İçeriğe Yönlendir

Turbo intercooler yağlanması

Gürkan Kaya

Recommended Posts

Gürkan Kaya

merhaba arabanın kalkışı ve vites geçişlerindeki yığılma yüzünden çok sıkıntı çektim. bugün öyle kontrol yaparken turbo hortumlarının girişi çok şişiyor.çıkışı az ..bende sökeyim şu turbo radyatörünü dedim .içinde yağ dolu.. benzin ve tinerle temizledim içini zift gibi yağ aktı sonunda pırıl pırıl oldu.. araca taktım. canavar gibi oldu araç . :) ilk alındığı günkü gibi aynı..

:) ama kafama takılan birşey var bu turbo niye yağlansın ki... yardımlarınızı bekliyorum..

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

turboda sıkıntı varsa cok yaglar. sıkıntı yoksa az yaglar. ordaki yagın miktarı önemli az miktardaki yag normal

Yorum bağlantısı
Gürkan Kaya
(düzenlendi)
turboda sıkıntı varsa cok yaglar. sıkıntı yoksa az yaglar. ordaki yagın miktarı önemli az miktardaki yag normal

tesekkur ederim yardiminiz icin yagin miktari azdi ama isidan dolayi yapismis.. suan araba cok iyi ..maasallah

tarihinde G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

arasıra bende söker temizlerim.her zaman temiz olduğu için performansa etkisini bilemiyorum.yağ ciddi miktardaysa intercoolerde hava geçişini kısıtlayacağı için performansı etkileyeceğini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Murat İmeci

Bende bir kontrol edim diye baktım ,bizim intercolerde öyle bir yağlanma yoktu sadece girişler az miktarda mevcuttu.

Aşırı yağlanması ,normal mazot kullanımından kaynaklanabilir acaba ?

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Gökhan Özdemir
merhaba arabanın kalkışı ve vites geçişlerindeki yığılma yüzünden çok sıkıntı çektim. bugün öyle kontrol yaparken turbo hortumlarının girişi çok şişiyor.çıkışı az ..bende sökeyim şu turbo radyatörünü dedim .içinde yağ dolu.. benzin ve tinerle temizledim içini zift gibi yağ aktı sonunda pırıl pırıl oldu.. araca taktım. canavar gibi oldu araç . :) ilk alındığı günkü gibi aynı..

:p ama kafama takılan birşey var bu turbo niye yağlansın ki... yardımlarınızı bekliyorum..

Aynı sorun bende de var eğer bilen arkadaşlar cevaplarlarsa çok memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Gökhan Özdemir

Benim aracımda yığılma veya performansta fark olmamasına rağmen intercooler da yağlanma var. Fakat daha önce intercoolerın, kaza sonucu ince kanalların olduu kısım gövdeden ayrılmıştı ve tekrar radyatörcüde kaynattırmıştım. Kaynattırdığım yerde yağlanma söz konusu. Acaba sızıntı olabilir mi???

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

turbo arızaları, turbo mili boşluğu, çok miktarda yağ doldurma yada araca yüklenme durumlarında turbo yağ kaçırabilir.. eksilen yağın bir kısmı yakıtla birlikte yanıp atılırken büyük kısmı da intercoolerda birikir.. bu miktar artarsa katılaşan yağ intercollerı tıkayıp sıkıntı yaratabilir.. böyle durumlarda yağ miktarının ve turbonun gözden geçirilmesinde fayda var..

Yorum bağlantısı
Erkan Özel

hiç aklınıza gelmeyen bir şey var yağlamaya neden olan (hava filtresinin zamanında değiştirilmemesi) 10000 yada 15000km hiç değişmeden kullanılır sa olacağı bu

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...