az havayı kirletiyor bu makina. Sizde bu yavaş gitme ve egr yüzünden kurum vs. oluşmuş olabilir, bunları halledin ve wurth common rail katkı kullanın, bakalım düzelecekmi? Ayrıca balansta yaptırın, benimki 170 de hiç kıpraşmadan gidiyor, zangırdama hiç yok, sadece motor sesi had safhada oluyor o kadar (bu hız, kısa süreli ve deneme amacıyla yapılmıştır) 27 Aralık 2011 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 Devirlenmiyor mu yoksa devirlendiği halde hızlanmıyor mu. Devirlenmesi mi yavaşladı hızlanması mı ? Baskıda sorun olmasın ? Yakıt ne alemde eskisine göre bir artış var mı ? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 28 Aralık 2011 Paylaş 28 Aralık 2011 1-Bakımları ne sıklıkla yapıyorsunuz, orjina parça kullanıyormusunuz ve araçınız kaç bin km'de ? 2-Her bakımda yakıt filitresi değişiyormu? 3-MAf sensörü hiç temizlendimi ? 4-Hangi yağı kullanıyorsunuz ? 5-Aracı genelde hangi devir aralığında kullanıyorsunuz ? 6-Hangi yakıtı kullanıyosunuz ? Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt 28 Aralık 2011 Paylaş 28 Aralık 2011 1-Bakımları ne sıklıkla yapıyorsunuz, orjina parça kullanıyormusunuz ve araçınız kaç bin km'de ? 2-Her bakımda yakıt filitresi değişiyormu? 3-MAf sensörü hiç temizlendimi ? 4-Hangi yağı kullanıyorsunuz ? 5-Aracı genelde hangi devir aralığında kullanıyorsunuz ? 6-Hangi yakıtı kullanıyosunuz ? Hakim bey ben suçsuzum 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 28 Aralık 2011 Paylaş 28 Aralık 2011 Hakim bey ben suçsuzum Ne yaptın Abi bir gelişme varmı ? Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt 28 Aralık 2011 Paylaş 28 Aralık 2011 (düzenlendi) Ne yaptın Abi bir gelişme varmı ? Gelişme var anlaştık her şeyde bu gün arabayı istediler, ayın 2 si gibi yavru bende büyük ihtimal Ayhan bey şakama darılmadınız umarım: 28 Aralık 2011 tarihinde Uğraş Özyurt tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 28 Aralık 2011 Paylaş 28 Aralık 2011 Gelişme var anlaştık her şeyde bu gün arabayı istediler, ayın 2 si gibi yavru bende büyük ihtimal Ayhan bey şakama darılmadınız umarım: Darılacak birşey yok Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 Soner bey benzinli atmosferik araca chip yaptırmak paranızı çöpe atmaktan başka bişey değil.Alacağıız 10 bg için değmez. Birde sunu size kim söyledi alacağınız 10 bg ile 2.0 mondeo ile gidebileceğinizi o kişiyle telefonda bile görüşmeyin bence. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 chiptuning ostim e bugün mail attım 2007 tdci cvt li focusuma bir zararı olurmu diye sordum bir sorun olmaz bir müşterimize yaptık 2 yıldır bir sorun çıkmadı dedi fordclub tan adresinizi aldım dedim 500tl nakite yaparız dediler Merhaba Ercan bey bu araca daha önce yazılım uygulaması yaptık. Müşterimiz 2 yıldır sorunsuz olarak kullanıyor. Uygulama ücreti 500 lira nakit. Saygılarımla Cemal Arslan 30 Cadde 1339 Sokak (eski 547 Sokak) No 21 Merkez Sanayi Sitesi İvedik – Ankara Cemal Arslan ile irtibat halindeyseniz söyleyin beni arasın Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 Yok, o ismimi duyunca bilir niye aradığımı Yorum bağlantısı
Recommended Posts