İçeriğe Yönlendir

Chip Tuning

Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

Süha Demirtaş

Hayır henüz yaptırmadım ama basmazsanız ekonomi yaparsanız kısmına takıldım.Performanslı kullanımda abartı olmamak kaydıyla artmasının önemi yok.Zaten çoğu zaman sakin kullanırım.Yakıtı sürekli depo doldurarak ölçerim.Kullanım stilim sürekli aynıdır.Tüketimim hemen hemen şaşmaz.Chipten sonra nasıl bir değişiklik olacağını hemen farkedebilirim ve net birşey söyleyebilirim.

Hem test sonucunuzu hemde yaptırırsanız yaptırdığınız yeri yazarsanız ilerleyen zamanlarda seviniriz ;)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Zafer Bakar

Merhaba,fordclubtr üyeleri ben aracıma performans için chip yaptırmayı düşünüyorum.Aracımın yakıtını nasıl etkiler ve araç için sıkıntı çıkarırmı

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba,fordclubtr üyeleri ben aracıma performans için chip yaptırmayı düşünüyorum.Aracımın yakıtını nasıl etkiler ve araç için sıkıntı çıkarırmı

MErhaba,

Konunuz birleştirilmiştir.

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Standart soft bir yazilim ile hem tork gücü alirsiniz hemde yakit düşer aracınız için hicbir sıkıntı cikarmaz korkmayın :) benimde mondeom vardi 190hp+ hicbir sorun yoktu
Yorum bağlantısı
Zafer Bakar

Standart soft bir yazilim ile hem tork gücü alirsiniz hemde yakit düşer aracınız için hicbir sıkıntı cikarmaz korkmayın :) benimde mondeom vardi 190hp+ hicbir sorun yoktu

Anladım saolun peki fiyat aralıkları nelerdir sizin ödedediğiniz ücret ne kadardır birde tam olarak kaç oldu bide bizim araç dizel

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Anladım saolun peki fiyat aralıkları nelerdir sizin ödedediğiniz ücret ne kadardır birde tam olarak kaç oldu bide bizim araç dizel

Bizimde dizeldi :) fiyat araligi 500 ile 850 arasi değişiyor firmalar arasi firmanizi iyi seçin burada isim veremem reklama girer
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Bakar
(düzenlendi)

Teşekkürler

tarihinde Zafer Bakar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sani Gerşon

Bugün Kliksa sitesinde araç için aksesuar bakarken,

http://www.kliksa.com/urun/gepardo-ford-focus-c-max-16-tdci-cc-109-bg-245-tork-tan-139-bg-295-torka-cikaran-powerbox-chip/902088339

bu linkte beygir ve tork artışı ile ilgili chip gördüm. Acaba motora bi zararı olabilir mi? Yoksa gerçekten araç tork ve hp artışı olur mu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gerçek güç ve tortk artışı oluyor tabi ki mekanik ömürden gidiyor. ikisi de doğal sonuç

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ersin Özdemir

Izmitte yeni bir dukkan acildi ecufast yazilim yapiyormus. Bu yazilimla ilgili bilgisi olan varmi boyle bir sey mumkun mu mudur?

Aracima 10 15bg artacagini fiyatin 650 tl oldugunu soyledi. Ayni zamanda %20 yakittan tasarruf sagliyormus. Araca atilan.yazilimla performansi artirip yakiti.dusurmek mumkun mudur?

Bilgisi olan detayli anlatirsa.sevinirim simdiden tesekkurler

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Forumda detaylı chip tuning konusu vardı, değerli bilgiler var .yaptırmadan önce tavaf etmiştim. Ecufast'in referansı bol memnun kalan çok, kalmayanda var.

Ama atmosferik bir motor için 10-15 bg biraz iyimser bir rakam olmuş, pedalda hissedeceğiniz bir fark olacağını düşünmüyorum. 

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/180854-chip-tuning/

tarihinde Eray Turan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Izmitte yeni bir dukkan acildi ecufast yazilim yapiyormus. Bu yazilimla ilgili bilgisi olan varmi boyle bir sey mumkun mu mudur?

Aracima 10 15bg artacagini fiyatin 650 tl oldugunu soyledi. Ayni zamanda %20 yakittan tasarruf sagliyormus. Araca atilan.yazilimla performansi artirip yakiti.dusurmek mumkun mudur?

dyno testi ile (ben yapacağım testi) tüm o 2 vaadin ikisiini de  başabilene 650 avro veriyorum ......

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersin Özdemir

Benimde pek aklima yatmadi para tuzagi gorunuyooorr

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile sizdeki motor için mekanik güç artıcı parça da yoktur

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yorum bağlantısı
Misafir

Turbo dizel motorlarda 10-15bg kadar ve sakin kullanımda %20 ye kadar tasarruf sağlar denmiş olabilir.

Yazılımın en fazla katkı sağladığı motorlar sıkıştırma oranı fazlalığı ve piston kollarının uzunluğundan ötürü turbodizeller oluyor. Bahsedilen motorlar bu tip motorlar için olabilir. tmosferik bir motorda %2-5 falan oynar. O da arabada 3 kişi gitmek ve tek gitmek arasındaki fark kadar olur.

Değmez, he he deyip geçin.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Yine geldik bir masalın sonuna :D

konuyu kirletmiyelim :):D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yücel Varol

Arkadaşlar ford focus 1.6 tdci 2007 model 190000 bin deki aracıma yazılım uygulattım. 6. gün oluyor araç şuan da 148 bg oldu aracın çekişi inanılmaz oldu 1.ve 2 viteslerde dip gazda yürümenin imkanı yok yalnız akşam attırmıştım yazılımı. Dumanı ertesi gün fark ettim bay abaya ama aynadan arka tarafa baktığımda sadece duman vardı :D sonrasın da telefon açtım durumu söyledim akşam fark edemedik ugrarsan ben yazılımı şimdi yapıyım 5dk bir uygulama ile hallederiz dedi. gittim yenden yükledi şimdi duman gene var ama rahatsız edici degil sadece dip gazda 3500 devir ile 4000 devir arası tatalı bi duman veriyor. gene aradım istersen onuda kesiyim dedi ama o duman motor açısından sağlıklı dedi. ben de bir sizlere danışıyım dedim. rahatsız edici bir duman degil birde tam dip gazda yapıyor. oynatmayımı yoksa bu garer iyi diyip devam mı ediyim.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Sıfır dumanlı bir yazılım istediğiniz performansı veremeyebilir. Sizi rahatsız etmiyorsa , performanstan da memnun iseniz kalsın. Dyno çıktısını buraya atabilirseniz daha farklı da yorumlayabiliriz. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Ani hızlanmalarda, dip gazlarda Tdci mutlak duman atar. Atmıyor diyen yalan söyler.. Önemli olan dumanın rengi.

Yorum bağlantısı
Yücel Varol

dyo çıktısı vermedi ama yazılımdan sonra deneme sürecinde taktıgı alette gösterdi. dyo  çıktısını da isteyim paylaşırım burda. Öncesin de dip gazda böyle duman atmıyordu yalnız yada az atıyordu ben farkına varamıyordum. duman rengi kap kara birşey vallha ilkinde rahatsız edici derecedeydi şimdi öyle değil ama az atıp bırakıyor. Birde ilk yazılımda daha süratli gibiydi piskolojikmi ne dir anlamadım ama ankarada cinnah yokuşu var bilenler vardır. 4. vites saglam kaptırırsam 110 la çıkıyordu. Yazılımdan sonra 4. vites 140 la tırmandı yokuşun ortalarında 5 vites 150 ile bitirdi. sonrasında dumanı azalttıkdan sonra çekişde düşüklük hisetmişdim hatta dile getirdim 30 40 km yazılımın kendine gelmesi gerekiyor dedi gerçekden de öyle oldu sonrasın da aynı yeri aynı şekilde gene tırmandı bugun de direk 5.vitesle denedim 110 la başladıgım yokuşu 125 le bitirdi.normalde 5 de yemiyor du. çok zevkli olmaya başladı focus desem yeridir. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Dyo dan anlamam. Dip gazda az bişey siyah duman iyidir. Problem değil ozaman. Gönül rahatlığı ile binebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...