Nazmi İnce 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 (düzenlendi) Arkadaşlar P0251 ENJEKSiYON POMPASI YAKIT ÖLÇÜM KONTROL ARIZASI yandı arabada. Araba yığılma yapıyor çekmiyor. Ayrıca ısıtıcı lambası yandığında bu arıza yapıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. 17 Haziran 2009 tarihinde Hakan G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 Yakıt basıncını ayarlayan sensör-vana. Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 18 Haziran 2009 Paylaş 18 Haziran 2009 (düzenlendi) Bu hatayı Comman Rail bölgesindeki basınç sensörü veriyor olabilir. Yani Comman rail pompasından enjektör ile pompadan gelen borunun birleştiği ortak yol kanalında bulunan basınç sensörü arızalı olabilir. 18 Haziran 2009 tarihinde Ahmet tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 18 Haziran 2009 Paylaş 18 Haziran 2009 Eğer hala olmaz ise sanırım yakıt pompası beynidir.Eğer sorunu çözer iseniz bizide bilgilendirin.Bende merak içindeyim valla.. Yorum bağlantısı
Nazmi İnce 18 Haziran 2009 Yazar Paylaş 18 Haziran 2009 valla benim arabadada seninkine benzer bi arıza var ama kod filan yazmadı.özel bi servise gittim vakum sensöründen olduğunu söyleyip değiştirdi ama sorun ortadan kalkmadı.araba bazen turboyu kapatıyo ve istediğin kadar vites düşürsende bi daha hızlnamıyo.sendeki sorun nasıl bi benzerlik varmı?kardeş benzerlik yok bende ki ısıtıcı lambasını yakınca arızayı yapıyor...Eğer hala olmaz ise sanırım yakıt pompası beynidir.Eğer sorunu çözer iseniz bizide bilgilendirin.Bende merak içindeyim valla..sorunu çözdüğümde döneceğim sizlere fakat bende yakıt pompasının üstündeki müşürü değiştirmeyi düşünüyorum.. müşürden de olmazmı arkadaşlar...valla sorunu bi türlü çözemedim.belirtilerini sizinle paylaşıyım belki sizin aklınıza bişey gelir.1)özellikle turbonun devreye girmediği zamanlarda(vites boşta arabayı salladığım zaman ve sakin sakin sabit hızla gittiğim zaman) 2)aracı biraz düşük devirde kullandığım zaman 3)bazen kalkışlarda bile yapıyo(özellikle sert kalkışlardan kaçındığım zaman) 4)motoru durdurup yeniden çalıştırdığım zaman sorun ortadan kalkıyo ve araç afedersiniz köpek gibi kaçıyo yani kısacası arabaya var gücünüzle gaz verdiğinizde bi sorun yok.Aklınıza bişeyler gelirse paylaşırsanız sevinirim bu sorunu bir an önce çözmek istiyorum. saygılarımla... hangi tür mazot kullanıyorsun kardeş araban kaç binde.. Yorum bağlantısı
Nazmi İnce 18 Haziran 2009 Yazar Paylaş 18 Haziran 2009 Hocam araba 2006 model yaklaşık 31.000 de.mazotuda shell den euro dizel kullanıyorum hiç değiştirmedim mazotu hep böyleydi.benim başıma genelde 70 bini geçmiş arabalarda sende görülen arızalar vardı temizledim düzelmişti.... Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 18 Haziran 2009 Paylaş 18 Haziran 2009 Hiç EGR ye para verme iptal ettir..Bi daha başın hiç ağrımaz.Connect bölümünde EGR iptali hakkında bilgiler yazdım istersen oku. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 parçayı değiştirdikten sora bu tür araçlarda özellikle arıza lambasının yanması gibi durumlar devam edebilir. çözümü servisine gidip beyinden arıza kodunu sildirmeniz gerekir bence. çünkü araçtaki çip; o arızayı kaydeder ve depolar. hafif sıkıştığındada yineler ve aynı uyarıyı tekrar eder. yetkili servislerde parça değişiminin ardından genellikle araç çipindeki arıca kodu komut satırı bilg. marifetiyle sildirilir. bazı rot balans çılarda dahi o alet mevcuttur. arıza lambası söndüğü dakka aracınız normale dönüyorsa ikide bir parça değiştirmeyin. önce servise gidin, sora bildiğiniz bi rotbalansçıda bu tip arıza lambasını söndürmek için bulunan otomatik makinelerden varsa ona gidip lambayı söndürtün 15ila 25 tl arası değişen bi maliyeti olur saygılar. Yorum bağlantısı
Nazmi İnce 21 Haziran 2009 Yazar Paylaş 21 Haziran 2009 enjektörler arızalışahinin mi benim mi? Yorum bağlantısı
Cemal Eden 9 Temmuz 2016 Paylaş 9 Temmuz 2016 Merhaba; son 3 aydır arabada çözemediğim arıza p0251. özellikle rampa yukarı çıkarken yüksek devirlerde araç sollarken bir anda kabus gibi yanan ve turboyu bir anda kesen arıza. Filtreyi değiştirdim olmadı yağı değiştirdim olmadı pompacı arkadaşlar hemen pompayı sökelim enjektör tamir takımını yenileyelim arıza hallolur diyor ama daha önceki forumlardan takip ettiğim kadarıyla onlar yenilenince de sorunun hallolmadığına dair yazılar var. enjektörlere geri dönüşüm taktılar 4 pompacı arkadaş da enjektörler sağlam diyor. Kimi enjektör kimi pompa kimi de sensör arızası diyor. Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada araç Connect 2005 1.8 tdci 90 lık. 230.000 de. Yorum bağlantısı
Cemal Eden 9 Temmuz 2016 Paylaş 9 Temmuz 2016 kontağı aç kapa yapınca araç kendine geliyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts