Çağlar Bayur 10 Eylül 2010 Paylaş 10 Eylül 2010 Sonradan yapılan her müdahele, ilgili kısmı garantiden çıkarır ( tabii servise giderken hala takılı ise ) , şahsen, illa ki beygir kırbaçlayacaksam, yazılıma dokunmaz, bu tarz cihazlara yönelirdim, elbetteki her mıncıklama, motor mekaniğinin ömründen yer, %sini tespit edemesek bile... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Eylül 2010 Paylaş 17 Eylül 2010 500 TL ye, bir üst hacmin beygirine ulaşmak mantıklı tabii, motor mekaniğinden kaç km alacağını, yakıt tüketimine neler yapacağını arşatırmadan yaptırmak mantıksız sadece. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 18 Eylül 2010 Paylaş 18 Eylül 2010 Başlıklar birleştirildi; arama yapmadan yeni konu açmayalım... Yorum bağlantısı
Gizem Serbest 14 Ekim 2010 Paylaş 14 Ekim 2010 hayırlı olsun.ben de uygulamayı denemek isterim Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Ekim 2010 Paylaş 14 Ekim 2010 Sakinken Orjinali ne ise onu yakıyor(en azından benim Kangoo öyle 85&106 bg) Amma yoldan çıkınca altınızda deli bişeler oluyor hem yakıyor,hem kaçıyor Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Sizin tüm yorumlarınıza katılmakla birlikte, sadece yakıt ekonomisi kısmına katılmıyorum. Öncelikle yakıt alma stilim, ağzına kadar fulletirim, ışık yanıp 40 km menzil kalana kadar kullanırım ve o depoyla kaç km gittiğime bakarım. az-çok yakıp yakmadığımı yorumlar tekrar ağzına kadar fulletirim. Bu döngü böyle devam eder gider. Asla (mesela) 100 TL verip, 100 liralık doldur demem. 2 sene kadar aracımı chipli kullandım. Ölçtüm biçtim, chipin yol bilgisayarını yanılttığını gördüm. Antalya'dan İstanbul'a yaklaşık 750 km buyunca sabit 90 km hız ile gittim. Yol bilgisayarı ortalamayı 3.9 lt göstermesine rağmen hesaplarım 4.7 lt civarı yaktığını gösteriyordu. Depom 50 lt olduğuna göre, 3.9 lt ile 100 km gidersem, 50 lt ile 1282 lt gitmem lazım ki, maalesef gitmedi. Hatta 1000 km yi bile geçmedi. 900 küsurda kaldı. Chipli kullanırken, şehir içi 700 şehir dışı 800-850 km de 1 depom bitiyordu hep. Chipi iptal ettirdikten sonraki denememde 1 depoyu ağzına kadar fullettim ve İstanbul-Trabzon arası 110 ile gittim (90 değil). 1071 km sonra yakıtım bitti. Şu an hergün İstanbul-Tekirdağ yapıyorum. Kasmıyorum. yeri gelince basıyorum. 1 depo ile 850-900 km gidiyorum. Chipliyken bu imkansızdı. Yani chip yol bilgisayarını aldatıyor. Partikte ise ekonomi söz konusu değil. Fakat itiraf etmek gerekirse, zorlanmadan ve ibrede kesinti olmadan 200 e çıkan, kapıştığım "benzinli" almanları rampalarda sollayıp geçen eski aracımı özlüyorum. Şu an 140 dan sonraki hızlanmalarda nazlanıyor. Sefa Bey; Size katılıyorum özellikle yakıt konusunda ki yol bilgisayarı eskisinden daha az ( daha düşük ) tüketim gösteriyor ama aslında hiçde oyle değil.Ben şu an chipli biniyorum çok memnunum yakıt artması da çok doğal bence . Yalnız size şunu sormak isterim; -Ben remapping uygulattıktan (Mehmet Gazihan) hemen sonra teybin arkasından bir yerden elektronik bir cızırtı sesi gelmeye başladı.(Teyp kapalı ve kontak yarımken dahi) Siz böyle birşey yaşadınızmı? Çok ince zor duyulan bir ses.Bizim beynimi bozdular yoksa ? -Chip iptal işleminden ücret aldılarmı ve yol bilgisayarı eskisine aynen döndümü? Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 1) Ben hiçbir problem yaşamadım. Yetkili servis bakımı sonrası oktaykanlara uğrayıp ikinci bir check-up yaptırırdım mesela. Turbom bile taş gibi çıkardı. Bence Gazihan'a uğrayıp sıkıntınızı iletin. Yardımcı olacaktır. Cızırtı genelde devrelerden çıkar. Garanti devam ediyorsa servise gidip kontrol de ettirebilirsiniz. 2) Servis chipi anlayamıyor zaten. Jantlardan dolayı çok yakıyordur diyip gönderiyorlar. Elinizdeki son focus yazılımı neyse yükleyin diye ısrarlarım sonucu yükletebildim. Zaten sizinki son versiyon demelerine rağmen dil döküp ustayla ikili ilişkileri ısıtınca yüklemeyi kabul ettirebildim. Yüklemenin bir yerinde beyin jant ölçülerini de soruyor. 225 40 18 i seçtirtip devam ettirdim. 20 dk kadar yükleme zaman alabiliyor. Servisin yazılımı, euro bilmemne normlarına göre en düşük yakıt tüketimi-en çevreci yanma için yazılmış bir yazılım zaten. Yakıt düşürmek için servisin yazılımından gerisi bence hikaye. Aracım hala garanti kapsamında olduğundan yazılım yüklemesine herhangi bir ücret ödemedim. Bakım yapılırken aradan çıkarttırdım. Sadece bakım ücreti ödedim. Servis yazılımı tekrarlayınca olay bitiyor yani.Benim yaptırdığım yer (M.G.) istediğin zaman getir eski haline çeviririm dedi.Hangisi daha mantıklı.Serviste düzelttirmek mi ? Şu an öyle bir niyetim yok araçtan ziyadesiyle memnunum ama bu cızırtı dan korktum.İçimde bazı şüpheler uyanınca arabayı tamamen bozmadan eski haline de çevirebilirim diye sordum size. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 (düzenlendi) Arabalarımızda kullandığımız euro dizel yakıtın yoğunluk, viskozite ve uçuçuluk gibi spesifik özellikleri var ve arabalarımızda kullanılan common rail yüksek basınçlı yakıt sisteminin püskürtme değerleri bu yakıt için özel olarak ayarlanmıştır. Bu sistem 1800 devirden sonra 1600 bar üzerinde yakıt püskürtebiliyor. Yüksek basınc pompasına hareketini motordan alıyor ve hangi vites olursa olsun 1800 devirin altında gerekli basınc sağlanamadığı için yakıt özelliklerine uygun püskürtme yapamıyor ve bunun sonuçu yakıtın hava ile karışımı istenildiği gibi olmadığından verimli yanma olmuyor. Aynı zamanda yakıt yanma odası ve silindir yüzeylerine yapıştığı için aşırı karbon birikmesine sebep olup siyah duman çok fazla artar.(motora yakıtın ihtiyacından fazla hava basılsa bile). 1800 devirin altına inildiğinde sabit hız veya hızlanma farketmez, motor verimsiz çalıştığı için yol bilgisayarında yakıt tüketimi düşük gözükse bile aracın yakıt tüketimi ve is emisyonu çok fazla artmıştır. Chip tuningten motorun max torku daha düşük devir banlarına iniyor denim aynı viteste daha düşük hızda kullanabilirsiniz deniyor. TDCİ olsun HDİ olsun common rail sistemli bir motoru chip sonrası düşük devirde kullanmak o motorun boğazını sıkıp öldürmeye çalışmaktır. Fazla yakıt püskürtüldüğü için güç artışı olabilir ama püskürtülen yakıtta veimli yanamıyor. Bir kısmı güç bir kısmı motora zarar olarak alınıyor. Chip sonrası motorda güç artışı olurken sabit hızlarda bir problem yoktur ama düşük devirlerde kullanıldığında motor için çok zararlıdır. Gaza yüklenildiğinde ise daha alınan fazla güçün yanında motor orjinal yazılımına göre daha verimsiz çalışmktadır. 15 Ekim 2010 tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 ben beter bir hale sokarak neredeyse 80km eksik yapıyorum:) Normal olan sensin Yorum bağlantısı
Guest G 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Fakat itiraf etmek gerekirse, zorlanmadan ve ibrede kesinti olmadan 200 e çıkan, kapıştığım "benzinli" almanları rampalarda sollayıp geçen eski aracımı özlüyorum. Şu an 140 dan sonraki hızlanmalarda nazlanıyor. Sefa abi o benzinli almanlar hangi araçlar? Yorum bağlantısı
Erkan Pınar 6 Kasım 2010 Paylaş 6 Kasım 2010 Teşekkür ederim. Ankaradan ACT Chip tuning firmasına yaptırdım. Fiyat 600 lira. Ben izmirdeyim buraya geldiler. Belirli standartlar çerçevesinde bu gücün araca kısa yada uzun vadede bi zararı olcağını sanmıyorum. Tabiki aracın şanzımanı ve aktarma organları ekstradan bi güce magruz kalıyor ama limitler aşılmadıktan sonra sorun olmıcaktır.Saygılar.. Eski yazılıma dönmek yaklaşık 1 saat kadar sürer, ama dönmek isteyen yok Yazılım önce laptopa kopyalanıyor=1 saat. sonra modifiye ediliyor=yarım saat sonra aracın beynine atılıyor=45dakka sonra bi test sürüşü bu kadar. sen onu kullan da biraz ozaman gör fordcuusta Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 1) Ben hiçbir problem yaşamadım. Yetkili servis bakımı sonrası oktaykanlara uğrayıp ikinci bir check-up yaptırırdım mesela. Turbom bile taş gibi çıkardı. Bence Gazihan'a uğrayıp sıkıntınızı iletin. Yardımcı olacaktır. Cızırtı genelde devrelerden çıkar. Garanti devam ediyorsa servise gidip kontrol de ettirebilirsiniz. 2) Servis chipi anlayamıyor zaten. Jantlardan dolayı çok yakıyordur diyip gönderiyorlar. Elinizdeki son focus yazılımı neyse yükleyin diye ısrarlarım sonucu yükletebildim. Zaten sizinki son versiyon demelerine rağmen dil döküp ustayla ikili ilişkileri ısıtınca yüklemeyi kabul ettirebildim. Yüklemenin bir yerinde beyin jant ölçülerini de soruyor. 225 40 18 i seçtirtip devam ettirdim. 20 dk kadar yükleme zaman alabiliyor. Servisin yazılımı, euro bilmemne normlarına göre en düşük yakıt tüketimi-en çevreci yanma için yazılmış bir yazılım zaten. Yakıt düşürmek için servisin yazılımından gerisi bence hikaye. Aracım hala garanti kapsamında olduğundan yazılım yüklemesine herhangi bir ücret ödemedim. Bakım yapılırken aradan çıkarttırdım. Sadece bakım ücreti ödedim. Cızırtı klimanın küçük bir numune alma fanı var ordanmış.Garantiden değişti. Yorum bağlantısı
Barış Üzümkuşu 20 Kasım 2010 Paylaş 20 Kasım 2010 Arkadaşlar böyle bir ilan gördüm,bilginiz var mı bu konuda ? sizce gerçekten mantıklı mı? http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...-31429314/detay Ben bakana kadar ilan 750 TL olmuş Bu chip olayı'nı günlük kullanımda düzgün bir şekilde değerlendirdiğimizde sorun yaratacağını sanmıyorum.Ancak her gün ; drag,roll vs yaparsanız çok yakın km'lerde sorunlar çıkaracağı da malum.. Bir çok arkadaşımız teknik olarakta açıklamış;elde edilen basınç ve bu basıncı karşılayan piston,piston kolu vs. zamanla bu basıncı karşılayamaz hale gelir ve bir yerde kucağımıza alırız motoru..Canlı örneğini arkadaşımın 1,7 dizel corsa'sında gördüm,muazzam hızlanmış ancak bi o kadar güvensiz (frenleme mesafesi,yolda tutunuş kabiliyeti vs. zayıflamıştı) olmuştu.Bu işi ciddi anlamda yapmak için bir çok aksamın,parçanın değişmesi daha güvenli olur kanısındayım.Mesela elde edilen performansı karşılamak için daha büyük diskli fren mekanizması,aracın yerden yüksekliğinin düşürülmesi,lastiklerin değişmesi,piston,piston kollarının değişmesi.... örnek olabilir Teknik olarak fazla bilgim yok ama ben bile bunları düşünüyorsam,chip uygulaması yaptıracak herkesinde bunları göz önüne alması gerekli diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Safak Hatay 5 Aralık 2010 Paylaş 5 Aralık 2010 Ben aracımı genelde 90km yaklasık 100 ile kullanıyorum, yogun trafik ortamında ani hızlanmalardan kacınmaya cabalıyorum.. Bunlar tamamen korku değil ekonomi yapma kaynaklı davranıslar.. 1.4 diesel arabanın 68den 78e cıkmasının asırı zarara neden olmasından cok motorun daha rahat calısmasından dolayı ekonomik gelişme saglayabileceğini dusunuyorum.. Ancak extra guc artısı mazot yakısını arttırır (Basarsan) Pistonlar ve piston kollarındaki basınc Motor sıcaklıgının artması Frenleme icin masraf yapılması gerektiğinede katılıyorum.. Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 fiesta 1.4 tdci kullanıcısı olarak chip tuninge bende karşıyım fakir karışım her zaman iyidir yakıt son zerresine kadar yanar, biraz daha yakıtı arttırarak güç elde edebilirsin basabilirsin fakat arkadan çıkan kara dumanı bi tek arkadan gelen bilir )) Yorum bağlantısı
Enis Sever 10 Aralık 2010 Paylaş 10 Aralık 2010 Bence bu iş yapacak olan en iyi kişi ve kurum bence superchips ve Mehmet Gazihan'dır. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 10 Aralık 2010 Paylaş 10 Aralık 2010 Ben aracımı genelde 90km yaklasık 100 ile kullanıyorum, yogun trafik ortamında ani hızlanmalardan kacınmaya cabalıyorum.. Bunlar tamamen korku değil ekonomi yapma kaynaklı davranıslar.. 1.4 diesel arabanın 68den 78e cıkmasının asırı zarara neden olmasından cok motorun daha rahat calısmasından dolayı ekonomik gelişme saglayabileceğini dusunuyorum..Ancak extra guc artısı mazot yakısını arttırır (Basarsan) Pistonlar ve piston kollarındaki basınc Motor sıcaklıgının artması Frenleme icin masraf yapılması gerektiğinede katılıyorum.. Daha iyi çekince size daha rahat çalışıyor gibi geliyor ama asıl önemli olan motorun içinde olan biten. Motorun rahat çalışması hızlanırken ne kadar az yükleme yaptığınıza bağlı. Yani arabanın yükünü hissetmemesi lazım. 80 HP olan bir arabada dip gaz yapmayıp 70 bg alacak şekilde hızlanırsanız o motor çok fazla zorlanmaz. Yani chipsiz dip gazda yapsanız chipli rahat çalışıyor gibi göründüğü halden daha az zorlanır. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 10 Aralık 2010 Paylaş 10 Aralık 2010 Ekonomi istiyorsanız chip ile güç arttırmak yerine 68 hp aracı 50 hp'ye düşürüpte deneyin. Tam güç kullanamayacağınızdan ısıl kayıplar ve egsozdan attığınız fazla enerji azalacağından yakıt ekonomisi sağlarsınız ama arabanın gidişi sizi hiç memnun etmez. Motorun ve turbonun ömrü bir miktar uzar. Standartta olsa gaza biraz fazla bastığınızda motordaki 1 derece sıcaklık artışı dahi yakıt artışına sebep olur. Nekadar sakin kullanırsanız motor suyu ve motor çok ısınmayacağından yakıt tüketimi düşer. Ayrıca devir arttıkca yada gaz pedalına fazla basıldıkça motor daha fazla hava ihtiyacı duyar ve hava emişi artar. Hava emişi hızlandıkça hava geçtiği yollarda kat kat fazla girenc ile karşılaşır. Buda verimi düşürür. Nasılki 90 km hızdan sonra arabaya etki eden rüzgar direnci çok hızlı bir şekilde artmaya başlıyorsa motora hava emişide bu şekilde.. Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 10 Aralık 2010 Paylaş 10 Aralık 2010 Ekonomi istiyorsanız chip ile güç arttırmak yerine 68 hp aracı 50 hp'ye düşürüpte deneyin. Tam güç kullanamayacağınızdan ısıl kayıplar ve egsozdan attığınız fazla enerji azalacağından yakıt ekonomisi sağlarsınız ama arabanın gidişi sizi hiç memnun etmez. Motorun ve turbonun ömrü bir miktar uzar.Standartta olsa gaza biraz fazla bastığınızda motordaki 1 derece sıcaklık artışı dahi yakıt artışına sebep olur. Nekadar sakin kullanırsanız motor suyu ve motor çok ısınmayacağından yakıt tüketimi düşer. Ayrıca devir arttıkca yada gaz pedalına fazla basıldıkça motor daha fazla hava ihtiyacı duyar ve hava emişi artar. Hava emişi hızlandıkça hava geçtiği yollarda kat kat fazla girenc ile karşılaşır. Buda verimi düşürür. Nasılki 90 km hızdan sonra arabaya etki eden rüzgar direnci çok hızlı bir şekilde artmaya başlıyorsa motora hava emişide bu şekilde.. motorun ısınması yakıt tüketimi açısından iyi değilmidir, bence motor ideal ısıya gelmezse ideal ısıda yakacağından fazla yakar. Yorum bağlantısı
Emre Köksal 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Konuyu hortlatmak istemem ama bilgiler çok verimli. Ben 1.4 68 ps lik fiestamı sadece araç yüklüyken kalkışlarda güçlendirmek istesem 68 ps yi 90 çıkartsam yeterli gelmez mi. 68 i 90 a çıkarmak bahse konu olan tartışmada ne derece beni etkiler yada gerçekten 90 olur mu (% 30 u geçmiyor). Ankara da başer oto yapabiliyor demişsiniz ben aracı oradan satın alıyorum konuyu daha onlarla konuşmadım ancak talebim olursa bu işi kaliteli yapabilirler mi? Bir de garantimi bu işlem etkiler mi? Aracı ocak 1 de satın alıcam aldığım gibi yaptırmalı mıyım beklemeli miyim? Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Konuyu hortlatmak istemem ama bilgiler çok verimli. Ben 1.4 68 ps lik fiestamı sadece araç yüklüyken kalkışlarda güçlendirmek istesem 68 ps yi 90 çıkartsam yeterli gelmez mi. 68 i 90 a çıkarmak bahse konu olan tartışmada ne derece beni etkiler yada gerçekten 90 olur mu (% 30 u geçmiyor). Ankara da başer oto yapabiliyor demişsiniz ben aracı oradan satın alıyorum konuyu daha onlarla konuşmadım ancak talebim olursa bu işi kaliteli yapabilirler mi? Bir de garantimi bu işlem etkiler mi? Aracı ocak 1 de satın alıcam aldığım gibi yaptırmalı mıyım beklemeli miyim? Önce hayırlı olsun Bence aracı alıp kullanın önce, yetmediği yerde girersiniz bu işe Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 6 Ocak 2011 Paylaş 6 Ocak 2011 vw grubu araçlara özel yazılım yazan revo technik diye yabancı bir firma mevcut ve sanırım bir ingiliz firması. Bu firmanın yaptığı yazılımlar hakkında bilgi sahibi olanlar varmıdır acaba ? Benim aracımın 1.4 tdi 75hp 195NM özelliklerini - 108hp 244 NM güce yükseltebiliyormış sitesinden incelediğim üzere daha önceden 83 BHP @ 3907 rpm de iken, yazılım sonucu 109 BHP @ 4262 rpm diye yazmışlar ve tork grafik eğrileride mevcut. Maslak oto sanayide yeni türkiye temsilciliği açıldı ve aynı araca sahip olan arkadaşım bu firmadan yaptırdı, 1.1 BAR yazılımdan önceki Turbo basıncı 1.3 Bar da sabit kalarak gitmekte ve benim aracıma oldukça iyi fark atmakta. 0- x80 arası hızlanmamızda bana 8-9 boy fark attı Sonuç olarak "revo technik" firması hakkında ne dersiniz. Site Link Yorum bağlantısı
Enis Sever 28 Ocak 2011 Paylaş 28 Ocak 2011 Aracıma yeni chip tuning yaptırdım gücü tahminimce 135 bg civarı dyno ya inş 1-2 hafta içinde çıkacağım. İlk depom geçen hafta bitti üzerinde 4 adet kış lastiği, soğuk hava ortalama akan İstanbul trafiğinde 753 km yol yaptım chipsiz halinde en iyi 770 km yol gittim şehiriçi (yazın). Yazlık lastiklerini takınca menzilim biraz daha uzar diye düşünüyorum. Aracım 2009 model titanium tdci ve 71.000 km'de. Herkese chip tuning tavsiye ediyorum. Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 28 Ocak 2011 Paylaş 28 Ocak 2011 Hayırlı olsun, hava filtresini 5000, yağ ve yağ filtresini 10000 de bir degistirmenizi tavsiye ederim... Motor ısınmadan yüklenmeyin, turbo arıza yapmasın, ayrıca aracı 30 sn bekleyerek stop edin. Tecrubelerine dayanarak; tasarruf kısa sürecek alışınca performansı kullanacaksınız sonuç mal Yorum bağlantısı
Recommended Posts