İçeriğe Yönlendir

Beygir gücü nasıl anlaşılır?

Hakan Yavaş

Recommended Posts

Hakan Yavaş
(düzenlendi)

Başka bi konu içinde konuşulmasına rağmen herhangi bir cevap gelmediği için sormak istedim.

Benim arabam 2006 focus trend tdci ve ruhsatta 73,5 kw yazmakta. Buda yaklaşık 100 beygire denk geldiği için baya bir merak etmeye başladım acaba benim arabam kaç beygir diye.

Sonuçta tdci motorda benim bildiğim 90 ve 109 bg olmak üzere iki çeşit motor var. Peki bu fark arabada nerden anlaşılır acaba?

önceki konu

tarihinde Hakan Yava? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Sonunda 1 harf fazla olmuş. Trend yani en boş modeli. Herhangi bir donanım yok.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Dyno testiyle kaç beygir olduğu göreceli anlaşılabilmekte.Ama kesin sonuç alınamamakta.Bu testi yapan yerden yere değişiklik göstermekle birlikte, aracın motor durumu da çıkan sonuca etken etmekte.Forumda arama yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Gürkan Üşenmez

Dyno testine soktuğunuzda motor gücünüze en yakın bilgiyi alabilirsiniz. Mesela 90 hp ise 85-92 arası, 109 luk ise araç 104-112 arası gibi değerler sonuç olaarak çıkacaktır.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ruhsata takılmayın trendler 109 ps delüx modeleri vardı onlar 90 ps 90 lık trend nadir vardı şirketler için sanırım. ruhsatta yazan o anda memurun içinden bir sayı tut muhabbeti gibi kimine 109 kw kimine 85 kimine 75 kimini boş geç şeklinde doldurduğu bir bölüm.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Bilal Düzenli
(düzenlendi)

Bende de 2006 trend stil paket var.

Yetkili serviste expertize soktuğumda ustaya sordum. Bak bakalım bu kaç beygir anlaşılıyomu dedim.

Dedi ki abi bu 109 beygir. Nasıl anladığını sordum. Fiziksel olarak turbolarında fark varmış ayrıca yazılım tarafında da fark varmış.

Ruhsatta da 110 beygir yazıyor. 1 beygiri de polis memuru hediye etmiş herhalde. :rolleyes:

tarihinde Bilal D tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

ruhsatta yazılana çok takılmayın memurun ruh haline göre değişiyor :nazar: ama ruhsatta beygir cinsinden değil kw cinsinden yazar genelde. bizim arabada o kısım boş :nazar:

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Memur arkadaşlar kafalarına göre yazıyorlar.Benim arabayı benzinli yazmışlar ruhsatı alırken bu araç dizel dedim hemen düzelttiler elektrikli desem ne yaparlardı acaba.

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Fuat hocam bu devirde 100 beygiri nereden buluruz :nazar: Hadi bulduk İngiliz mi Arap mı ne marka olacak :nazar:

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Fuat hocam bu devirde 100 beygiri nereden buluruz :) Hadi bulduk İngiliz mi Arap mı ne marka olacak :D

Fuat Hocam bu espiri olmadı gibi. :nazar::nazar:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...