İçeriğe Yönlendir

Turbo tamiri mümkün müdür?

Murat Uzun

Recommended Posts

Murat Uzun

Arkadaşlar,

Turboların tamiri mümkün müdür.Turbo arıza yaptığında tamir edildikten sonra tekrar verimli olarak kullanılabilir mi?Yoksa yenisini almak mı daha doğru olur.Birde turboya bakım yaptırılması gerekir mi?Cevap evet ise turbo bakımı hangi parçaları kapsıyor ve hangi işlemlerden geçiyor.Konuyu bilen arkadaşlar aydınlatırlarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Cemal Arslan
Arkadaşlar,

Turboların tamiri mümkün müdür.Turbo arıza yaptığında tamir edildikten sonra tekrar verimli olarak kullanılabilir mi?Yoksa yenisini almak mı daha doğru olur.Birde turboya bakım yaptırılması gerekir mi?Cevap evet ise turbo bakımı hangi parçaları kapsıyor ve hangi işlemlerden geçiyor.Konuyu bilen arkadaşlar aydınlatırlarsa sevinirim.

turbo açılır ve içine bakılır

kurum temizliği yapılır...varsa pallerde bir kırık falan kafa değişir...

haricinde bir şey yapılmaz....yada gidersin sıfır alırsın ....

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Yapıyor olabilirler ama bence pek sağlıklı olmaz :flowers:

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

mil balans yapar - mekanik ve ses balansı ayarı yapılır

salyangoz çatlar - yenisiyle değişir

wastegate arızalanır - değişir

yatak bozulur - tornalanır

yağ dönüş borusu tıkanır - temizlenir

paller kırılır - rotor değişir

merakımdan araştırıp öğrendiğim bilgilerdir.. işin uzmanı değilim.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O turboların içini bi görseniz, 6 ayda bir söktürüp temizletirsiniz...

Yorum bağlantısı
Nuri Başer
O turboların içini bi görseniz, 6 ayda bir söktürüp temizletirsiniz...

içinden foto isteriz.. :D

Yorum bağlantısı
Cemal Arslan

görmek isteyenler bize gelsin

haftasonu turbo sök-tak yaparız...çatıda bir sürü turbo var...

not : açık büfe ikramlarımız YOKTUR :D kimse eli boş gelmesin...

bende nasıl bir evsahibi isem :fiuw:

Yorum bağlantısı
Murat Uzun

Katkı sunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.Burdan çıkan sonuç turbo tamiri mümkündür.Doğru anlamış mıyım?

Yorum bağlantısı
Nuri Başer
Katkı sunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.Burdan çıkan sonuç turbo tamiri mümkündür.Doğru anlamış mıyım?

:fiuw:

Turbo duruma göre tamir olur ama sıfır herzaman sıfırdır :D

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
:fiuw:

Turbo duruma göre tamir olur ama sıfır herzaman sıfırdır :D

+1903 :p

Yorum bağlantısı
Murat Uzun

Şimdi konu daha iyi anlaşıldı.Zaten Yiğitcan bey baştan beri uygun görmüyordu.Sn.Başer sizde tamir seçeneği yerine sıfır turbo kullanımını öneriyorsunuz.Bu bilgi ve görüşler ışığında bir fikir sahibi oldum diyebilirim.Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Bütçe çerçevesinde baktığınızda eğer onarım masrafı çok olmuyorsa onarıp denenebilir olmazsa sıfır alınır... çünkü sıfır turbo çok ucuz bişey değil diye biliyorum...

Yorum bağlantısı
Melih Uyar

tamiratı yapılır çokda güzel olur sıfırını aratmaz sıfırına verdiğiniz para sadace salyangozdur salyangozda çatlak yoksa sıfır gibi olur

Yorum bağlantısı
Murat Kartal

bir tamirci olarak söylüyorum kesilmiş turbonun tamiri randıman vermiyor üzgünüm defalarca denedik ömrü kısa oluyor

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Bir arkadaş WW pasat 1,8 'in turbosunu patlattı. Servis 900 tl istemiş. Sanayide 250 TL'ye tamir etti . Şu anda bir soronu yok.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Şemsettin Yiğit
Arkadaşlar,

Turbonun görmüş olduğu hasara göre değişmekle beraber mümkündür,bakım ve tamiri yapılan turbolar turb test cihazındayaklaşık 100 000 devirde testten geçer turbo da yağ verme balanstan dolayı ses vermeolup olmadığı kontrol edilerek teslim edilir,

Yorum bağlantısı
Soner Varol

250 tl yada 300 tl gıbı bır fıyata tamiri mümkün ancak bu konuda turboyu tamir edecek olan usta cok önemli ! yeni turbo 900-1000 tl civarı mantıklı olan ise turbonuzdan bıraz bıraz güc kaybı hıssedıyorsanız gıdıp tamirini yaptırın 900 tl gıbı bır paraya 3 kez turbo tamiri yaptırabilirsiniz. turboyu patlatıpta tamir ettirirseniz fazla uzun ömürlü olmaz.

Yorum bağlantısı
Şemsettin Yiğit
Bir arkadaş WW pasat 1,8 'in turbosunu patlattı. Servis 900 tl istemiş. Sanayide 250 TL'ye tamir etti . Şu anda bir soronu yok.

bahsettiğiniz turbo kkk marka german yapımı k03 model turbodur,eğer turbo patladıdan kastın dağıldı ise 250tl fiyata tamiri olmaz,bunun ortası katriç denilen kısmı değişir,eksoz ve emme salyongozları kontrol edilir hasarsız ise katriç değişir.oda ortalama,500gibi bir fiyat olur,katriç dediğimiz fabrika yapımıdır yani sıfırdır,böylece turbon sıfır olur.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
bahsettiğiniz turbo kkk marka german yapımı k03 model turbodur,eğer turbo patladıdan kastın dağıldı ise 250tl fiyata tamiri olmaz,bunun ortası katriç denilen kısmı değişir,eksoz ve emme salyongozları kontrol edilir hasarsız ise katriç değişir.oda ortalama,500gibi bir fiyat olur,katriç dediğimiz fabrika yapımıdır yani sıfırdır,böylece turbon sıfır olur.

Zaten arkada 250 tl ye 2 sene önce tamir ettirmiş,o tarihlerde fiyatı okadardı,şimdi ortalama 500 tl.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

250 liraya tamiri mümkündür. Ama olası masrafı 400-450 liradır. Geçen sene turbomda problem var sanıp çok gezmiştim. Eksoz türbini 80 emme türbini 80 lira. Yataklama malzemeleri bir çeşit pirinç gibi bişeydi tanesi 15 lira (2 adet) turbo mili tam hatırlayamıyorum 120(?) olabilir. Turbo sökülmeden de tam neyin ne durumda olduğu bilinmez belki türbin kanatları salam çıkıcaktır. Diğer zor olanı balanslama işlemedir. Zaten onun balans makinasına sahip yer pek bulmak mümkün değil izmirde 1. sanayide turbosan da bu makinayı görmüştüm.

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik

Aslında turbo tamiri diye bir arama yapsaydınız forumda bununla alkalı pek çok konu bulabilirdiniz. Ben 1 yıldan fazla oldu tamir ettirdim. Sevis takımları kanatlar değişti. Balans makinasında 100.000 civarı devirlerde test edildi. Aracımda sorunsuz kullanıyorum. Ama ben turboyu dağıtmadan önce ses duymaya başlayınca hemen tamir ettirdim. yanlış hatırlamıyorsam 380 tl gibi bir fiyata malolmuştu.

Yorum bağlantısı
Şemsettin Yiğit
Arkadaşlar,

turbonun tamiri arızanın büyüklüğüne göre değişir,komple dağılmış turbo ise bunları tektek toplayıp tamir etmek pahalı olur,onun yerine döküm olan kısmı ile alimünyum olan kısmı sağlam ise ortası katriç denilen ana malzemenin komple değişimi daha mantıklıdır,zaten çalışan kısmıda budur,bu kısımda mil,tamir takımı,kapak kanat,gövde hepsi beraberdir,fakat bir ustaya gösterilmesi arızanın hangi parçası bozuksa onun değiştirilmesi,bakımının yapılması, maddi olarakta sağa sola çarpılmaması turbo sahibi için daha uygundur diye düşünüyorum,siz siz olun bakımını zamanında yapın,bakarsan bağ bakmasan dağ.slmlr

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...