İçeriğe Yönlendir

Chip Tuning

Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

Sami Demirpaz
  Ozan Altundal yazdı:

Ama eski sahibinin ismini söyleyince tamam diyorlar sonuçta Süha abi yaptı sonra ben aldım. Tabi bunda firma etkisi de var. Aslında tam olarak aynı değil. Yazılım olayında turbo basıncı da oynanıyor. Farklı şehirdeyse elbet farklı durum. Yetkili servis durumu anlayamıyor diye biliyorum ben

İstese çok kolay anlar.

Yorum bağlantısı
  Sami Demirpaz yazdı:

İstese çok kolay anlar.

Ama bir çok servis ECU ile ilgili durumlardan hep bi haber,kurcalayıp oynanmış vs diyeni zor denk gelir sanırım

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
  Ozan Altundal yazdı:

Ama eski sahibinin ismini söyleyince tamam diyorlar sonuçta Süha abi yaptı sonra ben aldım. Tabi bunda firma etkisi de var. Aslında tam olarak aynı değil. Yazılım olayında turbo basıncı da oynanıyor. Farklı şehirdeyse elbet farklı durum. Yetkili servis durumu anlayamıyor diye biliyorum ben

Turbo basıncı ancak yakıt fazla ise artar. Tüm güçlendirme yöntemleri aslında yakıtı arttırıp pallerden daha yoğun hava geçişi sağlamak, daha erken hızlanan Turbo devrine sahip olmak. İster yazılım ister box aynı temel mantığa dayalı
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  Servet Aydın yazdı:

Turbo basıncı ancak yakıt fazla ise artar. Tüm güçlendirme yöntemleri aslında yakıtı arttırıp pallerden daha yoğun hava geçişi sağlamak, daha erken hızlanan Turbo devrine sahip olmak. İster yazılım ister box aynı temel mantığa dayalı

daha önceki bir yazından hatladığım kadarıyla abi, box rail hattından yakıt yollarken, yazılımda enjektörlerin mil saniyelerdeki açılıp kapanma olaylarına müdahale edilip ayarlanıyor gibi bir şey bahsetmiştin, o yüzden fark yok mu? 

Çok yüklenen makinelerde neden box ve yazılım yapılır aynı anda mesela? Custom yazılımda box'un etkisi kadar daha açılamıyor mu da gerek duyuluyor? Farkı nedir 

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
  Ozan Altundal yazdı:

Ama bir çok servis ECU ile ilgili durumlardan hep bi haber,kurcalayıp oynanmış vs diyeni zor denk gelir sanırım

Servise gidip gelmiyon sanırım. 

Ben Renoyu götürdüm serviste araç yazılımlı dediler, evet gayet memnunum dedim muhabbetini yaptık. Kuzenim Audiyi götürdü aynı şekilde o arabanında yazılımlı olduğunu söylediler, evet biz yaptık dedik. 

Yorum bağlantısı
  Sami Demirpaz yazdı:

Servise gidip gelmiyon sanırım. 

Ben Renoyu götürdüm serviste araç yazılımlı dediler, evet gayet memnunum dedim muhabbetini yaptık. Kuzenim Audiyi götürdü aynı şekilde o arabanında yazılımlı olduğunu söylediler, evet biz yaptık dedik. 

Hiç gitmedim de duymuştum sadece :) Vw de kontrol etmediklerini,garantiden bir şeyleri de yaptırdıklarını falan diye. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Rail basıncı süreyi uzatıyor miktarı arttırıyor, yazılımda benzerini yapıyor

Kısaca, ikiside güç sunar ikiside yakıtı arttırır

Ben olsam sadece accelaration ayarını attırırım

Yorum bağlantısı
  Servet Aydın yazdı:

Rail basıncı süreyi uzatıyor miktarı arttırıyor, yazılımda benzerini yapıyor

Kısaca, ikiside güç sunar ikiside yakıtı arttırır

Ben olsam sadece accelaration ayarını attırırım

avans ayarı diye tabir edilen şey mi?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Dönüp dolaşıp aynı yere geliyor sonuç, en kolayı kalite bir box alıp geçmek lazım, extrem şeylerle uğraşmadıktan sonra başka şeye gerek yok sanırım, box ta, kafama göre takılırım, anında eski haline dönebilirim, anlaşılması imkansız ve kimseyede bağımlı değilsin, olay bitmiştir benim için :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)
  Ozan Altundal yazdı:

avans ayarı diye tabir edilen şey mi?

Ön ateşleme miktarı artıyor, turbo pali hızlanıyor

Pardon ön püskürtme miktarı

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yalçın Sarıkaya

Merhaba Arkadaşlar,

Biraz araştırdım aracıma yazılım yerine RaceChip takmayı daha uygun gördüm en azından sattığımda söküp alma şansım var diye düşünerek. Bugün elime ulaştı cihaz ancak takacağım söketi koydukları siyah beyaz resimde tam nerede olduğunu anlayamadım. Common rail söketine bağlanması gerekiyor aparatın. Tahminime göre hava filtresinin altına ama oraya ulaşmak için neleri sökmem gerekir emin değilim hava filtresinin tabanındaki kutu sökülüyormu bu yeterlimi bilgi sahibi olan varmıdır ? Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Koç
(düzenlendi)
  Yalçın Sarıkaya yazdı:

Merhaba Arkadaşlar,

Biraz araştırdım aracıma yazılım yerine RaceChip takmayı daha uygun gördüm en azından sattığımda söküp alma şansım var diye düşünerek. Bugün elime ulaştı cihaz ancak takacağım söketi koydukları siyah beyaz resimde tam nerede olduğunu anlayamadım. Common rail söketine bağlanması gerekiyor aparatın. Tahminime göre hava filtresinin altına ama oraya ulaşmak için neleri sökmem gerekir emin değilim hava filtresinin tabanındaki kutu sökülüyormu bu yeterlimi bilgi sahibi olan varmıdır ? Şimdiden teşekkürler.

Bu tarz uygulamaların yaptığı işlemlerden biri rail hattındaki (enjektörlerin bağlandığı basınçlı mazotun hazır olduğu metal boru) basıncın daha fazla olmasını sağlamaktır. Mazot pompası sürekli mazot pompalar, basıncı ayarlayan bu rail hattının sonundaki basınç sensörüdür, basınç fazla olursa valf yardımıyla fazla mazotu depoya geri göndererek basıncı dengeler, basınç normalde 1500 bar civarında ise sizin takacağınız sensörle bunu 1700 civarında tutacaktır. Bu mazotun daha iyi pulverize olmasını oda daha iyi yanma ve verim sağlar ama enjektörler daha çabuk aşınır. internetten resmini bulamadım,benim eski aracım olduğu için tam hatırlamıyorum ama muhtemel hava filtresi altında motorun arkasında. Enjektörlere metal boru ile bağlı,35-40 cm boyunda metal boru gibi.Önce hava filtresi kutusunu sökmeniz lazım kolay sökülüyordu.

tarihinde Hüseyin Koç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yalçın Sarıkaya

Bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. Yazılım yada bu bu tip bir uygulama her halukarda fabrika verilerinden dışarı çıkıldığı için araçta bazı parçalarda çabuk deforme yada arıza yapacağı aşikar. Ancak ben aracımı zaten aşırı yorarak kullanmıyorum yada üst devirlerde çok gezmiyorum çok nadirdir. Benim bunu uygulama sebebim alt devirlerde yaşadığım hantallık. Bu cihazla bunu aşabileceğimi düşünüyorum aracı çok üzmeden kullandığımdada enjektörlerdeki bu aşınma olurmu ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Hehe o yakıt borusunu biz yapıyoruz. Comman railin "Rail" adı ordan geliyor. 

Delphi_Patented_Oblong_Rail_New.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
  Ahmet Taşkın yazdı:

Hehe o yakıt borusunu biz yapıyoruz. Comman railin "Rail" adı ordan geliyor. 

Sağlam yapında aşınmasın, çip takacağız kardeşim  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın
  Ali Cihangiroğlu yazdı:

Sağlam yapında aşınmasın, çip takacağız kardeşim  :D

2000-2500barda çalışacak sistemi 8000barda yapıyoruz biz. Biz yaptıktan sonra bir daha bozulmadığı için kimse bu parçanın varlığını önemsemiyor. Sizin fiestada değil ama benim fiestada bizim fabrikanın yakıt sistemi var komple.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
  Yalçın Sarıkaya yazdı:

Merhaba Arkadaşlar,

Hayırlı olsun, bundanmı aldın, bende aldım alacağım kararsız kaldım, senden yorum alayım, içini açınca ayarlara bak, 1 adet var, hani numarada duruyorlar?

bumudur?

http://www.hepsiburada.com/ford-fiesta-vi-jh1-1-4-tdci-racechip-one-chip-tuning-1399-cm3-68-hp-160-nm-p-OTRC102174?productId=otrc102174&categoryId=60002903

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
  Yalçın Sarıkaya yazdı:

Merhaba Arkadaşlar,

Yerini yazmışlar zaten ama resim koyayım yinede, mazot filtresinin altında hemen. :)

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
(düzenlendi)
  Sefa Çelik yazdı:

Ben de chip yaptıracağım. Daha önce Gazihana yaptırmıştım, memnundum. Yine yaptırmak için aradım, 750 TL dedi. Piyasada sanırım yazılım maliyeti 750-1000 civarı olmuş. İnternette dolaşırken 79-100 euro arası bir sürü italyan chip box satan site buldum. Fakat box alırsam beni düşündüren, hız limitörü kaldırılması ve EGR iptali nasıl olacak? Box'ta var mıdır bu yazılım?

- Gazihan 750 TL diyor. Karşılığında 175 hp, 380 tork vaadediyor. Sorun olursa muhatab var.

- İtalyan box 100 euro civarı. Karşılığında 190 hp 440 tork vaadediyor. Kargodan salatalık veya tırt box çıkarsa muhatab yok?

Hangisi mantıklı?

Sefa hocam cevap sorunun içinde zaten. Bilindik yer varken salatalık la karşılaşmak niye.[emoji1]

Bende düşünüyorum mondiye. Benim içinde bilgi alırsanız sevinirim sefa bey.

tarihinde Arda Bülent Güzel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
  Sefa Çelik yazdı:

Gazihan'a 190-200 hp yapalım demiştim, sağlıklı olmaz 180 civarında bırakalım dedi. 200 hp civarı boxları 500 TL daha uyguna bulunca ondan şeyettiydim  :)

RaceChip al salatalık riski olmasın :)

204 hp. 550 tl.

http://www.hepsiburada.com/ford-s-max-2-0-tdci-racechip-one-chip-tuning-1997-cm3-163-hp-340-nm-p-OTRC102440

211 hp. 990 tl.

http://www.hepsiburada.com/ford-s-max-2-0-tdci-racechip-pro2-chip-tuning-1997-cm3-163-hp-340-nm-p-OTRC102441

yeter sanırım :D

yalnız limitör ve egr yi halletmen lazım, onlara etkisi yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
  Ali Cihangiroğlu yazdı:

RaceChip al salatalık riski olmasın :)

204 hp. 550 tl.

http://www.hepsiburada.com/ford-s-max-2-0-tdci-racechip-one-chip-tuning-1997-cm3-163-hp-340-nm-p-OTRC102440

211 hp. 990 tl.

http://www.hepsiburada.com/ford-s-max-2-0-tdci-racechip-pro2-chip-tuning-1997-cm3-163-hp-340-nm-p-OTRC102441

yeter sanırım :D

yalnız limitör ve egr yi halletmen lazım, onlara etkisi yok.

Ali Bey benim mondiye olurmu.
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
  Arda Bülent Güzel yazdı:

Ali Bey benim mondiye olurmu.

Baktım, şuan sadece 1.6 tdci için var, ama yakında çıkar, zira ecobuust olan smax vs. alayının var.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
  Sefa Çelik yazdı:

Linkler açılmıyor. 

Edit: Hocam sisteme üye girişi yaptıysan biz açamıyor olabiliriz.

Sulandığım box'un birisi bu mesela. 200 hp 428 tork vaadediyor. 120 euro http://www.drakebox.co.uk/chip-tuning-ford-s-max/chip-tuning-ford-s-max-20-tdci-140-hp-300-nm-drakebox-monza-610.html

Diğer sulandıklarım da bunlar; http://www.chiptunning.eu/ford/404-chiptuning-ford-s-max-20-tdci-140-hp.html 

http://www.italianspeed.eu/es/chip-de-potencia-ford-s-max/chip-de-potencia-ford-s-max-20-tdci-140-cv-508.html

Haaaa doğruya pardon :)

ahanda

Sefa Çelik yazdı:

Daha skyline tokatlıyacaz  :D  :p

Tokatladın biliyordum ben  :D

Bence RaceChip al, en bilineni bu sanırım.

buradan tam modele göre bulabilirsin.

http://store.racechip.com.tr/

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...