İçeriğe Yönlendir

Brc oto gaz izlenimleri


Mehmet Baysal

Recommended Posts

Mehmet Baysal

İki ay önce 2001 model otomatik Mondeo III aldım bir hafta önce BRC gaz taktırdım 36 litrelik depo ile ancak 200 km yol yapabildim. Aynı zamanda benim 1999 model otomatik mondeo II aracım var aynı yolda aynı kullanım şartlarında onunla 340-360 km yol yapıyorum. Sizce iki model arasında bu ölçüde büyük bir tüketim normal mi yada mondeo III ne kadar yakar. Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Vedat Çakır

31,5 litre gaz ile şehir içi (Konya trafiği) 320-330 km yapıyorum. Kit Teleflex GFI

Yorum bağlantısı
Mehmet Baysal

Vedat bey Cevabınız için çok teşekkürler. Bende bu civarlarda olmasını umuyordum. Aynı şartlarda ne kadar benzin harcıyordunuz. Bende benzinde yoğun şehir içi trafiğinde yol bilgisayarı 18-19 litre gibi değerler gösteriyordu. Yine boş trafikte 9-10 litre arası gösteriyordu. Acaba gaz sisteminde değil de arabada mı bir sorun var. Şimdi gazda yol bilgisayarı 12 l gösteriyor. Sizde yol bilgisayarı ne gösteriyor gazda.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
31,5 litre gaz ile şehir içi (Konya trafiği) 320-330 km yapıyorum. Kit Teleflex GFI

İyi değerler... Aynı ben...

En son 47 litre ile 550 km yaptım, Nevşehir...

Yorum bağlantısı
Erhan Bulut

55 litre gazla şehir içi 450, şehir dışı 600 km gidiyorum. Yol bilgisayarı benzinde 18-19 litre gösteriyorsa sizin arabada veya sizde bir problem var demektir. Diğer taraftan, benzinde 18 gazda 12 gösteriyorsa lpg zengin karışımda çalışıyordur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Baysal

Sayın Mehmet bey bendeki 1999 mondeo II ile bende 10 lt veya altında gidiyorum uzun yolda. Ben asıl mondeo III bilmiyordum. Zaten Onu da Erhan bey yanıtlamış. Erhan beyin rakamlarına göre benimkinde bariz bir anormallik var. Bir depo daha gaz aldım bakalım o da bitsin sonra bakacağız artık bir çaresine. İlginiz için çok teşekkürler

Erhan bey benzinde 18 -19 litreyi yoğun trafikte ve motor soğukken kısa mesafeli gidiş gelişlerde gösterdi. (yani Eşim kullanırken!!) 12 litre gazdaki değer benim kullanımımdı işe gelip giderken (15 km yol ve yarısı şehirler arası yolda 90 -110 km arası hızda.)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mehmet Turnacıoğlu

benim 2001 mondeoda landi renzo var. 26 lt ile şehir içi 220 km gidiyor. bilginize

Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz

sattığım mondeoylada o da aynı kasa ve otomatik vitesti sizin yaktığınız değerlere yakın km yol yapıyordum çok sıkıntı oluyorsa buji buji kablosu ve bobine hava filresine bakıp eskiyse yenileyin ben bunları yaptığımda 30km daha fazla yapmıştı şehir içinde.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Emre Karasahin

Benim 2005 mondeo 2.o otomatik Trend aracimla son birkac ayda oldukca uzun yol yaptim.

Tomasetto marka sirali sistem kit takili 7000 km civarinda yol yaptim ve cok memnunum.

Ankara Izmir Ankara arasinda yol durumuna gore max. 120 km gecmeden ve cogu zaman klima acik olarak 100 km de yaklasik 11.5 lt gaz yaktim (OPET euroLpg) Sehir icersinde 18 lt gazi buluyorum. ama trafigin yogun oldugu saatlerde kullandigimi soylemeliyim.

Son olcumumde Ankara fiyatlari ile 236 kurus /km yaktim. (klima da her zaman acikti.) Klima benzin ile kullanimda tuketimi ortalama 1 litre artirir diye biliyorum.

Mondeolarin otomatik vitesleri 4 ileri ve yillar icersinde kalitesini ispatlamis sistemlerdir diye biliyorum. ABD de de muadilleri cok kullanilan bir sistem. Ancak overdrive dugmesi kapali kalmis ise tuketim cok ciddi olarak artacaktir.

Aracin 1360 kg civarinda oldugunu da unutmamak lazim.

Arac 145 bg diye illaki hepsini kullanmak gerekmiyor. Ilk kalkislarda her ne kadar zevkli olsada gaza yuklenmemek tuketimi cok daha makul hale getirecektir.

ayrica LPG li araclarda radyotor suyu seviyesini de duzenli olarak kontrol etmenizi hatirlatiyorum.

radyatorden yeterli su LPG kitine gelmez ise motorda duzensiz calismaya neden olabiliyormus. Benim ustam cok efendi bir genc ve benim titiz oldugumu gordugu icin ayar vb icin gittigimde mutlaka biraz bilgi de veriyor genel sistem hakkinda.

Sadece Mondeo icin degil, her seyinden emin olsaniz bile , serviste bakim yapilmis olsa bile .Yag ve su seviyeleri arac sifir yada 2. el olsun mutlaka surucu tarafindan da kontrol edilmelidir. Ben her uzun yolda ve sehir icersinde aklima estikce yag ve suyumu kontrol ediyorum, simdiye kadar hic pisman olmadim.

iyi gunler :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...