İçeriğe Yönlendir

Chip Tuning

Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

öylede hocam benim alacağım 300 tl sizin dediğiniz 1400 tl:)

Doğruya :)  diğeri neden bu kadar ucuz, şüphelendim şimdi, bu işten anlayan arkadaşlar anlatsın, senin dediğin iyiyse tabiki onu almak lazım :)

Normalide 537 tl. imiş...

http://www.sanalpazar.com/Racechip-Chiptuning-Ford-Fusion-1.4-Tdci-68-Hp__isp7870324

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Box+remap yapanlar da var mesela :) yurtdışından getirtilebilir bence daha uyguna daha kendini kanıtlamış firmalarin ürünleri. Remapta nasıl revo hazır yazılım geliyor ve cok pahali ancak ayarlamalar iyi box da fiyatına göre daha kaliteli ayar verecektir

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Box+remap yapanlar da var mesela :) yurtdışından getirtilebilir bence daha uyguna daha kendini kanıtlamış firmalarin ürünleri. Remapta nasıl revo hazır yazılım geliyor ve cok pahali ancak ayarlamalar iyi box da fiyatına göre daha kaliteli ayar verecektir

racechip kendini kanıtlamış sanırım, bu nasıl?

http://www.sanalpazar.com/Racechip-Chiptuning-Ford-Fusion-1.4-Tdci-68-Hp__isp7870324

Yorum bağlantısı

Aynı fiyata gel paşaoğlu remap abi :) ne istiyorsan ona göre ayarlasin tamamen custom. Bu tarz cihazlar max seviyede açılan araçlar için daha mantıklı gelir gibi geliyor bana. Adam zaten motor ömrü enjektor vs umursamiyor. Ama remapde senin isteğine göre duman istiyosan duman, alt devir istiyosan o.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Aynı fiyata gel paşaoğlu remap abi :) ne istiyorsan ona göre ayarlasin tamamen custom. Bu tarz cihazlar max seviyede açılan araçlar için daha mantıklı gelir gibi geliyor bana. Adam zaten motor ömrü enjektor vs umursamiyor. Ama remapde senin isteğine göre duman istiyosan duman, alt devir istiyosan o.

Gelme sorunu var, gelemediğim için bu cihaz kafamı kurcalıyor cazip geliyor ama eminde olamıyorum :)  normal racechip ile 86 hp 224 nm tork alabiliyoruz, zorlama olmaz sanırım, bana yeter bu kadarı, fazla zorlamaya gerek yok.

Yorum bağlantısı

Gelme sorunu var, gelemediğim için bu cihaz kafamı kurcalıyor cazip geliyor ama eminde olamıyorum :) normal racechip ile 86 hp 224 nm tork alabiliyoruz, zorlama olmaz sanırım, bana yeter bu kadarı, fazla zorlamaya gerek yok.

Sadece yakıt basinciyla bu kadar verim almak bana sağlıklı gelmiyor abi nedense bilemedim. Evet chipboxlar arasında iyi belki ama herkes ilk tercih yazılım diyor

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile de olsun:

1. kullanılmış alırken, içerden (dışardan ayar olan da vardır olmayan da içerden olabilir) ayarı ile yanlış oynanmış ise motora ciddi zarar verme riski vardır

2. bunlar  veya  yazılım mıncıklatmak, mekanik motor ömründen elbet çalacaktır (kullanım şekli de çok önemli)

3. bu tip ürünlerde olabilecek en mümkün hadise, pistonlara zarar vermesidir, yazılımda bu daha düşük risk

yanlış anlaşılmasın, neler olabileceği bilinsin diye yazıyorum

Bundaki avantaj: anında tak/sök kolaylığı ve 2.elde satabilme imkanı, yazılımda bu yok.

Yazılımda daha dengeli bir müdahele söz konusu, yapan usta ise.

Yalnız dışardan ayarı olan, racechip gibi modeli alırdım ben alacak olsam, hangi devir aralığında ne istiyorsam ayarlıyorum, mesela uzun yola giderken ayrı, şehir içinde ayrı, kendimi tutamayacak isem ayrı vb....

ve bilinçli isem risk minimuma iniyor, yok olmaz ama iner....4

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

vesile de olsun:

1. kullanılmış alırken, içerden (dışardan ayar olan da vardır olmayan da içerden olabilir) ayarı ile yanlış oynanmış ise motora ciddi zarar verme riski vardır

2. bunlar  veya  yazılım mıncıklatmak, mekanik motor ömründen elbet çalacaktır (kullanım şekli de çok önemli)

3. bu tip ürünlerde olabilecek en mümkün hadise, pistonlara zarar vermesidir, yazılımda bu daha düşük risk

Bundaki avantaj: anında tak/sök kolaylığı ve 2.elde satabilme imkanı, yazılımda bu yok.

Yalnız dışardan ayarı olan, racechip gibi modeli alırdım ben alacak olsam, hangi devir aralığında ne istiyorsam ayarlıyorum, mesela uzun yola giderken ayrı, şehir içinde ayrı, kendimi tutamayacak isem ayrı vb....

Benim bu ayardaki (86 hp 224 nm tork ) eko moddaki racechip e ne diyorsun peki? Alsakmı acaba....

header_product_site_standard.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Kırılmaz
(düzenlendi)

vesile de olsun:

üstad verdiğim linkteki malzeme işimi görmez mi yani bide motora çok zarar verir mi bilmek istediğim şey sadece bu:) bide sıfır alacam zaten 299 tl racechipler 3 4 katı fiyatında http://www.eliftuning.com/OTOTARZ-GEPARDO-FORD-Focus-1-6-tdci-cc-109-bg-240-tork-tan-130-bg-390-torka-cikaran-powerbox-chip_21052.html#0 tork seviyesi çok mükemmel bir duruma geliyor linkten bakabilirsiniz.

edit:ekleme

Sadece yakıt basinciyla bu kadar verim almak bana sağlıklı gelmiyor abi nedense bilemedim. Evet chipboxlar arasında iyi belki ama herkes ilk tercih yazılım diyor

yazılım atmak benim için biraz zor malesef bulunduğum şehirde yazılım atan bir yer yok:(

tarihinde Ahmet Kırılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

yazılım atmak benim için biraz zor malesef bulunduğum şehirde yazılım atan bir yer yok:(

Aynı sıkıntı bendede var..

Senin ürüne güvenemiyorum, eğer hata yaparsa enjektör işeme yapar, hep enjektörden hemde eriyen silindir kafaları yüzünden motor rektefe işi çıkabilir, bize net alabilirsiniz diyen biri lazım :)

Yorum bağlantısı

Ahmet bey sizin için belki zor Elazığ çevresinde baktım hatta yazılım yapan firma ama denk gelemedim. Belki Adanada vs.

Ama Ali abi sen yapma ya Istanbul Balikesir nedir ki :) şenlik dönüşü gidelim diyorum :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kırılmaz

Aynı sıkıntı bendede var..

Senin ürüne güvenemiyorum, eğer hata yaparsa enjektör işeme yapar, hep enjektörden hemde eriyen silindir kafaları yüzünden motor rektefe işi çıkabilir, bize net alabilirsiniz diyen biri lazım :)

abi bende tam bi bilgi almak için açtım konuyu millet bendeki araçla 230 u görüyor nasıl oluyorsa ben 180 i chip atsam oda ayrı bir dert bulunduğum şehirde yok malatyada var en yakın motor elimde kalır diye korkuyorum o yüzden chipte istemiyorum box öyle dğeil canını sıkarsa çıkar at:)

Ahmet bey sizin için belki zor Elazığ çevresinde baktım hatta yazılım yapan firma ama denk gelemedim. Belki Adanada vs.

Ama Ali abi sen yapma ya Istanbul Balikesir nedir ki :) şenlik dönüşü gidelim diyorum :)

malatyada var üstad ortalama 100 km arası elazığ la ama dediğim gibi benim gönlüm boxtan yana

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Şuan şantiyedeyim, ayrılabilsem :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kırılmaz

işiniz zormuş abi:) allah kolaylık versin

Yorum bağlantısı

Şenlik zamanı bitmiş olmaz mı şantiye işi :)

abi bende tam bi bilgi almak için açtım konuyu millet bendeki araçla 230 u görüyor nasıl oluyorsa ben 180 i chip atsam oda ayrı bir dert bulunduğum şehirde yok malatyada var en yakın motor elimde kalır diye korkuyorum o yüzden chipte istemiyorum box öyle dğeil canını sıkarsa çıkar at:)

malatyada var üstad ortalama 100 km arası elazığ la ama dediğim gibi benim gönlüm boxtan yana

Malatyada olan hangi firma? Box Çağlar abinin dediği gibi eğer ayarlanabilirse mantıklı olabilir ama sabit box bana pek mantıklı gelmiyor sabit bir ayar.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Malatyada olan hangi firma? Box Çağlar abinin dediği gibi eğer ayarlanabilirse mantıklı olabilir ama sabit box bana pek mantıklı gelmiyor sabit bir ayar.

Aralıkta biter bizim iş :)  sorması ayıp, kaça mal oluyordu bu iş ve yer avrupa yakasındamı, bilmem oralarıda...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kırılmaz

ecufast firmanın adı

Yorum bağlantısı

Aralıkta biter bizim iş :) sorması ayıp, kaça mal oluyordu bu iş ve yer avrupa yakasındamı, bilmem oralarıda...

Avrupa yakası maslak sanayide abi. Sen gel yol gosteririz ayıp ediyosun :)

ecufast firmanın adı

Ecufast iyidir sorun yasamazsiniz

Yorum bağlantısı
Ahmet Kırılmaz

Avrupa yakası maslak sanayide abi. Sen gel yol gosteririz ayıp ediyosun :)

Ecufast iyidir sorun yasamazsiniz

Ecufast iyidir de 500 tl dediler fiyatı nasıl peki

Yorum bağlantısı

Ecufast iyidir de 500 tl dediler fiyatı nasıl peki

Normal hatta uygun buradan. Genelde 500-1000 tl arasında değişir araç beynini çözme durumuna göre. Vwler daha pahalı

Yorum bağlantısı
Ahmet Kırılmaz

Normal hatta uygun buradan. Genelde 500-1000 tl arasında değişir araç beynini çözme durumuna göre. Vwler daha pahalı

Peki motorun ömründe herhangi bir sıkıntı çıkar mı yani motor elimde kalır mı kmside fazla malum
Yorum bağlantısı

Peki motorun ömründe herhangi bir sıkıntı çıkar mı yani motor elimde kalır mı kmside fazla malum

Benim araba da 1.6tdci 150bin kmde ve yazılım var herhangi bir sorun yok. Sürekli agresif kullanım, bakimlara dikkat etmemek tabi sorun çıkartır. Yazılım ya da box ne yaparsaniz yapin hava filtresine çok dikkat etmek lazım. Yag degisim zamani gecilmemeli. Yazılım yapilirken de çok güç istemeyin. 110luk focus 130-140hp sorunsuz kaldırır

Yorum bağlantısı
Ahmet Kırılmaz

Benim araba da 1.6tdci 150bin kmde ve yazılım var herhangi bir sorun yok. Sürekli agresif kullanım, bakimlara dikkat etmemek tabi sorun çıkartır. Yazılım ya da box ne yaparsaniz yapin hava filtresine çok dikkat etmek lazım. Yag degisim zamani gecilmemeli. Yazılım yapilirken de çok güç istemeyin. 110luk focus 130-140hp sorunsuz kaldırır

Tamam üstad çok teşekkür ederim yarın gidip hallediyim
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...