İçeriğe Yönlendir

Chip Tuning

Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

(düzenlendi)

Ben 3 senedir chipli şekilde kullanıyorum.Bakımlarını aksatmadan ve zamanından önce yaptırırım mutlaka.10000km bakım aralığını görmez aracım.Tavsiyem megachips olur.

tarihinde Öztunç Ünal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç

ecm titanium programıyla hiç yazılımda oynama yapan var mı? daha doğrusu kullanımı hakkında biraz bilgi verebilecek olan?

Yorum bağlantısı

1.6 Tdi polo aracıma Booster de yaptırmıştım. Kendi dynoları var yazılım öncesi ve sonrası ölçüm yapıyorlar. Erhan Bey sahibi, iyi niyetli biri fiyatlarıda astrnomik değildir.

Bir görüşün derim..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Selamlar herkese. 2009 mondeo tit. 2.0 tdci manuel arac sahibiyim bu aralar su chip olayina takilldim ve yaptirmak istiyorum. Ankara' da bu isi yapan adamakilli bir yer ve maliyetler hakkinsa bilgisi olan varsa paylasmida bulunursa sevinirim. Ayrica aracta ne gibi artilar eksikler olusturur? Ne kadar bir guc artisi saglar?

Konunuz birleştirilmiştir.

Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç

Elinde fiesta V 1.4 tdci güç arttırılmış dosya olan var mı?

Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/257937-ford-fiesta-ayr%C4%B1nt%C4%B1l%C4%B1-yaz%C4%B1l%C4%B1m-incelemesi/page-2

burada inceleme var 90-95 hp arası güç ve 200-210 arası tork alırsınız ama intercooller yok aracınızda pek uzun ömürlü olmaz

Bu konuda inceleme var bana direk dosya lazım aslında arabaya yüklemek için, dumansız bir yazılım yükledim düşük devirler güzel daha düzenli bir güç artışı var ama biraz da yüklenmek istiyorum

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/257937-ford-fiesta-ayr%C4%B1nt%C4%B1l%C4%B1-yaz%C4%B1l%C4%B1m-incelemesi/page-2

burada inceleme var 90-95 hp arası güç ve 200-210 arası tork alırsınız ama intercooller yok aracınızda pek uzun ömürlü olmaz

Uzun ömür derken? sanırım uzun süre sıkıştırırsan, interkul olmadığından ısınan havadan dolayı güç kaybı olur diyorsun, yoksa motorların hangi güce ve o güce ne kadar süre dayancağını gösteren bir belge yok, bu 1.4 içinde 1.6 içinde geçerli, neye dayanır nerede su koy verir belli değil, sadece şanzımanın limitleri belli bilidiğim kadarıyla...

Bu konuda inceleme var bana direk dosya lazım aslında arabaya yüklemek için, dumansız bir yazılım yükledim düşük devirler güzel daha düzenli bir güç artışı var ama biraz da yüklenmek istiyorum

Bunlardan önce motor nereye kadar dayanır o lazım sana, yüklenmek kolay, yani 100 hp den sonra blok patlar yada bu güç limittir, maks devirde bu güce en fazla 10 dakika dayanır gibi birşeyler lazım, yani dayanım limitleri gerek, sağlıklı yüklenme için bu şart, yoksa şuan yaptığınız bilinmeze yolculuk, helede aşırı beslemeyle, neyse böyle bir veri bulursan haberimiz olsun :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç

Uzun ömür derken? sanırım uzun süre sıkıştırırsan, interkul olmadığından ısınan havadan dolayı güç kaybı olur diyorsun, yoksa motorların hangi güce ve o güce ne kadar süre dayancağını gösteren bir belge yok, bu 1.4 içinde 1.6 içinde geçerli, neye dayanır nerede su koy verir belli değil, sadece şanzımanın limitleri belli bilidiğim kadarıyla...

Bunlardan önce motor nereye kadar dayanır o lazım sana, yüklenmek kolay, yani 100 hp den sonra blok patlar yada bu güç limittir, maks devirde bu güce en fazla 10 dakika dayanır gibi birşeyler lazım, yani dayanım limitleri gerek, sağlıklı yüklenme için bu şart, yoksa şuan yaptığınız bilinmeze yolculuk, helede aşırı beslemeyle, neyse böyle bir veri bulursan haberimiz olsun :)

100 hp üzerinde sadece yazılımla dayanabiliyor onu biliyorum, bu şekil mevcut araçlara sahit oldum ancak aşırı dumanlıydı doğal olarak, şu an yüklediğim dosya düşük devirlerde iyi güç veriyor turbo öncesi bayıklığı hissettirmiyor güzel de hızlanıyor dyno da ölçmedim ama şu anki haliyle 90 beygire yakın bir güç veriyor olması gerekiyor

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Ali abi 1.4 tdci iyi bir motordur kendini de kanıtlamıştır ancak intercol olmaması onun en büyük dezavantajı zaten araç motor ısınınca ve zorlayınca performanstan düşen bir araç motor açısından yazılım sıkıntı çıkarmayabilir ancak turbo baya zorlanır ben de yaptırmayı düşünüyordum fusiona ama araştırınca vazgeçtim tabi bilinçli kullanıcı için soft yazılım sıkıntı yaratmayacaktır

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

100 hp üzerinde sadece yazılımla dayanabiliyor onu biliyorum, bu şekil mevcut araçlara sahit oldum ancak aşırı dumanlıydı doğal olarak, şu an yüklediğim dosya düşük devirlerde iyi güç veriyor turbo öncesi bayıklığı hissettirmiyor güzel de hızlanıyor dyno da ölçmedim ama şu anki haliyle 90 beygire yakın bir güç veriyor olması gerekiyor

Anlatamadım sanırım, 100 hp ye dayanım derken yazılımla 100 hp yapmak yada onu geçemeği kastetmiyorum, motor bloğu, silinidr gömlek üst kapak krank mili, bunların kaç kg. yüke ne kadar süre boyunca dayana bileceği gerekli, yoksa tak interkul turbo büyüt, valfle üst kapakla oyna 150 hp. olsun, dediğim başka şey...

Ali abi 1.4 tdci iyi bir motordur kendini de kanıtlamıştır ancak intercol olmaması onun en büyük dezavantajı zaten araç motor ısınınca ve zorlayınca performanstan düşen bir araç motor açısından yazılım sıkıntı çıkarmayabilir ancak turbo baya zorlanır ben de yaptırmayı düşünüyordum fusiona ama araştırınca vazgeçtim tabi bilinçli kullanıcı için soft yazılım sıkıntı yaratmayacaktır

İnterkul olmaması özellikle yazın aracı sıkıştırdığında özelliklede rampa ve klima vs. açıksa kısa sürede hissettiriyor evet...

Motorun ve turbonun  dayanım limitleri lazım anlatabildimmi, soft yazılım bile belkide canına okuyordur, soft ama neye göre?

Bana demelisinki turbo maksimum şu devire ve bu basınça şu kadar süre dayanabilir

Motor ve parçaları şu basınca güce vs. şu limite kadar dayanır...

Teknik veri istiyorum, üreticisinden...

Böyle veri olmalıki sağlıklı yazılım yapalım, dediğin soft yazılım firmaların deneyerek yaptığı belli süre sonunda baktılarki motor bozulmuyor hah işte bu iyi oldu dedikleri denemeye dayalı şeyler bence, gerçek limit olsun istiyorumki içimiz rahat olsun.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Anlatamadım sanırım, 100 hp ye dayanım derken yazılımla 100 hp yapmak yada onu geçemeği kastetmiyorum, motor bloğu, silinidr gömlek üst kapak krank mili, bunların kaç kg. yüke ne kadar süre boyunca dayana bileceği gerekli, yoksa tak interkul turbo büyüt, valfle üst kapakla oyna 150 hp. olsun, dediğim başka şey...

İnterkul olmaması özellikle yazın aracı sıkıştırdığında özelliklede rampa ve klima vs. açıksa kısa sürede hissettiriyor evet...

Motorun ve turbonun dayanım limitleri lazım anlatabildimmi, soft yazılım bile belkide canına okuyordur, soft ama neye göre?

Bana demelisinki turbo maksimum şu devire ve bu basınça şu kadar süre dayanabilir

Motor ve parçaları şu basınca güce vs. şu limite kadar dayanır...

Teknik veri istiyorum, üreticisinden...

Böyle veri olmalıki sağlıklı yazılım yapalım, dediğin soft yazılım firmaların deneyerek yaptığı belli süre sonunda baktılarki motor bozulmuyor hah işte bu iyi oldu dedikleri denemeye dayalı şeyler bence, gerçek limit olsun istiyorumki içimiz rahat olsun.

Ali abey imkansizlari istiyorsun :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç

Yok anladım da bu kadar teknik verilere erişmek çok da mümkün olmuyor. Yapılabilecek tek şey tecrübelere göre biraz da maksimum dayanma noktasını belirlemek. 100 konusunda da biraz daha yazılım işiyle uğraşan arkadaşlarla konuştum, sadece yazılımla 90 üzerine çıkarmanın sağlıklı olmayabileceği söyleniyor. Uzun km ler en fazla verimi sağlamış dosyayı kullanmaktan başka çare yok.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Yavuzoglu

Slm arkadaslar mondeo mk4 20 Tdci cip tunnig

Taktirmak istiyorum... Yorumlariniz ve tasviyeleriniz neler olabilir..?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Slm arkadaslar mondeo mk4 20 Tdci cip tunnig

Taktirmak istiyorum... Yorumlariniz ve tasviyeleriniz neler olabilir..?

Ali bey merhaba.

Konunuz birleştirilmiştir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

valla maslak madduck namiştain nın yanında abimin 2011 model a 6 sına yazılımı yaptırdık. 2.0 tdi 178 hp orjinali yazılımdan sonrası 235 hp civarı oldu arkadaş 245\40\19 jant ta var bu araçta top speedi de 280 oldu ve 280 nide 10 saniyede çıkıyor ben impirezamda bile böyle bir hızlanma görmedim. vala bu yazılım uygulaması bence müthiş bişey çip lenmeyen kalmasın bence saygılar...

Yorum bağlantısı

Benim de 0-100 yazılım ile 3 sn. Eğer 230hp olsaydi 1.5 sn olurdu 280e de 10sn de çıkabilmesiiiii.hmmmm matematigim bitti benim

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Benim de 0-100 yazılım ile 3 sn. Eğer 230hp olsaydi 1.5 sn olurdu 280e de 10sn de çıkabilmesiiiii.hmmmm matematigim bitti benim

Ali Androidoğlu nıun über Fiesta'sının 0-100 km hızlanması 0 saniye, kapıyı kapatıp marşa bastığı an denim mavi direkt 100 km hızla ani bir start alıp 240 km ye 4 sn de kadran sonu 320 ye 7 sn de ulaşıyor, sonrası meçhul 500-600 km allah ne verdiyse uçuyor, o son kıç kanadını da bu yüzden takmış.

Ne arabalar var be...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Elöver
(düzenlendi)

Abi bir üst mesajı okusana :)

Okudum , iyi bir yazılım ile mümkün tabi :)

tarihinde Ali El&#246ver tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç

şu anda denediğim harita ile fiesta da 95 beygirin üstünde güç gösterdi iobd cihazı ama hızlanma anlarında çok fazla duman atıyor, bu dumanı gücü azaltmadan nasıl azaltabilirim fikri olan var mı? :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...