Cengiz Koşak 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 şu anda denediğim harita ile fiesta da 95 beygirin üstünde güç gösterdi iobd cihazı ama hızlanma anlarında çok fazla duman atıyor, bu dumanı gücü azaltmadan nasıl azaltabilirim fikri olan var mı? Yazilim ile acilan mazot degerini az kisarak fazla kisarsaniz basinc kaybi yasarsiniz dogru yakit cekme yasayamazsiniz. Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 Yazilim ile acilan mazot degerini az kisarak fazla kisarsaniz basinc kaybi yasarsiniz dogru yakit cekme yasayamazsiniz. e illaki güç kaybı olacaktır o zaman 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 Ünlü bir düşünür ne demiş, ne kadar duman o kadar randuman 2 Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 orası öyle de arkamdakiler açısından sıkıntılı oluyor biraz Yorum bağlantısı
Misafir 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 Arkadaşlar chipli halden oem hale nasıl dönülür? İlla yazılımı yapan mı döndürmeli ? ( servis yapamıyor yazılım güncelmiş çünkü ) doğrudur yazılım yapan yer ancak arsivledigi orjinal yazılımı geri yükler Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 e illaki güç kaybı olacaktır o zamanduman duserse randuman duserÜnlü bir düşünür ne demiş, ne kadar duman o kadar randuman ünlu bir dusunur degil abicim dizelci atalarimiz bunu atasozu olarak tarihe isledi 1 Yorum bağlantısı
Hami Yakın 13 Haziran 2014 Paylaş 13 Haziran 2014 ben benim ufaklığa düşünüyorum malum 1.0 cc motor biraz güçlendireyim diyorum lakin izmir cevresinde bu işle uğraşan iyi yerler nereleri bilmiyorum Yorum bağlantısı
Misafir 13 Haziran 2014 Paylaş 13 Haziran 2014 ben benim ufaklığa düşünüyorum malum 1.0 cc motor biraz güçlendireyim diyorum lakin izmir cevresinde bu işle uğraşan iyi yerler nereleri bilmiyorum1.0 ecoboost motor mu? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 Haziran 2014 Paylaş 13 Haziran 2014 Ali Androidoğlu nıun über Fiesta'sının 0-100 km hızlanması 0 saniye, kapıyı kapatıp marşa bastığı an denim mavi direkt 100 km hızla ani bir start alıp 240 km ye 4 sn de kadran sonu 320 ye 7 sn de ulaşıyor, sonrası meçhul 500-600 km allah ne verdiyse uçuyor, o son kıç kanadını da bu yüzden takmış. Ne arabalar var be... Sen daha eskilerle dolaş dur Alacaksan E220 CDİ alacaksın, daha aşşağısı ve kapısı eksikler işe yaramaz, ne o öyle kutu gibi, şoför rahat edecek gerisi bel fıtığı olacak, tırt kardeşim evet 1.0 ecoboost 100 hp 170 nm Hiiiç kurcalama başına iş alma derim, zaten yeterince güçlü, demedi deme sonra, bence seri araç istiyorsanız marka değişin, Ford un serisi bizde satılmıyor çünki. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 13 Haziran 2014 Paylaş 13 Haziran 2014 evet 1.0 ecoboost 100 hp 170 nmfiestanin o hafif kasasında zaten yeterince seri diye duydum. Önümüzdeki hafta test sürüşü de yapıcam merak ettim cidden. ama illa yapayim deniyeyim derseniz izmir paşaoğlu ile görüşün. tabi onun beyni kırıldı mi yazılım için henüz bilmiyorum Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 http://www.autoevolution.com/news/2014-ford-fiesta-10-ecoboost-chip-tuning-148-hp-by-br-performance-78151.html Fransa'da yapmışlar, 148 beygire kadar çıkarmışlar gücü Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç 10 Temmuz 2014 Paylaş 10 Temmuz 2014 Uzun ömür derken? sanırım uzun süre sıkıştırırsan, interkul olmadığından ısınan havadan dolayı güç kaybı olur diyorsun, yoksa motorların hangi güce ve o güce ne kadar süre dayancağını gösteren bir belge yok, bu 1.4 içinde 1.6 içinde geçerli, neye dayanır nerede su koy verir belli değil, sadece şanzımanın limitleri belli bilidiğim kadarıyla... Bunlardan önce motor nereye kadar dayanır o lazım sana, yüklenmek kolay, yani 100 hp den sonra blok patlar yada bu güç limittir, maks devirde bu güce en fazla 10 dakika dayanır gibi birşeyler lazım, yani dayanım limitleri gerek, sağlıklı yüklenme için bu şart, yoksa şuan yaptığınız bilinmeze yolculuk, helede aşırı beslemeyle, neyse böyle bir veri bulursan haberimiz olsun Tam olarak bu bilgileri vermese de kısmen bilgi veren bir pdf dosyası buldum http://www.team-bhp.com/forum/attachments/technical-stuff/463422d1291382404-ford-1-4-tdci-tuning-options-faf267diesel.pdf Yorum bağlantısı
Naci Özkan 12 Temmuz 2014 Paylaş 12 Temmuz 2014 şu anda denediğim harita ile fiesta da 95 beygirin üstünde güç gösterdi iobd cihazı ama hızlanma anlarında çok fazla duman atıyor, bu dumanı gücü azaltmadan nasıl azaltabilirim fikri olan var mı? Bendede baya bi duman var. Bagajimi kapliyo resmen ama dumani kisarsan belli sure sonra turboya sicak hava girmeye baslar buda yigilmasina sebep olur. Aracin rahatlamasi icin duman sart [emoji4] Yorum bağlantısı
Olgaç Öcek 13 Temmuz 2014 Paylaş 13 Temmuz 2014 Merhaba arkadaşlar... Ford Connect ine chiptuning yaptıran bir abimiz bulunduğu son durumdan çok memnun. beygir ve tork anlamında güzel değerler elde etmiş ve basmadığı sürece eski yakıttan çok daha az yaktığını söylüyor. Aslında mantıklı gibi geliyor. Orjinalden daha fazla beygir ve tork ( gerektiğinde ) + yakıttan tasarruf. Tabi arabanın yürüyen aksamına ve motora olan zararı ne ölçüdedir bilmiyorum. 1- Bizim araçlara bu işlemi yaptıran / yaptırmayı düşünen varmı? 2- İzmirde bu iş nerede yaptırılır en iyi? 3- Aşağı yukarı ne kadar ücret talep ediliyor? 4- Mantıklımıdır? 5- Tahmini ne kadarlık bir güç kazandınız veya kazanılır ? Mevcut araçlarımız 270 tork ve 110 beygir diye biliyorum. Dizel tit x 1.6. Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit 13 Temmuz 2014 Paylaş 13 Temmuz 2014 270tork 115beygir Kastyle var İzmir'de bir arastirin derim Yorum bağlantısı
Naci Özkan 13 Temmuz 2014 Paylaş 13 Temmuz 2014 Merhaba arkadaşlar... Ford Connect ine chiptuning yaptıran bir abimiz bulunduğu son durumdan çok memnun. beygir ve tork anlamında güzel değerler elde etmiş ve basmadığı sürece eski yakıttan çok daha az yaktığını söylüyor. Aslında mantıklı gibi geliyor. Orjinalden daha fazla beygir ve tork ( gerektiğinde ) + yakıttan tasarruf. Tabi arabanın yürüyen aksamına ve motora olan zararı ne ölçüdedir bilmiyorum. 1- Bizim araçlara bu işlemi yaptıran / yaptırmayı düşünen varmı? 2- İzmirde bu iş nerede yaptırılır en iyi? 3- Aşağı yukarı ne kadar ücret talep ediliyor? 4- Mantıklımıdır? 5- Tahmini ne kadarlık bir güç kazandınız veya kazanılır ? Mevcut araçlarımız 270 tork ve 110 beygir diye biliyorum. Dizel tit x 1.6. Arac focusmu?Yakit dusmesi biraz utopya yada ben beceremedim Yorum bağlantısı
Misafir 13 Temmuz 2014 Paylaş 13 Temmuz 2014 Bendede baya bi duman var. Bagajimi kapliyo resmen ama dumani kisarsan belli sure sonra turboya sicak hava girmeye baslar buda yigilmasina sebep olur. Aracin rahatlamasi icin duman sart [emoji4]Duman yakilamayan çiğ mazottur. Duman kisilmaz direk yakit kisilir. Sicak hava ile ilgili baglantisi nedir acaba? Bilmedigim bir sey mi var ondan soruyorum farkli bir mantigi varsa diye Merhaba arkadaşlar... Ford Connect ine chiptuning yaptıran bir abimiz bulunduğu son durumdan çok memnun. beygir ve tork anlamında güzel değerler elde etmiş ve basmadığı sürece eski yakıttan çok daha az yaktığını söylüyor. Aslında mantıklı gibi geliyor. Orjinalden daha fazla beygir ve tork ( gerektiğinde ) + yakıttan tasarruf. Tabi arabanın yürüyen aksamına ve motora olan zararı ne ölçüdedir bilmiyorum. 1- Bizim araçlara bu işlemi yaptıran / yaptırmayı düşünen varmı? 2- İzmirde bu iş nerede yaptırılır en iyi? 3- Aşağı yukarı ne kadar ücret talep ediliyor? 4- Mantıklımıdır? 5- Tahmini ne kadarlık bir güç kazandınız veya kazanılır ? Mevcut araçlarımız 270 tork ve 110 beygir diye biliyorum. Dizel tit x 1.6. Izmir Pasaoglu tavsiyemUcret 500-700 arasi değişiyor Eger bakimlarini aksatmaz hatta zamanindan once yaparsaniz -ozellikle hava filtresi- Ve devamli sıkıştırmazsaniz sorun çıkmaz Yorum bağlantısı
Naci Özkan 13 Temmuz 2014 Paylaş 13 Temmuz 2014 Duman yakilamayan çiğ mazottur. Duman kisilmaz direk yakit kisilir. Sicak hava ile ilgili baglantisi nedir acaba? Bilmedigim bir sey mi var ondan soruyorum farkli bir mantigi varsa diyeYakit basincini kistigin zamanda enjektorlere giden mazot yeterli gelmeyecekBu islerde teknik bilgisine guvendigim bi arkadasim aciklamisti ama hatirladigim performans yaziliminda kisilmamasi yonunde Yorum bağlantısı
Misafir 13 Temmuz 2014 Paylaş 13 Temmuz 2014 Yakit basincini kistigin zamanda enjektorlere giden mazot yeterli gelmeyecek Bu islerde teknik bilgisine guvendigim bi arkadasim aciklamisti ama hatirladigim performans yaziliminda kisilmamasi yonunde Zaten mazot fazla geldiğinden duman artiyor cok fazla. Avans ile doğru orantili yapilmadikca tabiki yakıtın az gelmesi avansin fazla vurup sıcaklık arttiracaktir. Ama yakit fazla yanma az olduğunda da duman fazla Yorum bağlantısı
Ufuk Erdem 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 Konuyu baştan sona okudum.Chipli araç ile sakin kullanımda yakıtın düşüp düşmeyeceğiyle ilgili bizzat bu uygulamayı yaptıranlardan kesin ve net bir yanıt alamadım.Kimisi artıyor diyor kimisi azalıyor diyor.Bir üye yakıtın artacağını söylemiş ancak önceki mesajlarında da depo dolumuyla yaptığı testlerde yakıtın düştüğünü belirtmiş.Ben bu yazıdan pek birşey çıkaramadım.Dolayısıyla bizzat kendim yapıp test ederek hem performans hem de tüketim olarak forumda birebir ve çok net veriler vermeyi umuyorum.Bir de çok ekstrem kullanım olmazsa arabaya lpg den daha fazla zarar vereceğini sanmıyorum bu chip olayının.. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 Konuyu baştan sona okudum.Chipli araç ile sakin kullanımda yakıtın düşüp düşmeyeceğiyle ilgili bizzat bu uygulamayı yaptıranlardan kesin ve net bir yanıt alamadım.Kimisi artıyor diyor kimisi azalıyor diyor.Bir üye yakıtın artacağını söylemiş ancak önceki mesajlarında da depo dolumuyla yaptığı testlerde yakıtın düştüğünü belirtmiş.Ben bu yazıdan pek birşey çıkaramadım.Dolayısıyla bizzat kendim yapıp test ederek hem performans hem de tüketim olarak forumda birebir ve çok net veriler vermeyi umuyorum.Bir de çok ekstrem kullanım olmazsa arabaya lpg den daha fazla zarar vereceğini sanmıyorum bu chip olayının.. siz yaptırdınız mı ? ve tam olarak yaptırdı iseniz beklentiniz hangi yönde. Kısa tabir ile basmaz ekonomi amaçlı kullanılırsa etki eder, basıp güç amaçlı kullanırsanızda hem yakar hem gider ve tabiki kaliteli işi bilen birinin yapması şartıda lazım Yorum bağlantısı
Ufuk Erdem 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 siz yaptırdınız mı ? ve tam olarak yaptırdı iseniz beklentiniz hangi yönde. Kısa tabir ile basmaz ekonomi amaçlı kullanılırsa etki eder, basıp güç amaçlı kullanırsanızda hem yakar hem gider ve tabiki kaliteli işi bilen birinin yapması şartıda lazım Hayır henüz yaptırmadım ama basmazsanız ekonomi yaparsanız kısmına takıldım.Performanslı kullanımda abartı olmamak kaydıyla artmasının önemi yok.Zaten çoğu zaman sakin kullanırım.Yakıtı sürekli depo doldurarak ölçerim.Kullanım stilim sürekli aynıdır.Tüketimim hemen hemen şaşmaz.Chipten sonra nasıl bir değişiklik olacağını hemen farkedebilirim ve net birşey söyleyebilirim. Yorum bağlantısı
Naci Özkan 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 Hayır henüz yaptırmadım ama basmazsanız ekonomi yaparsanız kısmına takıldım.Performanslı kullanımda abartı olmamak kaydıyla artmasının önemi yok.Zaten çoğu zaman sakin kullanırım.Yakıtı sürekli depo doldurarak ölçerim.Kullanım stilim sürekli aynıdır.Tüketimim hemen hemen şaşmaz.Chipten sonra nasıl bir değişiklik olacağını hemen farkedebilirim ve net birşey söyleyebilirim.Sehirici kisa mesafelerde basiyorum sehir disi 90-100 km ye sabitliyorum yazilim oncesi yakitimla ayni yakiyorum. Deponun yarisini sehirdisinda kullaniyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts