İçeriğe Yönlendir

Karartmalı Dikiz Aynası

Evren Barış Özbek

Recommended Posts

Evren Barış Özbek

Öncelikle sevgili Hakan Gürsoy’a yardımlarından ötürü çok teşekkür ederim :D

Gece yolculuklarında arkamdan gelen araçların yüksek watt’lı far ampullerinden ve ayarsız farlarından çok rahatsız oluyordum. :lol2: Biraz araştırdıktan sonra arabama karartmalı dikiz aynası takmaya karar verdim. Ebay’dan 35$ ayna,15$ kargo, toplamda 50$ ödeyerek aynayı aldım :D

Ayna kazasız belasız gümrüksüz elime geçtikten bir hafta sonra ancak montajını yaptım :D

Eski aynayı söktüm. Aynayla beraber gelen tesisat kablosunu önce tavan döşemesinden sol ön direğe getirdim. Ordan aşağıya inip şase bağlantısını yaptım. + ucunuda sigorta kutusunun 62 nolu plaka lambalarının sigortasından aldım. Çalıştığını test ettim ve sökülen parçaları yerine taktım.

Henüz deneme sürüşü yapmadım. Denediğimde sizlerle paylaşırım :D

dsc06397.jpg

dsc06398.jpg

dsc06399n.jpg

dsc06400.jpg

dsc06405o.jpg

dsc06406o.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

hımm güle güle bakın :D

bu araçta crusie controlde vardı sanırım :p gerekli tüm donanımlar mevcut park sensörü cc kararan ayna.... yağmur ve far sensörü var mı :D

Yorum bağlantısı
Murat Dere
(düzenlendi)

süper. :D bazıları gereksiz görse de bence çok yararlı bir çalışma. benimle aynı yollardan geçmişsin. yalnız benimkine on/off düğmeleri var... geceleri çok rahat edeceksin. öküzlerin ışıklarından kurtuldun artık. bir de yan aynaları 90 derece yaptın mı tamamdır... :D gerçi Mehmet'e göre bu aynalar feyk ama... Mehmeeeeeeet! :p

tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Evren, araban full+full oldu kardeşim... Güle güle kullan...

Bu aynayı kullandıktan sonraki fikrim; Standart ayna ile araba kullanmanın bir işkence olduğu... Karartmalı aynası olmayanlara duyurulur...

Mehmeeeeeeet! :D

Ne vaar...

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

hayırlı olsun yapılması en başta gerekli olan mod bence faydasını farkedeceksiniz kesinlikle

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Evren, araban full+full oldu kardeşim... Güle güle kullan...

Bu aynayı kullandıktan sonraki fikrim; Standart ayna ile araba kullanmanın bir işkence olduğu... Karartmalı aynası olmayanlara duyurulur...

Ne vaar...

yok bi şey... ;)

ebaydan alırken ne diye aratarak alıcaz

autodim, dimming gibi kelimeler işe yarar. sadece ebay için değil tabii... :good1:

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Güle güle kullan Evren.Gerekli bir çalışma...

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Teşekkür ederim :D

Soranlar için Burda benim aldığımın aynısından var :bravo:

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Güle güle kullan abi..

Bu arada standart aynanın altındaki kolu itince de ayna kararabiliyor.. Arkadan gelen çakma xenonlu araçlara karşı iyi bir önlem.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sıfır ürün için fiyat çok iyi..

Bu arada standart aynanın altındaki kolu itince de ayna kararabiliyor.. Arkadan gelen çakma xenonlu araçlara karşı iyi bir önlem.

İyi de o hep karanlık kalıyor. :bravo:

Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

Güzel olmuş elinize sağlık.Epeydir bende istiyordum bu aynadan.Hemen sipariş veriyorum.Montajı sizmi yaptınız?

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
İyi de o hep karanlık kalıyor. :D

Kolu kaldırınca aydınlık oluyor :)

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu
Kullandın mı ?

Şirket aracı Marea Exclusive'de standart. :D

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
Tam anlamıyla manuel olanlardaki gibi değil. Ben focus'ta manuel ayarı nerdeyse hiç kullanmazdım. Çok karartırdı. Arkadan gelen araçların mesafelerini algılayamazdım. Bunda aracı seçiyorsunuz. Ama ışıkları göz almıyor.

Valla ben kullanıyorum, hiç de mesafe ölçerken vs zorlanmıyorum. Işıklar çok net belli oluyor. Şahinde bile vardı onda da kullanırdım..

Yorum bağlantısı
Guest U?ur Demir

çok güzel olmuş abi kazasız belasız güle güle kullan

bu aynaları ebayda ne diye aratacaz ve nasıl alacaz acaba?

Yorum bağlantısı
Uğur Bozkurt
(düzenlendi)

Maşallah güzel olmuş. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle... abicim eski aynayı nabtın? Benim bugun dikiz aynası bağlantı yerinden kırıldı? Aynayı nerden alcam bilmiyorum. Elimde sıkışık şu an:) Senin aynaya talip olayım:) Bende ankaradayım

tarihinde U?ur Bozkurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Dün gece test etme imkanım oldu.Bu güne kadar gözlerime işkence etmişim.Bundan sonra benimde olmazsa olmazlarımdan biri oldu.

Bu arada on ve off düğmelerinin yanlarındaki düğmelerle ışık şiddetini ayarlıyabiliyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gökhan Aksu

Epeydir istediğim ve Evren beyde gördükten sonra siparişini verdiğim ayna elime geçti bugün.Ancak aynanın içinden çıkan kablolar bana fazla kalabalık gibi geldi.Monte ettirmekte kararsız kaldım :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...