Yavuz Gürbüz 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 Yakıt ve istasyon konusu biraz karışık aynı markanın, farklı istasyondan alınca farklı sonuca ulaşabilrsiniz. yandaki yakıt tüketimine tıklarsanız ben 3 farklı marka ile test ettim. yorumu kendiniz yapabilirsiniz. Opet neden yok derseniz, yolculuk yaptığım güzergahta yok ama oda oldukça iyidir, genel olarak. Ben aracı aldığımda, araç yakıt güvence sistemine dahildi. Opet hariç yakıt kullanılmamış. Ben de aynen devam ettim. Yurtdışı forumlarda okuduğum kadarı ile BP ultimate serisinin Ford Racing Team ile beraber geliştirildiği ve forum kullanıcılarının çoğunun BP ultimate serisinden çok memnun olduklarını gördüm. Tabi forum ingiliz forumu olduğu için sonuç böyle çıkmış olabilir (British Petrolium) tam olarak emin değilim. Öğrendiğim bir diğer bilgi Avrupada Ford araçlarına BP öneriyor. Şu anda aracımın deposu OPET Full force Euro diesel ile dolu ancak. Depoyu bitirir bitirmez önce Shell GTL, ardından BP ultimate ile test edeceğim. OPET kışın çok memnun etmedi açıkçası. Gerçi kış günü yoğuşmadan dolayı depoyu boş bırakmak istemiyorum ama yakıtların karışmaması daha iyi olacak sanırım. Hassasiyetle kastım, sizinde bahsettiğiniz istasyonlar arası farkın chip tuningli araçlarda bariz farkedilecek şekilde olup olmadığı ve chip uygulayanların sizlere özel bir tavsiyesi varsa onları öğrenmek adına sordum. Sanırım böyle bir tavsiye verilmemiş. Cevabınız için teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 Ben aracı aldığımda, araç yakıt güvence sistemine dahildi. Opet hariç yakıt kullanılmamış. Ben de aynen devam ettim. Yurtdışı forumlarda okuduğum kadarı ile BP ultimate serisinin Ford Racing Team ile beraber geliştirildiği ve forum kullanıcılarının çoğunun BP ultimate serisinden çok memnun olduklarını gördüm. Tabi forum ingiliz forumu olduğu için sonuç böyle çıkmış olabilir (British Petrolium) tam olarak emin değilim. Öğrendiğim bir diğer bilgi Avrupada Ford araçlarına BP öneriyor. Şu anda aracımın deposu OPET Full force Euro diesel ile dolu ancak. Depoyu bitirir bitirmez önce Shell GTL, ardından BP ultimate ile test edeceğim. OPET kışın çok memnun etmedi açıkçası. Gerçi kış günü yoğuşmadan dolayı depoyu boş bırakmak istemiyorum ama yakıtların karışmaması daha iyi olacak sanırım. Hassasiyetle kastım, sizinde bahsettiğiniz istasyonlar arası farkın chip tuningli araçlarda bariz farkedilecek şekilde olup olmadığı ve chip uygulayanların sizlere özel bir tavsiyesi varsa onları öğrenmek adına sordum. Sanırım böyle bir tavsiye verilmemiş. Cevabınız için teşekkür ederim Benim araçta chip yok ama düşünüyorum.Anak şöyle ilginç bir tespitim var ilk iki depomu opet ten aldım (ygs ) daha sonra ki depoyu bp den almak zorunda kaldım ve çekiş bariz biçimde artarken harcamda bariz biçimde arttı.Sonra tekrar bp yine aynı sonuç.Gerçi havalar soğuk ve aracım 2400 km de motor yeni açılıyor ondan da olabilir.Shell i de deneyelim bakalım nolacak.Ama eminim ki bp ve opet motorinleri çok farklı.Opette Koçun o yüzden ygs adı altında sürüm yapıyprlar (bana aracı satan bayinin dediği) Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 29 Ocak 2010 Paylaş 29 Ocak 2010 (düzenlendi) Aldığımdan beri Bp Ultimade Dizel kullandım, kendi yorumum şöyle zaten spritmonitörden de bakınca öyle çıkıyor. Benim yakıt aldığım istasyonlara bakarsam Petrol ofisi V/Max EuroDizel 10 9,63 l/100km 2.603 km and 251 l Aral/BP ultimate diesel 9,92 l/100km 1.234 km and 122 l Shell V-Power diesel 9,76 l/100km 3.394 km and 331 l -Total yazmasının sebebi spritmonitör.de sitesinde Po olmaması Bp nin benzini konusunda hiç şüphem yok çok yaksada performansı ve aracın çalışması çok iyi, dizelde ise chip zaten farkettiriyor ancak siyah duman oldukça fazlalaşmıştı. -Petrol ofisi, tavsiye ile denedim oldukça dayanıklı geldi bana zaten sonuçlar da öyle çıkıyor. -Shell GTL, performans çok iyi sistem gerçekten temizleniyor gibi dip gaz da bile siyah duman yok, ama fiyat farklı olduğu için arada çok fark etmedi. Tavsiye edilen şudur en az 4 depo kullanmalısınız, bu size yakıtın durumu konusunda yardımcı olacaktır. 29 Ocak 2010 tarihinde Cemil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gizem Serbest 30 Ocak 2010 Paylaş 30 Ocak 2010 (düzenlendi) Güle güle kullanın, nerede yaptırdınız? maliyeti ne kadarı buldu? teşekkürler benim de aracım fiesta,ben de chip tınıng yaptırmak istiyorum.acaba siz nere de ve ne kadara yaptırdınız?tesekkurler 9 Şubat 2010 tarihinde Muhlis Ozturk tarafından düzenlendi Tamamen b Yorum bağlantısı
Kaan Dündar 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 aracıma cihp yaptırdım 1 hafta oldu inanılmaz bir fark oldu araçda vites araları çok güçlendi çekişde baya fark dyno testinde chipsiz 70,8 hp çıkmıştı chipden sonra 97 hp çıktı geç kaldığımı düşündüm yaptıkdan sonra memnunum tavsiye ederim tecnocar oğuz bey yaptı ankara yıldız sanayide Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 aracıma cihp yaptırdım 1 hafta oldu inanılmaz bir fark oldu araçda vites araları çok güçlendi çekişde baya fark dyno testinde chipsiz 70,8 hp çıkmıştı chipden sonra 97 hp çıktı geç kaldığımı düşündüm yaptıkdan sonra memnunum tavsiye ederim tecnocar oğuz bey yaptı ankara yıldız sanayide normalde dyno da daha düşük çıkmaz mı aracın beygir i ki bizim araçlar zate 68 beygir. herhangi bir güçlendirme yaptınız mı ayrıca ?? merak ettiğim diğer bi konu ise gaza yüklenmelerde siyah duman atımı var mı acaba ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 Her araç dynoda 3-5 Ps fazla çıkar. Zira fabrika verileri , beygir için alt sınırdır, yani mesela sıfır bir araç 67 Ps çıkarsa, fabrikanın başı belaya girer (global) , hele ki amerikan vergi - eyalet vs. sistemleri için, amerikan (gerçek amerikan) araçları +20-40 Ps çıkarsa şaşırmamak gerekir. Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 Her araç dynoda 3-5 Ps fazla çıkar. Zira fabrika verileri , beygir için alt sınırdır, yani mesela sıfır bir araç 67 Ps çıkarsa, fabrikanın başı belaya girer (global) , hele ki amerikan vergi - eyalet vs. sistemleri için, amerikan (gerçek amerikan) araçları +20-40 Ps çıkarsa şaşırmamak gerekir. anladım teşekkürler Yorum bağlantısı
Kaan Dündar 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 normalde dyno da daha düşük çıkmaz mı aracın beygir i ki bizim araçlar zate 68 beygir. herhangi bir güçlendirme yaptınız mı ayrıca ?? merak ettiğim diğer bi konu ise gaza yüklenmelerde siyah duman atımı var mı acaba ? siyah duman malesef var ve araştırmam üzerine bu dizellerde normal Yorum bağlantısı
Yasin Deniz 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 gusel bı konu olmus bılgım arttı ama lpg ye gectık dızel olsa yapcaktım bende chıp Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 siyah duman malesef var ve araştırmam üzerine bu dizellerde normal anladım dostum evet dizellerde chipledikten sonra malesef öyle bir sorun var benim şu anda durumum müsait değil ama belki ilerde Yorum bağlantısı
Cemal Arslan 28 Şubat 2010 Paylaş 28 Şubat 2010 siyah duman malesef var ve araştırmam üzerine bu dizellerde normal 90hp olarak güç verilseydi duman olmazdı... Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 2 Mart 2010 Paylaş 2 Mart 2010 90hp olarak güç verilseydi duman olmazdı... Dip gazdan bahsetmiyorsunuz herhalde. Yorum bağlantısı
Cemal Arslan 2 Mart 2010 Paylaş 2 Mart 2010 Dip gazdan bahsetmiyorsunuz herhalde. chip olsun yada olmasın dip gazda her zaman duman atar onno usta diyor ki : Diesel motorlarda ilk akselerasyon gazlarında hafif bir mazot dumanı vardır ve olmalıdır da. Yorum bağlantısı
Eray Yılmaz 2 Mart 2010 Paylaş 2 Mart 2010 Dip gazda biraz var ama öle dikiz aynasından görünen simsiyah bir duman yok. bence fazla yükseltilmiş değerleri. Zararlı. Yorum bağlantısı
Cemal Arslan 2 Mart 2010 Paylaş 2 Mart 2010 yazılımdan kaynaklı hava yakıt ayarında dengesizlik olabileceği gibi araçta da sorun olabilir turbo enjektör pompa bunlarda sorun olma ihtimali var Yorum bağlantısı
Tayfun Karakuş 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 Arkadaşlar pazartesi günü ankardaydım , daha önce telefon ve mail ile görüştüğüm ACT chip tuningden Cemal bey ile yüz yüze görüşme fırsatım oldu. Aklımdaki tüm soruları ve daha önce yaptırıpda pişman olduğum power box uygulaması ile ilgili tüm detayları kendisi ile paylaştım. Sonuç olarak benim araç için chip tuning uygulamasını yapmaya karar verdik. Yaklaşık 1 - 1,5 saat lik bit uygulama oldu , neler değişti ? 1- öncelikle araç artık düşük devirlerde daha seri ve hızlı , özelikle 2.000 devirin altında mükembel çelışıyor , önceden düşük devirlerde problem oluyordu 2- yokuş yukarı çıkarken vites küçültmenize gerek kalmıyor , mevcut vites neyse devam edebiliyorsunuz , hatta 2.000 devirin altında bile araç tırmanmaay devam ediyor 3- arabanın ilk kalkışı acayip hızlanadı , duruken yada ışıkda gazı köklediğiniz zaman , , banamısın demiyor , araöların arasından sıyrılıp gidiyor 4- normal ve sakin kullanımda , önceden gazın yarısına kadar basmma gerekirken , şimdi sadece gaz pedalına ayağımı dokunduruyorum , araç kendiliğinden seri bir şekilde hızlanıyor 5- kayseriden ankaraya giderken gayet seri kullandık orlama 9,5 litre yakıt tüketimimiz oldu , dönerken de aynı serilikte yol aldık yakıt tüketimi 8 litreye düştü 6- ben şehir içinde 100 km yol kat edince yakıt göstergesi nerdeye çeyrek depoya yakın düşerdi , şimdi 150 km yol kat ettim daha çeyrek deponundda çeyreğinde duruyor yakıt göstergesi kısacası daha hızlı , daha seri , daha az yakan bir araç oldu benim mondeo chip tuning den sonra , herkese tavsiye ederim , ben bile kendime hayıflanıyorum niye daha önce yaptırmadım diye. Bu arada benim araç 2004 mondeo 2.0 tdci tritronik , fabrika verisinde 130 beygir gözüküyor , cemal beyin değine göre yaklaşık 160 beygir civarlarında bir güç artışı olması gerekiyormuş. Bunun yanında hatrı saıyılı bir tork artışıda oldu galiba , ama aracın modeli , yaşı , km si , turbosu , enjektörü buna benzer faktörlerden dolayı bu uygulm her araçtan her araca göre değişiyor muş . Kendilerin aracın üzerindeki yaklaşık 15 çeşit bilgi haritasını okuduktan sonra gerekli yazılımı düzenleyip chip tuning uygulamsını yaptığını söyledi. Bende daha önce power chip , super chip gibi uygıulamıarı incelemiştim , onların dez avantajının bildiğim kadarıyla yazılımların her marka ve model araça göre standart olduğunu duymuştum. Bu uygulamanın güzellliği her chip tuningde aracın verilerine göre uygulma yapılmasıdır. Ha bu kadar avantajlarının yanında dez avantajı yok mu ? Var : araç rolantide çallışırken avans yapıyor , rolantide herhangi bir bozluluk yok ama , araba titriyor buda bazı araçlarda engellenemiyormuş ..... 1 Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek Eski 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 (düzenlendi) Hayırlı uğurlu olsun.Çok doğru bir karar almışsınız bende herkese tavsiye ediyorum.Bol devirli sürüşler. 4 Mart 2010 tarihinde Yasin ?im?ek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek Eski 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 Jatco şanzumanın dayanma verisinden fazla tork elde edilmiş ise??? Abi bu ford ne lanet bişeymiş jatco dayanmıyor,cvt dayanmıyor biraz olumlu olsak olmamı ? Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek Eski 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 Jatco yine en sağlamları. CVT konusunda açıkçası ben çipsizini bile almazdım. Size hayırlı kullanımlar. Bende jatco var. Bi de şanzumanı kucağımıza almayalım.Sadece ford değil, bütün otomatik şanzumanlarda bu sıkıntılar vardır. Vatan sagolsun abi Yorum bağlantısı
Tayfun Karakuş 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 genelde bu gibi uygulamalarda sınırlar belli , istesenizde çok fazla limitleri üstüne çıkmıyorsunuz hatta altında bile kalıyor çoğu zaman , bildiğim kadarıyla benim aracın torku 320 tork civarında , bu uygulamdan sorna 380 tork civarında olması beklerdim , yani yaklaşık % 18 lik bir artış gibi gözüküyor , benim aracın yaşı , km si ( bu arada benim araba 190.000 km de , şanzımanı ve enjektörleri değişti ) , turbosu , şanzımanı , enjekörü v.b düşünülürse torkunun daha da düşük olabileceği ihtimali aklıma geliyor , oda tahminin % 15 felandır , bu kadar lık bir tork ve beygir artışı eğer ford mondeo ya zarar verecek se satarım ben bu arabayı olmadı yakarım araçlarında aslında mevcut limitlerinin daha altında fabrika verilene sahip olduğu herkes tarafından biliniyor , bununda bir çok sebebi var ; pazarlama taktidiği , karbondioksit salınımı , yakıt tüketimi bu ve buna benzer sebelerden dolayı aynı motora sahip bir çok aracın beygir ve tork güçleri farklı olabiliyor , bunu en yaygın yapanda wolksvagen , adamlar 1.4 tsi motordan pola 120 beygir , golfde 140 beygir , tiguanda 160 beygir , siroococda 180 beygir alabliyor , ( gerçi siroocoda motor aynıymış ama bazı değişiklikler yapılmış yetkili satıcı öyle diyor ) hatta biz golf için pazarlık etmiştik , kenidileri garantili bir şekilde 120 beygir aracın beygirini 160 olabileceğini bildirdiler , bizzat yetkili servis yazılım yükelyecekti sonuç olarak eğer çok fazla bir beygir ve tork artışı olamaycaksa bence % 20 ye kadar gayet normal , araçlarda problem olmayacağını düşünüyorum umarım be dediklerim doğrudur da bi daha şanzıman değiştirmek zorunda kalmam Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 Jatco kaya gibidir, kaya. Yalnız Jatco+tdci larda normalde saydıklarınzı hiçbiri olmaması lazım, özellikle 1650d/d dan itibaren yarım gazda zaten yeterince koltuğa yapıştırır, pekbisiyah kullanıcısı ne der bilemem , tam dolu depoda, 150-180 km ibre kımıldamadan gider, yakıt deposo formu ve şamandırası biraz gariptir. Hayırlı olsun zevkli kullanımlar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 Orjinal yazılımı ile kullandım, bundan sonrası senin Yorum bağlantısı
Cemal Arslan 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 hımmmmm foruma pek takılmıyorum ya topicte heyecanını kaybetmiş Yorum bağlantısı
Cemal Arslan 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 Tayfun bey kazasız belasız kullandıkça kim haklı siz karar verirsiniz... Yorum bağlantısı
Recommended Posts