Rıdvan Turan 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 Konuyu Hortlatayım Arkadaşlar ilk aracımı aldım. Motor arıza ışığı yanıyor lakin motor performansın herhangi bir sorun yok çok şükür. LPG den dolayı ara ara böyle oluyor dedi arkadaşlarım. Yinede sizlere de danışmak istedim.Ayrıca böyle problemler için OBD cihazı almayı düşünüyorum ama daha yolun başındayım. Cihaz ve Uyguluma (pc- Android) tavsiyesinde bulunur musunuz? Ayrıca OBD alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir. Ali expresste çok ürün var ama neyi seçeceğimi bilmiyorum Yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 Arıza ışığı yanmamalı Rıdvan Hocam.. Hoşgeldiniz.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 Elm327 mavi küçük olanlar var 1.5 versiyon var bende iş görüyor. Ama araç Ford ise 1.4 versiyon olan eski tip büyük olanlar var siyah. Onlar görüyor. Araca uyuma göre alınabilir. Yurtdışı na çok gerek yok tr de de var 30 40 liraya On 04.09.2013 at 11:08, Mehmet Aydın yazdı: bu elm 327 cihazlardan almıştım beceredim ,elektronik işinede elim yatkın olmasına rağmen birkaç kişiden de bu cihazların fasafiso olduğunu duyunca kaldırıp attım , gittim sanayide 10 tl ye bağlatıp arıza sildirdim, sanayideki üniversal cihazlar 1000 tl den başlıyor , Delphi cihazın baglanamadigi araca ben elm327 ile bağlandım sanayide Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 bu bahsi geçen obd okuyucuyu çokkez araştırdım ileri derece bir okuyucu değil sadece basit işlemleri gösterir mesela göstergede ki arızanın belli başlı kodlarını lakin Abs aırbag ve bunun gibi sistemli kodları görmez okuyamaz kaldı ki öyle olsa kimse 2 bin tl değerinde cihazlara yazılımlara para vermez en azından yetkili yada özel servisler Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 Basit kullanıcı cihazları bunlar. Çok bir şey beklememek gerek... Yorum bağlantısı
Erdem Gun 21 Şubat 2018 Paylaş 21 Şubat 2018 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar, 2012 model Ford fiesta benzinli 1.4 lpg li bir araca sahibim. Fakat çoğu lpg li araçlardaki sorunları yaşıyorum. Motor arıza lambasını söndürmek için ELM327 mini arıza tesbit cihazı( mavi, V1.5) aldım cihaz ECU ya bağlanmasına ve veri akışı olmasına rağmen hata kodunu bir türlü silemedi ( Hata kodu: P0420 Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1)) Program olarak torque dahil bir çok program denedim fakat sonuç yine aynı oldu. Merak ettiğim konu, aynı model araç sahibi olan arkadaşlar varsa, bu cihaz benzeri cihaz kullanıp başarılı olan var mı var ise hangi marka/model cihazlar ve hangi tür android yazılımı kullandılar abaca. Deneyimlerinizden faydalanmak isterim. Teşekkürler... 4 Mart 2018 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Şubat 2018 Paylaş 21 Şubat 2018 Hatayı akü konumunda silmeniz gerekmekte. Ayrıca bağlanabiliyorsanız ECU'ya model de değiştirseniz aynısı olacaktır. Bence katalizörünüzde bi sorun var derim. Yorum bağlantısı
Alp Kaya 21 Şubat 2018 Paylaş 21 Şubat 2018 merhaba aynı sorunu aracımın sibop değişimi sonrası yaşadım.motor arıza lambası yandı.aynı kodu verdi ben n11 den ELM327 WiFi 1.5 Vers. Arıza Tespit Cihazı OBD2 aldım.torgue(lite) programını telefonuma yükledim.(ücretsiz olanı).telefonla aracıma bağlanıp sildim araç çalışır vaziyetteydi.sonra stop edip tekrar çalıştırdım.arıza lambası yok. Yorum bağlantısı
Erdem Gun 21 Şubat 2018 Paylaş 21 Şubat 2018 Aynı sorunu yaşayan başka arkadaşlarda var kimisi katalizörü değiştirdi kimisi bujileri fakat onlarda da hala ışık yanmaya devam ediyor. Genelde söylenen LPG kaynaklı olduğu. Üstelik süreklide yanmıyor. Sanayide hata kodu sildirdiğim zaman 300 km civarı hiç yanmıyor fakat genellikle lpg aldığımda hava soğuksa ( araçta sarı renkli buzlanma uyarısı) istasyondan çıkınca 20-40 km arası yol yapınca yanıyor. Bilmiyorum ne kadar mantıklı ama genelde bu şartlarda yandı motor arıza lambası. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Şubat 2018 Paylaş 21 Şubat 2018 Bence önce bir LPG kalibrasyonu yaptırın. Fakir ya da zengin karışım olabilir. Yorum bağlantısı
Erdem Gun 21 Şubat 2018 Paylaş 21 Şubat 2018 17 dakika önce, Eren Bayralı yazdı: Eren bey, Bu cihazı sadece pc ile mi kullanabiliyoruz acaba Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 21 Şubat 2018 Paylaş 21 Şubat 2018 (düzenlendi) Ben bu arıza lambasının silme ile ilgili şunu merak ediyorum. Diyelim ki lambayı sildik, biz o hatanın verdiği zararı da siliyormuyuz yoksa zarar devam mı ediyor. Özellikle LPG li araçlarda fakir karışım olduğunda lamba yanıyor, biz siliyoruz ama fakir karışım olduğundan siboplara olan zarar devam etmiyor mu 21 Şubat 2018 tarihinde Serkan Aktay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bekir Memur 21 Şubat 2018 Paylaş 21 Şubat 2018 Bir saat önce, Serkan Aktay yazdı: Ben bu arıza lambasının silme ile ilgili şunu merak ediyorum. Diyelim ki lambayı sildik, biz o hatanın verdiği zararı da siliyormuyuz yoksa zarar devam mı ediyor. Özellikle LPG li araçlarda fakir karışım olduğunda lamba yanıyor, biz siliyoruz ama fakir karışım olduğundan siboplara olan zarar devam etmiyor mu Bir arıza sistemde tekrarlarsa dtc kodu silinse dahi yeniden yanacak arıza kodu arıza oluştuğunun haberini verir silinmesinin amacı aynı hatanın tekrar edip edilmeyeceğinin kontrolüdür yani silinince onarım yapmaz hata devam ederse yine yanar. Yorum bağlantısı
Erdem Gun 21 Şubat 2018 Paylaş 21 Şubat 2018 2 saat önce, Sani Gerşon yazdı: Bence önce bir LPG kalibrasyonu yaptırın. Fakir ya da zengin karışım olabilir. Bir kaç kez denedim fakat standart yazılımları atıyorlar sadece pek uğraşmak istemiyorlar sanırım 2 saat önce, Alp Kaya yazdı: merhaba aynı sorunu aracımın sibop değişimi sonrası yaşadım.motor arıza lambası yandı.aynı kodu verdi ben n11 den ELM327 WiFi 1.5 Vers. Arıza Tespit Cihazı OBD2 aldım.torgue(lite) programını telefonuma yükledim.(ücretsiz olanı).telefonla aracıma bağlanıp sildim araç çalışır vaziyetteydi.sonra stop edip tekrar çalıştırdım.arıza lambası yok. Bende aynı cihazı denedim ama hiç bi faydasını göremedim silme kodu gönderiliyor diyor fakat ışık hala yanıyor. Kod gönderildikten sonra kontağı kapatıp tekrar çalıştırınca da ışık hala sönmedi. Torque pro ile denedim lite de ise silme gibi bi seçenek yok zaten kısıtlı program Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Şubat 2018 Paylaş 21 Şubat 2018 Sorulmuş : Arıza kodu, arıza giderildikten sonra silinir [emoji4] Aksi takdirde bir arıza varsa yine yanar. İ Yorum bağlantısı
Erdem Gun 22 Şubat 2018 Paylaş 22 Şubat 2018 Arkadaslar kablolu baglanti harici sadece hata kodu silebilecegim bluetooth veya wifi baglantili cihaz kullanip verim alabilen var mi bu model araç için. Bu tarz tavsiye edebileceginiz elm327 cihazi var mi acaba. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 22 Şubat 2018 Paylaş 22 Şubat 2018 Geçen gösterge paneli temassızlik yaparken turuncu motor arıza lambası yandı ücretsiz torque uygulaması ile Bluetooth üzerinden sildim arıza kodunu Focus da.Yeni OBD V2.1 mini ELM327 OBD2 Bluetooth Oto Tarayıcı OBDII 2 Araç ELM 327 Test Teşhis Aracı Android, Windows için Symbian http://s.aliexpress.com/z6FRvAjA?fromSns=Panoya kopyala (from AliExpress Android) Yorum bağlantısı
Eren Bayralı 22 Şubat 2018 Paylaş 22 Şubat 2018 17 saat önce, Erdem Gun yazdı: Eren bey, Bu cihazı sadece pc ile mi kullanabiliyoruz acaba Evet usb ile bağlantı sağladığınız için bilgisayar ile kullanıyorsunuz. Bende hem wireless hemde bu usb'li olan modelden var. Wireless ile aracın belli parametrelerini okuyabiliyor ve bazı arıza kodlarını silebiliyor. Usbli olan model ford için modifiye edilmiş, modüllere erişim sağlayabilmesi için obd üzerindeki pin bağlantıları farklılık göstermekte bu nedenle MS/HS CAN değiştirme düğmesi bulunmakta. Aşağıdaki bağlantıdan daha iyi anlayabilirsin farkını. https://topscantool.com/modify-mscan-elm327-using-forscan.html Yorum bağlantısı
Erdem Gun 22 Şubat 2018 Paylaş 22 Şubat 2018 6 saat önce, Eren Bayralı yazdı: Evet usb ile bağlantı sağladığınız için bilgisayar ile kullanıyorsunuz. Bende hem wireless hemde bu usb'li olan modelden var. Wireless ile aracın belli parametrelerini okuyabiliyor ve bazı arıza kodlarını silebiliyor. Usbli olan model ford için modifiye edilmiş, modüllere erişim sağlayabilmesi için obd üzerindeki pin bağlantıları farklılık göstermekte bu nedenle MS/HS CAN değiştirme düğmesi bulunmakta. Aşağıdaki bağlantıdan daha iyi anlayabilirsin farkını. https://topscantool.com/modify-mscan-elm327-using-forscan.html Eren Bey bilgi için teşekkür ederim mümkünse kullandığınız wireless modelin linkini alabilmem mümkün mü birde acaba onunla hiç arıza kodu silebildinz mi ? Benim amacım aracı modifiyesi için bunu kullanmak değil, sadece hata kodunu silebiliyorsa benim için yeterlidir. Yorum bağlantısı
Eren Bayralı 22 Şubat 2018 Paylaş 22 Şubat 2018 2 saat önce, Erdem Gun yazdı: Eren Bey bilgi için teşekkür ederim mümkünse kullandığınız wireless modelin linkini alabilmem mümkün mü birde acaba onunla hiç arıza kodu silebildinz mi ? Benim amacım aracı modifiyesi için bunu kullanmak değil, sadece hata kodunu silebiliyorsa benim için yeterlidir. https://tr.aliexpress.com/store/product/New-2PCB-PIC18F25K80-Chip-Super-OBD2-ELM327-WIFI-V1-5-Hardware-Stable-Function-WIFI-Module-Works/1854998_32826886740.html Buradaki wifi super obd yazanı kullandım fakat sizin arızanızı silermi silmezmi net bir şey söyleyemem. Yorum bağlantısı
Furkan Egemen Akın 22 Şubat 2018 Paylaş 22 Şubat 2018 Focus 3 için hangi elm327 yi almam lazım (özellik açmak için)? Yorum bağlantısı
Erdem Gun 23 Şubat 2018 Paylaş 23 Şubat 2018 8 saat önce, Eren Bayralı yazdı: https://tr.aliexpress.com/store/product/New-2PCB-PIC18F25K80-Chip-Super-OBD2-ELM327-WIFI-V1-5-Hardware-Stable-Function-WIFI-Module-Works/1854998_32826886740.html Buradaki wifi super obd yazanı kullandım fakat sizin arızanızı silermi silmezmi net bir şey söyleyemem Teşekkürler Eren Bey Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Şubat 2018 Paylaş 23 Şubat 2018 Ben de Qashqai için tavsiye istiyorum dCi’cılar. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 21 Mart 2018 Paylaş 21 Mart 2018 İlk defa ios androide mağlup oldu sanırım. Arabaya uygun bi cihaz alayım dedim danışırken sani bey iosa hepsi uyumlu değil cihaz var ama uygun uygulama bulmak lzm dedi ios için hangi uygulamayı indirmek gerekiyor ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts