İçeriğe Yönlendir

Depodaki gaz durumu ?


Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

lpg göstergemiz depodaki lpg miktarını yanlış gösteriyor. 70 km sonra tankın üstündeki yarıya iniyor dolayısıyla ledli göstergede 4 ışıktan 2 si yanıyor. peki lpg kiti deponun durumunu nerden anlıyor? misal gaz bitti uyarısını depodaki göstergeden mi anlıyor yada deponun %80 dolduğunun o göstergeden mi anlıyor ? bilgisi olan var mı ?

başlıkta deponun P si çıkmadı :bravo:

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ona gerek yok depo her doldıuğunda zaten kaç litre gittiğini hesaplıyoruz ama acaba depo tam kapasite doluyor mu yada gaz bitti uyarısını almamıza rağmen depoda kaç litre kalıyor. genelde 27- 28 litre alıyor normalde 33 e kadar dolması lazım uzun yolda 32 aldım ama şehir içinde hep 27-28 alıyoruz usta şehir içinde stabil sürülmediği için depoda yığılma oluyor ve gaz bitti uyarısı veriyor. dedi şimdi bu aralar gösterge iyice sapıttı değiştirdim ama bu seferde tam dolu göstermiyor çeyrek depoyu yok sayıyor depoyu bitirince tam veriyi alacam sonra ustanın yolunu tutatacam göstergeye iyi bir ayar yapsın diye. ama merak ettim o dandik göstergeye bakıpta mı araç depo full yada boş diyor :bravo:

Yorum bağlantısı
Amaç Keskin

lpg tank göstergeleri tırt, onun şamandrasına güven olmaz, benimki 80 km de teke düşüyor, ondan sonra 400 km y

e kadar tekte :bravo:

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

bende 185 km gittikten sonra 4 ışıktan biri söndü bu depoda (2.5 depo lpg kullandım şimdiye kadar)

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

:rolleyes:

Sonra fulle dedik depoyu fulleyince ışıklar teke düştü. Salak usta nasıl bağlamışsa depo boşalınca ışıkların dördü de yanıyomuş meğer :bravo:
Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal
Bizim halaoğlunun doğan lsinin göstergesi bozuktu. Bi gün babası aldı sanayiye götürdü araba geldi o küçük kutu değişmiş dört ışık da yanıyo. Ramazandı dedik iftara urfaya gidek. Dedi babam gelirken depoyu fullemiş doğanla gidek bi de benzin parası vermeyek. Ben bu sıcakta klimasız arabayla urfaya gidilir mi filan dedim. gidilir dediler bindik. bozovaya varmadan araba stop ettti yokuşun başında. 4 ışık da yanıyo biz tüpten hiç şüphelenmedik. Benzine alınca da çalışmadı başta sonra 20 dakika uğraştık. Ramazan. İftara yarım saat kalmış güneşin altında arabayla uğraşıyoz. Benzinde çalıştı sonunda gittik ilk benzinliğe girdik adama dedik biraz tüp bas bakalım çalışacak mı? 10 liralık koydu çalıştı araba. Sonra fulle dedik depoyu fulleyince ışıklar teke düştü. Salak usta nasıl bağlamışsa depo boşalınca ışıkların dördü de yanıyomuş meğer :bravo:

Ülkemin çok bilmiş ustaları.Koçlarım benim.

Yorum bağlantısı
Emrah Musalli

ben de o göstergeye hiç güvenmiyorum. ilk 3 ışık çok çabuk sönüyor. tek ışıkta ise rahat rahat git. araba hiç yakmıyor psikolojisine kapılıyorum

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim ışıklar şöyle fullenince 4 ışıkta yanıyor.73 km yol yapınca 2 ışığa düşüyor.3 ışıkta fazla kalmıyor.2 ışık yanarken epey gidiyor..

Yorum bağlantısı
Galip Özel

Lpg depoda gaz halinde bulunduğundan sağlıklı ölçüm yapıp ışıklarla göstermesi biraz zor, bir program yüklenmesi ve şamandıranın değişmesi gerektiği sonucuna ulaşmıştık bir ara( Kimle konuşup araştırmıştık hatırlamıyorum)

En sağlıklısı km ölçümü yapmaktır, hem tüketim değerinizi hesaplarsınız hemde depo ölçümü yapabilirsiniz...

Ama yanlış gösteren depo ışıklarınında, yanlış konusunda bir istikrarı vardır illaki, bundan da yararlanabilirsiniz...

Bu arada depoda bulunan şamandıra vasıtasıyla anlıyor gazın bittiğini...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Lpg depoda gaz halinde bulunduğundan sağlıklı ölçüm yapıp ışıklarla göstermesi biraz zor,

Sıvı halde bulunuyor..

Yorum bağlantısı
Mehmet Akın

evet lpg depoda sıvı halde duruyor ve gösterge seviyeyi depodaki şamandıradan alıyor.ayrıca ölçüm depo azalıpta gaz doldurmakla anlaşılmaz,çünkü her istasyonun pompa basınçalrı farklıdır.Belli miktar gaz alacaksınız, km yi sıfırlayacaksınız, gazınız bitince,örneğin 20 ytl lik gaz aldıysak 20 yi gittiğimiz km ye böleceğiz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...