Çağlar Bayur 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 turbolu benzinli kaynıyor ortalık? tsi lar, revolar dolu atmosferik te, yazılım ile gelecek olan tek şey, sarfiyat artışıdır, lpg takma fikri ile taban taban zıt, motorununzdan güç almak istiyorsanız, bakım yaptırark başlayın, mesela en son aldığınız hava filtresi kaç TL idi? motor yağı marka/modeli nedir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 yani bakımı sıkı tutun demek için yazmıştım, fiyat bilgisi ister gibi olmuş Yorum bağlantısı
Guest Levent Akgöz 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 k&n kutu içi filtre kullanırım. 6 ayda bir temizleme kitiyle temizlerim. yılda 1 kez 5w 30 mobil yağ filtresiyle beraber kendim değişirim..(yılda 7000 km civarrı yol yaparım) Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Bingölde sizin temiz yakıta ihtiyacınız var. Temiz yakıt sorununu çözerseniz başka birşeye ihtiyacınız yok. 2 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 yani bakımı sıkı tutun demek için yazmıştım, fiyat bilgisi ister gibi olmuş Çağlar Abi senin bir zamanlar kullandığın nano charger vardı. Tavsiye eder misin? Yorum bağlantısı
Serdar Çavuşoğlu 18 Ocak 2013 Paylaş 18 Ocak 2013 Atmosferik olmayan düşük hacimli araçlarda (2000cc'den küçük) sıralı enjeksiyon varsa yapılacak chip tuning işleminden %5-10 arası ilave güç alınabiliyor, ancak bu güç benzinli araçlarda yüksek devirde elde edildiğinden alt devirlerde pek bir anlamı olmuyor. GDI / FSI tarzı direkt ve çift zamanlı enjeksiyon teknolojisi olan araçlarda biraz daha fazla verim alınabiliyor. Bu nedenle klasik sıralı sisteme bence yapılmasının bir anlamı yok, tabii bazı tuner'lar maddi kazanç adına tavsiye eder o ayrı, düşmemek lazım pembe yalanlara LPG 'de ise LPG ECU'su üzerinden %4-5'e kadar ilave güç alınabiliyor, biraz daha üstüne çıkabilirsiniz ama bu aracınızın beyninin avans haritasını oranlama kabiliyetine bağlı. Örneğin BMW'lerde iyi bir oran yakalanabiliyorken Opel'de fazla bir değişiklik olmuyor. Bunun yanı sıra LPG için benzin ecu'su avans haritası ilave 2-3 derece avans ile remap edilebilir, bu size bir az bir miktarda yakıt tasarrufu ve tork iyileşmesi olarak geri döner. Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 konu burda var diye direk buraya yazıyorum.chiptuning işleminde arabada olan güç yani mesela araç normal standartlarda 100 hp ama fabrika bunu 90 hp de bırakıyor çünkü kullanım şekillerine bağlı olarak yada bakımlarının aksatılacağını düşünülerek daha sonra chiplenip 100 hp lik olan motor 100 hp ye mi getiriliyor yoksa standart 90 lık motor 100 e mi çıkarılıyor ? tam tahmin ettiğim gibi o halde süha abi akhisara geldiğinde haber verseydin keşke seni ağırlamış olurdum Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 4 Şubat 2013 Paylaş 4 Şubat 2013 Focusun 90bg ile 109Bg lik motorları arasında ne gibi farklılıklar var merak ediyorum. Yorum bağlantısı
Halim Deniz 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 Chip tuning hakkında bir şeyler söylemek istiyorum, araca ivmelenme kazandırdığı konusunda hem fikirim, fakat aracın son hızını etkilemesi açısından 600 liraya +5 km hız ne kadar değer bilmiyorum (+5 km yapacağı da muamma) , ayrıca chip ile arac zorlandığında orjinal halinden daha fazla yakacağı kesindir ama basılmadığında da ekonomi yaptığı idda ediliyor ben görmedim ama tork yükseldiği için olabilir ama emin değilim! Yaklaşık 175000 km dir focus araç kullanıyorum aracım düz yolda 200-210 km hıza çıkıyor inişli yollarda 230 ama bir km ötesi yok internette araştırdım, 109 hp dizel focuslardan chipli olup da 231 km yi gören yok ( gösterge sonucu ) ben zaten chipsiz araç ile ilgili bu hızı görebiliyorum, Sonuç olarak chip in son hıza etkisinin olduğunu düşünmüyorum ama ara hızlanmalarda araca daha iyi bir ivmelenme verdiği doğru Almanyada yaşayan hız konusunda her şeyi deneyen kuzenim tek kelimeyle hız tutkunu kuzenim, vw gurubunun aracın beynine yeni bir yazılım ile aracın gücü ve torkunun kaydedildiği bir yazılım yapılmaya başlandığını ve ileride bu yazılım ile araçların chip işleminin yetkisiz kişiler tarafından yapılıp yapılmadığını anlayacaklar ve araçları direk olarak garantiden çıkaracaklar, sonuç olarak ileride bu işlemi sadece kendileri garantili olarak yapacaklar piyasada bu işlemleri yapan herkesin işini baltalayacaklar. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 Yaklaşık bir aydır aracım çipli. Son hıza etki ettiğini çok sanmıyorum. 1 2 3 viteslerdeki hızlanma belirgin bir şekilde farketti, genelde sakin kullanırım ve gaz pedalı hep dolu yani daha az gaza basıyorum. Çipi yaptırdığım gün şanzıman beyni de değişti, ve bakım yapıldı (yağ, yağ filtresi, hava filtresi) yakıtım %15 düştü pompa verisinde. O yüzden çipin yakıtta etkisi konusunda net bisey diyemiyorum. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 konu burda var diye direk buraya yazıyorum.chiptuning işleminde arabada olan güç yani mesela araç normal standartlarda 100 hp ama fabrika bunu 90 hp de bırakıyor çünkü kullanım şekillerine bağlı olarak yada bakımlarının aksatılacağını düşünülerek daha sonra chiplenip 100 hp lik olan motor 100 hp ye mi getiriliyor yoksa standart 90 lık motor 100 e mi çıkarılıyor ? süha abi akhisara geldiğinde haber verseydin keşke seni ağırlamış olurdum Manisa uğrak yerimiz gelir gideriz sürekli, sen bana özelden cep no yu gönderirsen irtibatlaşalım Yorum bağlantısı
Ramazan Danış 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 performans artırımı olduumu hem difransiyele hemde turboya zararrı vardır muhakkak uzun ömürlü olmaz coonectlerin 110 lukları zaten çok seri ne gerek var chip Şöyleki.her ne kadar güç 110 beygir olsada yakıt konusu biraz sıkıntılı benim 2010 glx plus için chip tuning dusunuyorum ama amacım güç arttırmak değil.yakıt düşürmek.arabayla yuk tasimiyorum zaten memurum.çoluk çocuk piknik yıllık izin hastahane postahane falan filan.güç zaten oldukca iyi acaba chip tuning ile yakit ekonomisi yapabilirmiyim diyorum.zaten araci fazla uzmem sakin kullanirim. Yorum bağlantısı
M.Kürşat Kutlu 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 (düzenlendi) öncelikle tüm arkadaşlara merhaba diyerek başlamak istiyorum ; Aranıza yeni katıldım arkadaşlar. bende 2008 ford focus collection var 109 ps. geçenlerde arkadaşım passat tdi sine çip taktırmış. 600 tl karşılığı. acaba bunun motora ne gibi faydası ya da zararı var? merak ettim.sizlerden akıl almak istedim. akıl akıldan her zaman üstündür derler. ayrıca ford servisinde de yazılım atılarak bg gücü artırlıyormuş. bunun da aslı var mı acaba? cevaplarınızı bekliyorum. 12 Şubat 2013 tarihinde Ahmet Kıyak tarafından düzenlendi Başlık, Türkçe karakter, noktalama, imla Yorum bağlantısı
Volkan özyurt 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 serviste bu işlemin yapıldığını duymadım. ama araştırırsan nette bu işle uğraşan birçok yer bulursun. ben böyle birşeyi aklımdan bile geçirmedim fakat geçenlerde serviste biriyle tanıştım, adam bu iş bende hastalık dedi. araştırıp taa sivastan orjinal focus 2.0 wrc bulmuş servise bakıma getirdi. bu bana yetmiyor dedi. (yetmiyor dediği araç 136hp) chip yaptırıp 180hp civarına çıkaracağım dedi!!! Yorum bağlantısı
Engin Ünal 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 (düzenlendi) güç artışı olur. 12 Şubat 2013 tarihinde Engin Ünal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 1- Sizin bahsettiğiniz türden bir çip takılmıyor. Ya beyindeki yazılım ile oynanıyor, ya da piyasada box tabir edilen hazır yazılımlı cihazlar takılıyor. Bu işleme de chip tuning diyorlar. Yazılımın yeniden yazılması olayı. 2- Servisler bunu yapmaz. Hatta farkederse ve aracınız garantili ise garanti bozulur. Bu işle uğraşan ayrı firmalar vardır. Servislerde yazılım güncellemeleri yapılır. O da aracınız için yeni bir yazılım çıkmış ise yapılır. ahmet abi woswos da abt fırması yapıyor diye biliyorum serviste 1 Yorum bağlantısı
Alkan Koca 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 arkadaşların dediği gibi gelecekleri değil gidenlerin geri getirin motorunuza iyi bakın bence debriyaj da da bir sorun olabilir titreme yapıyorsa bir debriyaja baktırın derim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 ecu daki yazılımı, obd portundan bağlarak , yapılan bazı değişimlerdir, orjinal yazılım geri yüklenince de geri dönülmüş oluyor Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Peki aracın beygir değerini yükseltmek için yapılan bu işlemin normal/sakin kullanımda yakıt tüketimini düşürdüğünü söyleyenler var. Çağlar bey bu doğru mudur? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Mekanik ömür illa ki etkilecenecek, sürüş tarzınıza bağlı, güçteki artış hissediliyor makul rakama,ilave gücü almışım, ben sakin kalmazdım total tüketimin artması çok doğal Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Chip Tuning yapan tanıdıklarım var olay şundan ibaret aracı leptoba bağlayıp yazılımı atıyorlar. Daha sonra arac 100 Hp ise 130 Hp oluyor ve inanması güçtür ki yakıt durumuda düşüyor hem araç güçleniyor hem yakıt tasarrufu Bu işte şu dediğiniz bana hiç bir zaman mantıklı gelmemiştir... Bende duyumlar aldım fakat mantığa alamadım... Sefa abide biloya chip yaptırmıştı oda tasarruf etmediğini söylüyordu... Yorum bağlantısı
Recommended Posts