Ali Cihangiroğlu 2 Ağustos 2012 Paylaş 2 Ağustos 2012 (düzenlendi) Bilemedin, servise gitmeyi bırak, motorun 1 dk. bile dayanamaz zaten, kol yatak ne varsa dağıtır, hadi bilen aranıyor 2 Ağustos 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Ağustos 2012 Paylaş 2 Ağustos 2012 Yağ ile çalışan bir motorumuz olur; vitese takıp stop ettirilir.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 Ağustos 2012 Paylaş 2 Ağustos 2012 (düzenlendi) Sende bilemedin, vitese taksan bile zor stop etmen, bir tarafı kırar yada çarparsın, sebebini düşünün bakayım Aslında iyi yaklaştın, cevap yazdığında "Yağ ile çalışan bir motorumuz olur" şimdi ne diyorsun! 2 Ağustos 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Ağustos 2012 Paylaş 2 Ağustos 2012 Sende bilemedin, vitese taksan bile zor stop etmen, bir tarafı kırar yada çarparsın, sebebini düşünün bakayım Aslında iyi yaklaştın, cevap yazdığında "Yağ ile çalışan bir motorumuz olur" şimdi ne diyorsun! Diyecek birşey bulamıyorum Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 2 Ağustos 2012 Paylaş 2 Ağustos 2012 Ayarı kaçırıp pervaneyi dağıtmayalım sonra Bu arada aklıma gelmişken, diyelimki turbo mil kesti dağıldı, yağ veriyor, yada mil kesmedi ama hala takır tukur dönüyor (tabi ıslık vs. belirti göstermediyse veya gösterdi, siz bunları kaale almayıp kullanmaya devam ettiyseniz) duman oldu ortalık, hemen durup kontak kapadınız fakat motor stop etmedi, ne yaparsanız ve bunun sebebi nedir? Cevap verin bakalım, az ihtimal ama olursa ne yapacağınızı biliyormusunuz bakalım hava alması engellenir Önce yağ çubuğu çıkartılır ardından da emmiş yada basınç borusu tıkanır Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 Ağustos 2012 Paylaş 2 Ağustos 2012 (düzenlendi) Hadi yazayım da aklınızda bulunsun, eğer turbo yağ basmaya ve ortalık beyaz dumana boğulmaya başladıysa, anında stop edin, durmayı bile beklemeyin, direk boşa alın ve stop edin, arabayı durdurduğunuzu kabul edelim, bu durumda turbo yağ dolar ve biriken yağ turbonun basmasıyla hızla emişten silindire girer, bu olduğunda geri dönüş çok zordur, motor direk yağı yakmaya başlar (dizel de olur, benzinli anında stop eder) stop etmek imkansız gibi birşey, kendiliğinden maks devre çıkar ve dayanamazsa (giren yağın miktrıda önemli tabii) kol yatak ne varsa dağıtabilir, eğer böyle bir şeye denk gelirseniz aslında yapacak zamanınızda pek olmaz ama, yapılması gereken anında motoru açıp, turbo yağ hortumunu, bir şekilde kesmektir, yani yağı keseceksiniz, tabii yapabilirsiniz. hava alması engellenir Önce yağ çubuğu çıkartılır ardından da emmiş yada basınç borusu tıkanır Tam yazarken yazmışsın, afferim, tabii bunları yapacak zaman bulursan ve motor dayanırsa. 2 Ağustos 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 2 Ağustos 2012 Paylaş 2 Ağustos 2012 Hadi yazayım da aklınızda bulunsun, eğer turbo yağ basmaya ve ortalık beyaz dumana boğulmaya başladıysa, anında stop edin, durmayı bile beklemeyin, direk boşa alın ve stop edin, arabayı durdurduğunuzu kabul edelim, bu durumda turbo yağ dolar ve biriken yağ turbonun basmasıyla hızla emişten silindire girer, bu olduğunda geri dönüş çok zordur, motor direk yağı yakmaya başlar (dizel de olur, benzinli anında stop eder) stop etmek imkansız gibi birşey, kendiliğinden maks devre çıkar ve dayanamazsa (giren yağın miktrıda önemli tabii) kol yatak ne varsa dağıtabilir, eğer böyle bir şeye denk gelirseniz aslında yapacak zamanınızda pek olmaz ama, yapılması gereken anında motoru açıp, turbo yağ hortumunu, bir şekilde kesmektir, yani yağı keseceksiniz, tabii yapabilirsiniz. Tam yazarken yazmışsın, afferim, tabii bunları yapacak zaman bulursan ve motor dayanırsa. birde ben sorayım bu şekilde, kontak kapalı araç çalışıyor kaç bin devir çevirir örneğin 1.6 tdci focus Yorum bağlantısı
Cihangir Erçetin 2 Ağustos 2012 Paylaş 2 Ağustos 2012 hp artıyor...kesinlikle normalinden daha yüksek bir performansı olur...böylelikle deviri yükseltip rahatlıkla sollarsın ali abi:) Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Ağustos 2012 Paylaş 2 Ağustos 2012 birde ben sorayım bu şekilde, kontak kapalı araç çalışıyor kaç bin devir çevirir örneğin 1.6 tdci focus gel göstereyim, sektörde 1 numarayız, 5 bloğu tükkana toplamışlığım var, vesile ile ana kol yatak saalmdır bişicik olmaz Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 Ağustos 2012 Paylaş 2 Ağustos 2012 Vallahi ibre sona dayanır, maks devrin 2 katı vurur ve yörüngeye kol fırlatır sanırım. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 3 Ağustos 2012 Paylaş 3 Ağustos 2012 Vallahi ibre sona dayanır, maks devrin 2 katı vurur ve yörüngeye kol fırlatır sanırım. işte bu rekoru Çağlar abi kırdı yukarda dediği gibi. Bir yerden bakılmış yaptığı devir 12bin ve araçta sıkıntı yok , sanırım bir sente atlama söz konusu olmuştu Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Ağustos 2012 Paylaş 3 Ağustos 2012 (düzenlendi) Hehhe bildim işte ne haber Bu arada Çağlar abi 12000 devri hangi motorda yaptı, tdci ise çok sağlam bir motor demekki 3 Ağustos 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kadir Köse 12 Ağustos 2012 Paylaş 12 Ağustos 2012 Benim araç da zaten Hertürlü sorun mevcut, o yüzden sorun yok 2012 1.6 Tdci , 115hp ne kadar yükseltilebilir, tuning e uygunmudur? Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 12 Ağustos 2012 Paylaş 12 Ağustos 2012 Mk 4 zaten 140ps yazılım ile 165-170 olur. 1.6 tdcı ise 145-150 olur bunlar biraz üst limit gibi düşünülür ise biraZ daha düşük yaptırılır ise güzel olur 1 Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 18 Ağustos 2012 Paylaş 18 Ağustos 2012 Arkadaşlar bu M.Gazihanla samimi olanlar varmı? Yani bakıyorum 105lik tdi motordan 165hp çıkarmış.Hiçbir sorunda yok diyor,elimizde hiçbir araç kalmadı daha diyor.Verimli bir motormuş...vs Arabanın stock beygir gücünün kaç katı gücünü almış.Sizce ne kadar güvenilir ? Gazihan tecrübelidir. Senin aracın yeni henüz. Rodajını güzelce tamamla , ilk bakımdan sonra istersen yaptırırsın. Dyno da 165 ps görür , fakat tekerleğe iletilen gerçek güç 110-120 olabilir. Şu an da da tekerlik gücün 80-90 ps aralığında bir rakamdır. TDİ chip tuning için en ideal dizel motor denebilir. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 18 Ağustos 2012 Paylaş 18 Ağustos 2012 Taze motora fazla yüklenince sapıtıyor. İlk 30.k'ya kadar % 20 güç yeter Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 18 Ağustos 2012 Paylaş 18 Ağustos 2012 bir vw nim olsa revo yapardım. 105 tdi için var mı bilmiyorum. Gazihan bu araç için mi elimizde kalan olmadı demiş genel mi : 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 18 Ağustos 2012 Paylaş 18 Ağustos 2012 Yazılım yapan biri olsam ve isim yapsam, elimde motor kaldı dermiyim, delimiyim 4 Yorum bağlantısı
Abdullah Gülgün 3 Eylül 2012 Paylaş 3 Eylül 2012 Arkadaşlar, forumda ve internette sık sık duymaya başladığım chip tunning hakkında görüşlerinize ihtiyacım var. Gerçi performans olarak zaten tatmin edici bir gücü var ama o sık sık bahsedilen %10 yakıt tasarrufu kısmı cazip geliyor. Ne dersiniz chip tunnig yaptırayım mı? Saygılar Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 3 Eylül 2012 Paylaş 3 Eylül 2012 Bu konuda forumda arama yaparsanız çok detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 3 Eylül 2012 Paylaş 3 Eylül 2012 Arkadaşlar, forumda ve internette sık sık duymaya başladığım chip tunning hakkında görüşlerinize ihtiyacım var. Gerçi performans olarak zaten tatmin edici bir gücü var ama o sık sık bahsedilen %10 yakıt tasarrufu kısmı cazip geliyor. Ne dersiniz chip tunnig yaptırayım mı? Sygl. Tasarruf kısmı pazarlama taktiği. Azalma falan olmuyor... Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 3 Eylül 2012 Paylaş 3 Eylül 2012 Chiptunning ile ilgili bilgilerin ortak bir noktaya bağlanması gerekiyor bence zira 1,2,3. sayfadaki bilgiler birbirini desteklerken 4. sayfadaki bilgiler birbirnini tutmuyor... Ve benim gibi chip yapmak isteyenlerin kafası karışıyor... Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 3 Eylül 2012 Paylaş 3 Eylül 2012 Chiptunning ile ilgili bilgilerin ortak bir noktaya bağlanması gerekiyor bence zira 1,2,3. sayfadaki bilgiler birbirini desteklerken 4. sayfadaki bilgiler birbirnini tutmuyor... Ve benim gibi chip yapmak isteyenlerin kafası karışıyor... Ne gibi kafanız karışıyor? Yakıt azalma olmuyor dedim diye kafanız karışmasın çünkü araç o kadar farklı oluyorki tasarruf etmek aklınıza gelmiyor. Zaten bu işlem tasarruf etmek için yaptırılmaz. Tasarruf isteyen gaz pedalına biraz saygılı davranır olur biter. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 3 Eylül 2012 Paylaş 3 Eylül 2012 Ne gibi kafanız karışıyor? Yakıt azalma olmuyor dedim diye kafanız karışmasın çünkü araç o kadar farklı oluyorki tasarruf etmek aklınıza gelmiyor. Zaten bu işlem tasarruf etmek için yaptırılmaz. Tasarruf isteyen gaz pedalına biraz saygılı davranır olur biter. değişik bir sorum olsun Fatih abi. Motoru iyi açılmış güzel giden araç mı az yakar, yoksa motoru düzgün açılmamaış halk arasında sağır diye nitelendirilen araç mı az yakar ? Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 3 Eylül 2012 Paylaş 3 Eylül 2012 değişik bir sorum olsun Fatih abi. Motoru iyi açılmış güzel giden araç mı az yakar, yoksa motoru düzgün açılmamaış halk arasında sağır diye nitelendirilen araç mı az yakar ? Bu soruyu bana ciddi olarakmı soruyorsun ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts