Burak Catalyurek 17 Haziran 2012 Paylaş 17 Haziran 2012 Herkese merhaba, Umarım ölü bir konuyu hortlatmamışımdır. 109 'luk Focus2,5 aracıma önce box tunning uygulaması yaptırmıştım, ancak belli sıkıntılar oluşunca chiptunning yaptırdım. Aracımın ilk dyno değeri 111hp güç, 241nm tork idi, Box ile 121 hp, 270nm olmuştu. Chip tunning ile ~127 hp ve 278 nm oldu. Dyno çıktılarını aşağıya ekledim inşallah görüntüleyebilirsiniz. Chip ile box arasında gözlemlediğim en büyük fark, alt devirlerin canlanması oldu. Bir de güç ve tork eğrileri chipbox 'a göre daha düz şekilde gittiğinden hızlanırken birden anlık güç patlaması yaşayıp aracı yolda tutmaya çalışmak yerine daha uzun süre ve stabil bir ivmelenme yaşıyorsunuz. Dyno_table by burak catalyurek, on Flickr Dyno_grafik by burak catalyurek, on Flickr Yorum bağlantısı
Burak Catalyurek 17 Haziran 2012 Paylaş 17 Haziran 2012 Box' ın üzerindeki ayarları biraz fazla karıştırdığımdan olsa gerek, motor arizasi uyarisi verip 3000 rpm devir limitine girip duruyordu aracım. En son noktada inanmasi güç bir deger, 140 hp yi dynoda gördüm. Ancak araç stabil degildi. Sürekli ariza veriyordu Sitedeki diger uygulamalari da simdi inceleme firsatim oldu, genelde 130-135hp ile 300-320 Nm tork degerlerini gormus bu uygulamayi yaptiranlar. Acaba yaptirdigim yere geri gitsem mi? +8hp ve 30-40Nm tork icin? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Haziran 2012 Paylaş 17 Haziran 2012 dyno rakamlarına 5-10 mertebesinde bu kadar takılmayın derim. Yorum bağlantısı
Görkem Öçal 17 Haziran 2012 Paylaş 17 Haziran 2012 İlk çıktığınız dyno verisi 111hp remap sonrası değer ise 127hp ise o yazılımı bir elden geçirmek daha iyi olabilir. Görünüşe göre dyno zaten fazla ölçmüş bu durumda aracınızın dyno verisi 140+hp olmuş olması gerekir. Fakat aracınızla alakalı bir durum olabilir yazılımı yapan kişi bu limitleri uygun görmüş olabilir bu yüzden yazılım yaptırdığınız yerle tekrar iletişime geçebilir ya da bu sektörde kendini kanıtlamış başka firmalarla irtibat kurabilirsiniz... Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 30 Temmuz 2012 Paylaş 30 Temmuz 2012 arkadaşlar bende bu konuda çok kararsızdım ve en son race chip denilen bi eski adı ile boxa benzeyen bir cihaz satın aldım ürün yarın elimde olucak. bu markayı inceledim alman malı ve bir çok araç üzerinde test yapılmış ne kadar doğru orası merak uyandırıyor tabi bu marka hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 30 Temmuz 2012 Paylaş 30 Temmuz 2012 arkadaşlar bende bu konuda çok kararsızdım ve en son race chip denilen bi eski adı ile boxa benzeyen bir cihaz satın aldım ürün yarın elimde olucak. bu markayı inceledim alman malı ve bir çok araç üzerinde test yapılmış ne kadar doğru orası merak uyandırıyor tabi bu marka hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. racechip tamamen yanıtlma yöntemi ile çalışmakta. Performansı ve gücü ayarlamak için üzerinde 2 adet pot bulunmakta. Yüksek güç seçeneği ve devir bandına alındığında araç direk arıza lambası yakmaktadır. ARıza lambası yakmadan kullanımda gayet zevkli lakin dizelde hiç alışık olmadığımız şekilde avans vurması söz konusu malesef. Nominal seviyede bir güç için ise herhangi bir ses ve arıza lambası yakmadan kullanmak mümkün lakin biz sağlıklı olduğunu düşünmüyoruz bunun yerine daha ucuza yeniden harita yapılanmasını tercih ediyoruz. Not: 1.6 tdci 109ps focus da arıza lambası yakmadan en üst performansda avans vurdura vurdura sürekli aracı yüksek performansta kullandık. Yaklaşık 30bin km bu şekilde sorun çıkarmadı ama çıkarırmıydı ilerde bilemiyoruz. Bu şekilde bir depo ile de çok zorlanırsa 350km, zorlama ile 400km yol kat edilmiştir. Kaynak meşhur intercity focus Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 30 Temmuz 2012 Paylaş 30 Temmuz 2012 racechip tamamen yanıtlma yöntemi ile çalışmakta. Performansı ve gücü ayarlamak için üzerinde 2 adet pot bulunmakta. Yüksek güç seçeneği ve devir bandına alındığında araç direk arıza lambası yakmaktadır. ARıza lambası yakmadan kullanımda gayet zevkli lakin dizelde hiç alışık olmadığımız şekilde avans vurması söz konusu malesef. Nominal seviyede bir güç için ise herhangi bir ses ve arıza lambası yakmadan kullanmak mümkün lakin biz sağlıklı olduğunu düşünmüyoruz bunun yerine daha ucuza yeniden harita yapılanmasını tercih ediyoruz. Not: 1.6 tdci 109ps focus da arıza lambası yakmadan en üst performansda avans vurdura vurdura sürekli aracı yüksek performansta kullandık. Yaklaşık 30bin km bu şekilde sorun çıkarmadı ama çıkarırmıydı ilerde bilemiyoruz. Bu şekilde bir depo ile de çok zorlanırsa 350km, zorlama ile 400km yol kat edilmiştir. Kaynak meşhur intercity focus süha bey avans vurması nasıl oluyor onu anlayamadım ve neden dolayı kaynaklanıyor direk yanılttığı için mi. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 30 Temmuz 2012 Paylaş 30 Temmuz 2012 süha bey avans vurması nasıl oluyor onu anlayamadım ve neden dolayı kaynaklanıyor direk yanılttığı için mi. Avans vurma der iken bildiğimiz pistonun subaplara vurması. Sebebi ise istenilen zamandan önce yanma =patlama olması malesef Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 30 Temmuz 2012 Paylaş 30 Temmuz 2012 (düzenlendi) yani yol yakınken rotanızı değiştirin diyorsunuz yazılım işlemi daha mı iyi olur yazılımda avans problemi ile karşılaşırmıyım? . 30 Temmuz 2012 tarihinde Taner Gündüz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 30 Temmuz 2012 Paylaş 30 Temmuz 2012 Avans olayını yanlış anlamayın, yüksek performans almak istediğiniz zamana ayarladığınızda oluyor. Bence yazılım çok daha güvenli ki bunların dışında kişisel zevkinize göre programlatabilirsiniz Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 30 Temmuz 2012 Paylaş 30 Temmuz 2012 verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler. Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 30 Temmuz 2012 Paylaş 30 Temmuz 2012 İzmir'de 3. sanayi Osman Usta Egzoza giderseniz Okan Bey yardımcı olur. Birde Alsancak'da ecufast var. Can dijitalin sokağında. Yorum bağlantısı
Cihangir Erçetin 30 Temmuz 2012 Paylaş 30 Temmuz 2012 chip tuningin şuanki en son çıkan formatında performan artışı MAX. YÜZDE 32 dir. tork yüzde 26 dır... motora zarar vermez yüz km'de 1lt yakıt tasarrufu sağlar...bütçem uygun olunca hemen takmayı düşünüyorum...çok araştırdım. Yorum bağlantısı
Orçun Dikayak 31 Temmuz 2012 Paylaş 31 Temmuz 2012 Merhaba, 3.Sanayide MaxiService var orda Rıfat abimiz var oda Superchips anlaşmalı bi danışın derim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Temmuz 2012 Paylaş 31 Temmuz 2012 Şu chip olayını yapmaya değermi zararı varmı yokmu, şunu bir netleştiremedim kafamda Yorum bağlantısı
Orçun Dikayak 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 Abi benim kafamda değerlendirmeme göre yani chipi yaptırmaktaki sebep olmalı eğer öyle çok bi performan bekliyorsanız sanırım zararı olur yani ama benim istemekteki sebebim aracın yokuşta bi yüksek viteste bayılmaması klima açıkken gaza tepkisinin çoğalması gibi sebepler öyle basıyım uçıyım gibi bi niyetim yok Sizin bilginiz bizden yine fazla ama 1.4 motorlu arabadan fazla bişey beklemekte yanlış olur.Jant lastik taktığımda aracıma güvendiğimde yaptırmayı düşünüyorum Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 Benim isteğimde sollamada daha atik olması, acil durumda hazırda az daha güç olması, ha olursa ekonomi, gerçi acaip az yakıyor şuan, daha azalmaz, fabrika verisindeyim şuan, yarış-tokat-kalkış gibi dertlerim yok yani. Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 araca zarar verebilir diye geri duruyorum bir yandan da yazılımla benle aynı yakıtı 1.9 tdi seat la yakanları görünce yaptırsam mı diyorum, şu aralar klima falan derken de araba iyice bayılmaya başladı, artıları eksileri tarafsız olarak öğrenmek gerekiyor bu işi Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 Yazılım ile ekonomi sağlanır. Ancak sakin kullanımda sağlanır , yüksek devirde eskisine oranla daha çok yakar. Buna mukabil daha seri gider. Yazılım ile turbo basıncı ve yakıtı arttırıyoruz. Düşük devirde daha çok hava ekonomi sağlıyor , yüksek devirde daha çok yakıt , ekonomi falan bırakmıyor. Yani yazılım ile ekonomi arasındaki ilişki , ayağınız ile gaz pedalı arasındaki ilişki ile orantılıdır. Yazılım araca zarar verir düşüncesi yanlış. Araca zarar vermek için yazılıma ihtiyacınız yok. Her ışıkta gazlar , her vitesi bitirmeden bir sonrakine geçmezseniz , avans vurdura vurdura giderseniz vs.vs. yazılım olmadan da motoru indirebilirsiniz. Yazılımda önemli olan husus haritadır. İyi bir harita ile chip tuning hiç bir sıkıntı doğurmaz. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 Chip işi benimde kafamı karıştırıyor... Benim beklentim 68'lik aracımın 98 olması bunuda karşılarmı bilmiyorum... En önemli beklentim ise dik yokuşlarda rampalarda araçta 3-4 kişi olunca çıkamıyorum bile... Bunuda karşılarmı ? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 Yazılımla bizim arabalarda turbo basıncı artmaz sanırım, westgate sabit ayarlı bizim turbo da, başka nasıl ayarlanıyor bu basınç? Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 (düzenlendi) Chip işi benimde kafamı karıştırıyor... Benim beklentim 68'lik aracımın 98 olması bunuda karşılarmı bilmiyorum... En önemli beklentim ise dik yokuşlarda rampalarda araçta 3-4 kişi olunca çıkamıyorum bile... Bunuda karşılarmı ? Karşılar. 98 bg olmaz muhtemelen , olur aslında da biraz riskli olur. 88-90 bg 200 nm tork güzel değerler olur. Yazılımla bizim arabalarda turbo basıncı artmaz sanırım, westgate sabit ayarlı bizim turbo da, başka nasıl ayarlanıyor bu basınç? Elle ayarlanabiliyor westgate. 1 Ağustos 2012 tarihinde Rıfat Çakar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 Tamam o zaman, devir sayısı westgate ile ayarlanıyor, yazılıml değil yani, anladım. 1,4 tdci de en sağlıklı 88hp oluyo diye biliyorum, tam ekonomi ayarı. 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 Karşılar. 98 bg olmaz muhtemelen , olur aslında da biraz riskli olur. 88-90 bg 200 nm tork güzel değerler olur. Elle ayarlanabiliyor westgate. 90 beygirde işimi görür... Çünkü yokuşlarda durup kalkamadığım mecburen geriye gittiğim zamanlar çok oldu... Tamam o zaman, devir sayısı westgate ile ayarlanıyor, yazılıml değil yani, anladım. 1,4 tdci de en sağlıklı 88hp oluyo diye biliyorum, tam ekonomi ayarı. Ekonomi derken Ali abi ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts