Alaattin Çakıroğlu 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 Bildiğiniz gibi arabayı alalı 3 ay oldu. ilk alırken şanzımandan şüphelenmiştik ama gösterdiğimiz ustalar sağolsunlar birşey yok demişlerdi ama varmış. geçen hafta cuma günü meclisin önünde araba kendini boşa attı (korumaya almış) ve şanzıman arıza ışığını yaktı bende hiç zorlamadan kaskoyu aradım ve arabayı kapının önüne çektim. Daha sonra iyi bir usta aradım nihayet dün arabayı şaşmazda bir şanzuman ustasına teslim ettim ve bugün bana raporu verdiler. Araç şanzımanın türbününün içindeki balatayı bitirmiş oradan şanzımanın içindeki pompayı bozmuş ve tası kırmış aynı zamanda 11 tanede balata değişcek. araç şu an tamirde. Tas ve pompa değişcek türbün tamire gitti yeni yağ filitre vs işcilikle beraber 1800 lira tuttu. sanayiye girmişken arka aks bilyelerini ve debriyaj takozlarınıda değiştircem onların malzemeleride 150 lira falan tutuyor işallah sorunsuz bir şekilde çıkar arabam. Biraz masraf açtı ama bunada şükür ben ve arabam tek parçayız şanzuman hernekadar 250 parçaya ayrılsada. Hee bide sanayiye girmeden modsuz çıkmak olmaz eksozuda aldım takılmayı bekliyor. Allah sizi ve araçlarınızı daha kötülerinden korusun. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 Bildiğiniz gibi arabayı alalı 3 ay oldu. ilk alırken şanzımandan şüphelenmiştik ama gösterdiğimiz ustalar sağolsunlar birşey yok demişlerdi ama varmış. geçen hafta cuma günü meclisin önünde araba kendini boşa attı (korumaya almış) ve şanzıman arıza ışığını yaktı bende hiç zorlamadan kaskoyu aradım ve arabayı kapının önüne çektim. Daha sonra iyi bir usta aradım nihayet dün arabayı şaşmazda bir şanzuman ustasına teslim ettim ve bugün bana raporu verdiler. Araç şanzımanın türbününün içindeki balatayı bitirmiş oradan şanzımanın içindeki pompayı bozmuş ve tası kırmış aynı zamanda 11 tanede balata değişcek. araç şu an tamirde. Tas ve pompa değişcek türbün tamire gitti yeni yağ filitre vs işcilikle beraber 1800 lira tuttu. sanayiye girmişken arka aks bilyelerini ve debriyaj takozlarınıda değiştircem onların malzemeleride 150 lira falan tutuyor işallah sorunsuz bir şekilde çıkar arabam. Biraz masraf açtı ama bunada şükür ben ve arabam tek parçayız şanzuman hernekadar 250 parçaya ayrılsada. Hee bide sanayiye girmeden modsuz çıkmak olmaz eksozuda aldım takılmayı bekliyor. Allah sizi ve araçlarınızı daha kötülerinden korusun. Geçmiş olsun hocam... Allah beterinden saklasın. Sonuçta mekanik şeyler, ne olacağını bilemiyoruz maalesef. Yeni arabanın bile başına neler geliyor. Şanzıman masrafı konusunda kaskonun size bir faydası olabiliyor mu? Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu 17 Haziran 2009 Yazar Paylaş 17 Haziran 2009 Geçmiş olsun hocam... Allah beterinden saklasın. Sonuçta mekanik şeyler, ne olacağını bilemiyoruz maalesef. Yeni arabanın bile başına neler geliyor.Şanzıman masrafı konusunda kaskonun size bir faydası olabiliyor mu? yok abicim olmuyor sonuçta mekanik. gerçi ben hiç araştırmadım olmuyordur iye. çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 Büyük geçmiş olsun... Kosko bu tarz arızaları karşılamaz bildiğim kadarıyla Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu 17 Haziran 2009 Yazar Paylaş 17 Haziran 2009 Büyük geçmiş olsun... Kosko bu tarz arızaları karşılamaz bildiğim kadarıyla teşekkür ederim Ali. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 Geçmiş olsun tekrar kardeşim çıkınca bomba gibi olur merak etme. Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu 17 Haziran 2009 Yazar Paylaş 17 Haziran 2009 Geçmiş olsun tekrar kardeşim çıkınca bomba gibi olur merak etme. işallah kardeşim Cumartesiye yetişir akşamına beraberiz. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 Tesellisi olmaz gerçi ama, arabaya mod yapmak için vesile olmuş. Her işte bir hayır vardır demek lazım. Belki daha büyük bir badireden kurtuldunuz. Benim arkadaşım C5 Corvette'in türbününü dağıtmıştı... Aklımda yanlış kalmadıysa 4 bin lira civarında masrafı oldu. Beterin beteri var Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 Büyük geçmiş olsun... Kosko bu tarz arızaları karşılamaz bildiğim kadarıyla Arızalar kasko teminatı dışındadır... Şanzımanı bir yere çarpsa kırsa karşılanırdı... Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu 17 Haziran 2009 Yazar Paylaş 17 Haziran 2009 Tesellisi olmaz gerçi ama, arabaya mod yapmak için vesile olmuş. Her işte bir hayır vardır demek lazım. Belki daha büyük bir badireden kurtuldunuz.Benim arkadaşım C5 Corvette'in türbününü dağıtmıştı... Aklımda yanlış kalmadıysa 4 bin lira civarında masrafı oldu. Beterin beteri var abi çok iyi araştırmak lazım aynı arızaya servisin biri 5 lira çekti kaçtım hemen 3 lira diyen oldu bu şanzmıan bitmiş diyen oldu. tanıdık olcak ve servise götürmücen arabayı çünkü servislerde şanzıman ustasına götürüyorlar. ben direk tanıdık şanzıman ustası buldum adam dükkanında indirdi kendisi tamirini yapıyor. Arızalar kasko teminatı dışındadır... Şanzımanı bir yere çarpsa kırsa karşılanırdı... şanzımanı biryeremi vursam dedim ama biraz zorlanırım diye uğraşmadım abi Geçmiş olsun Alaattin.. sağol kardeşim. Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu 17 Haziran 2009 Yazar Paylaş 17 Haziran 2009 Geçmiş olsun abicim... çok sağol Gökhanım. Yorum bağlantısı
Murat Dere 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 gelmiş geçmiş olsun, Allah daha beterinden saklasın... 1 saat sonra köyceğize gidiyorum gelen var mı?... Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 geçmiş olsun alaattin iyi uygun bir fiyat çıkarmışlar . acaba jantların bir etkisi olmuşmudur arızada ? Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 işte abi tek korkum da o zaten. tek hevesim satılmazsa st jantı almak ama oda bu gidişle hayel olacak Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 Geçmiş olsun, olacağı varmış. sonuçta şanzumanın içine bakmak mümkün değil, oluyor böyle şeyler. 1800 gibi rakam bana da uygun geldi. inşallah güzelce yapılır sorunsuz binersin. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 Geçmiş olsun.Otomatik araba mı? benim için asla Yorum bağlantısı
Nuri Başer 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 Geçmiş olsun.. Bu arızaya fiyat güzel.. Allah beterinden saklasın.. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 Geçmiş olsun Allah beterinden korusun Fiyat bana da uygun gibi geldi. Yorum bağlantısı
Mete Gürer 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 Bildiğiniz gibi arabayı alalı 3 ay oldu. ilk alırken şanzımandan şüphelenmiştik ama gösterdiğimiz ustalar sağolsunlar birşey yok demişlerdi ama varmış. geçen hafta cuma günü meclisin önünde araba kendini boşa attı (korumaya almış) ve şanzıman arıza ışığını yaktı bende hiç zorlamadan kaskoyu aradım ve arabayı kapının önüne çektim. Daha sonra iyi bir usta aradım nihayet dün arabayı şaşmazda bir şanzuman ustasına teslim ettim ve bugün bana raporu verdiler. Araç şanzımanın türbününün içindeki balatayı bitirmiş oradan şanzımanın içindeki pompayı bozmuş ve tası kırmış aynı zamanda 11 tanede balata değişcek. araç şu an tamirde. Tas ve pompa değişcek türbün tamire gitti yeni yağ filitre vs işcilikle beraber 1800 lira tuttu. sanayiye girmişken arka aks bilyelerini ve debriyaj takozlarınıda değiştircem onların malzemeleride 150 lira falan tutuyor işallah sorunsuz bir şekilde çıkar arabam. Biraz masraf açtı ama bunada şükür ben ve arabam tek parçayız şanzuman hernekadar 250 parçaya ayrılsada. Hee bide sanayiye girmeden modsuz çıkmak olmaz eksozuda aldım takılmayı bekliyor. Allah sizi ve araçlarınızı daha kötülerinden korusun. Öncelikle geçmiş olsun. Türbin - Tork tamir ediliyor anladığım kadarı ile fakat torkunuz ister balatalı (kilitli) yada atom tork tabir edilen tork olsun. Tork açıldıktan sonra içindeki rotor- stator arası mesafeyi tutturmak çok zor (bence imkansız) Durumunuz uygunsa yeni tork alın. Torktaki olaswı hatalar sebebi ile şanzıman çalışır ama kaçırır. Yani yakıt tüketiminiz artar ve şanzıman yağı normalden daha fazla ısınabilir... Ek olarak pompanızın sadece burcunu değil, komple pompa olarak değişin. Büyük ihtimalle şanzımanınız ZF markalı. Torku açılıp yapılan ve pompasına burç takılıp yola devam eden şanzımanlar genellikle çok kısa km sonra yine yolda kalıyorlar. Ek olarak şanzımanda çapak olduğu için mutlaka şanzıman yağ soğutucunuzu çok çok güzel bir şekilde temizletin ve tabii aradaki tüm hortumlarıda..Çünkü içinde kalan çapak yeni şanzımanın içine girer ve yine arıza yapar...Soğutucuyu ve hortumları iyice temizletmeyi unutmayın.... Birde hazır açılmışken komple iç lamel takımı satılır ZF şanzımanların, tüm balataları değiştirin fiyat en fazla 200-300 tl oynar tahminimce ve şanzımanınız komple revize olmuş olur. Yeniden geçmiş olsun.. 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Demir 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 Çok geçmiş olsun. Benzer bir arızadan bende şanzımancı ustalarla kanka olmuştum. Bmw olduğunu düşünürsek fiyat makul bencede. Daha keyifli binersin işallah arabaya bundan sonra. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 Niye? Manda olsaydı fena mı olurdu? Manda otomatik olmasaydı Mehmet Hocama yar etmezdim ben Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 Otomatik olmasa kimseye yar etmezdim... Hala da ciddi olarak düşünüyorum... Yorum bağlantısı
Recommended Posts