İçeriğe Yönlendir

Chip Tuning

Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

Merhaba,

VW için Chip Tuning yaptıran arkadaşlarım var ve CMAX için de yaptıranlar olmuş öneriyorlar !!!

Ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Merhaba,

VW için Chip Tuning yaptıran arkadaşlarım var ve CMAX için de yaptıranlar olmuş öneriyorlar !!!

Ne dersiniz?

Konunuzu birleştirdim. Buradan devam edelim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

markadan çok hangi motor? diesel benzinli? vde turbo benzinli de çok hem de direkt enjeksiyonlu, kim hangi programı atmış o da önemli, 500-750 TL arasına yapan çok genelde. Alman kökenli firmalarlarda 1000 avrolar söz konusu, arkadaşınız tecrübesi hangisi için geçerli acaba?

Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç

racechip yüksek ayarlara alınınca kısa mesafe kalkış gibi durumlarda 320 lere kafa tutar konuma getirebiliyor aracı gerçekten, çok inanılası durmasa da kullanınca farkediyorsunuz, ölçümler biraz da ortalama yüksek hızları veriyor ama kalkış ve ara hızlanmalar çok farkediyor, tabi belli hızdan sonra uzuyor güçlü olan araç

Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen

Bencede 320 d 184 bg olandan değildi heralde çünkü ilk kalkışta 320 d nin kalkışı çok farklı

Çok farklı, çoook. Yaşamayan bilemez. Hayatı yeniden sorgulatır adama.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Çok farklı, çoook. Yaşamayan bilemez. Hayatı yeniden sorgulatır adama.

1.9 tdi mı ? ;)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

320d 184aygır

1.9 tdi ezer geçer bunu istersek hemde bu aracın maliyetinin 5 de birine felan ;)

Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Mondeo mk3 st tdci ancak F30 320d'ye rakip olabilir, o da 2.2 litre zaten.

Yorum bağlantısı

1.6 TDCİ motor ve direkt yazılım atılması mı ? iyi olur  yoksa chip takılması mı iyi olur?

teşekkürler

Yorum bağlantısı

1.6 TDCİ motor ve direkt yazılım atılması mı ? iyi olur yoksa chip takılması mı iyi olur?

teşekkürler

Bilindik bir firmada yazılım daha iyi olacaktır. Motorun durumuna, Sürüş kararkterinize en uygun şekilde optimize edilirler. Malum bu tarz işlemler motor ömrünü etkilemekte, en uygun olacak şekilde ancak yazılım ile ayarlanabilir

Yorum bağlantısı

Motor ömrü derken açıklarmısın? ne kadar sürede veya KM de sıkıntı olabilir

Sonuçta fabrika bi sınırlama yapmış turboya hava akışına ve yakıta. Yazılımla sınırlar asiliyor haliyle turbo ve motor ömrü olumsuz etkileniyor daha fazla basınç vs gibi etkenler yüzünden. Yazılımi iyi yapan firmalar motor verilerine bakar, km durumuna bakarak ayarları buna göre ayarlar. Yazılımla 30-40 bg bile fazla alabilirsiniz ancak ne kadar sağlıklı olur o önemli. Ayrıca yazılımla yaşanan kayıp downpipe gibi uygulamalarla dengelenebilir.

Yorum bağlantısı

patron yaptırmalımıyım? yoksa bu şekilde devam mı dersin ?

benim aracımda var yazılım ancak zorlanmamış durumda 110 hp civarı sanırım. Üstüne downpipe var turbo daha rahat olsun diye. Duman da fazla yok,sürekli de gazlamadığım için sorun yok. Yaptırdıktan sonra carbon clean yaptırır, hava filtre değişimi ve diğer bakımları da daha önceden yaparsanız çok sıkıntı olmaz

yazılım güncellemenin fiyatı nedir ?

500-750 tl arasında değişiyor diye biliyorum bilindik firmalarda

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ahmetcan Yiğit

İstediğim araba türü Insignia Turbo gibi birşey :p 3. Viteste 140 yapiyor :shok:

Yorum bağlantısı

İstediğim araba türü Insignia Turbo gibi birşey :p 3. Viteste 140 yapiyor :shok:

Benim tırt Daihatsu Sirion 2. viteste 100 ü  gördü  :tongue: Insignia 3 te 200 km/h yapmazsa tez zamanda yakıla :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Benim tırt Daihatsu Sirion 2. viteste 100 ü gördü :tongue: Insignia 3 te 200 km/h yapmazsa tez zamanda yakıla :biggrin:

Senin Insignia'dan istediğin 1. Viteste 100km 2. Viteste 200km demek gibi birşey Abi :p

Yorum bağlantısı

yuksek bir hiz değilki o :) 93 model 93 beygir 1.6 corolla xl ile 150 yapiyorduk zorlayinca (eğimli yolda) :wub:
Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

yuksek bir hiz değilki o :) 93 model 93 beygir 1.6 corolla xl ile 150 yapiyorduk zorlayinca (eğimli yolda) :wub:

Zorlamadan bu dedim :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Hayırdır yav vites hız bilgileri gelmiş konu chip tuning değil mi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...