İçeriğe Yönlendir

Chip Tuning

Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Sorunsuz derken abi? Cüneyt yaptirmisti ?

yaptırana sonucu sormalı o zaman bilemedim şimdi

sorunsuz açılımı: gerçekten dpf sıvısı deposunda kalacak ve beyin dpf nin çıkarıldığını algılamayacak demek, işlem yapılırıken zarar gelmesi için ciddi kasap olunması gerekri, ancak başarısız olunabilir.

bunca maliyetten sonra da tdci dan çok başarılı ve doyurucu bir ses beklemeyin egzosdan hacim düşük oldukça.

Yorum bağlantısı
Sami Sönmezler

yaptırana sonucu sormalı o zaman bilemedim şimdi

sorunsuz açılımı: gerçekten dpf sıvısı deposunda kalacak ve beyin dpf nin çıkarıldığını algılamayacak demek, işlem yapılırıken zarar gelmesi için ciddi kasap olunması gerekri, ancak başarısız olunabilir.

bunca maliyetten sonra da tdci dan çok başarılı ve doyurucu bir ses beklemeyin egzosdan hacim düşük oldukça.

Çok başarılı bir ses alamayacığımı biliyorum aslında. En azından o iğrenç tdci sesini duymayim yeter. Varex sistemi yapılacak yazılımla birlikte...

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Remap yapılmış aracı kullanan biri olarak Yazılım tasarruf yapmıyor...Enjektörlere fazladan verilen püskürtme  nedeniyle Yol bilgisayarı eksik göstermeye başlıyor milletede onu güzelce yutturmaya çalışıyorlar, depo tüketimi ölçümünde değer değişmiyor... Performans olarak + sı olurmu olur. Kullanmış olduğun araç ekonomik ve fazla beklentisi olmayanların aldığı bir araçtır. Ne yaparsanız yapın 1,5 dizel 75 hp lik araç o kadar olur.

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Senin derdine care bende adanali gardasim gidiyorsun megachip yasin damar abime yada pasaoglu Zülfü dayiya herseyini yapıyor egzoz için adana da sadece birol usta veya suaip derim :)

Yorum bağlantısı
Cüneyt Işıkkent

kendi aracımda sorunsuz olarak dpf iptali yaptım hatta forumda ilk bile olabilirim biraz riskli iş ama isteyince oluyor ve sattığım son güne kadarda keyifle kullandım e5te çevirip bu araba benzinlimi dizel ise nasıl böyle ses çıkarıyor dedirticek kadar ;) birçok videomda mevcut

Yorum bağlantısı
Sami Sönmezler

Senin derdine care bende adanali gardasim gidiyorsun megachip yasin damar abime yada pasaoglu Zülfü dayiya herseyini yapıyor egzoz için adana da sadece birol usta veya suaip derim :)

Yasin Damar mersinde diye biliyorum bugün Megachips ten Mansur Al ile görüştüm. Egzoz için seçkin egzozu tercih edecem sanırım. Bana şuaip deme şahinim olsa gidip ondan orjinaş egzoz bile almam o adam nasıl bu kadar ünlü olmuş anlamıyorum. Birollada görüştüm ama içlerinden en uygunu seçkin geldi bana.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bu tip işlemlerde yol aldıkça, duymuş olduğunuz birçok ismin piyasada nasıl duyulduğuna heyret edeceksiniz, bol sabır dilerim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Yasin Damar mersinde diye biliyorum bugün Megachips ten Mansur Al ile görüştüm. Egzoz için seçkin egzozu tercih edecem sanırım. Bana şuaip deme şahinim olsa gidip ondan orjinaş egzoz bile almam o adam nasıl bu kadar ünlü olmuş anlamıyorum. Birollada görüştüm ama içlerinden en uygunu seçkin geldi bana.

Yasin abi burda adana da mansur abide iyidir ama yasin abi ayrı benim mondinin egzoz unu suaip yapti gayette memnunum bi dinlemeni tavsiye ederim araban saglikli yürüsun istiyorsan pasaoglu Zülfü dayiya git

Yorum bağlantısı

Paşaoğlu tercih edin megachips tamamen yazılımlari sagdan soldan araklayan birisi olduğunu birçok kişiden duydum. Ecufast yapanları ucuza dyno ayağına bağlayıp kopyaladigi söylentileri oldukça fazla. Dizelde paşaoğlu cidden iyidir. Yakit tasarrufuna gelince sakin kullanımda çok az düşük olabilir ancak agresif kullanımda duman atacak kadar yazılım da acilmissa direk egzozdan dışarı mazotu atiyorsunuz. Egzoza gelince bende sadece son susturucu iptal, downpipe var güzel bir hırıltı var onun dışında varex falan tamamen kafa şişirir

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dpf arıza lambası söndürmenin yanında, dpf svısını durmadan emmeye yollamamasını da sağlamalı

Yorum bağlantısı
Cüneyt Işıkkent

dpf arıza lambası söndürmenin yanında, dpf svısını durmadan emmeye yollamamasını da sağlamalı

beyinden komple siliniyor abi euro4 misali

Yorum bağlantısı
Sami Sönmezler

Paşaoğlu tercih edin megachips tamamen yazılımlari sagdan soldan araklayan birisi olduğunu birçok kişiden duydum. Ecufast yapanları ucuza dyno ayağına bağlayıp kopyaladigi söylentileri oldukça fazla. Dizelde paşaoğlu cidden iyidir. Yakit tasarrufuna gelince sakin kullanımda çok az düşük olabilir ancak agresif kullanımda duman atacak kadar yazılım da acilmissa direk egzozdan dışarı mazotu atiyorsunuz. Egzoza gelince bende sadece son susturucu iptal, downpipe var güzel bir hırıltı var onun dışında varex falan tamamen kafa şişirir

Araştırmamızı yapacağız. Yarın tum gunumu ona ayıracam. Pasaogluna gitmeyi planlıyorum. Perşembe gunude herşeyi tamamlayıp haftasonuna siyah duman ata ata girmeyi planlıyorum. Allahın izni ile  bu işlemdende alnımızın akıyla çıkarız:)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Merhaba arkadaşlar. 2013 fiesta aracıma uzun araştırmaların sonucu megachipsten yazılım yaptırmaya karar verdim. Tabi bunun büyük bir sebebi egzoza olan ilgim. Bizim araçlarda(yeni tip motor diyorlar) güzel bir ses alabilmek için partikül filtresi iptali gerekiyor. Partikül filtresi iptalinden sonra egzozu yapabilmek için partikül yazılımı denilen(yani aracın beynine ters tepki yapan partikül varmış süsü veren) bir yazılım gerekiyor. Bu 400 tl civarında. Ayrıyetende Megachips in kendi yazılımları olan performans yazılımıda gerekiyormuş, adanada görüştüğüm megachips bayiisi bana %30 beygir gücünün artışının garantisini verdi. Ancak aklımda soru işaretleri var.

1- Megachips(mehmet gazihan) yazılımını fiesta aracında deneyen oldu mu?

2- Partikül iptalinden sonra aracın her hangi bir zarara uğraması söz konusu olur mu?

3- Bu yazılımların yakıt tasarrufu yaptığı doğru mu? Yoksa tamamen pazarlama tekniğimi?

4- Partikül ve performans yazılımı için verilen 950 tl fiyat normal mi?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim. Malum kimse aracına bir zarar gelmesini istemez.

Konunuz uygun konuyla birleştirildi.

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Araştırmamızı yapacağız. Yarın tum gunumu ona ayıracam. Pasaogluna gitmeyi planlıyorum. Perşembe gunude herşeyi tamamlayıp haftasonuna siyah duman ata ata girmeyi planlıyorum. Allahın izni ile bu işlemdende alnımızın akıyla çıkarız:)

Yarin abime kıyak yapicamm Adanali olmanin farkii :)

Yorum bağlantısı
Yuksel Ozturk

1,6 tdcı 109 hp chip mi daha sağlıklı olur yada orjinal yazılım silinip yeni yazılım atılıncamı aracın turbosuna zarar verirmi bide siyah duman cıkarmı bilen varsa cvp verirmi

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

1,6 tdcı 109 hp chip mi daha sağlıklı olur yada orjinal yazılım silinip yeni yazılım atılıncamı aracın turbosuna zarar verirmi bide siyah duman cıkarmı bilen varsa cvp verirmi

Konunuz birleştirilmiştir. Lütfen forum içi arama yapmadan konu açmayalım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kırılmaz

arkadaşlar öncelikle aracım focus 08 ghia 152.000 km de dizel buna powerbox denen parçayı taktırsak motora bir zararı olur mu malum km si fazla aracın bunu taktırsam 2 3 ay sonra motor elimde kalır mı cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

powerbox, rail hattına takılan mı? ayarlı tip mi? sıfır mı ikinici el mi?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Enjektör basıncını arttıran, bunu  ECU ya farklı sinyal gönderip şaşırtarak enjektör basıncını arttıran sistem.

box ile chip tuning arasındaki temel fark, box ta düşük devirde bile daha fazla güç alırsınız ama yüksek devirde aracın çalışması normal şartlara döner, sadece tek paametrede işlem yapar, chiptuning (remap) de ise düşük devirde pek bir fark olmaz ama devir yükseldikçe yazılımın etkisi daha dengeli ve yüksek olur, birçok paramtredede düzneleme yapılabilir, daha kısa özetlersek, turbo dizelllerde düşük devirdeki hantallığı halletmek için box, daha yüksek devirde daha fazla güç içinse remap gerekir gibi bir durum oluşur.

Sadece aracın düşük devirdeki hantallığı gitsin diyorsanız box yeter, fakat fiyatı bazı modellerde remap (chiptuning) den bile fazla olur.

Zarar konusu net değil, detaylı açıklama lazım.

Örneğin bu...

https://www.racechip.com.tr/

header_product_site_pro2.jpg

header_product_site_standard.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kırılmaz
(düzenlendi)

powerbox, rail hattına takılan mı? ayarlı tip mi? sıfır mı ikinici el mi?

sıfır üstad bu linkteki http://www.eliftuning.com/OTOTARZ-GEPARDO-FORD-Focus-1-6-tdci-cc-109-bg-240-tork-tan-130-bg-390-torka-cikaran-powerbox-chip_21052.html#0

powerbox ne ki? :unsure2:  :unsure2:

aracın beygirini torkunu artıran bir parça

Enjektör basıncını farklı göstererek arttıran, bunu  ECU yu şaşırtarak yapan sistem.

Zarar konusu net değil, detaylı açıklama lazım.

Örneğin bu...

https://www.racechip.com.tr/

header_product_site_pro2.jpg

header_product_site_standard.jpg

açıklama kısmında yazanları aynen kopyaladım üstad Özellikler:

·         CE ve TÜV Belgeli.

·         3 Yıl Uluslararası Garanti

·         Made in Germany

·         Dizel Aracınızda  %15 ile %25 arası Beygir ve Tork artış sağlamaktadır

·         Uygulama :

·         Dünya Standardı ve Kalitesinde Kolay Montaj ve Tüm Dizel Araçlarla Mükemmel Uyumluluk

·         Aracınızın orjinal aksamını bozmadan yetkili özel servisin yada herhangi bir ustasının uygulama yapabileceği bir üründür

·         Aracınıza montajı ve performans ile ilgili sorularınız için uzman teknik ekibimizden telefon yada mail yoluyla tam destek alabilirsiniz

·         Montaj:

·         Aracınızı stop (kontak kapalı) halinde bırakınız

·         Kaput içinde motor kapağının arkasında bulunan enjeksyon pompasının fişini çekerek powerbox chip; inizin üzerindeki karşılık olan sokete monte ediniz

·         Tekrar powerbox chipinizden çıkan 2. Soketide aracın enjeksiyon pompasının üzerine takarak işlemi sonlandırmış olacaksınız.

·         Not: Bu ürünü aracınıza monte ettikten hemen sonra aracınızı test edip gücünü hissedebilirsiniz

·         Ürünün tek isim sahibi ototarz.com olup taklitlerden kaçınmanızı tavsiye ederiz.

tarihinde Ahmet Kırılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

box alacaksan en iyisi RaceChip miş sanırım.

https://www.racechip.com.tr/racechip-pro2/

chiple yakıt sarfiyatının azalmasının sebebi de...

" Tuning ile birlikte enjeksiyon hacmi, basıncı, zamanlaması ve noktası online data bildirimi ile birlikte değiştirilmektedir. Aracın özellikle alt devir torku arttırılmakta böylelikle daha az devire ihtiyaç duyan motor bir üst viteste daha az gaz pedalı açısıyla birlikte tasarruf yapabilmektedir."

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...