İçeriğe Yönlendir

Arıza Tespit Cihazları

Sadi Kula

Recommended Posts

Hasan Semerci

bulabilirseniz SCANGAUGE  alın. bende var . lambası yanan arkadaş geliyor arıza tespiti yopıyoruz. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Urhan

Merhaba hocam

hoş geldiniz.

Merhaba Serkan Bey Hoş bulduk :)

bulabilirseniz SCANGAUGE  alın. bende var . lambası yanan arkadaş geliyor 

Hasan Bey sadece yabancı sitelerde karşıma çıktı galiba ülkemizde satan yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Urhan

online satış sitelerinde yüzlerce çeşit var 20 tl ve 3000tl arası değişen fiyatlar hangisi alacağımı bilemedim :)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Volkan Ceneviz

herkese iyi akşamlar forum üyeleri belki soru daha önce açıldı ancak teknoloji sürekli gelişen bir şey olduğu için belki daha tecrübe edinilmiş ürünler vardır diye tekrar açtım şimdi araçlarımız da arıza kodları arıza lambaları yandığında yada herhangi bir problem olup olmadığını kolaylıkla anlayabileceğimiz amatör tip bildiğiniz bir OBD okuyucu var mı çok cafcaflı pahalı bir şey olmadan ne tür ürünler işimizi görür sitede aratınca bir çok uyduruk mallar var fakat önemli olan kullanıp memnun olanlar sürekli elektrikçi elektrikçi gezip dakikalarca iş yoğunluklarını beklemeden girip görme şansımız yok mu 

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Ben çinli bir siteden bir kac dolarlik bir bluetoothlu olani almistim. Hala kullaniyorum.

Hata okumasi icinde telefondan torque isimli programi kullaniyorum. Hatalar silinebiliyor. 

Bir cok veri canli olarak okunabiliyor vs...

Memnunum yani

Amac bu tip işlerse, ucuz dandik gorunen mavi olani tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş

Bu cihazlar 2006 connect aracımda ki durduk yere alarm çalmasının sebebini. Ya da  onun verdiği arıza kodunu silebilir mi

Yorum bağlantısı
Bekir Memur

Elm 327 usb li versiyonu kullanıyorum memnunum işimi görüyor.

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
15 saat önce, Fevzi Göktaş yazdı:

Bu cihazlar 2006 connect aracımda ki durduk yere alarm çalmasının sebebini. Ya da  onun verdiği arıza kodunu silebilir mi

Orjinal alarmsa belki silebilir ama ariza giderilmedikce yine ariza verecektir. Kaput kilidinde probleme cokca karsilasiliyor

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

Peki bu Elm 327 serisi yada bunun gibi olanlar herhangi bir arıza problem oluşturuyormu araca bir zararı oluyor mu

23 saat önce, Bekir Memur yazdı:

Elm 327 usb li versiyonu kullanıyorum memnunum işimi görüyor.

USB li versiyonu da mı var 

Yorum bağlantısı
Bekir Memur
(düzenlendi)
5 saat önce, Volkan Ceneviz yazdı:

Peki bu Elm 327 serisi yada bunun gibi olanlar herhangi bir arıza problem oluşturuyormu araca bir zararı oluyor mu

USB li versiyonu da mı var 

Usb derken bilgisayara bağlanıyor yani

tarihinde Bekir Memur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
40 dakika önce, Bekir Memur yazdı:

Usb derken bilgisayara bağlanıyor yani

Ayrica telefon otg destekliyorsa otg adaptor ile telefona da baglanabiliyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Memur
On 11.12.2017 at 03:04, Eren Gökmen yazdı:

Ayrica telefon otg destekliyorsa otg adaptor ile telefona da baglanabiliyor

Otg var denemek gerek güzel fikir :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

bu tür cihazlar abs ve hava yastığı gibi diğer önemli unsurları da görüntüleyebiliyor mu ? 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
2 saat önce, Volkan Ceneviz yazdı:

bu tür cihazlar abs ve hava yastığı gibi diğer önemli unsurları da görüntüleyebiliyor mu ? 

Hayır sadece motor ile ilgili sensör olur arıza görür. ABS ESP hava yastığı gibi donanımlari okumaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
11 dakika önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Hayır sadece motor ile ilgili sensör olur arıza görür. ABS ESP hava yastığı gibi donanımlari okumaz

Araba abs, hava yastigi vs ariza kodu kaydettiyse bu cihazla okunur diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Araba abs, hava yastigi vs ariza kodu kaydettiyse bu cihazla okunur diye biliyorum
Bende torque ve obd doctor uygulamsi var okumuyor. Belki bilgisayar programları görür ama öyle programa denk gelmedim genelde kendi cihazı ile görüyor
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)
Bir saat önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:
Bir saat önce, Eren Gökmen yazdı:

Bende torque ve obd doctor uygulamsi var okumuyor. Belki bilgisayar programları görür ama öyle programa denk gelmedim genelde kendi cihazı ile görüyor

Yani diyelim ki abs arizali ve ecu ya hata kodu kaydetmis. Bu cihazla bu okunamaz mi?

Ariza disinda zaten abs ve airbag den nasil bir veri okunmasi beklenir ki?

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Yani diyelim ki abs arizali ve ecu ya hata kodu kaydetmis. Bu cihazla bu okunamaz mi?
ABS ve airbag beyinleri ayrı. Onları okuyacak program bu elm ile pek çalışmıyor diye biliyorum. Ben bir kaç araçta denemistim
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz
19 saat önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:
19 saat önce, Eren Gökmen yazdı:

ABS ve airbag beyinleri ayrı. Onları okuyacak program bu elm ile pek çalışmıyor diye biliyorum. Ben bir kaç araçta denemistim

o halde bu parça ne işe yarar ki :) aracın devir sayısını vs vs zaten görüyoruz peki o tür arızaları görecek hangi cihaz alınmalı 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araçtaki her modül için ayrıca bağlanmak daha doğrusu bağlanabilmek gerekiyor.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Ben birkaç farklı marka denedim. Ucuz olanlar Abs veya airbag arizalarini okumuyor ya da silemiyor. Şimdi elime https://www.bluedriver.com bu gecti. Kendi yazilimi disinda baglanamiyorsunuz. Deneyimlerimi burdan yazarim...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...