İçeriğe Yönlendir

Focus motor çeşitleri

Yakup Hızlı

Recommended Posts

Yakup Hızlı

2001 model aracımın ruhsatında 73,5 kw yazıyor .motoru küçük mü?bir arkadaş ruhsata baktı motor gücü düşükmüş dedi.aslı var mı?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
:(:rolleyes: Hayır motorunuz küçük falan değil.Dikakt ederseniz orada KW ibaresi var.Bu ibare avrupa birliği uyum yasaları gereği ruhsatlarımıza işleniyor(Benim bildiğim bu) Yani 73.5 kw zaten 100 beygir yapıyor..Hani Mil-Km gibi bir kavram.
Yorum bağlantısı
Cemil Çınar

1hp=0.7456999 kw

1kw=1.341022038 hp

1km=0.621371192 mile

1mile = 1.609344 km

:rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bizde ne motor hacmi ne motor gücü yazıyor :) bundan önceki focusta da motor gücü yazmıyordu bizimkiler sıradan beygir değil ya ondan olsa gerek ;)

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar
(düzenlendi)

Benim aracın ruhsatında 109hp yazıyordu şimdi ruhsat değişti 109kw yazıyor :D

tarihinde Cemil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

zaten 99 hp 101 ps mi ne. ;) bazı yerlerde 101 ps diye geçiyor ps hp farkı var mı bilmiyorum.

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hakan Yavaş
(düzenlendi)

Bende bişey soriyim.

Focus II TDCI larda 73,5 kw nın üstü varmı standart olarak.

Benim bildiğim bi 90 ps bide 109 ps var.

bu 73,5 kw olan hangisine denk gelio acaba?

tarihinde Hakan Yava? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Bülent Tatar
Bende bişey soriyim.

sanırsam 90 ps ye denk geliyor bendede 2006 ghia otamatik benzinli var ruhsatda 84.5 kw yazıyor servise sordum 115 ps yaptını söyledi formda okudum kadarıyla otamatik benzinliler için sadece 100 ps var demişlerdi ama servis 115 ps de oldunu söyledi yani otamatik gihalarda 115 ps olanıda varmış.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

115 lik otomatik yok. o ruhsatı yazanın kafasına esen beygiri işlemesinden. teknik belgesinde gerçek beygiri yazar. ki o da 100

Yorum bağlantısı
Bülent Tatar
115 lik otomatik yok. o ruhsatı yazanın kafasına esen beygiri işlemesinden. teknik belgesinde gerçek beygiri yazar. ki o da 100

mustafa bey bizzat servise sordum bende aynen sizin gibi düşünüyordum ama servis var dedi kafasına görede yazılmıyor motor no ve şase numarasına göre yazılıyor anlicanız varmış benim araçta otamatik benzinli 115 ps lik olanıymış nadir varmış ama

Bende bişey soriyim.

sadece ghilarda 115 ps oldunu biliyorum yanılmıyorsam.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

araç otomatikse yok 115 ps felan. Ya böylelerini serviste çalıştıran Fordu da tebrik ediyorum. E ne yani bizim ruhsatta motor gücü yazmıyor. ne olacak bizim arabda beygir yerine ne kullandılar.

http://www.etis.ford.com/vehicleRegSelector.do

şu linkten araç segmesinden araç aramada şase kodu ile araç sorgulayın. seceresi çıksın aracın. eğer 115ps ve otomatik yazarsa ben 6 senedir ford hakkında bir şey bilmiyormuşum derim.

O zeki servis elemanı bunu niye bilmiyor o ayrı. Üşendiğinden mi yoksa başka bir şeyden mi?

Yorum bağlantısı
Bülent Tatar
araç otomatikse yok 115 ps felan. Ya böylelerini serviste çalıştıran Fordu da tebrik ediyorum. E ne yani bizim ruhsatta motor gücü yazmıyor. ne olacak bizim arabda beygir yerine ne kullandılar.

http://www.etis.ford.com/vehicleRegSelector.do

şu linkten araç segmesinden araç aramada şase kodu ile araç sorgulayın. seceresi çıksın aracın. eğer 115ps ve otomatik yazarsa ben 6 senedir ford hakkında bir şey bilmiyormuşum derim.

O zeki servis elemanı bunu niye bilmiyor o ayrı. Üşendiğinden mi yoksa başka bir şeyden mi?

valla ben servisin yalancısıyım üstelik üstüne basa basada sordum çünkü bende 100 ps olarak biliyorum otamatikler standart ama var diye idda etdiler bu arada verdiğin link açılmıyor başka bakacağım site varsa bakmak isterim .

Yorum bağlantısı
Vural Sarı
site sorunsuz açılıyor.

Mustafa,bizim anahtar bu siteyi açmıyor. :)

Yorum bağlantısı
Vural Sarı
mustafa bey bizzat servise sordum bende aynen sizin gibi düşünüyordum ama servis var dedi kafasına görede yazılmıyor motor no ve şase numarasına göre yazılıyor anlicanız varmış benim araçta otamatik benzinli 115 ps lik olanıymış nadir varmış ama

Bu forum ihtiyacı sizin sorduğunuz servislerde çalışanların bilgisizliği ve yeteneksizliğinden doğmuştur.(istisnalar kaidei bozmaz) İşini bilen servisleri ustaları ve çalışanları ayrı tutuyorum.

Bu forumda yazan arkadaşlar ford otomobilleri hakkında ,o serviste çalışanlardan daha bilgilidir,buna inanın.

Bizler bu forumda paylaşılanları öğrenerek araçlarımızı daha iyi tanıyoruz.

aracınızın yılını belirtmemişssiniz.Belirtirseniz aracınız hakkında bilgileri verebiliriz.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Fatih Öztürk27

Focuslarda hangi tip motorlar var. z tec se gibi. Bizimkinde birşey yazmıyor. Siyahmotor :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

üzerinde bir şey yazmıyorsa zetec-se .zetec-s zetec-se aynı sayılır ufak tefak farkı dışında.

motorlar

1.4 zetec-se 75 hp

1.6 zetec-s, zetec-se 100 hp

1.8 zetec-e 115 hp

1.8 endura tddi 75-90 hp ( tr de otosan getirmedi)

1.8 duratorq tdci 100-115 hp ( otosan 115 lik getirdi)

2.0 zetec-e 130 hp

2.0 duratec-st 173 hp ( tr de bir adet var o da st170 modeli)

tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...