Süha Demirtaş 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Artis. Ben de diyorum nereye gitti 3 sayfa Buna katılırım. Zengin olmanın şartı 3'e 5'e bakmaktır. Aynı güç mevzuuna gelince e200cdi, e220cdi ve e250cdi aynı hacme sahip. Neden farklı güçteler Cevap : Vergilendirme sistemleri. Her ülkede fark eder. Alamanya'da güce göre vergi alınır. Fransa'da CV dedikleri ayrı bir birime göre alıyorlar. Bizde de hacme göre. beygiri 2TL olsun bizim ülkemizde de güce göre alınsın Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 2 az Şu anda 13bin lira civarında vergilenen araçlar var. Aynı geliri toplamak için en az 20 lira olur vergi. O da alayımıza patlar En güzeli kasko değeri + emisyon değeri üzerinden alınacak bir vergi. Ama Anayasa md. 73'le ilgili sıkıntılar çıkma ihtimali çok çok büyük. üst baraj koysunlar. 150hp ye kadar 2TL, 151-250 4TL , 251-350 6 TL ve 350+ 8TL Benim formül bu indirim uygulansın. Almanyada beygiri kaç € imiş ? Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Şu andaki MTV gelirinin bu rakamlarla yakalanması imkansız gibi. Araçların çoğu 1300-1600 aralığında ve bunların yıllık vergisi 300-650 lira aralığında. Çoğunun beygir gücü de 100-125 aralığında. Senin hesabınla bu aralıktaki vergi gelirleri %30-40 aralığına iner. Bunu kabul etmezler. Almanya'dakini bilmem ama o kadar etkili olmalı ki merso için bile farklı motor türleri yapıyorlar. Fransa'da ise CV olayı 1-28 arası. Benim araç 9, porş 25, 95 clio 9, hybrid prius ise 4-5 civarı. Buna göre hem alım satım. Hem de sigorta bedelleri değişiyor. İnsanlar düşük CV'li araç almak istiyorlar. Benim beklentim indirim yapılması yönünde işte. Hep beklentimiz bu yönde yoksa illaki bize motor swaplatıyorlar. Hadi yardım etmiyorlar bari önümüzde durmasınlar Ayrıca anlamadığım bir hususta neden LPG de benzindeki kadar vergi yok ? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 (düzenlendi) Benim beklentim indirim yapılması yönünde işte. Hep beklentimiz bu yönde yoksa illaki bize motor swaplatıyorlar. Hadi yardım etmiyorlar bari önümüzde durmasınlar Ayrıca anlamadığım bir hususta neden LPG de benzindeki kadar vergi yok ? LPG evde de kullanılıyor. Eğer zam yüksek olursa ev tüplerinden kullanmaya başlarlar. Tüm evler mutfakta elektriğe geçmiş olsa (ki bence geçmeli) o zaman lpg ye zam yapılabilir. 2 az Şu anda 13bin lira civarında vergilenen araçlar var. Aynı geliri toplamak için en az 20 lira olur vergi. O da alayımıza patlar En güzeli kasko değeri + emisyon değeri üzerinden alınacak bir vergi. Ama Anayasa md. 73'le ilgili sıkıntılar çıkma ihtimali çok çok büyük. aynen öyle. Kasko değeri mal vergisi, emisyon değeri de yol/çevre vergisi olacak. iki ayrı vergi olacak. Çevre vergisi belediyeye gidecek. Böylece anadolu'ya kayan eski araçlar oradaki belediyelere daha çok gelir pompalayacaklar. Mal vergisi maliyeye gidecek. 4 Nisan 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Ada 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Peki 2.0 turbo 180 ps 1.4 turbo 180 ps aynı araç aynı sanzuman sonuc ne olur? Geçen gün bir konuda golf twinturbonun ferrariyi nasıl madara ettiğini gösteren bir video paylaşmıştım izledin mi? 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 beygiri 2TL olsun bizim ülkemizde de güce göre alınsın Ozaman Gazihan'in dyno sunu kullaniriz abi vergi odemek icin ahahaha Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 LPG evde de kullanılıyor. Eğer zam yüksek olursa ev tüplerinden kullanmaya başlarlar. Tüm evler mutfakta elektriğe geçmiş olsa (ki bence geçmeli) o zaman lpg ye zam yapılabilir. aynen öyle. Kasko değeri mal vergisi, emisyon değeri de yol/çevre vergisi olacak. iki ayrı vergi olacak. Çevre vergisi belediyeye gidecek. Böylece anadolu'ya kayan eski araçlar oradaki belediyelere daha çok gelir pompalayacaklar. Mal vergisi maliyeye gidecek. mutfak tüpü 12,5Lt gaz alıyor rakamı yanılmıyorsam 65TL Ozaman Gazihan'in dyno sunu kullaniriz abi vergi odemek icin ahahaha haha bencede Keşke beygire göre olsa inanıyorum ki çoğu araba fabrikadan kısık çıkacak. Baya bir açacağızdır. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Lt değil kilogram. Dönüşümünü buluruz. Eğer tüplerin üzerinde aldığı gazı kg olarak belirtiyorsa bunun litreye dönüşümü daha fazla olacaktır. propan değeri ile butan molekül ağırlı farklı. Eğer dediğim gibi kg yazıyor ise lpg pompasında değerler farklı olur aynen Yorum bağlantısı
Enis Sever 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Forum donanımhaberden başka kaynak yok okuduğum kadarıyla ancak bilgi doğruysa chip uygulanabiliyor gibi görünüyor. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Şuradan bakabilirsin... http://www.aygaz.com...lugaz/Fiyatlar/ Eee uzun zaman oldu tüp kullanmayı bırakalı normaldir lt ile kg yi karıştırmak. Bilen biri ne kadar lt bazında gaz alıyor yazarsa iyi olur. Tahminimce 25lt gaz alır gibi bu halde. Doğru mu ? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 1- I ıh. Öyle değil. ÖTV rakamlarında ikisi ayrılmış durumda. İstenilse sonuna kadar geçirilebilir 2-Bizde daha MTV'nin niteliğine karar verilmiş durumda değil. Bu bir servet vergisi mi, kullanım vergisi mi ya da çevre vergisi mi? Bu önemli. 1- Bence öyle. makas açılırsa bagajda tüple gezerler. Buna müsade edilemez. 2- doğru haklısın. Ben olması gerekeni söyledim. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Doğru, öyle zengin oluyorlar demek ki. O başka. Ona hak veririm. Benim anlatmak istediğim şey ayrı. Zaten pahalı olan bir aracı, yine yüksek bir fiyata alacağı halde, arabanın vergisinden çekinip de düşük motor hacimlisini seçmekteki abesliği anlamıyorum ben. 120.000 Etiketli arabada 1.6 hacimli dizel motor arıyor adam. El insaf. Burada da ilk yazdığın şey çıkıyor ortaya. Bir de acaba diyorum, bu tür arabalar genellikle şirket adına alınıyor ya. Vergi indirimi için. Vergi indirimi almak içn motor hacmi kısıtlaması mı var? vergi indirimi de olsa inen vergidir. Yani yine zarar. 120 bin liraya 1.6 alıyorsa 2.0 olan 200 bin olur. niye versin? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Amerikanya da ford ve chrysler yaptıydı üç beş sene önce. Tabi onlar V8 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 (düzenlendi) Adam yarısını kapasa yine bizimki kadar kalıyor hocam. Valla 5.7 Ford Bronco kullandıydım bir süre. 12MPG yapardı. İkiye bölsen 2.85 yapar, bi daha bölsen 1.425. hala TSI dan yüksek şöyle eski püskü pis bişeydi: 4 Nisan 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 (düzenlendi) 3.0 Bir Lebaron aracım oldu V6 mitsubishi motorlu. 5.0 Mustang kullandım O araçlarda öncelikle sert süspansiyon yok. Motor boyuna. en dikkat çeken boşta gaza basınca araba oynar. Motor sesi çok düşük devirdedir. Bizim TSI gibi. Şanzıman kütlesi büyük olduğundan motor ile şöför psikolojikman uzaktır. Süspansiyon da yumuşak olunca pek birşey anlamazsın. ben TSI motoru ABD deki mustang motorundan daha çok hissediyorum. Tabi oradaki otomatikti. Mesela 3.6 Dodge ram kullandım ilk gittiğm yıl (24 yaşında) 6 ay kadar o vitesliydi ve hissederdim ama sonuçta kamyondu. Önemli hislerden biri motorların motor freni epeyce vardı. Mesela dodge ram da 2 ye takınca karlı yolda arka tekerleri kilitlerdi. Bizim yeri araçlar motor sürtünmesi yok gibi. Ben ilk bora dan tsi a geçince "ulan bunun motoru mu bitmiş" diyesim geldi. Mersedes vs kullanmadım. Ben yine de ust segment japon iyidir diye düşünüyorum. Camry-Accord vs. Oradayken onları alamadık tabi öğrenciydik veya yeni çalışmaya başlamıştık. edit: Burada da alamadık. 1.6 Accord çıkarsa sıraya girerim. 4 Nisan 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 Doğru, öyle zengin oluyorlar demek ki. O başka. Ona hak veririm. Benim anlatmak istediğim şey ayrı. Zaten pahalı olan bir aracı, yine yüksek bir fiyata alacağı halde, arabanın vergisinden çekinip de düşük motor hacimlisini seçmekteki abesliği anlamıyorum ben. 120.000 Etiketli arabada 1.6 hacimli dizel motor arıyor adam. El insaf. Burada da ilk yazdığın şey çıkıyor ortaya. Bir de acaba diyorum, bu tür arabalar genellikle şirket adına alınıyor ya. Vergi indirimi için. Vergi indirimi almak içn motor hacmi kısıtlaması mı var? Abi şirket adına olan araçları 5 yıla kadar amortisman mıdır nedir ondan düşüyorlar + aldığın yakıtıda gider olarak gösteriyorsun. Şahsen firma sahibi olsam aracımı firmamın üzerine alırdım. Nedense bana düşük hacimli motorlar çok sevimli, hoş,sempatik geliyor yüksek güçürettiklerin.Mesela 1.2 TSı 105 hp yada renaultun yaptığı 1.6 dci 130 hp yada twin turbolu 1.6 dci 160hplik motorlar.Düşük hacimde aynı gücü üreten varken neden yüksek hacim olsunki Şahsen düşük hacimin sıkıntısını çekiyorum.Performanslı kullanmak için büyük hacim gerekli. Örneğin audi nin bir modeli var 1.8 Turbo 125hp A4 de var sanırım Yorum bağlantısı
Enis Sever 22 Nisan 2012 Paylaş 22 Nisan 2012 Dün Volvo internet sitesini incelediğimde aşağıdaki link dikkatimi çekti. http://www.volvocars.com/tr/all-cars/volvo-s60/details/Pages/accessories.aspx?category=049ee516-9779-40cd-a9c8-bbead2ab74b8 Acaba bu paket chip tuning +box mı içeriyor? Tabii kaç para isterler o da ayrı konu Yorum bağlantısı
Fatih Ardıç 22 Nisan 2012 Paylaş 22 Nisan 2012 degerli arkadaşlarım bu araçların emisyonları euro 4ve üzeri oldugu için güç artırımında sorun çıkartabilir güç artırımından ziyade çevreyide düşünmemiz gerekir tüm arkadaşlarıma güvenli sürüşler dilerim Yorum bağlantısı
Enis Sever 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 Fatih Bey, Volvo neden kendisini riske atsın ki böyle bir şey yapıyorsa vardır bir bildiği Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 (düzenlendi) Dün Volvo internet sitesini incelediğimde aşağıdaki link dikkatimi çekti. http://www.volvocars...c8-bbead2ab74b8 Acaba bu paket chip tuning +box mı içeriyor? Tabii kaç para isterler o da ayrı konu POLESTAR PERFORMANCE Polestar Performance Volvo'nuzdaki gücü ve torku en iyi düzeye çıkarıyor. Otomobilin kullanımını daha atak ve eğlenceli hale getiriyor ve ek performansa ihtiyacınız olan durumlarda güvenliği artırıyor, örneğin, sollama yaparken. Bütün bunları resmi yakıt tüketimini artırmadan ve Volvo'nuzun orijinal garantisini etkilemeden yapıyor. Artık daha iyi bir sürüş deneyimi için "chip tuning" ile risk almanıza gerek yok. (Henüz Türkiye'de satışa sunulmamıştır) Böyle bir açıklama mevcut ve gayet saçma. Madem en iyi düzeyde değil neden o şekilde satıyorsunuz ? Chip tuning'ten başka birşey olma ihtimali bile gelmiyor aklıma. 24 Nisan 2012 tarihinde Rıfat Çakar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 http://www.polestar.se/en-gb/performance/ Yorum bağlantısı
Ali Özgen 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Polestar Volvo'nun anlaşmalı geliştirme firması. Yeni yazılımlarla motor güçlerini artırıyorlar. Volvo yazılıma güvence veriyor. VW ve ABT gibi. D2 motor için Polestar yazılımı yok. Bu konuda bir çalışma da yok. Yorum bağlantısı
Enis Sever 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 Esas D2 motora polestarın yazılım geliştirmesi lazım. Volvonun 5 silindirli dizel motorları zaten kuvvetli. İnş en kısa sürede yaparlar. Yorum bağlantısı
Engin Dündar 13 Mayıs 2012 Paylaş 13 Mayıs 2012 (düzenlendi) Önder bey bende halen aracımda cr powerbox adlı cihazı kallanmaktayım ayarı olan bir cihaz bu konu hakkında daha öncede görülerimi yazmıştım. Eger müsade ederseniz kullandıgım cihazın + ve - yönlerini sizin için degerlendireyim. - Aracın performansını ve ciddi derecede arttırdığını düşünmüyorum arac alt devirlerde daha rahat toparlıyor ve kalkışlarda ciddi bir farklılık oluyor . - Eger cihazı en üst ayarlarda kullanırsanız aracın motoru kamyon gibi calışmaya başlıyor. Aşırı derecede sesli sanırım mazot fazla geliyor.Ama duman atmıyor . - Kışın ilk çalışmada eger motor biraz geç çalışırsa motoru boguyor çalıştığında felaket duman atıyor. - Rampalar eger aşırı dik degilse kesinlikle 1 vites yüksek çıkabilirsiniz.Yanlış anlaşılma olmasın 1 vites yüksek çıkınca çok daha seri olup daha iyi hızlanmıyor sadece 1 vites yüksek çıkabilirsiniz yani daha alt devirde çıkabiliyor. Kesinlikle tasarruf cihazı olarak düşünmeyin zira cihazın mantığı zaten fazla mazot püşkürterek aracı daha hızlı toparlamak . - Ben bir ara en düşük ayara alıp acaba eskiden nasıldı bu arac bir deniyeyim dedim 2 km gidemedim hemen durup ayarı eski seviyesine aldım . - Benim aracımda bir ara sorun olmuştu 4000 devir civarı motor kesiyordu eac fail yazıyordu sebebini sonradan bulduk enjektör geri gönüş hortumu patlamış fazla mazotu pompaya çeviremiyormuş bu yüzden pompa yeterince mazot basamadığından kendini korumaya alıyormuş powerbox tan kaynaklı olan bir arıza mı bilemedim ama paylaşmak istedim. - Son hız konusunda bir degişiklik olmuyor. 0-100 konusundada mucize beklemeyin . - Ben cihazdan genel olarak memnunum yanlız imkan varsa kesinlikle chip li bir aracı deneyin ben denemedim çok merak ediyorum eger sadece mazot püskürtme dereceleri arttırılarak bu sonuç alınıyorsa chipli bir arac nasıldır çok merak ediyorum cihaz konusunda özellikle merak ettikleriniz cevaplayabilirim aklıma gelenler bunlar . 13 Mayıs 2012 tarihinde Engin Dündar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 10 Haziran 2012 Paylaş 10 Haziran 2012 arkadaşlar aracıma yazılım attırmak istiyorum izmirde bildiğiniz önerebileceğiniz bu işin ustası varmıdır ortalama maliyeti ne olur. teşekkürler Yorum bağlantısı
Recommended Posts