Rıdvan Kocabaş 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 (düzenlendi) 2 tip motor olduğunu okudum bir forumda Bazı motorlarda subaplar silindirin yolu üzerinde oluyor (interference engine). Bu verimlilik için tercih edilen bir mimari fakat trigger kayışının kopması durumunda silindir subaplara çarpıp onları eğiyor ve motor anında ex oluyor. Bazı motorlarda ise silindir subapların uzağından geçtiği için böyle bir şey olmuyor. (Non-Interference engine). O zaman tamiri kolay ve ucuz. Eski kasa Corolla'nın motoru bildiğim kadarıyla bu ikinci tipten.. Alıntıdır Bizim araçların ki hangi tipten 5 Ağustos 2009 tarihinde R?dvan Kocaba? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 Triger kayışı koparsa masraf büyük olur. Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş 5 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2009 aslında en güzeli zincir derdi yok Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 zincir de kopabiliyor sanırım ama kaç yüzbinde kopar o ayrı Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 triger koptuğunda yarım motor yapılıyor diye biliyorum.. Yorum bağlantısı
Serkan Çok 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 triger koptuğunda yarım motor yapılıyor diye biliyorum.. zincirlilerde öyle zaten birçok yer sökülüyor mareada yaptırmıştım baya iş çıkarıyor insana. explorerde durum ne zincir değişirmi?kaç km. de değişir bilen varmı? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 Zincir de kopabilir garantisi yok. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 Olacağın önüne büyük ihtimalle geçilmez ama bakım zamanları kontrol ettirmekte fayda var. En ufak bir şüphe varsa değiştirilir heralde. Zaten belli bir ömrü yok mu bu triger setinin? Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş 5 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2009 (düzenlendi) benim gibi senede 5000-6000 km yapan biri için zincir olayı ömürlük sanırım :lol2: 5 Ağustos 2009 tarihinde R?dvan Kocaba? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Musa Aygör 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 Triger koparsa ne olur tam bilemiyorum ama. Ben triger değişiminde neler olduğunu yaşadım. Ustam küçük bir hata yapmıştı. Triger değiştikten sonra araç boşta çalışırken istop etti. 5 dakika çalıştı sanırım. 1000 liraya yakın bi masraf açtı bize. Yolda giderken kopması halinde neler olur düşünmek bile korkutucu. Allah kimsenin trigerine zeval vermesin. Yorum bağlantısı
Okyay Pay 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 bişey olmaz yahu en fazla 7-8 bin tl masrafla kurtarırsın :lol2: Yorum bağlantısı
Serkan Çok 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 zincirli olanlar için özellikle yağ değişimini geçirmeyin dikkat edin diyorlar. Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş 5 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2009 Sadece km değil değişim zamanını belirleyen yılını doldurmuş trigerde değişmeli. zincirde zaman sınırlaması var mı ? Yorum bağlantısı
Serkan Çok 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 Zincirde km sınırı yok ama 10 sene sonunda kontrol edilmeli. oy kontrol zamanı geliyor ozaman açmakmı gerekecek? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 Benim gördüğüm triger koplamalarında sadece subaplar zarar gördü... Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 benim gördüklerimde pistonlar ve subaplar zarar görmüştü. Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 benim gördüklerimdede silindir kapağı ve motor bloğu çatlamıştı...( ztec-s) Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 aslında en güzeli zincir derdi yok Peki zincir uzama yapınca ne olacak ?zaman ayarı tutmuyacak ve aşırı rahatsız eden sesler cıkaracaktır.bilgin olsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 Triger kayışı kopması genel de yıpranmadan oluyor yani degişim zamanı geçenlerde. eskimiş çatlaklar oluşmuş triger kayışı aracı aşırı zorlamada ve viteste iken ani frenle kasılmalarda meydana geliyor, hatta ilk çalıştırmada bile kopmalar meydana gelebiliyor, ve motor tipine göre zarar boyutu degişiyor bu sebeple km si gelmiş olan triger kayışı mutlaka degiştirilmelidir .2 el araç alan bir kişi bakımda ilk iş olarak trigeri kayışını kontrol ettirmelidir sonra diger bakımlara geçmelidir. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 Yukardada arkadaşlarında dediği üzere hızla çalışan piston ger çekilmemiş olan süpaplara vurarak eğiyor.Lakin zincirli araçlardada kopmayacak diye bir garanti yok fakat kayış sisteminden daha sağlam bir sistem. Zincirli araçta zincir uzaması olur ve bu sebepten ötürü sente kaçar. Eski model tofaşlardada vardı zincir uzama yapardı ve sente kaçardı bu durumda zincirden bakla alınarak (çıkartılarak) sente ayarı yapılırdı ne araçlardı yahu özlüyorum. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 Silindirin çatlaması ve subapların eğilmesi sadece trigerden kaynaklanmayabiliyor. Geçenlerde arkadaşın bababası yalvaça giderken yol boyunca klimayı kapatmamış yalvaça 30 km kala alternatör kayışından bir duman ve koku gelmesiyle yolun kenarına çekip bakmışlar ki kayış lime lime olmuş içindeki iplikler çıkmış aynı zamanda tamirhaeye çektiklerinde görmüşlerki 1 piston çatlamış 3 sübap eğilmiş. Sebebi de büyük ihtimalle kayışın iplikleri trigerin araya girmiş ve sente atlamasına sebep olmuş ve sonuş ortada 1 ölü (piston) 3 yaralı ( sübap) Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Ağustos 2009 Paylaş 6 Ağustos 2009 benim araç zincirli. triger diye dert yok. uzaması gibi bi durum olacağını sanmıyorum. sonuçta daha yeni 108k km.de. ama bazı insanlar bu araç dizel mi diye soruyorlar, bozulmuyor değilim valla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler 6 Ağustos 2009 Paylaş 6 Ağustos 2009 benim araç zincirli. triger diye dert yok. uzaması gibi bi durum olacağını sanmıyorum. sonuçta daha yeni 108k km.de. ama bazı insanlar bu araç dizel mi diye soruyorlar, bozulmuyor değilim valla. Sani bey siz hiç uzama yapmış bir zincir gördünüzmü.?uzama yapan zinciri test etmek için düz bir zeminde yere koyayak bir ucundan tutun ve diger ucundan ileri istikamete dogru çekin eger bir esneme varsa yani (sünme ) de derler zincir uzamış oluyor ve bozuk sayılıyor atıyorum 25 cm, lik zincir uzayınca 26 cm ,olabiliyor aradaki farka bakın uzama 1 cm bu fark calışma sistemine hata olarak yansır ve sistem ayar tutmaz sonuçta her zincir miyadını doldurdumu uzama yapar bilginiz olsun zincirli motorlarda ustalar zincir degişirken aşırı gergin olmamasına özen göstermelidirler aşırı gergin takılan zincir çok çabuk uzama ve bozulmada yapar. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Ağustos 2009 Paylaş 6 Ağustos 2009 Ford KA nın değişik sesi olmasının iki nedeni var 1- egzos sistemi kendine has sesi öyle 2- arada bir valf yükseklik ayarı yapmak gerekiyor hani ferrariler gibi. (1000 km de bir gibi ayarlanır eski ferrariler) zincirin ses yapması mümkün ama onun sesi başka, şakırtı gibi. ford ka için zincir sesini biri internete koymuştu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts