İçeriğe Yönlendir

Yeni Fiesta'da Karter Koruma Varmı?

Tamer Topaç

Recommended Posts

Ömer Akdeniz

Merhab Plastik kartel muhafaza olurmu hiç aracın altını vurduğunda parçalanır servisten sordum ama Y.Ford fiestanın sac kartel muhafazaya sahip olmadığını takılamayacağını söyledişler ama tam anlamda bilgileri olduğunu sanmıyorum

Yorum bağlantısı
Cem Boneval

Focus I'de de bu konu gündeme gelmiş ve sonradan karter muhafazsı takmanın güvenlik açısından takılmasının sakıncalı olduğu öğrenilmişti. Şöyle ki önden gelen şiddetli bir darbede burnun sürücü kabinine zarar vermeden deformasyonu sürecinde motorun aşağı düşmesi planlanmıştı ve muhafaza bu eyleme engel olacağı ve sürücü motoru kucağında bulacağı için muhfaza takılması kesinlikle önerilmiyordu.

Fiesta için durum aynı olabilir, kesin bir bilgim yok.

Ayrıca şahsi kanaatim şudur: Aracı kullandığınız yollar karter koruması gerektiriyorsa Fiesta almayın!

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Özgür Mert

Serviste sordum dizellerde aracın üzerinde geliyor benzinlilerde yok dediler. istersen benzinliye takalım dediler. 350 tl gibi bir rakam galiba oda plastikmiş istemedim. Sanayide sacdan yaptıranlar oluyormuş servis tavsiye etmiyor. Kaza anında motorun düşmesini engellediği için

Yorum bağlantısı
Çağlar Tunç

Üzeri alüminyum folyo kaplı sert plastik bir parça var benim gördüğüm.Aracın altını kollamak lazım

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Tüm Ford Modellerinde birçok firma buna dahil Diesel Motorlarında İntercooler'ı korumak amacıyla taş v.b. Dıs etkenlerden zarar görmemesi için Alt Muhafaza vardır. Benzinli Motorlarda ise yoktur... Dilerseniz sonradan taktırabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Focus I'de de bu konu gündeme gelmiş ve sonradan karter muhafazsı takmanın güvenlik açısından takılmasının sakıncalı olduğu öğrenilmişti. Şöyle ki önden gelen şiddetli bir darbede burnun sürücü kabinine zarar vermeden deformasyonu sürecinde motorun aşağı düşmesi planlanmıştı ve muhafaza bu eyleme engel olacağı ve sürücü motoru kucağında bulacağı için muhfaza takılması kesinlikle önerilmiyordu. Fiesta için durum aynı olabilir, kesin bir bilgim yok. Ayrıca şahsi kanaatim şudur: Aracı kullandığınız yollar karter koruması gerektiriyorsa Fiesta almayın!

Şahsi kanaat hariç +1 :)

Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt

focus, mondeo, c-max ve fiestalarda tampon alt bakaliti var, radyatörleri o koruyor.

fiesta dizel titanyumlarda karter koruma amaçlı (bence fonksiyonsuz) plastik kaplama alt var.

Benzinlilere uygulanmak istenirse dizelde olan montaj delikleri aynen vardır oralardan takılabilir.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ayhan Kanatlı

selam arkadaslar mondeo 2006 karter koruma motor altligi istanbulda bulup taktirabilirmiyim, birde fiyatini bilen arkadaslar varmi,

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Kerem Erkişi

Fiesta almayi dusunuyorum. 2013 model. Motorun altinda koruma var midir? Almayi düşündüğüm bir arabanin altinda koruma yoktu. Alti direk boş yani. Satici zaten boyle oldugunu soyluyor. Dogru mudur?

Yorum bağlantısı

Fiesta almayi dusunuyorum. 2013 model. Motorun altinda koruma var midir? Almayi düşündüğüm bir arabanin altinda koruma yoktu. Alti direk boş yani. Satici zaten boyle oldugunu soyluyor. Dogru mudur?

Merhaba Kerem Bey,

Konunuz birleştirilmiştir. Buradan devam edebilir, aşağıdaki konudan da faydalanabilirsiniz.

Saygılarımla,

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/267304-2013-16-benzinli-i%C3%A7in-karter-korumas%C4%B1/

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/232930-karter-koruma-metalden-yap%C4%B1lmas%C4%B1-do%C4%9Frumu/

Yorum bağlantısı
Kerem Erkişi

Başka benzinli Fiesta'lara da baktım. Koruma yokmuş gerçekten, motorun altı boş. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Var da çok dandik. Keçe gibi birşey. Sadece 5 noktadan değil aralardan da (orta bölgeden) sabitlenebilir yapmalıydı mühendisler.

Yorum bağlantısı
Ali serkan tozluklu

Servis 350 demiş ama önerim normal sanayide sac olanlarını 150 200 tlye taktıranilirsiniz bu da çok iyi olur yani

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...