Akif Tanık 8 Temmuz 2009 Paylaş 8 Temmuz 2009 Arkadaşlar nasip olursa ağustos ayında askere gideceğim.Yalnız aracımı satmaya bir türlü kıyamıyorum.Ailede benden başka otomabil kullanabilen biri yok.Askerdeyken aracı takoza alıp üzerine çadır çekmek ve o şekilde muhafaza etmek istiyorum.Gerçi birde boş bir dükkanımız var oraya da koyabilirim evin altında...Yalnız bu uzun süre zarfında motor çalışmazsa herhangi bir sıkıntı olur mu motorda.Kulaktan dolma bilgilerle bazılar "motor karıncalama yapar, eski randımanı bulamazsın" gibi laflar duyuyorum..Sizce bir sıkıntı olur mu aracı uzun süre çalıştırmamak.... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Temmuz 2009 Paylaş 8 Temmuz 2009 Arkadaşlar nasip olursa ağustos ayında askere gideceğim.Yalnız aracımı satmaya bir türlü kıyamıyorum.Ailede benden başka otomabil kullanabilen biri yok.Askerdeyken aracı takoza alıp üzerine çadır çekmek ve o şekilde muhafaza etmek istiyorum.Gerçi birde boş bir dükkanımız var oraya da koyabilirim evin altında...Yalnız bu uzun süre zarfında motor çalışmazsa herhangi bir sıkıntı olur mu motorda.Kulaktan dolma bilgilerle bazılar "motor karıncalama yapar, eski randımanı bulamazsın" gibi laflar duyuyorum..Sizce bir sıkıntı olur mu aracı uzun süre çalıştırmamak.... Akif bence kesinlikle sorunlar olur.Askerlik uzun Ben senin yerinde olsam takoza falan almazdım.Ailende kullanan olmasa bile eşin dostun mutlaka birisi vardır.En azından belli aralıklarla çalıştırsa biraz turlasa bu iş olur.Güvendiğin biri bu işi yapar.Bence en güzelide bu olur.Aracı yatırma... Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 8 Temmuz 2009 Paylaş 8 Temmuz 2009 Konu komşudan rice edilse, 2 haftada bir yarım saat gezilse hem akü, hem alt takım rahatlamış olur. Ben askerdeyken 6 ay öyle idare edilmişti. Geldiğimde de focusum tıkır tıkır çalışıyordu. Yorum bağlantısı
Akif Tanık 8 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2009 Akif bence kesinlikle sorunlar olur.Askerlik uzun Ben senin yerinde olsam takoza falan almazdım.Ailende kullanan olmasa bile eşin dostun mutlaka birisi vardır.En azından belli aralıklarla çalıştırsa biraz turlasa bu iş olur.Güvendiğin biri bu işi yapar.Bence en güzelide bu olur.Aracı yatırma... Ayhan bi askerlik nasip olursa kısa dönem yani ocak 18 teskere alırız inşallah Aracı kullanacak olan komşularım felan var eş dost sağolsun.Yalnız aklıma takılan kış mevsiminde askerde olacağım için araç dışarıda çürümesin diye çadır çeksem olur mu?? Konu komşudan rice edilse, 2 haftada bir yarım saat gezilse hem akü, hem alt takım rahatlamış olur. Ben askerdeyken 6 ay öyle idare edilmişti. Geldiğimde de focusum tıkır tıkır çalışıyordu. Saygın abi çok haklısın ben sadece motor kısmını düşünüyordum akü, alt takım vs hatırlattığın iyi oldu...Artık eş dost binecek aracıma, yeterki iyi baksınlar başka bişey istemem Yorum bağlantısı
Misafir 8 Temmuz 2009 Paylaş 8 Temmuz 2009 Kardeşim şimdiden hayırlı teskereler olsun. Senin canavara artık eş dost bakacak. Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş 8 Temmuz 2009 Paylaş 8 Temmuz 2009 Çadır çok da akıllıca bi çözüm değil Akif, altına toz girdikçe zımpara gibi boyayı yemeye başlayacaktır. Nasıl olsa sen olsan da olmasan da araba dışarıda, hem 6 ay çok uzun bi süre değil arada bir çalıştırılıp gezilse hiç bişey olmaz. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Temmuz 2009 Paylaş 8 Temmuz 2009 İyiymiş kısa dönem askerlik çabucak gider gelirsin.Bu arada bence fazladan bişey yapmana gerek yok.Bizim araçlarda nasıl kışın dışarda duruyorsa senin araçta dursun.Arasıra kullanan veya çalıştıran birileri olursa sorun çıkmaz.En azından aile bireylerinden birileri üzerinde yağan karı buzu temizlerse hiç bişeycik olmaz.Bence fazla sakınma sakınılan göze çöp batar derler.Sen varmış gibi bırak git.Önemli olan çevrede bu araç sahipsiz , sürekli çakılı duruyor izlenimi uyanmasın. Yorum bağlantısı
Akif Tanık 8 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2009 Kardeşim şimdiden hayırlı teskereler olsun. Senin canavara artık eş dost bakacak. Eyvallah Ali kardeşim...Bizim canavar ben yokken biraz uysallaşacak Çadır çok da akıllıca bi çözüm değil Akif, altına toz girdikçe zımpara gibi boyayı yemeye başlayacaktır. Nasıl olsa sen olsan da olmasan da araba dışarıda, hem 6 ay çok uzun bi süre değil arada bir çalıştırılıp gezilse hiç bişey olmaz. Benim de aklıma takılıyor Çağdaş abi çadır meselesi ve bende hiç tasnif etmiyordum açıkcası.Dediğin gibi alta giren tozlar mahveder boyayı.En iyisi dışarıda çadırsız durması ve ara sıra binilip gezilmesi İyiymiş kısa dönem askerlik çabucak gider gelirsin.Bu arada bence fazladan bişey yapmana gerek yok.Bizim araçlarda nasıl kışın dışarda duruyorsa senin araçta dursun.Arasıra kullanan veya çalıştıran birileri olursa sorun çıkmaz.En azından aile bireylerinden birileri üzerinde yağan karı buzu temizlerse hiç bişeycik olmaz.Bence fazla sakınma sakınılan göze çöp batar derler.Sen varmış gibi bırak git.Önemli olan çevrede bu araç sahipsiz , sürekli çakılı duruyor izlenimi uyanmasın. Evet Ayhan abi birde bu işin dikkat çekme kısmı var.Hırsıza davetiye çıkarmamak lazım...Artık dışarıda bırakıp seninde dediğin gibi ben varmışım gibi gidip gelmek hayılrısıyla... Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 8 Temmuz 2009 Paylaş 8 Temmuz 2009 15 günde falan 30 dk kadar kullanılsa iyi olur,işleyen demir pas tutmaz derler,aracı 2 gün kullanmasak diskler hemen pas tutuyor. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 8 Temmuz 2009 Paylaş 8 Temmuz 2009 Gerçi birde boş bir dükkanımız var oraya da koyabilirim evin altında... Girip çıkmak çok zor olmuyorsa çadır yerine boş dükkanı da düşünebilirsin. En azından yağmur kar görmez. Yorum bağlantısı
Murat Dere 8 Temmuz 2009 Paylaş 8 Temmuz 2009 araba işi kolay, eş-dost-akraba bulunur Akif. asker ocağında başarılar, inşallah istediğin gibi kısa dönem olur da tezkereni alırsın bir an önce. Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş 8 Temmuz 2009 Paylaş 8 Temmuz 2009 (düzenlendi) Kapıdaki 98, eldeki 2008'den kıymetlidir Hakan abi 8 Temmuz 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu 8 Temmuz 2009 Paylaş 8 Temmuz 2009 hani diyorum askerlik yaptıgın yer uzak degilse oraya götürsen oraya bi yere park etsen olurmu acep çarşıya çıkınca gezersin hem ii olur hemde ayrılmamış olursun sadece bi fikir yani..... Yorum bağlantısı
Akif Tanık 8 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2009 Girip çıkmak çok zor olmuyorsa çadır yerine boş dükkanı da düşünebilirsin. En azından yağmur kar görmez. Saygın abi aracı dükkana koyarsam ancak askerden gelince çıkarabilirim...Ama içeride ileri geri hareket ettirerek ön takım vs biraz olsun hareketli olur ve de araç kar yağmuş görmez diye düşünüyorum... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Temmuz 2009 Paylaş 8 Temmuz 2009 (düzenlendi) Arabayı hiç çalıştırmayacaksanız öncelikle takoza almalı lastikleri yerden kesmelisiniz motor hariç hiçbişey olmaz, gerçi motorada bişey olmaz ama ille garanti olsun derseniz bujileri söküp yağdanlıkla 2-3 kez motor yağını pistona sıkın çok sıkmayın bunu tüm silindirlere yapın daha sonra bujiler takılı değilken 2-3 sn kadar marş yapın gömlekler yağlasın ve büjileri takın, bu durumda yıllarca yatabilir motor bişey olmaz, uzun süre yatacak motorsikletlerdede aynısı yapılır,ilk çalıştırmada kısa süre duman atar çok kısa süre ama, ondan sonra düzelir, bu arada kutup başlarınıda sökmeyi unutmayın zaten araba kapalı yerdeyse dışınada bişey olmaz üstünü örtmeyin, ileri geri hareketede gerek yok sadece diskler paslanır oda doğaldır zaten. 8 Temmuz 2009 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Akif Tanık 8 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2009 hani diyorum askerlik yaptıgın yer uzak degilse oraya götürsen oraya bi yere park etsen olurmu acep çarşıya çıkınca gezersin hem ii olur hemde ayrılmamış olursun sadece bi fikir yani..... Valla akılma da gelmiyor değil hani...Şöyle güzel bir yer, güzel komutanlar felan ooooh...ne güzel olur...çarşı izninde çık dışarı gez kafana göre araba işi kolay, eş-dost-akraba bulunur Akif. asker ocağında başarılar, inşallah istediğin gibi kısa dönem olur da tezkereni alırsın bir an önce. Çok teşekkür ederim Murat hocam...İnşallah "Poşet" oluruz Neyi sınıflandırıyorsunuz? Tasvip edilmez 98 model araca bu kadar üzülmeyin. 11 senedir dışarıda kalmış. 12'nci sene kalsa birşey olmaz. Pardon Hakan abicim...İmla hatası var.... Hakan abi 98 veya 08 olması önemli değil, önemli olan benim için manevi değeri Kapıdaki 98, eldeki 2008'den kıymetlidir Hakan abi Tabi ki işin birde bu yönü var Dimi Çağdaş abi Arabayı hiç çalıştırmayacaksanız öncelikle takoza almalı lastikleri yerden kesmelisiniz motor hariç hiçbişey olmaz, gerçi motorada bişey olmaz ama ille garanti olsun derseniz bujileri söküp yağdanlıkla 2-3 kez motor yağını pistona sıkın çok sıkmayın bunu tüm silindirlere yapın daha sonra bujiler takılı değilken 2-3 sn kadar marş yapın gömlekler yağlasın ve büjileri takın, bu durumda yıllarca yatabilir motor bişey olmaz, uzun süre yatacak motorsikletlerdede aynısı yapılır,ilk çalıştırmada kısa süre duman atar çok kısa süre ama, ondan sonra düzelir, bu arada kutup başlarınıda sökmeyi unutmayın zaten araba kapalı yerdeyse dışınada bişey olmaz üstünü örtmeyin, ileri geri hareketede gerek yok sadece diskler paslanır oda doğaldır zaten. Ali abicim tam olarak benim düşündüklerimde bunlar, aracı askere felan götürüp rezil etmek istemiyorum, başımıza ne gelecek orada, orasıda meçhul...tavsiyelerin için teşekkür ederim abicim... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Temmuz 2009 Paylaş 8 Temmuz 2009 Rica ederim, bunları yap hiçbişey olmaz merak etme, ha birde daha istersen arabayı yıkayıp kaliteli bir cila at üstüne, sonra takoza al boyaya hiçbişey olmaz üstünü örtmesende, yanlız iyice kurusun araba kapı içlerinde su falan kalmasın, sonra konserve moduna alabilirsin. Yorum bağlantısı
Akif Tanık 8 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2009 Rica ederim, bunları yap hiçbişey olmaz merak etme, ha birde daha istersen arabayı yıkayıp kaliteli bir cila at üstüne, sonra takoza al boyaya hiçbişey olmaz üstünü örtmesende, yanlız iyice kurusun araba kapı içlerinde su falan kalmasın, sonra konserve moduna alabilirsin. Ali abi süper olur valla Demek ki askere giderken arabayı bi paketlemediğim kalacak Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Temmuz 2009 Paylaş 8 Temmuz 2009 Araç çalışmadığığı için yaşlanmaz, performans kaybetmez. Askerlik süresi gibi uzun süre bırakacaksanız ve üstü kapalı yer imkanınız var ise: 1. Aküyü sökün 2. Depoyu fulleyin 3. 1 cam yarım parmak açık 4. Lastikler 36 hava basılı 5. Tüm motor bölümüne wd-40 sıkın 6. Motorsikletçiden fare önleyici kedi kuyruğu alın ve motor bölümüne asın 7. boyaya, aşırıya kaçmadan gres sürün veya sıvı gres spreyi sıkın 8. Asla asla asla aracı örtmeyin ( nem içerde yoğuşur, her yeri paslanır. Gelince karşılaşacaklarınız: 1. Tekleyen motor:Normal, hidrolik tapetler tam boşalmıştır, tam gaz vermeden 10-15 dak çalıştırın sorun kalmaz 2. Aşırı kirli iç ve üst görünüm: Norrmal, sıvı grese yapışan toz ve açık bırakılan cam oto kuaföre gidin 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 8 Temmuz 2009 Paylaş 8 Temmuz 2009 Araç çalışmadığığı için yaşlanmaz, performans kaybetmez. Askerlik süresi gibi uzun süre bırakacaksanız ve üstü kapalı yer imkanınız var ise:1. Aküyü sökün 2. Depoyu fulleyin 3. 1 cam yarım parmak açık 4. Lastikler 36 hava basılı 5. Tüm motor bölümüne wd-40 sıkın 6. Motorsikletçiden fare önleyici kedi kuyruğu alın ve motor bölümüne asın 7. boyaya, aşırıya kaçmadan gres sürün veya sıvı gres spreyi sıkın 8. Asla asla asla aracı örtmeyin ( nem içerde yoğuşur, her yeri paslanır. Gelince karşılaşacaklarınız: 1. Tekleyen motor:Normal, hidrolik tapetler tam boşalmıştır, tam gaz vermeden 10-15 dak çalıştırın sorun kalmaz 2. Aşırı kirli iç ve üst görünüm: Norrmal, sıvı grese yapışan toz ve açık bırakılan cam oto kuaföre gidin budur abicim! ben bu adamı seviyorum ya! Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 9 Temmuz 2009 Paylaş 9 Temmuz 2009 Güzel bi konu olmuş Çağlar abi biliyo bu işi Hayırlı teskereler... Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu 9 Temmuz 2009 Paylaş 9 Temmuz 2009 Araç çalışmadığığı için yaşlanmaz, performans kaybetmez. Askerlik süresi gibi uzun süre bırakacaksanız ve üstü kapalı yer imkanınız var ise:1. Aküyü sökün 2. Depoyu fulleyin 3. 1 cam yarım parmak açık 4. Lastikler 36 hava basılı 5. Tüm motor bölümüne wd-40 sıkın 6. Motorsikletçiden fare önleyici kedi kuyruğu alın ve motor bölümüne asın 7. boyaya, aşırıya kaçmadan gres sürün veya sıvı gres spreyi sıkın 8. Asla asla asla aracı örtmeyin ( nem içerde yoğuşur, her yeri paslanır. Gelince karşılaşacaklarınız: 1. Tekleyen motor:Normal, hidrolik tapetler tam boşalmıştır, tam gaz vermeden 10-15 dak çalıştırın sorun kalmaz 2. Aşırı kirli iç ve üst görünüm: Norrmal, sıvı grese yapışan toz ve açık bırakılan cam oto kuaföre gidin +10 Yorum bağlantısı
Akif Tanık 9 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2009 Araç çalışmadığığı için yaşlanmaz, performans kaybetmez. Askerlik süresi gibi uzun süre bırakacaksanız ve üstü kapalı yer imkanınız var ise:1. Aküyü sökün 2. Depoyu fulleyin 3. 1 cam yarım parmak açık 4. Lastikler 36 hava basılı 5. Tüm motor bölümüne wd-40 sıkın 6. Motorsikletçiden fare önleyici kedi kuyruğu alın ve motor bölümüne asın 7. boyaya, aşırıya kaçmadan gres sürün veya sıvı gres spreyi sıkın 8. Asla asla asla aracı örtmeyin ( nem içerde yoğuşur, her yeri paslanır. Gelince karşılaşacaklarınız: 1. Tekleyen motor:Normal, hidrolik tapetler tam boşalmıştır, tam gaz vermeden 10-15 dak çalıştırın sorun kalmaz 2. Aşırı kirli iç ve üst görünüm: Norrmal, sıvı grese yapışan toz ve açık bırakılan cam oto kuaföre gidin Çağlar abi gerçekten çok teşekkür ederim bilgiler için.Yalnız bu arada aracı çalıştırmaya hiç gerek yok değil mi abi??? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Temmuz 2009 Paylaş 9 Temmuz 2009 (düzenlendi) Buda olur tabii, sıvı gres yerine bulursanız mum sprey daha iyidir gemide gelen araçlara uygulanıyor, yanlız fare savar kedi kuyruğu olayına bittim süper Yalnız askerlik uzun dönemmi? Gerçi olmasada farketmezde, araç uzun süre yatacaksa 6 ay bile yatsa takoza almak gerekir yada mutlaka arada bir sürmek lazım yoksa lastik kasnakları şeklini kaybeder döndüğünüzde balans yapan ve döndüğünde yukarı aşşağı oynarmış gibi görünen lastiklerle karşılaşırsınız. 9 Temmuz 2009 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Cemal Arslan 9 Temmuz 2009 Paylaş 9 Temmuz 2009 arkadaşlar zaten gerekeni yazmışlar mantıklı olan 2 seçenek var 1. arabayı satıp bankada değerlendirmek gelince o parayla daha iyisini alırsın 2. aracı güveneceğin bir arkadaşına verip haftada bir gün 10-15 dk mahallede tur atmasını sağlamak Yorum bağlantısı
Recommended Posts