İçeriğe Yönlendir

Sorunlu fan müşürü


Guest Timur Altun

Recommended Posts

Guest Timur Altun

Herkese slm.. ben araci alali 3 ay oldu ve pişman değilim inanilmaz bir matora sahip gaz pedalina basmaya gelmiyor resmen uçuyor tum araçlar mi böyle bilmiyorum ama bu araci kullanan bir arkadaşim acemi olduğumdan bu çok seri bunda zor öğrenirsin dedi.. 3 hafta önce hararet yapti hemde en dar caddede ortaköyde hemen çektim sağa yol tıkandi umrumda olmaz matora zarar gelmesin.. fanin çalişmadiğini farkettim 1 saat kedar bekledim gösterge n harfine düştü su ilave edip fatihe yolda 4 defa soğutup geri döndüm..usta fan müşürü arizali dedi 2 uçlu kabloyu orda bir yerlere tutturdu fan devamli çalişmaya başladi o şekilde aksaraya gidip fan müşürü ve onun bağli olduğu su hortumunuda aldim oda değişti. ama gecen cumartesi gecesi florya dönüşü hararet ibresi L üzerini gecmek üzereydi oysa m,a arasi fan çalişiyordu çektim kenara baktim fan gene çalişmiyor bu müşür denen parça sonunda aracim motoruna zarar verecek.. ben gene müşür aldim.. öğrenmek isteğim 1 bunun orjinalini nerden almaliyim orjinal olduğu nerden anlaşilir.. 2 en merak ettiğim internetde bir yerde okumuştum içeriye anahtarli bir kablo çekip fan her hangi bir sorunda devreye girmezse sen manuel olarak devreye sokabiliyormusun.. bunun da aracim için bir tehlikesi varmi? yani bunu bir devrelerden alicak bu araca başka sorunlar çikartirmi başka algilamalar gibi. bu taktiracağim müşürde yolda ariza yapar da fan çalişmazsa araci o halde geri getirmek çok zor ve tehlikeli oluyor matora birşey olsun istemiyorum.. bana yardimci olun lütfen..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fana düğma bağlamak, arızanın masrafını büyütmekten başka bir fayda sağlamayacaktır, zira tüm aksamı sağlam araç hararet yapmaz. Zetec motoru hararete hassastır, arıza-masraf büyümeden ehil bir yere baktırın.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Ben geçen gün tüm su hortumlarını yeniledim arabanın. Üstüne bi de radyatör ve müşürler de eklenince hararet gibi bi sorunum kalmadı. Malum yaz dönemi ve ben de pek akıllı uslu bi sürücü değilim. Damlayan bi kaç damla suyu görünce komple soğutma sistemine el atalım dedik. :)

Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katılıyorum benimde escortum var 1998 ghia 1,8i aracımın harareti normal mi bilemiyorum .uzun yolda tam ortada duruyor yani m harfinde şehir içinde de a harfinde fan açıyor m ye kadar düşürüyor .ama fan açma aralıkları dur kalk trafikte sık oluyor gibi geliyor .birde şunu söyleyim yaklaşık 5-6 ay önce fan müşürünü degiştirmiştim ve ilk zamanlar m nin sonunda devreye giriyor r ye kadar düşürüyordu ama şu anda a nın sonunda devreye giriyor .şimdiye kadar yaptıklarımı söylüyorum kışlık bakım yapılırken komple motor suyunu boşalttırdım ve 4 litre antifiriz koydurdum üstüne su koydurdum termostatı motocraft olarak degiştirdim .fan müşürü degişti ama bazı kişiler yan sanayi almış olabilirsin diyorlar arabayı düz bir zeminde çalıştırdım yedek su tankının kapagını açtım hararet m harfindeyken sanırım termostat açtı yedek su tankındaki su seviyesi yükseldi bir müddet sonra hararet a harfinin üzerine geldi ve fan yüksek devirli çalıştı .ama ikinci kademe fan çalışması gibi çalıştı fan müşirini ilk degiştirdigimde ilk başlarda fan sesini bile duymuyordum vede hiç a harfini görmüyordu sürekli m ile r arsında geziyordu .motora radyötörden su girişine baktım ve hortum el degmeyecek kadar sıcaktı demekki dedim devirdaim oluyor motora su geliyor ve radyotör tıkalı olsa su tahliyesi olmaz termostat açıyor yedek su tankındaki su seviyesi artıyor birtek geriye fan müşiri kalıyor bununda yan sanayi hangisi orjinali hangisi inanın anlamıyorum .anlattıgım konudaki işleyişte bir yanlışlıgım var sa ustalarımdan düzeltilmesini bana saglıklı bilgi verilmesini rica ediyorum.

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
L
Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan

bana yardımcı olacak bir ustamız yok mu acaba .aracımın motorunun zarar görmesini istemiyorum

Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan

timur kardeş ben 6-7 önce degiştirdim bu fan müşirini benim ciddi anlamda hararet sorunum yok aslında şöyleki ben fan açma noktasına takmış durumdayım bazen anın sonunda bazen a nın ortasonda bazen a nın başında fan devreye giriyor bende kıllandım .niye kıllandın dersen ben bu fan müşirini ilk degiştirdigimde fan tam m nin sonunda açıyor r ye kadar harareti düşürüyordu havaların sıcaklıgından mıdır nedir .böyle çalışmaya başladı bende dün gittim kartal ford servisinden bir tane daha orjinal fan müşiri aldım 10 tl orjinal olup olmadıgını şöyle anlayabilirsin bakır yüzeyin yan tarafında ford yazısı kazınarak yazılmış oluyor .ben kendim taktım bugün sabah işe geldim ama aşırı trafik olmadıgından fan açacak duruma gelmedi .ama gözüm göstergede sürekli kontrol ediyorum

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yücel Aydoğan

fan müşürünü degiştirdim eskiye döndü m nin sonuda fan devreye giriyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...