İçeriğe Yönlendir

Chip Tuning

Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

Safak Acar

İstediğim araba türü Insignia Turbo gibi birşey :p 3. Viteste 140 yapiyor :shok:

3. vites kaç bin devirde 140 yapıyor ? zorlamadan dediğine göre 2.000 deviri geçmemesi lazim ; ;)  

1.vites 5.000 devire basıp 2 ye cekip ikide 4-5bin basıp 3 e attığında 140 görmesi normal :biggrin: />  , normal kullanım şartıyla gidecek olduğu 80km dir(tahmini.) 

Yorum bağlantısı

3. vites kaç bin devirde 140 yapıyor ? zorlamadan dediğine göre 2.000 deviri geçmemesi lazim ; ;)  

1.vites 5.000 devire basıp 2 ye cekip ikide 4-5bin basıp 3 e attığında 140 görmesi normal :biggrin: />  , normal kullanım şartıyla gidecek olduğu 80km dir(tahmini.) 

Sirion 7500 d/d  ;)

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

1.vites 5.000 devire basıp 2 ye cekip ikide 4-5bin basıp 3 e attığında 140 görmesi normal :biggrin: /> , normal kullanım şartıyla gidecek olduğu 80km dir(tahmini.)

2.2 - 2.4 arası cok rahat görüyor

Sattıgımız C-Max'te 3. viteste 100 görmüştüm babam cok kızmıstı :D

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cengiz Koşak

Çoğu üyemiz ve abilerimiz yazilim hakkinda fazla bir bilgisi yok ben bu konuda kendimce yeteri kadar bilgiye sahibim bu konuda arkadaslara yardimci olabilinecek bir bölüm ve ilgili sorularin cevaplanabilecegi bir bölüm acilmasinda yarar var diye düşünüyorum sevgili yönetim bu konuda ne der artik bilmiyorum ama gereğinin yapilmasini arz eder saygilar dilerim :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çoğu üyemiz ve abilerimiz yazilim hakkinda fazla bir bilgisi yok ben bu konuda kendimce yeteri kadar bilgiye sahibim bu konuda arkadaslara yardimci olabilinecek bir bölüm ve ilgili sorularin cevaplanabilecegi bir bölüm acilmasinda yarar var diye düşünüyorum sevgili yönetim bu konuda ne der artik bilmiyorum ama gereğinin yapilmasini arz eder saygilar dilerim :)

Şöyle uzuuuun bir konumuz var. Buradan yardımcı olabilirsiniz diğer üyelerimize ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Şöyle uzuuuun bir konumuz var. Buradan yardımcı olabilirsiniz diğer üyelerimize ;)

Peki teşekkür ederim :)
Yorum bağlantısı
Kadir Pulat

arkadaşlar forumu sürekli takip etmeye çalışıyorum ve sormak istediğim bir soru var sahibinden com da motor gücünü arttırma ile alakalı olarak bir ilan görüp okudum ve söylenen şu yeni bir yazılımla % 30 kadar motor gücü arttırılabiliyor chip atmak gibi birşey herhalde ve küçük bi cihaz araca bağlanıyor bu durumda yakıt tasarrufu yapılacağıda yazıyor şimdi bu tarz bi eylem araçta ne gibi şeyler yapar bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim aracım 1.25 fiesta buna bir katkısı olurmu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

dizellerede oluyor o. Bizimkiler nerdeyse maksimumda ,1.25 motor için 82 beygir iyi değer.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

arkadaşlar forumu sürekli takip etmeye çalışıyorum ve sormak istediğim bir soru var sahibinden com da motor gücünü arttırma ile alakalı olarak bir ilan görüp okudum ve söylenen şu yeni bir yazılımla % 30 kadar motor gücü arttırılabiliyor chip atmak gibi birşey herhalde ve küçük bi cihaz araca bağlanıyor bu durumda yakıt tasarrufu yapılacağıda yazıyor şimdi bu tarz bi eylem araçta ne gibi şeyler yapar bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim aracım 1.25 fiesta buna bir katkısı olurmu

Konunuz birleştirilmiştir.

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

1.6 TDCI C-Max 115HP 270NM chip ile 140HP 330NM oluyor

Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

Bu cumartesi sırf bu iş için Konya'dan Ankara'ya gittim. 2007-2008 1,6 TDCI 210.000 km deki aracıma Chip tuning ve yazılımdan egr iptali yaptırdım.

öncesi VS sonrası

Öncesi

1. Motorda Titreme ve özellikle dip gazda vuruntu vardı

2. geç tepki veriyordu

3. Güç düşüklüğü var hissi veriyordu.

4. çok gürültülü çalışıyordu

5. şehir içi yaklaşık 6,5 şehir dışı 5-5,5 ortalam yakıt tüketimi vardı

6. boşta gaz verip bırakınca 1000 devrin altına inerken sallantı yapıyordu

7. Siyah yada beyaz duman sorunu yoktu.

8. Ölçüm sonuçları : 109 Beygir  274 Tork

Sonrası

1. Motorda Titreme ve özellikle dip gazda vuruntu çok azaldı

2. tepki süresi iyileşti

3. zevkle kullanıyorum :)

4. motor gürültüsünde ciddi azalma oldu

5. şehir içi yaklaşık 5,5-6 şehir dışı 4,4 ortalama yakıt tüketimi (yaklaşık daha tam ölçemedim 1 ay kullanmam lazım)

6. boşta motordaki sallantı kayboldu

7. Gördüğüm kadarıyla duman helan yok.

8. Ölçüm sonuçları : 121 Beygir 295 Tork, turboya fazla yük binmemesi açısından yaklaşık 10 beygir güç artırıldı daha çok tork arttı.

egr yi ise motora hiç müdahale etmeden direk yazılımdan iptal ettik. eski orijinal yazılımı ise usb  ile aldım. eğer istersem tekrar eskiyi yükletebileceğim.

Sonuç

Şu an aracım daha genç bir motoru var gibi hissettiriyor. aracımdan titreşimden dolayı soğumuştum, şimdi biraz daha zevkle biniyorum. tavsiye ederim ama daha 2 gündür kullanıyorum . ilerleyen zamanda gelişmeleri tekrar yazarım. Saygılar.

Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

Tüketimin düştüğünü yol bilgisayarına göre mi yoksa depo ölçümü yaparak mı belirtiyorsunuz?

Zaten konuyla ilgili ayrıntılı bir konu var. Biraz sonra Sani Bey taşır kesin. :) 

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/180854-chip-tuning/

dediğim gibi daha 2 gün kullandım hergün işe giderken kullandığım ve test ettiğim yolda gidip gelirken deniyorum. ama depoya göre ancak 1 ay sonra ölçebilirim.

Hayırlı, uğurlu olsun. Benim için chip tuning 45-50 yaşlarında, kendine çok dikkat etmemiş birinin sürekli enerji içeceği içip gençleştim demesi gibi bir şey.

Tuning ayrı bir konu ama egr iptali özellikle titreşim konusunda faydalı oldu sanki, ve işin güzeli motorda hiç oynama yapmadık. egr yi direk beyinden yani yazılımdan iptal etmiş olduk

Tabi chip tuning derken konu karışmasın motorda bir oyanam yada ekleme olmadı bir devre filan takılmadı sadece beyindeki yazılım değiştirildi.

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Fiyat ve nerde yaptırdığınızı, ne marka chip kullanıldığı yada yazılım vs.. paylaşmanız mümkünmü ?

Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

Fiyat ve nerde yaptırdığınızı, ne marka chip kullanıldığı yada yazılım vs.. paylaşmanız mümkünmü ?

dediğim gibi chip yok sadece aracın orijinal yazılımı ile oynanıyor. fiyat ve yer bildirmek reklamı girermi bilmiyorum. eğer sakıncası yoksa onu da yazabilirim.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Hayırlı olsun, fakat 1 ve 6. maddelerin düzelmesi biraz düşündürücü, manifold temizliği yaptırın egr bu kadar kötü durumda ise ;)

Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

Hayırlı olsun, fakat 1 ve 6. maddelerin düzelmesi biraz düşündürücü, manifold temizliği yaptırın egr bu kadar kötü durumda ise ;)

egr de sıkıntı yoktu zaten. yani hem egr valfi, egr elektrovana (n75) değişmişti 6 ay önce  ve manifold temizdi zaten ama bi şekilde istediğim performansı alamıyordum. şu an eskisine göre (bana göre) ciddi fark var. ama dediğim gibi 1 ay daha kullanıp denemem lazım

Chip tuning 500 tl + 100 usd egr iptal

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

manifold ile eger nin ilgisi olmaz, manifoldaan taze hava emilir, içindeki kalıntılar, karter havalandırmadan gelen yağ buharının çeperde yoğuşmasıdır, egr iptal bile olsa, eğerki sıkışırsa, arıza lambası yaktırır

Yorum bağlantısı
Sami Sönmezler

Merhaba arkadaşlar. 2013 fiesta aracıma uzun araştırmaların sonucu megachipsten yazılım yaptırmaya karar verdim. Tabi bunun büyük bir sebebi egzoza olan ilgim. Bizim araçlarda(yeni tip motor diyorlar) güzel bir ses alabilmek için partikül filtresi iptali gerekiyor. Partikül filtresi iptalinden sonra egzozu yapabilmek için partikül yazılımı denilen(yani aracın beynine ters tepki yapan partikül varmış süsü veren) bir yazılım gerekiyor. Bu 400 tl civarında. Ayrıyetende Megachips in kendi yazılımları olan performans yazılımıda gerekiyormuş, adanada görüştüğüm megachips bayiisi bana %30 beygir gücünün artışının garantisini verdi. Ancak aklımda soru işaretleri var.

1- Megachips(mehmet gazihan) yazılımını fiesta aracında deneyen oldu mu?

2- Partikül iptalinden sonra aracın her hangi bir zarara uğraması söz konusu olur mu?

3- Bu yazılımların yakıt tasarrufu yaptığı doğru mu? Yoksa tamamen pazarlama tekniğimi?

4- Partikül ve performans yazılımı için verilen 950 tl fiyat normal mi?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim. Malum kimse aracına bir zarar gelmesini istemez.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dpf yi sorunsuz olarak iptal edebilirlerse bize de haber verin ilk olacak, henüz duymadık en azından

Yorum bağlantısı
Sami Sönmezler

dpf yi sorunsuz olarak iptal edebilirlerse bize de haber verin ilk olacak, henüz duymadık en azından

Eğer araştırmaların olumlu yönde ilerlerse perşembe günü yazılım ve egzoz sistemini tamamlayıp burada paylaşacağım.

Sorunsuz derken abi? Cüneyt yaptirmisti ?

Sanırım iptal edilirken bir yerlere zarar verilmemesinden bahsediyor. Bugün egzozcuda onun bahsi geçmişti. Muayne giderken tekrar takılması lazımmış eğer partikül iptalinde biyerlere zarar gelirse bu mümkün olmayabilir yada çok maliyetli olabilirmiş.

Yorum bağlantısı
Sami Sönmezler

Mehmet Gazihan yazılım yaparda yol bilgisayarında gözüken yakıt değeri gerçeği yansıtmaz onunla da oynar. Bence en iyi yazılım servis paşaoğludur.

Valla 1 haftadır her ikisi hakkında hem iyi hem kötü şeyler çok duyuyorum. Çok kararsızım kime yaptırmalıyım diye.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...