Hüseyin Onurlu 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 (düzenlendi) Arkadaşım 2005 model fiesta tdci aldı. benim arabamı daha önce kullanmıştı aldığı araba benim arabamdan daha yeni olmasına rağmen debriyaj ve direksiyon çok sert. sebebi ne olabilir? (lastik havası ve direksiyon yağı kontrol edildi anormallik yok lastikler michelin iyi durumda) Debriyaj sert ve basma mesafesi kısa. 26 Haziran 2009 tarihinde H tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 Debriyaj bitmeye yakın olabilir... Yorum bağlantısı
Misafir 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 Debriyaj bitmeye yakın olabilir... +26 Muhtemelen debriyaj bitmek üzere. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 Fiestada standardında debriyaj, firen, gaz, direksiyon sertliği tam kıvamında. Direksiyon uygun sertliği ile virajlara daha güvenli girmemizi sağlıyor. Tepkilere çok net cevap veriyor. Firenlerde firenlemeyi hissedebiliyoruz. Herhangi bir fiat punto veya fiorinaya binip farkı görebiliğrsininiz. Ayağınızı firen pedalı üzerine bıraktığınıda direk tekerleri kilitliyor. Firenlemeyi hissedemiyorsunuz. Öne çoçuk yaşlı oturtulması tehlikeli. Gaz pedalının sertliği tam ayarında. Ayağımızı üzerine koyduğumuzda pedal dibe göçmüyor, gaza bastığımızda ayağımızı geriye iterek uzun yolda yormuyor. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 Aynı iki araba karşılaştırılıyor...Yanılıyormuyum? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 Standart sorunsuz fiesta için yazdım Farkı anlamak için kıyas gerekli. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 Gaz pedalına katılamıyorum aşırı yumuşak yada benim 44 numara ayaklarım ağır geliyor uzun yolda acaip ayak ağrısı yapıyordu, pedal çok hafif sabit hızda gitmek için çaba sarfediyordum, pedalın altına mini bir çelik yay koyarak ağırlığı dengeledim süper oldu, bunun dışında söylediklerinin hepsine tamamiyle katılıyorum Ayhan kardeş. Yorum bağlantısı
Hüseyin Onurlu 26 Haziran 2009 Yazar Paylaş 26 Haziran 2009 benim arabam '04 fiesta bu araç '05 kilometre olarak birbirine yakın iki arabayı kıyaslıyoruz Yorum bağlantısı
Galip Özel 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 benim arabam '04 fiesta bu araç '05 kilometre olarak birbirine yakın iki arabayı kıyaslıyoruz Aynı yıl ve hatta aynı km de bile olsa kıyas yapmak yanlış olur, herkesin kendine has bir kullanma tarzı var, kimisi debriyajı erken bitirir kimisi fren balatasını, debriyaj çok sert ise muhtemelen bitmiştir, bunun sağlamasını yapmak için aracı 2. vitesde kaldırmayı deneyin, eğer araç stop etmeden kalkıyorsa sorun vardır. Direksiyon hidrolik seviyesi tam ise aldırış etmeyin, Ford un araçlarında arkadaşlarında belirtti gibi direksiyon biraz sert ve iyidir... Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 Benim son debriyaj balatam 90binde değişti araba şuan 138binde. Ama değiştirmek için fırsat kolluyorum mesela.Her ne kadar standart bi sürücüyü daha 30-40bin km daha götürecek kıvamda olsa bile üstelik. Sert kullanan bi sürücüyüm. Bir arkadaşım 4bin km de değiştirmişti,bile bile debriyaj balatasını bitirmek için kullanmıştı. Yorum bağlantısı
Galip Özel 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 Benim son debriyaj balatam 90binde değişti araba şuan 138binde. Ama değiştirmek için fırsat kolluyorum mesela.Her ne kadar standart bi sürücüyü daha 30-40bin km daha götürecek kıvamda olsa bile üstelik. Sert kullanan bi sürücüyüm. Bir arkadaşım 4bin km de değiştirmişti,bile bile debriyaj balatasını bitirmek için kullanmıştı. Benim bir arkadaşım debriyaja basmadan vites değiştirmeyi huy edinmişti seninki de öyle bir durum herhalde Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 Benim bir arkadaşım debriyaja basmadan vites değiştirmeyi huy edinmişti seninki de öyle bir durum herhalde Aynen abi. 2den 3 e geçerken bazen basmıyorum debriyaja. 3ten 4 e geçerken hele son zamanlarda hiç basmaz oldum. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 Aynen abi. 2den 3 e geçerken bazen basmıyorum debriyaja. 3ten 4 e geçerken hele son zamanlarda hiç basmaz oldum. Zor oluyor tabi her seferinde bas çek, kolay değil....Keşke olmasa ama var işte yapmışlar... Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 (düzenlendi) Zor oluyor tabi her seferinde bas çek, kolay değil....Keşke olmasa ama var işte yapmışlar... Devir tutturabilmek güzel bişeymiş. Başlarda baya bi cayırdatıyordum ama 3-4 aydır tam anlamıysa debriyajsız kullanabilecek kıvama geldim. Trafikte güzel oluyor,hele zaman kaybetmeden hızlanmak ayrı güzel şey. 26 Haziran 2009 tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nuri Başer 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 benim focusun da debriyaj sert.. bittiği yerde bırakırım.. çok pahalı meret.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 18 Ağustos 2012 Paylaş 18 Ağustos 2012 Ne çok derdi varmış bu arabaların.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts