İçeriğe Yönlendir

Chip Tuning

Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Izmirde Bekir Paşaoğlu yok abi ama ;)

Kim var :) yapamazlarmı?

Yorum bağlantısı
Ahmet Kırılmaz

adamlarla konuştum kısmetse yarın gidip hallettircem

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

arkadaşlar öncelikle aracım focus 08 ghia 152.000 km de dizel buna powerbox denen parçayı taktırsak motora bir zararı olur mu malum km si fazla aracın bunu taktırsam 2 3 ay sonra motor elimde kalır mı cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden

Konunuz birleştirilmiştir.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bu tip saçma cihazlar enjektörü falan kandırıp iş yapıyor. Şöyle açıklayım beyninde yarım ekmek köfte bir ayran yediğini sanıyorsun. Ama miğdene giden 1 tam ekmek köfte 3 ayran.

Mantıksız şeyler bunlar. Zaten bu tip adamların çakal iş yaptığını neredeyse traktöre bile uyduğunu belirten açıklamalarından anlayabilirsin.

Gerek yok...

Giden yakıt daha az, çünki enjektör basıncı arttırılarak mazotun daha fazla buhar halde püskürtülmesini sağlıyor, yani yarım ekmek köfte yiyorsun (bu açıdan remap ile tamamen aynı sonucu alırsın) yanma daha güçlü oluyor tabiii, bu noktaya kadar remap ile aynı şey sayılır, ondada enjektör basıncı artıyor, box ta sadece bu parametreyle oynuyorsun, ramep te daha fazla parametre var, ikiside aynı işi görür, biri daha komplike, aldatma değilde diğer şeylerle beraber ecu ne yaptığını bilerek yapıyor, daha sağlıklı diyelim ama sonuçta iki side aynı sonucu verir, biri iyi diğeri daha iyi, ama birisi kötü değil yani, ayrıca ikiside motorun ömrünü azaltır, bu kesin, ama kısalsada abartı ayar yapılmadığı sürece senelerce dayanır bu motor.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Kaç gündür sana neler söyledim şimdi kendine burda destek çıkıp cesaret verecek birini arıyorsun yaptırmak için :)

Şu sorulara mantıklı bir cevap bul önce...

box-chip uygulamasıyla araç daha iyi gidecekse niye ford mühendisleri bunu akıl edememiş ya da uygulamamış?

daha az yakacaksa, 1lt. bile az yakması için Ford niye çuvalla para harcıyor da ar-geye bunu uygulamıyor?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Kaç gündür sana neler söyledim şimdi kendine burda destek çıkıp cesaret verecek birini arıyorsun yaptırmak için :)

box-chip uygulamasıyla araç daha iyi gidecekse niye ford mühendisleri bunu akıl edememiş ya da uygulamamış?

daha az yakacaksa, 1lt. bile az yakması için Ford niye çuvalla para harcıyor da ar-geye bunu uygulamıyor?

Banamı diyorsun? Demiyorsun sanırım ama bana farzedip yazayım, cevaplar basit, az yakma olayı sadece, atıyorum süre olarak 0-100 e çıkış süren 10 sn. den 6 sn. yeye düştüğü için, başkada birşey yok, yani abartı bir yakıt düşüşü olmaz, emisyondan feraat edip hava-avans vs. gibi ayaları değiştirirsen yakıtı arttırmadan güç alabilirsin, sebeb bu ama öyle aartı tasarruf olmaz, bastınmıda 2 katı yakar, yoktan güç alamazsın zaten.

Ford niye çuvalla para harcıyora gelirsek, o konu başka, adamlar benim arabayı 68 hp yerine neden 90 hp yapmıyor? Sebeb basit, sadece güvenlik-emisyon mecburiyeti-uzun ömür ve kötü kullanıma karşı en azından 10 seneyi çıkaracak bir motor ayarını tutturmak için, başka şey değil, isteseler 90 hp yide geçerler zaten...

Benim istediğimse sadece biraz daha güç, oda sadece düşük devirde, abartı performans lazım değil yani, box yada çip aynı kapıya çıkar, motor ömründen ve emisyondan feragat edip gücü arttırmak, cesarette gerekmiyor, ne yapmam gerektiğini bilirim zaten, sadece hangisi daha az zararlı onu anlamak mesele. :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Banamı diyorsun?  Bana ise cevaplar basit, az yakma olayı sadece, atıyorum süre olarak 0-100 e çıkış süren 10 sn. den 6 sn. yeye düştüğü için, başkada birşey yok, yani abartı bir yakıt düşüşü olmaz, bastınmı 2 katı yakar, yoktan güç alamazsın zaten.

10 saniyeden 6 saniyeye inen sürede ters orantlı güç gerekir. Güç için fazla yakıt ve hava gerekir ali ;) Sadece zaman kazanırsın ama mutlaka fazla yakarsın

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

10 saniyeden 6 saniyeye inen sürede ters orantlı güç gerekir. Güç için fazla yakıt ve hava gerekir ali ;) Sadece zaman kazanırsın ama mutlaka fazla yakarsın

Örnek verdim canım, belki diyorum dediğim kaygılardan dolayı üretici, avans gibi ayarları değişik tutuyor yakıt basıncını falanda kısıyorlardır, daha fazla güç için basıncı arttırıp diğer ayarları değişirsen güç artabilir, yakıtın değişmez, bunu yoktan kazanmıyorsun, zaten o motor bunu aynı yakıtla yapabilir, sadece emisyondan yada daha dayansın diye bazı şeyleri kısıp gücü düşürmüş olabilirler diye yazdım ....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Banamı diyorsun?  Bana ise cevaplar basit, az yakma olayı sadece, atıyorum süre olarak 0-100 e çıkış süren 10 sn. den 6 sn. yeye düştüğü için, başkada birşey yok, yani abartı bir yakıt düşüşü olmaz, emisyondan feraat edip hava-avans vs. gibi ayaları değiştirirsen yakıtı arttırmadan güç alabilirsin, sebeb bu ama öyle aartı tasarruf olmaz, bastınmıda 2 katı yakar, yoktan güç alamazsın zaten.

Ford niye çuvalla para harcıyora gelirsek, o konu başka, adamlar benim arabayı 68 hp yerine neden 90 hp yapmıyor? Sebeb basit, sadece güvenlik-emisyon mecburiyeti-uzun ömür ve kötü kullanıma karşı en azından 10 seneyi çıkaracak bir motor ayarını tutturmak için, başka şey değil, isteseler 90 hp yide geçerler zaten...

Benim istediğimse sadece biraz daha güç, oda sadece düşük devirde, abartı performans lazım değil yani, box yada çip aynı kapıya çıkar, motor ömründen ve emisyondan feragat edip gücü arttırmak, cesarette gerekmiyor, ne yapmam gerektiğini bilirim zaten, sadece hangisi daha az zararlı onu anlamak mesele. :)

galiba box işlemini soran arkadaşa demiş arkadaş çünkü ikisi de aynı ilde ikamet ediyorlar aynı doğum tarihi :) arkadaşıdır o yüzden sana diyorum diye hitap etmiştir abi :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kırılmaz

canım muratcım çok haklısın ama huyumu bilirsin kafaya koydum bir kere taktırcam servisle bile konuştum:D

Banamı diyorsun? Demiyorsun sanırım ama bana farzedip yazayım, cevaplar basit, az yakma olayı sadece, atıyorum süre olarak 0-100 e çıkış süren 10 sn. den 6 sn. yeye düştüğü için, başkada birşey yok, yani abartı bir yakıt düşüşü olmaz, emisyondan feraat edip hava-avans vs. gibi ayaları değiştirirsen yakıtı arttırmadan güç alabilirsin, sebeb bu ama öyle aartı tasarruf olmaz, bastınmıda 2 katı yakar, yoktan güç alamazsın zaten.

sana demiyor abi bana diyor:) araba benim olduğu kadar onunda sayılır sonuçta onunda emeği var sağolsun her konuda arkamda oldu sadece bu konuda anlaşamadık

galiba box işlemini soran arkadaşa demiş arkadaş çünkü ikisi de aynı ilde ikamet ediyorlar aynı doğum tarihi :) arkadaşıdır o yüzden sana diyorum diye hitap etmiştir abi :)

aynen öyle kardeşim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Arabada sıkıntı olunca görecem senin o kafaya koymalarını.

@Ali Cihangiroğlu

Yok hocam arkadaşım Ahmet'e hitaben yazmıştım :)

Söylediklerinize de kısmen katılıyorum ama arkadaşın arabayı kullanış-özen gösterme tarzına ve bindiği aracı 150.000km'de 2.el aldığı için sürpriz durumuna istaneden kesinlikle yaptırmaması gerektiği anlatmaya çalışıyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Buna en iyi örneklerden W210 kasa E200 Komp gösterilebilir.

2000 yılında 186bg motor 2001'de hiç bir fark olmadan 163bg olarak çıkıyor.

Fakat olay TDCI olunca işler değişiyor bence. Emisyondan kaçmaktan çok bence motor ömrünü uzun tutmak için sınırlanmıştır. Kaldi ki yılındaki emsallere bakarsak (1.6 TDCI için konuşuyorum) 110bg gayet yeterli bir rakam.

TDCI 150bin civarlarında sıkıntılara başlayanları çok gördüm/duydum. Tabi ki kullanıcıya göre çok fark ettiriyor bu ama ekstra uygulama ile motorun tüm gücünü kullanır hale getirmek ciddi şekilde ömrünü kısaltacağına inancım var.

Her neyse umarım ben yanılırım, sizler çipli, sıkıntısızca binersiniz :)

Örnek verdim canım, belki diyorum dediğim kaygılardan dolayı üretici, sadece emisyondan yada daha dayansın diye bazı şeyleri kısıp gücü düşürmüş olabilirler diye yazdım ....

Yorum bağlantısı
Ahmet Kırılmaz

bütün herşeye rağmen chip attırdım 140 bg oldu araba ve şuan için bir problem yok gidişi de 10 numara oldu

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yani yarım ekmek yemiyormuş ;)

Köftesine göre değişir ama  :D  mazotu ne kadar yüksek basınçla püskürtürsen o kadar verimli yanar, buda güç demektir, tabii buna enjektöründe dayanması lazım, kısaca yarım ekmek yer, ama zor tabii, doymayabilir  :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Biraz önce denedim, 4. vitesle 170i rahat görüyor sonrasını zorlamadım, kalkışta çok fena.

Kısacası performans anlamında fark edilir derecede değişiklik var uzun vadede de motor ömrüyle alakalı sıkıntı çıkarmaz umarım.

Aaaametcimm iyi uçuşlar :D

Yorum bağlantısı
Mert Keçeci

Izmirde Bekir Paşaoğlu yok abi ama ;)

Bayileri var Ozancım bu çarşamba yaptık bizim araca yazılım+downpipe sanki farklı bir araba satın almış gibi olduk güzel yürüyor.  :good1:

Yorum bağlantısı

Bayileri var Ozancım bu çarşamba yaptık bizim araca yazılım+downpipe sanki farklı bir araba satın almış gibi olduk güzel yürüyor. :good1:

Biliyorum abi ben Ali abiyi Istanbula getirtmeye çalışıyorum :) samsunda falan da var bayiileri. Güle güle kullanın abi siz de cidden çok tepkili oluyor araç

Yorum bağlantısı
Mert Keçeci

Biliyorum abi ben Ali abiyi Istanbula getirtmeye çalışıyorum :) samsunda falan da var bayiileri. Güle güle kullanın abi siz de cidden çok tepkili oluyor araç

:D İlk izmirde bir buluşalım beraber geliriz istanbula Ali abiyle.Sağolasın sanki depoya redbull koyduk.  :D

Yorum bağlantısı

:D İlk izmirde bir buluşalım beraber geliriz istanbula Ali abiyle.Sağolasın sanki depoya redbull koyduk. :D

Ee paşaoğlu da pistonlari kanatlandirir :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

spoiler +5 hp Ozan, birşeyler daha buldummu yazılıma gerek kalmayacak zaten  :D   :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

2004 Focus 1.8 tdci 165 bin kmdeki 115 ps standart araca chip tuning önerirmisiniz ? (10 bin km önce motor rektefe oldu sıfırlandı)
HP olarak ne kadar bir artış elde edilebilir ? Ankara'da bu işi en uygun fiyata en kaliteli hizmeti nerden alabilirim ?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Ankara da olan biçok üyemiz,ve modlarımız konuyla ilgili görüşlerini size yazacaklardır Bekir kardeşim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...