Özkan Yenigün 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 Hedefin nedir.. ? Derken anlamadım??? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 Chip tuning düşünüyorum demişsiniz ama, amacınız performans artırmak mı.. yakıt tasarrufu mu.. ? Bunu sormuştum.. Yorum bağlantısı
Özkan Yenigün 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 Chip tuning düşünüyorum demişsiniz ama, amacınız performans artırmak mı.. yakıt tasarrufu mu.. ? Bunu sormuştum.. evet İkisini de kastetmiştim... :lol:)) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 Chip tuning sonrası Yakıt tasarrufu yaptım diyenler azınlıkta.. Bu sebeple tasarruf beklemeyin.. Güç artışı illaki var ve benim dizel arabam olsa ben yaptırırdım.. Ancak; ehil birinin kendini ıspatlamış bir ustanın yapması şart.. Abartmamak lazım.. Dozunda bırakmak lazım.. Motor ömründe olumsuz etki yaptığıda kesin... 120 bindeki aracınız, bakımlı ve şu an sornsuz bir araç ise, sorun olmayacaktır.. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 Motor ömrünü düşünmek bence çok da mantıklı değil. Güncel motorlar 700-800bin km sorunsuz gidebiliyor artık. Chip yapılsın, motor ömrünü kısalttı diyelim. 500bin oldu. Kim aracına 500bin km boyunca biner ki? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 Günümüz dizel motorlarında, ülkemiz motorinleri ile bu kilometreleri yaptırmak hayal. Yorum bağlantısı
Melih Uyar 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 şimdiye kadar sorunsuz olarak 700.000 800.000 km giden araç görmedim kendi aracımızda şuan chipli km si 200.000 de yaptırdım gayetde memnunum yakıt ve performans olarakda chip yapan kişinin kalitesine bağlı olarakta birazda şans işi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 28 Ağustos 2010 Paylaş 28 Ağustos 2010 kara duman atmadan performansı arttıran yazılım yapmak bence mümkün değil... Yorum bağlantısı
Özkan Yenigün 28 Ağustos 2010 Paylaş 28 Ağustos 2010 şimdiye kadar sorunsuz olarak 700.000 800.000 km giden araç görmedim kendi aracımızda şuan chipli km si 200.000 de yaptırdım gayetde memnunum yakıt ve performans olarakda chip yapan kişinin kalitesine bağlı olarakta birazda şans işi Size kaça patladı bu iş... Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Ağustos 2010 Paylaş 28 Ağustos 2010 Chip tuning denilen olay pompa basıncını arttırmak,map sensörünün okuduğu hava miktarıyla oynamak ve turbo basıncını arttırmaktan geçer.Bunların hepside motor ömründe kısalma demektir.Ancak chip yaptırmadan evvel mevcut motorun aynı hacimde olupta fabrikasyon olarak daha güçlü olanı varmı onu araştırın.Eğerki aynı hacimde olupta daha güçlü olanı varsa sizin motorunuzda güç artışına gidebilirsiniz. (misal 1.5 lt 80 bg motor ile 1.5 litre 130 bg motor gibi ) Yapılacak artış % 10-15 seviyesini geçmez ise motor içindeki ağır yüke tabi olan parçaların (başlıca grank ve pistonlar) yıpranmasına sebeb olmaz.Mevcut yazılım üzerine yapılacak olan güç artışı her halukarda enjektör ve pompanın ömründen muhakkak çalacaktır.Mevcut enjektör misal 1400 bar'a dayanacak iken yazılım sonrası 1500-1600 barlara çıkacaktır.Motor biraz daha avanslı çalışacaktır. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 28 Ağustos 2010 Paylaş 28 Ağustos 2010 Atıyorum 3000 devirde motor 70 hp güç veriyor. Chipten sonra 3000 devirde 80 hp güç verdi diyelim. Bu güç nerden geldi? Motor neyle çalışıyorsa oradan geldi. Yani biraz daha fazla yakıt harcayarak. Ekonomi diye birşey yok. Ekonomiyi söyle sağlıyor. Daha erken vites değiştiriyorsunuz. Bir üst vitese erken geçiyorsunuz. 70 ile 5. viteste gidiyorsunuz. Rügar direncide az olduğu için ekonomi sağlıyor, tabi motoruda boğmaya başlıyorsunuz. Yağınız erken kirleniyor. Özelliğini çabuk kaybediyor vs vs. Yani chip motorun verimini kesinlikle arttırmıyor. Sadece yakıt akışını arttırarak güç sağlıyor. Aksine gaza fazla basıp fazla güç aldığınızda egsoz ile daha fazla sıcak hava ve daha fazla basınç boşa atılıyor. Buda kayıpları. Ekonomi diye birşey yok, performans var. Hem ekonomi hem performans istiyorsanız ve motorda sorun çıkartmasın, içimde rahat olun diyorsanız 1.4 tdci yerine 1.6 tdci alın. Ben olsam chipli arabalarda yağ değişimi için 5 bin km'yi geçmezdim. Bu şekilde motor büyük ölçüde korunur. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 28 Ağustos 2010 Paylaş 28 Ağustos 2010 çok karrasız kaldım ya... Nedir aklınızdaki soru işareti ? Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 28 Ağustos 2010 Paylaş 28 Ağustos 2010 Ben connect yaptırdım 12.000 kmde şu anda 108.000 kmde allaha şükür hiçbir sorun çıkartmadı. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Ağustos 2010 Paylaş 29 Ağustos 2010 Bence hiç oynamayın değmez, başınız ağrımasın, biraz gaza fazla basın olsun bitsin. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 29 Ağustos 2010 Paylaş 29 Ağustos 2010 Ben connect yaptırdım 12.000 kmde şu anda 108.000 kmde allaha şükür hiçbir sorun çıkartmadı. Bilinçli kullanılırsa sorun çıkartmayabilir. Ama chipletip sürekli tam gaz basarsanız, motoru sıkıştırırsanız, bakımlarıda biraz aksatırsanız ozaman motora ciddi kötülük yapmış olursunuz. Chip yaptırıyorsanız bakım periyodunu %20 düşürün. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 29 Ağustos 2010 Paylaş 29 Ağustos 2010 Bir yığın mühendis en ideali en orta yolu bulmak için geceli gündüzlü çalışmış abuk subuk bir sürü hesaplar yapılmış bir sürü tasarımlar üstünde tartışılmış Ar-Ge ye milyonlarca para yatırılmış sen kalk o kadar adam hesap kitap yanlış de git sanayideki bi adama oda motorla oynasın olcak iş değil 10 beygir fazla almak için bir yığın şeyi olması gerektiğinden daha fazla zorla o 10 beygir artışını ne kadar kullancaksınız ki 2500 devri normalde kaç defa geçiyorsunuz da max beygir size yetmez oluyor neyse bunlar benim şahsi görüşlerim Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 29 Ağustos 2010 Paylaş 29 Ağustos 2010 Chip yol bilgisayarını yanıltıyor, ortalama az çıkıyor. Fakat gerçekte chipli araç daha çok yakıyor. Chipli araç kullananların çoğundan bunu duydum. Yol bilgisayarıyla gerçek tüketimin farklı olduğunu söylüyorlar. Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 30 Ağustos 2010 Paylaş 30 Ağustos 2010 kara duman atmadan performansı arttıran yazılım yapmak bence mümkün değil... +1 Yalnız normalde çıkmaz bu duman, sadece birden yüklenirseniz çıkar. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Ağustos 2010 Paylaş 30 Ağustos 2010 İllaki güç isteniyorsa işin kompedanını bulup exantriğin emme derecesini değiştirtin.Onlar cadde tipi denilen ayarda yapıyorlar.Yakıt kesinlikle artıyor ama daha sağlıklı güç artışı oluyor.En fazla normalinden %15 fazla güç alınacak şekilde ayar yapıyorlar.İmes sanayide bu işin uzmanları mevcut Yorum bağlantısı
Önder Kurtoğlu 8 Eylül 2010 Paylaş 8 Eylül 2010 Slm bazen aracımın gücünün çok zayıf olduğunu düşünüyorum ufak bir araştırmadan sonra bu aleti buldum ne kadar iyidir ? zararı varmıdır yok mudur ? yeni bir cihaz olduğu için çok bir fikir sahibi olan göremedim internet aleminde. özellikle her site de motora zarar vermediği ( klasik bir söz gibi geliyor aslında ) garanti bozmadığı iddia ediliyor teşekkürler Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 9 Eylül 2010 Paylaş 9 Eylül 2010 Bildiğim kadarı ile bu cihaz analog. Dijital bir cihaz (Racechip, Racechip Pro veya Rapid) veya en güzeli chip tuning yaptırmanızı öneririm. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Eylül 2010 Paylaş 9 Eylül 2010 Yeni değil, yıllardır var. 1. Püskürme sinyalini manipule ediyor, yani dışardan müdahele ediyor, turboya-beyine vs. karışmıyor 2. Üzerinde kolay ulaşılan bir ayar vidası var, bununla kesinlikle oynamamak lazım desem de, oynamayanı görmedim, bu aşırı risk taşıyor 3. 2.el almamak lazım, alınmış sa da ayarını ehil bir yere yaptırmalı 4. İyi (doğru) ayar ile aşırı duman atmıyor Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 9 Eylül 2010 Paylaş 9 Eylül 2010 Yeni değil, yıllardır var.1. Püskürme sinyalini manipule ediyor, yani dışardan müdahele ediyor, turboya-beyine vs. karışmıyor 2. Üzerinde kolay ulaşılan bir ayar vidası var, bununla kesinlikle oynamamak lazım desem de, oynamayanı görmedim, bu aşırı risk taşıyor 3. 2.el almamak lazım, alınmış sa da ayarını ehil bir yere yaptırmalı 4. İyi (doğru) ayar ile aşırı duman atmıyor Ben bunun dijital ayarlısını görmüştüm Çağlar abi.Focus TDCİ takmıştı servisteki baş usta.1den 9 kadar dijital rakamlar tıkladıkça düğmesine artıyor.Kullanmadım ama performans olarak iyi olduğunu söylemişti. Yorum bağlantısı
Önder Kurtoğlu 10 Eylül 2010 Paylaş 10 Eylül 2010 tekrar merhaba, Çağlar bey bu cihaz alınır mı tavsiye edermisiniz ,aracın garantisini bozar mı... Yorum bağlantısı
Recommended Posts