İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Ön Konsoldaki Havalandırmalar Nasıl Temizlenir? Nasıl Sökülür?

Kenan Yılmaz

Recommended Posts

Kenan Yılmaz
(düzenlendi)

Aracın ön konsolunda bulunan 4-5 tane havalandırma bölümü var. Onları söküp temizlemek ve çatlayan bazı yerleri yapıştırmak istiyorum. Bi keresinde mazotla silmiştim bu yüzden plastik aksamda bir iki çatlaklar oluştu. Burayı macunla veya başka bir yapıştırıcıyla tamir etmek istiyorum. Nasıl sökebilirim. Bu çatlak kısımları nasıl kapatabilirim?

tarihinde Kenan Y?lmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Çerçevesi ile birlikte elinizle altından yukarı doğru kaldırın çıkacaktır.

Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz
Çerçevesi ile birlikte elinizle altından yukarı doğru kaldırın çıkacaktır.

Abi bu kadar basit mi?

Biraz tornavidayla zorladım ama çıkmamıştı. Kırmayayım diye vaz geçmiştim. Yarın tekrar deneyeyim bakalım.

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg
Abi bu kadar basit mi?

Biraz tornavidayla zorladım ama çıkmamıştı. Kırmayayım diye vaz geçmiştim. Yarın tekrar deneyeyim bakalım.

Tornavida ile zorlamaya gerek yok...Alttan yukarı kaldırın yavaşça tırnaklıdır çıkar.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Sağ soldan geçmeli..Yukarı doğru çekince çıkıyor.Tornavida ile de yardım alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kırık yerlerin resmini çekip foruma ekleyin...

Bende var olması lazım... Bakalım...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bende de en sol taraftaki havalandırmanın içindeki perdeler yok.Yönü ayarlayamıyorum.O parça ayrıca satılırmı acaba?

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Benimde en soldakinin içindeki perdeler kırık,Mehmet abi fazladan varsa yollasana bana :crazy:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bende de en sol taraftaki havalandırmanın içindeki perdeler yok.Yönü ayarlayamıyorum.O parça ayrıca satılırmı acaba?
Benimde en soldakinin içindeki perdeler kırık,Mehmet abi fazladan varsa yollasana bana :)

:)

Bende 2-3 tane olacaktı.. Durumları ne, ayrı ayrı bilmiyorum... Mutlaka işinize yarayacak şeyler vardır.. Bakıp, haklarında rapor yazacağım..

Ama depoda.. hatırlatın bana...

Yorum bağlantısı
İlker Anıl

bendeki bi taneside kafasına göre kapanıyo.. rüzgarı sert yedimi kapama düğmesi ortaya geliyo ben açıyorum o kapanıyo :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlker Anıl

benimde sol ortadaki ..

bakın aklıma ne geldi .. herkes fordclubtr yazılı bi kağıt alıp altına sıkıştırsın :p:D buda özel selamımız gibi bişey olur :):) :bambam:

Yorum bağlantısı
Umut Karataş

benim de sol orta kendisi kapanıyordu, söküp heryerini temizledim, tekrar taktım, şimdi kapanmıyor artık. nasıl oldu derseniz; gerçektende bilmiyorum:)

Yorum bağlantısı
Ahmet Göksel

bu havalandırmaların bu kadar basit sökülecegi aklıma gelmezdi.... en son izine gidersem buharlı temizleme yaptırırım dediydim. dediğiniz gibi söktüm bulaşık makinasında yıkattım. çok temiz oldu. yalnız yıkama biter bitmez çıkarıp vazelinle silip biraz bekletip sonra kuru bezle silip öyle koyun çok güzel görünüyor....

Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz

Evet arkadaşlar dediğiniz gibi fazla zorlanmadan 4 ünü de söktüm. İçlerini güzelce temizledim. Dış tarafta bulunan krem renkli havalandırma çerçevelerinde çatlak oluşmuştu. (Torpidoyu mazotla silmiştim.) Sözde usta bu çatlakları yapıştırdı ama hiç birşey değişmedi. Çatlaklar o şekilde duruyor. Bu çatlakların üzerini macun gibi birşeyler kapatıp zımpara yaptırsam iyi olacak galiba.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
:lol2:

Bende 2-3 tane olacaktı.. Durumları ne, ayrı ayrı bilmiyorum... Mutlaka işinize yarayacak şeyler vardır.. Bakıp, haklarında rapor yazacağım..

Ama depoda.. hatırlatın bana...

Hatırlattım.

Yorum bağlantısı
Sedat Şeker

merhaba arkadaşlar bende yeni keşfettim bu siteyi gerçekten çok güzel sohbetler ve çok faydalı bilgiler, samimi bir ortam oluşmuş.

yalnız bu havalandırmanın ucundaki ızgara kısmı nasıl çıkıyor beceremedim ben teşekkürler

Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz
merhaba arkadaşlar bende yeni keşfettim bu siteyi gerçekten çok güzel sohbetler ve çok faydalı bilgiler, samimi bir ortam oluşmuş.

yalnız bu havalandırmanın ucundaki ızgara kısmı nasıl çıkıyor beceremedim ben teşekkürler

Ben sormuştum soruyu. Ben öğrendim ve uyguladım. Baştan itibaren okursan sen de yapabilirsin. Kolay gelsin bakalım.

Ön alt taraftan zorlayacaksın biraz. Mutlaka çıkıyor.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

focus 2 nın havlandırması  (ön) nasıl sökülüyor aceba?mumkunse resimli anlatabilecek olan var mı?

tarihinde ersin özkaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Gökhun Batur

Arkadaşlar merhaba. Acil yardım lütfen ??? Focus 1 göğüslükteki ızgaraları buradaki tarifler doğrultusunda söktüm. Yıkadım temizledim on numara pırıl pırıl oldu. Fakat takamıyorum sanırım bi' püf noktası var ama çözemedim. Çocuk bile tek eliyle söker şuan o durumda lütfen bilen varsa cevap bekliyorum

Ben sormuştum soruyu. Ben öğrendim ve uyguladım. Baştan itibaren okursan sen de yapabilirsin. Kolay gelsin bakalım.
Ön alt taraftan zorlayacaksın biraz. Mutlaka çıkıyor.

Arkadaşlar merhaba. Acil yardım lütfen ??? Focus 1 göğüslükteki ızgaraları buradaki tarifler doğrultusunda söktüm. Yıkadım temizledim on numara pırıl pırıl oldu. Fakat takamıyorum sanırım bi' püf noktası var ama çözemedim. Çocuk bile tek eliyle söker şuan o durumda lütfen bilen varsa cevap bekliyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...