İçeriğe Yönlendir

Chip Tuning

Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Balata bu durumdan pek memnun olmayacak sanırım :)

90 beygirde işimi görür... Çünkü yokuşlarda durup kalkamadığım mecburen geriye gittiğim zamanlar çok oldu... :D

Ekonomi derken Ali abi ?

Sakin sürüşte elbette.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Tamam o zaman, devir sayısı westgate ile ayarlanıyor, yazılıml değil yani, anladım.

1,4 tdci de en sağlıklı 88hp oluyo diye biliyorum, tam ekonomi ayarı.

Yazılım ile olmuyor , mekanik westgate var fiesta da. 1.5 tur açılıyor.

90 beygirde işimi görür... Çünkü yokuşlarda durup kalkamadığım mecburen geriye gittiğim zamanlar çok oldu... :D

Bu tür durumlarda el fireni ve patinaj daha iyi olur. Debrijaj kavrarken araçta gaz veriyor aslında ama yüklü iken pek faydası olmuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Balata bu durumdan pek memnun olmayacak sanırım :)

Sakin sürüşte elbette.

Hiç memnun değil zaten abi sayıp sövse yerdir... :)

Yazılım ile olmuyor , mekanik westgate var fiesta da. 1.5 tur açılıyor.

Bu tür durumlarda el fireni ve patinaj daha iyi olur. Debrijaj kavrarken araçta gaz veriyor aslında ama yüklü iken pek faydası olmuyor.

Chipin mi faydası olmuyor... ?

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Chipin mi faydası olmuyor... ?

Yok yok , debriyaj kavrama noktasında iken aracın gaz vermesinin yüklü iken pek faydası olmuyor. Yazılım ile bu sıkıntı giderilir , tamamen olmasa bile büyük ölçüde giderilir.

Şu westgate' i hiç yazılım yapmadan 1.5 tur açsak ne olur peki :)

1.5 tur çok olur o zaman , ama orjinal yazılım ile ne kadar basınç verilebilir bunu bilmiyoruz. İllaki faydası olur ama yazılım kadar etkili olamayacağı aşikar. Hava lazım , ama yakıtta lazım. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Yok yok , debriyaj kavrama noktasında iken aracın gaz vermesinin yüklü iken pek faydası olmuyor. Yazılım ile bu sıkıntı giderilir , tamamen olmasa bile büyük ölçüde giderilir.

1.5 tur çok olur o zaman , ama orjinal yazılım ile ne kadar basınç verilebilir bunu bilmiyoruz. İllaki faydası olur ama yazılım kadar etkili olamayacağı aşikar. Hava lazım , ama yakıtta lazım. :)

Sıralı geldi en can alıcı soruya İstanbulda bu işi kim profosyonel bir şekilde yapar... ? ACT nin İstanbulda şubesi varmı mesela ?

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Sıralı geldi en can alıcı soruya İstanbulda bu işi kim profosyonel bir şekilde yapar... ? ACT nin İstanbulda şubesi varmı mesela ?

Gel Maslak'ta Bekir'e yaptırırız. :) Arabayı nasıl kullanıyorsan , ona göre bir harita ayarlar.

http://www.servispasaoglu.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=82:chip&catid=40:slideshow&Itemid=75 Bu da internet sitesi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Gel Maslak'ta Bekir'e yaptırırız. :) Arabayı nasıl kullanıyorsan , ona göre bir harita ayarlar.

http://www.servispas...eshow&Itemid=75 Bu da internet sitesi.

:vreka: super oldu işte şu ramazanı bi atlatalım o zaman yaptıralım... Sende yaptır Rıfat gaza gel hadi... :D Ortalama fiyat alabilirmyiz peki gaza gelip gidicez sonra rolantide geriye dönmeyelim... :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

:vreka: super oldu işte şu ramazanı bi atlatalım o zaman yaptıralım... Sende yaptır Rıfat gaza gel hadi... :D Ortalama fiyat alabilirmyiz peki gaza gelip gidicez sonra rolantide geriye dönmeyelim... :D

Yok yahu benim araba iyi. :) 500-600 TL ye hallederiz. Geçen sene 500 TL idi , zam yapmadıysa aynı fiyat olur. :) 1.4 TDCİ motor araştırayım ben senin için 3500-4000 TL ye buluruz. :D :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

Yok yahu benim araba iyi. :) 500-600 TL ye hallederiz. Geçen sene 500 TL idi , zam yapmadıysa aynı fiyat olur. :) 1.4 TDCİ motor araştırayım ben senin için 3500-4000 TL ye buluruz. :D :D

Paşaoğlu iyidir ;) 4. ayda bana 500 liraya yaptıydı. ardından bi kaç kez aradı varmı bi sorun diye. şu ana kadar sorunsuz kullanıyorum. biraz dumanlı ama ;) olsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Paşaoğlu iyidir ;) 4. ayda bana 500 liraya yaptıydı. ardından bi kaç kez aradı varmı bi sorun diye. şu ana kadar sorunsuz kullanıyorum. biraz dumanlı ama ;) olsun.

Senin arabayı eskişehir de neden denemedik ki. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Peki uğraşmadan race chip pro alsak, ne gibi sorunlar çıkar, ne dersiniz buna?

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Peki uğraşmadan race chip pro alsak, ne gibi sorunlar çıkar, ne dersiniz buna?

Race chip pro'yu max ta kullanırsanız , hangisi önce olur diye tahmin yürütürüz. Piston kol çıkarma , enjektör erime , turbo patlama. :D

Yanıltma sistemi ile çalışıyor , evet performanslı , ama sağlıklı değil. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

3500-4000 TL mi :shok: E çok ucuzmuş benim günlük yeme içme param o... Zaten 8000 TL den aşağı olmasın mümkünse... Ben kendime ucuz yaptırmış dedirtemem elaleme... :D :D :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

3500-4000 TL mi :shok: E çok ucuzmuş benim günlük yeme içme param o... Zaten 8000 TL den aşağı olmasın mümkünse... Ben kendime ucuz yaptırmış dedirtemem elaleme... :D :D :D

3500-4000 mi sudan ucuz, 2 motor alıcak kaar tasarrufum zaten oldu bile :D

Hemen sevinmeyin , bu sadece yarım motor için fiyat. Yani sekmanlar , pistonlar , piston yatağı ve blok. Daha bunun ruhsata işletme masrafı var , işçiliği ıvırı zıvırı var. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Ossun, onlar dahil 2 motor tasarrufum hala var :biggrin:

Arabanın hakkını ver Ali Abi. :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

Senin arabayı eskişehir de neden denemedik ki. ;)

boşluğuna gelmiştir abi :D bi dahakine nasipse artık ;)

Race chip pro'yu max ta kullanırsanız , hangisi önce olur diye tahmin yürütürüz. Piston kol çıkarma , enjektör erime , turbo patlama. :D

Yanıltma sistemi ile çalışıyor , evet performanslı , ama sağlıklı değil. :)

+1

aynen öyle. common raili yanıltıyo ;) kandırtmayın fordlarınızı :p

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Elle ayarlanabiliyor westgate.

Şunu iyice aç hele. :p

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Şunu iyice aç hele. :p

Turbonun üzerini kaplayan o parlak metali kaldırdığın zaman , turbonun westgate'ine ulaşıyorsun. Vida gibi zaten , oradan aç-kapa yapabiliyorsun. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Hemen sevinmeyin , bu sadece yarım motor için fiyat. Yani sekmanlar , pistonlar , piston yatağı ve blok. Daha bunun ruhsata işletme masrafı var , işçiliği ıvırı zıvırı var. :D

İyi iyi kimse ucuza kaçmış demez işte... :D o kesmezse 8 tane daha motor alırız patlatıp patlatıp kullanırız... :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ayarı kaçırıp pervaneyi dağıtmayalım sonra :)

Bu arada aklıma gelmişken, diyelimki turbo mil kesti dağıldı, yağ veriyor, yada mil kesmedi ama hala takır tukur dönüyor (tabi ıslık vs. belirti göstermediyse veya gösterdi, siz bunları kaale almayıp kullanmaya devam ettiyseniz) duman oldu ortalık, hemen durup kontak kapadınız fakat motor stop etmedi, ne yaparsanız ve bunun sebebi nedir?

Cevap verin bakalım, az ihtimal ama olursa ne yapacağınızı biliyormusunuz bakalım :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...