İçeriğe Yönlendir

Chip Tuning

Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

İ.Göksel Yaman

Al bi EB kurtul :)

Duman sıkıntında olmaz bak :D YMN ye kıyamıyorsun biliyorum. :)

İşim olmaz, Benzinlen.. Dizelciyiz, Ezelden :biggrin:  YMN giderse, gene Diesel olur bro. Diesel Power.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Fazla dumanlı gezmenin sıkıntısı nedir peki abiler ? :)

Ne kadar duman o kadar randiman derlerdi :)

Düzeltme: imla

tarihinde Ozan Altundal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Fazla dumanlı gezmenin sıkıntısı nedir peki abiler ? :) Ne kadar duman o kadar randiman derlerdi :) Düzeltme: imla

Hiçbir sıkıntısı yok Ozan.. Senin araba TDCİ motora bişey olmaz, en fazla mekanik yıpranır.. Arada bir gazla keyfini al.. düşünme böyle şeyleri.

Zararın çevreye Emisyon yayman diyim ben sana. Mesela benim emisyon değeri 0 :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Hiçbir sıkıntısı yok Ozan.. Senin araba TDCİ motora bişey olmaz, en fazla mekanik yıpranır.. Arada bir gazla keyfini al.. düşünme böyle şeyleri.

Zararın çevreye Emisyon yayman diyim ben sana. Mesela benim emisyon değeri 0 :)

Ben de öyle okumuştum ama yine de sormak istedim :) çünkü okudugum kadariyla dpf, kat gibi parcalar sadece emisyon değeri düşürme amaçlı. Downpipe olduğundan filtresiz geziyorum o kadar mantiken zaten. Emisyon değerini de muayene zamanı tekrar kat takar muayene sonrasi yine sokeriz :) piyasada kara düzen dizel o kadar arac varken bizimki bisey yapmaz :) 1-2 yıl öncesine kadar 85 model man otobüsler şehir içinde zehirliyordu bizi

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya

Ara hızlanmalara ciddi, etkisi olur Enes. Bahsedilen %30 doğrudur.  Yani yazılım sonrası, ilk kalkıştaki gaz hareketinde bile, anlayacaksın bunu.. Ama bu gücü 4 ve 5.vites hissedemezsin..

Bayır Aşağıya mı ?

Hayır düz otoban da. Adana çevre yolu otoban da

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Hayır düz otoban da. Adana çevre yolu otoban da

Çok iyi değer, düzde 230km yapan 1.6tdci focus kimseyi görmedim bu zamana kadar.. Hemde stock halde :shok:

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

%15 yakıt tasarrufu diyor?

%30 güçartışı doğru.. % 15 tasarruf yalan..

Chip box ile değilde yazılımla önceki 407'yi 3 ay kadar kullandım, şehir içi ve şehir dışı bizzat kendim ölçtüm tasarruf %7 civarındaydı. Ama bu değer sakin kullanım için geçerli, agresif kullanırsanız %7 tasarruf değil fazla yakıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya

Çok iyi değer, düzde 230km yapan 1.6tdci focus kimseyi görmedim bu zamana kadar.. Hemde stock halde :shok:

Ben deneme amaçlı yaptım ve yolda musaitti. 5. vites 4200 d/d 230 gidiyor.180 den sonra ivmelenmesi çok yavaşladı. Şu an aracım remap li tork harika şehiriçinde (yakıt arttı) ama son hız denemedim hiç. Yaklaşık 40000 km dir remap li kullanıyorum problem yaşamadım hiç duman vs olmadı. ( bakımları titizlikle yapılıyor)

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Ya bu bro nerden türedi abi geçen gta5 oynuyorum adamlar brother kısaltıp bro diyor birbirine ordan mı geliyor :D Yazılımı ayartlattım abi dün biraz daha duman atıyor alt devirler canlandı fakat yazılım yine çok açık değil 112 bg tekere verdi uydulu cihaz ölçümü ile 1567 kg boş ağırlı varmış benim arabanın ağırlıkdan çok kaybediyorum :) Sedanlar 1440 kg imiş stocku da çok hantal bu şekilde yuvarlanıp gidecez :)

E zaten, brother'in kısaltması o :)

Ağırlık ve şansuman oranı ivmelenmede büyük faktör oluşturuyor.. Motor gücüde biryere kadar..

Senin araba ciddi ağır Bahtiyar.. Zaten Ankara'da deneyince anlamışındır..

Ne kadar duman, o kadar randuman.. Yani bu iş, dizel'de dumansız olmuyor.. Dumansız yazılım oluyor ama bu seferde, yakıt açmayıp, Turboya yükleniyorlar. Turbo ömründen gidiyor bu seferde..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ugur Arat

Fiesta 1.5tdci chip yazilim hakkinda. Merhaba arkadaslar abiler. Bu model araca chip yada yazilim attiran varmi, zarari varmidir, garanti durumu ne olur birde yaptiran varsa fiyat araligi nedir yardimlar icin teşekkür ler. 75 beygir yeterli gelmemeye basladi arabayida cok seviyorum degistirmek zor bu siralarda da. :-)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Fiesta 1.5tdci chip yazilim hakkinda. Merhaba arkadaslar abiler. Bu model araca chip yada yazilim attiran varmi, zarari varmidir, garanti durumu ne olur birde yaptiran varsa fiyat araligi nedir yardimlar icin teşekkür ler. 75 beygir yeterli gelmemeye basladi arabayida cok seviyorum degistirmek zor bu siralarda da. :-)

Konunuzu birleştirdim.

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya

Focus? Düz yolda? 230?  :unsure2:

Evet, 5. viteste 4200 d/d da 230 km/h yapıyor. Niye herkes şaşırdı anlamadım. 1999 F1 (önceki arabam) lede redline görmeden 210 gittim aynı yolda.Daha üstüne çıkmadı.

Kendimden şüphe edeceğim nerdeyse. Çok mu imkansız anlamadım. Başka deneyen vardır illaki forumda.

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya

Redline ile ilgisi yok ki, o viteste o deviri çevirebilmesi meselesi.

Benim araba 7. viteste redline görebilse 300'ü geçer mesela. :D

Çeviriyor. Hanım da şahit :)

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Valla Gökhan Bey, ben yazılımlı 40.000km.deki KN filtreli, yeni bakımdan çıkmış arabam ile düzde 230'u göremedim. Tebrikler diyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

210 km de çakılıyor benimkide daha fazlası yok abi. Sen kaç gördün en son abi.

Bende düzde 210 gördüm Eren.. Uzun süreli yürüttüm arabayı, 211 demedi.. Cankurtaran inişindede, TBMM Plakalı bir Mondeo'yu, 220 ile zor zoruna geçtim :)

Çok dik ve uzun bir rampada 230 görür ama düzde 230 ıhıh yemez..

Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Merhaba arkadaslar dun gece Alper Keskin arkadasimizla sabah saat 3 e kadar chip tuning uzerine konustuk ve RACECHIP marka cip almak icin kararimizi verdik gibi ancak forumda teknik sohbet kismindaki yorumlarida okuyarak bazi endiselerimiz gunyuzune cikmadi degil o yuzden bu anketi sizlere sunarak cikacak sonuc dogrultusunda alip almayacagimiza karar verecegiz, allah izin verirse  2-3 haftaya turkiye ye gelicem arabayla gecerken yol ustu almanyadaki ana merkezinden alayim diyorum samimi cevaplariniz icin simdiden tesekkurler...

Urun fiyati: v1 chip 129 euro 177 hp 385 nm

Urun fiyati: v2 chip 219 euro 182 hp 401 nm

Internet Sitesi :http://www.racechip.de/chiptuning/ford/index.php

Tuning öncesi Arac Verileri

103 Kw 140 HP 320 NM

Tuning sonrasi Arac Verileri :

Ford Mondeo mk4 2,0 Tdci                                       

performancechart-icon.pngRaceChip Pro2 Tuning Veränderung 134 kW + 30% 182 PS + 30% 401 Nm + 25%

Bu ürün dikkatimi çekti. Arkadaşlar ne düşünüyorsunuz bununla ilgili? 

Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge

Bu ürün dikkatimi çekti. Arkadaşlar ne düşünüyorsunuz bununla ilgili? 

ben siparisini verdim pazartesi kargoya verecekler gelismeleri buradan yazarim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Bende sabırsızlıkla bekliyorum benim araca düşünmüyor değilim serhat bey siz değiştirdinizmi aracınızı

Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç

racechip performans artışı veriyor gerçekten, dynoya soktum aracı geçenlerde, 68 beygirlik araç 83 civarı çıktı ki dynoya soktuğum yerde bu aracın oradaki dynoda herhangi bir katkısız en fazla 60-61 çıkacağını söylediler, yani yüzde 30 a yakın bir güç artışı mümkün, üstelik benim araçtaki racechip in ilk ve en ucuz modeli, pro ve ultimate modelleri daha fazla güç verecektir

Yorum bağlantısı
Turgut Bakar

Sayfa sayısı çok fazla olduğundan dolayı hepsini incelemeyi göze alamadım:) 150.000km den sonra chip işleminin zararı olur mu?veya araca nasıl dikkat etmeliyizki pistonlar sekmanlar daha uzun ömürlü olsun?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sayfa sayısı çok fazla olduğundan dolayı hepsini incelemeyi göze alamadım:) 150.000km den sonra chip işleminin zararı olur mu?veya araca nasıl dikkat etmeliyizki pistonlar sekmanlar daha uzun ömürlü olsun?

riski sıfır motorda da var sonuçta fabrika dışı bir işlem, km de yüksekse risk normal olarak fazlalaşır, ancak örneğini gördük yaşadık, öncesinde güzel bir emme temizliği + tam teknik bakım + kurum temizliği sonrası bu riskler en aza iner.

Yorum bağlantısı
Turgut Bakar

riski sıfır motorda da var sonuçta fabrika dışı bir işlem, km de yüksekse risk normal olarak fazlalaşır, ancak örneğini gördük yaşadık, öncesinde güzel bir emme temizliği + tam teknik bakım + kurum temizliği sonrası bu riskler en aza iner.

Manifolt temizliği yapıldı,egr felan kısmen temizlendi,teknik bakım olarak biraz daha detay olsa?bakımlarda 10 bin km de bir ve hava filtresi 5bin km de bir değişiyor.her 30 binde bir cc yapılıyor,ama motor sesi artık önceye göre daha fazla artmış gibi hissediyorum.enjektörler olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge

ve cipimiz geldi monte edildi denendi...

Sonuc: Iyiki almisim :D1-2-3 RESMEN CAG ATLADI

nOT:Alper Keskin kardesime yardimlarindan dolayi sonsuz tesekkurler...

yarin 0-100 videosu ekleyecegim

of09.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...