İçeriğe Yönlendir

Chip Tuning

Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

Tayfun Şentürk

bende 1.6 90lık sport var chıp yaptırmak istiyorum ama kararsızım bide fiyatları ne kadar cok degısıyor bu işin

Yorum bağlantısı
Tayfun Şentürk
Selamlar..

Uzun araştırmalarım sonucunda dün akşam Fiesta Sport 1.6 dizel 90 bg aracıma chiptuning yaptırdım. Araçta bariz bi fark var.

- Gaz tepkisi çok arttı. pedala küçük bi dokunmada hemen tepki veriyor.

- Patinaj atma eğilimi çok fazla var (lastik masafım olucak:)

- Karşıyaka otobanda düz yolda sabit 90 km/h hızla giderken eskiden 3.9-4.2 lt/100km olan yakıt sarfiyatı şimdi 3.3-3.5 lt/100km arasında. Yani sakin kullanınca ekonomik oluyor. çünkü gaz tepkisi arttığı için daha az basıyorsun.

- 90 bg olan araç sanırım (en sevmediğim şey) 115 bg oldu. ama en yakın zamanda dynoya çıkıp değeri burdan size iletirim.

Sorularınız olursa cevalamak isterim..

Saygılar.. :)

tşk sagolasın

Yorum bağlantısı
Eray Yılmaz

Google da "ACT Chip Tuning" diye arama yap. Bir yerlerden cebine ulaş. Fiyatını sor. Aklına yatarsa ona yaptır, yatmazsa kimseye yaptırma. :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Eray bey yakıt düştü demişsiniz, acaba depoyu fulleyip öyle denedinizmi, yol bilgisayarına bakmayın siz, chiple yakıtın düşmesi imkansız bence, o yüzden depo doldurarak denerseniz bizde sonucu görmüş oluruz. Aracın güçlenmesine bişey demiyorum elbette artıcak, ama sakin sürsenizde bişey değişmiycek gibi geliyor bana, siz depoyu doldurun otobanda 90 la 100-200km yada daha fazla gidin depoyu doldurun, bakalım yakıt düşüyormu, düşerse araba firmaları bitti demektir, bende chip takmayı yeniden düşünmeye başlarım artık.

Yorum bağlantısı
Cemal Arslan
(düzenlendi)
Eray bey yakıt düştü demişsiniz, acaba depoyu fulleyip öyle denedinizmi, yol bilgisayarına bakmayın siz, chiple yakıtın düşmesi imkansız bence, o yüzden depo doldurarak denerseniz bizde sonucu görmüş oluruz. Aracın güçlenmesine bişey demiyorum elbette artıcak, ama sakin sürsenizde bişey değişmiycek gibi geliyor bana, siz depoyu doldurun otobanda 90 la 100-200km yada daha fazla gidin depoyu doldurun, bakalım yakıt düşüyormu, düşerse araba firmaları bitti demektir, bende chip takmayı yeniden düşünmeye başlarım artık.

neden chip yaptırıp kendiniz karar vermiyorsunuz ????

bu kadar önyargılı olmayın....bilende konuşuyor bilmeyen de....

kendi aracımız da %20-25 civarında düştü...bilen bilir..2001 passat otomatik araç 64 litre depo ile ancak 950-1000km gider...oysa işlemden sonra 1200-1250 km gidiyordu...

2009 model ford focus 1.6 tdci...850 km giden araç 950 km gider oldu...bizzat ben sürdüm ve denedim...

Sefa bey , merak ettim acaba Emre'nin dışında başka bir şikayet yazısı okudun mu ?

Emre nin konusuna gelecek olursak. İşlemin yapıldığı gün kendisine DV değişmesi gerektiği söylendi. Ancak dikkate almamış olacak ki 45 gün sonra araçtaki şikayetini dile getirdi hatta iade talep etti.

Bende kendisine önce telefonda sonra forumda birkaç güne kadar istanbula geleceğimizi sorunu çözeceğimizi söyledim.

Ne hikmetse Emre o konuşmanın üzerinden daha 24 saat geçmeden sorunu forum ortamına taşıdı.

Bu olayın üzerinden 1-2 ay sonra Emre nin babası aradı kendisi ile görüştüm durumu izah ettim.

Emre ye neden foruma yazdın dedi...cevap veremedi...neden DV değiştirmedin dedi..yine cevap yok. Ancak anladığım kadarı ile Emre aracın yeni olmasından dolayı parça değişminden çekinmiş.

Arif beye telefonda söyledim orj dosya istiyorsanız elbetde yükleriz para iadesi istiyorsanız elbetde iade ederiz ancak sorunu çözmek adına lütfen bu parçayı bir değiştirin yine memnun kalmaz iseniz ben sözümü tutacağım orj dosya yükleyecem ve para iadesi yapacam dedim.

Bu görüşmenin ardından gereken parça değişti ve sorun giderildi...Keşke Emre bunu başta yapsaydı da konu buralara kadar gelmeseydi.

Emre bir düzeltme yazısı ya da bir özür yazısı ya da bir açıklama yazısında bulundu mu ??? hayır...Emre den bunu bekledim ama sanırım onuda bize reva görmedi. Canı sağolsun...

Act olarak yaklaşık 1 yılda 150 civarında araç yaptık. Kolay değil yeni kurulduk yeni bir isim yeni bir ortaklık. Bence büyük başarı. Tırlar yaptık araçlar yaptık.

1 tane aracın beynini bozduk 24 saat içinde 2 bin liraya beyin aldık ve aracı çalışır halde teslim ettik. Müşterimiz bize bu konuda ne bağırdı ne şikayet etti ne hakaret etti ne de forumlarda dile getirdi. Bazen görüşürüz...ve bana hala chip tuning yaptırmak istediğini söyler.

Bugüne kadar gerek Ankara da gerek diğer illerde...5-6 tane şikayet ya da sorun oldu ve Hiçbir sorunun bizden kaynaklı olmadığını ispat ettik. Bir çoğu ya kötü yakıtdan ya da mekanik arızadan kaynaklanıyordu.

1 tanede şikayet oldu...o da Emre...

başka varsa buyurun araştırın ortaya çıkartın...biri çıksın desin ben çağırdım gelmediler benim sorunum vardı ilgilenmediler...

Allah'a çok şükür alnım açık başım dik yaptığımız araçlar işler ortada gurur duyuyorum tüm bunları göğsümü kabartarak söylüyor ve arkasında duruyorum.

Emre nin olayı genelleme yapılamaz...kabul ediyorum hoş değil doğru değil ama tüm suçu bizim üzerimizede atamazsınız. Ev sahibi suçlu....ama hırsızın hiç mi suçu yok ??

geçenlerde bmw 525d için yazılım hazırladım ve o araçla ilgili bana gelen mailden alıntı...

?elinize saglik bugun musteri yine aradi cok memnun oldugunu soylemek icin,?

?bmw'nin yazilimi gercekten super olmus, musteride cok begendi mercedesi maalesef deneyemedim?

bu da diğer bir araç sahibinden ford fiesta 2010 model

?sen kendi sitene yaz..ben her turlu ımzamı atarım altına :rolleyes: arcın fotosu falan da gerekirse yolliim...eline sağlık tekar...?

bunun gibi niceleri var...1 tane olumsuzluk 149 aracı silecekse...yorum yok...

Allaha çok şükür kopyacı değilim. Başkaları gibi x marka satıyorum deyip kopya x marka çakmıyom. Ya da bayisi olmadığım bir firmanın yazılımını satıyorum da demiyorum...

Adam bayisi falan değil ama reklam bannerinde sanki bayi gibi sağda solda banner yayınlıyor.

Bir de...sanki bu insanlar yazılımı kendileri hazırlıyorlar...dışarıdan hazır yazılım geliyor sadece okuyor ve yazıyor....adamlar duayen olmuş...

Eee onlar duayen onlar 15-20 yıldır bu işi yapıyor...onlara söz söylenmez...

Onların yaptığı tıpkı windows yüklemek gibi Ya da bilgisayara bir program yüklemek gibi.

Becerebiliyorlarsa kendileri remap yapsınlar da görelim...

Nedense başkaları bir şey söylese bir sorun olmuyor...bende duyuyorum bu piyasada kim kimdir ne işler çeviriyor...1.5 senede öğrendim gördüm...al birini vur ötekine..başkaları söyleyince kimse bir şey demiyor ben doğruyu söyleyince nedense herkes bana cephe alıyor ama doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğim...başım derde girse de zarar da etsem...doğruyu söylemek her zaman iyidir.

Bazen duyumlar alıyorum ACT kapandı kaçtı gittiler diye. Dedikodu bunlar..yalan asparagas haberler...burdayım bir yere gitmedim kaçmadım kapatmadım. Ortaklarımla sorunlar yaşadım. Şuan tek başımayım. Cihazları temin ettim. İşimin başındayım.

Dedidokular yetmedi sitemi hacklediler erişim sorunları çıktı. Yılmadım yıkılmadım...

Ne kadar yıpratmak isteselerde...ben burdayım bir yere gitmedim kaçmadım kapanmadım...

Yaptıklarımın arkasındayım sözlerimin arkasındayım çünkü ben cemal arslan'ım...act gelir gider act olmazda bilmem ne olur...ama adım asla değişmez...

tarihinde Cemal Arslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Çok

Cemal kardeşim yazdıklarını okudum çok sıkıldığın daraldığın ortada

sohbet etmek dertleşelim kafayı dağıtayım dersen bi alo demen yeterli

kendine dikkat et görüşmek üzere.

sen düzgün adamsın yoluna devam et.

Yorum bağlantısı
Cemal Arslan
Cemal kardeşim yazdıklarını okudum çok sıkıldığın daraldığın ortada

sohbet etmek dertleşelim kafayı dağıtayım dersen bi alo demen yeterli

kendine dikkat et görüşmek üzere.

sen düzgün adamsın yoluna devam et.

zoruma gidiyor...hak etmediğim eleştiriler alıyorum.

sefa beyin aracı da chiplendi...bir çok forunm üyesininde ...hangisinde ne şikayet var...var da giderilmedi mi ?

emre başta dediğimizi yapsaydı konu oraya gelmezdi...sağolsun babası arif bey ilgilendi ve sorun giderildi. yoksa bu daha uzayıp gidecekti.

sıkıldım bunaldım...çünkü bizimle uğraşıyorlar...ben doğruyu söyledikçe onların zoruna gidiyor. o yüzden uğraşıyorlar...

sıkıldım bunaldım ...çünkü herşeyimi paylaştığım ortaklarım beni dolandırdılar..kandırdılar...bu da zoruma gidiyor...

insanlara iyilik yaptım dürüst oldum...buna karşılık ne gördüm ??

Allah biliyor...Allah herşyeyi görüyor ve duyuyor...bu dünyada kimseden hakkımı alamayacağım hakkımı soramayacağım...ancak ahiretde hepsinden bunların hesabını soracağım...ben sormasamda...Allah soracaktır...

Yorum bağlantısı
Tuna Aksu
kendi aracımız da %20-25 civarında düştü...bilen bilir..2001 passat otomatik araç 64 litre depo ile ancak 950-1000km gider...oysa işlemden sonra 1200-1250 km gidiyordu...

2009 model ford focus 1.6 tdci...850 km giden araç 950 km gider oldu...bizzat ben sürdüm ve denedim...

Cemal bey 850km giden focus tam dolu depoylamı 850km gidiyor?Ben benzinli focusumla biraz sabır ile 940km gittim! Şimdi ben aracımı chiplersem 1100km felan gidermiyim?

Yorum bağlantısı
Cemal Arslan
Cemal bey, kusura bakmayın. Densiz bir sözüm üzerine doğal olarak cevap hakkınız doğdu. Sizi üzdüysem özür dilerim.

Fakat bir yanlış anlaşılma olmasın. Benim aracım sizde chiplenmedi. Mehmet Gazihan chipledi.

yok rica ederim...sizin yazdıklarınıza üzülmedim...sadece 1 tane çürük domates ki bana göre bu çürük domates bile değil...bir kasa domatesi çöpe attıramaz...

bu arada sefa çelik'ler karıştı... :rolleyes:

sefa çelik , afyon kocatepe üniversitesi öğretim görevlisi aracı renault megane

Cemal bey 850km giden focus tam dolu depoylamı 850km gidiyor?Ben benzinli focusumla biraz sabır ile 940km gittim! Şimdi ben aracımı chiplersem 1100km felan gidermiyim?

araç henüz 500km de idi...bu yüzden daha rodajını tamamlamamıştı. bu yüzden az km yapmış olabilir. normalde o araçlar kaç km gidiyor bilmiyorum. ancak şunu diyebilirim yapacağınız ekonomiye bağlı olarak bu artış değişir.

daha önce dediğim gibi kendi aracımızda 1000km den 1200km ye çıktı...%10-25 arasında değişenler var. ankarada bir doblo 1.3mjet...%25 ekonomi yaptı...

Yorum bağlantısı
Tuna Aksu
(düzenlendi)

cemal bey size son sorum şu

115hp aracımı chiplersek 130hp olabilirmi?

İlginiz için teşekkürler

tarihinde Tuna Aksu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eray Yılmaz

Meyve veren ağaç taşlanır Cemal Abi sen düzgün adamsın her zaman da arkandayım.

Allah korkusu olan adamdan korkulmaz.

Bırak hacklesinler bırak eleştirsinler ama 1 tane kötüleyen varsa 10 tane tavsiye eden var sen hiç merak etme.

Birinin emeğini eleştirmek için tecrübenizin olması gerekiyor. yok internetten araştırdır yok şundan duydumlarla yapılan eleştiriler doğru olmaz. Bu işi geliştiren yapan insanları desteklemek gerektiğini düşünüyorum.

Bırakın herkes yapsın bu işi yurtdışına para kaçırmaktan daha mantıklı.

(Ben teşekkür ederim Sefa Bey)

Ali Bey chiplendikten sonra 1 full depoyu şimdiye kadar hiç o şekilde deneme fırsatı bulamadım ki chipten sonra 700 km sakin kullanmam imkansız. Doğru değerleri veremeyeceğim.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Cemal Arslan
cemal bey size son sorum şu

115hp aracımı chiplersek 130hp olabilirmi?

İlginiz için teşekkürler

aracınız benzinli ise 124-127hp civarında olur. 130 demek hatalı olur.

Meyve veren ağaç taşlanır Cemal Abi sen düzgün adamsın her zaman da arkandayım.

Allah korkusu olan adamdan korkulmaz.

Bırak hacklesinler bırak eleştirsinler ama 1 tane kötüleyen varsa 10 tane tavsiye eden var sen hiç merak etme.

Birinin emeğini eleştirmek için tecrübenizin olması gerekiyor. yok internetten araştırdır yok şundan duydumlarla yapılan eleştiriler doğru olmaz. Bu işi geliştiren yapan insanları desteklemek gerektiğini düşünüyorum.

Bırakın herkes yapsın bu işi yurtdışına para kaçırmaktan daha mantıklı.

(Ben teşekkür ederim Sefa Bey)

Ali Bey chiplendikten sonra 1 full depoyu şimdiye kadar hiç o şekilde deneme fırsatı bulamadım ki chipten sonra 700 km sakin kullanmam imkansız. Doğru değerleri veremeyeceğim.

Saygılar.

eray kardeş iyi dileklerin için teşekkür ederim sağol Allah razı olsun.

sana özelden yazdım bir ara mutlaka yaptır.

Yorum bağlantısı
Cemal Arslan
Chip ile yakıtın düşmeyecğinin ıspatı....

http://www.otoclubturkiye.com/forum/Chip-Tunin...401#entry801401

polemiğe girmek istemiyorum ancak......kocaelinde 2 araç yapmıştık. biri seat 2.0 tdi diğeri renault kangoo 1.5dci..Seat müşterisi yakıtım düştü derken renault düşmedi dedi. gittik baktık inceledik.öğrendik ki renault sahibi aracı patinaj çekerek kaldırıyor. arcın gücüne bir türlü alışamamış bu yüzden yakıt artmış. bizde tuttuk gücü biraz azalttık.

kendi aracımdan örnek veriyorum. ona da inanmıyorsunuz. sorun araştırın. otomatik passat 1.9 tdi lar kaç km menzili var öğrenin...1000km geçmez.

ama benim sattığım eski araç...1200 km rahat gidiyor...

valla arabay satmamış olsaydım....anahtarına hodri meydan derdim... :)

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Guest Serdar H

merhabalar bende istanbulda yaptırıcam yazılım ancak önereceğiniz yerler varmı ??

Yorum bağlantısı
Onur_Cengiz

bende chipbox (powerbox) uygulaması yaptırmayı düşünüyorum bilgisi olan varmı

şuan fiyatları uygun 200-300tl civarına temin edip kendiniz 10 dakkada monte edip sökebiliyorsunuzda

benim takmaktaki tek endişem kullanan biriyle henüz karşılaşmamış olmam tam karar verirsem yurt dışından arkadaşım türkiyedeki fiyatının yarısına getirecek

ilgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Guest Serhad Solem

Yeni kasa Ford Fiesta 1.4 TDCI TITANIUM LANSMAN paket aracima yaptirabilirmiyim aceba ? istanbulda yapan yer biliyorsaniz tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya
Yeni kasa Ford Fiesta 1.4 TDCI TITANIUM LANSMAN paket aracima yaptirabilirmiyim aceba ? istanbulda yapan yer biliyorsaniz tavsiyelerinizi bekliyorum.

Daha önce forumda Mehmet Gazihan diye birinden bahsedildi.Megachips diye aratabilirsin.Yaptırırsanız sonuclarını öğrenmek isterim.Benim planım dada var.Kendisi Göztepe sanayi çevresinde.

Yorum bağlantısı
Cemal Arslan
merhabalar bende istanbulda yaptırıcam yazılım ancak önereceğiniz yerler varmı ??
Daha önce forumda Mehmet Gazihan diye birinden bahsedildi.Megachips diye aratabilirsin.Yaptırırsanız sonuclarını öğrenmek isterim.Benim planım dada var.Kendisi Göztepe sanayi çevresinde.

istanbulda birlikte çalıştığım mehmet gazihan var...orada güvenle yaptırabilirisiniz.

giderseniz eğer adımı söylemeniz kafi...gereken ilgiyi gösterecektir.

mehmet gazihan (megachips) 537 466 08 58

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fatih Kubilay

Formumuz üyelerinden Cemal Arslan'ın katkılarıyla (Mehmet Gazihanla bağlantılı)1.6 tdci hatchback aracımı chipledik. Dyno testlerinde iki yerde yaptırdığım sonuçlara göre 128-130 hp sonuç çıktı. Aracın ivelenmesine gerçekten çok katkı sağladı. Yakıt tüketimim şuan için 6.5. 18 jantlarımın olmasına rağmen. Tabi bu şehir içi sakin kullanımda. Yer yer araca yüklendiğim zamanlar oldu. İlk zamanlar heves olsa gerek o zaman 6.9 ü gördüm. Hava şartları aracın bakımı ve 18 jantlarla bunun normal olduğunu düşünüyorum. Uzun yolda daha da düşebilir sanırım. Cemal abinin sağolsun ilgisi alakası da beni mutlu etti. Aracın başka bakımları için gerekli yerlere tanıdıklarına kadar eşlik etti. Tamamen bilgi amaçlı paylaşmak istedim. Teknik bilgilerim yettiği ölçüde sorularınızı cevaplayabilirim. Formda daha bilgili abimlerimiz arkadaşlarımız var tabiki. :blush:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Tüketim değerleri yol bilgisayarının mı?

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

Biraz az olmuş sanki, aşırıya kaçılmadan yaklaşık 138hp alınabiliyor 1.6 109hp tdci motordan, sizin aracınız 90hp miyd,?

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Çip sonrası yol b.syrı değerlerine pek güvenmeyim derim.. hatırı sayılır bir süre ve km dir chipli tdci focus kullanıyorum.. Chip=Performans+Kurum demektir.. yakıt tasarrufu kesinlikle hayali.. zaten çip performans için yapılan bir işlem, tasarruf aranması bence mantıksız, zamanla anlayacaksınız.. :) güle güle kullanın.. Çipli focus tadından yenmez.. :blush:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...