İçeriğe Yönlendir

İstanbuldan G&#246kçeadaya güzergah


Ergin Şendağ

Recommended Posts

Ergin Şendağ

Sorum istanbul-Çanakkale- Gökçeada yönünde daha önce gidenlere; LPG satan benzinci bolca bulunuyor mu? Yoksa nadir sayıda mı var? İstanbul'dan bir depo doldurup çıkacam, gökçeada da dolaşmak için de lazım olabileceğini varsayarsak bir depo daha doldurayım diyorum. Bu güzergahta kolayca bulunabiliyor mu LPG satan istasyonlar?

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

İstnbuldan sonra Tekirdağda fulleyin, eceabattan arabalı vapur karşıya geçip çanakkalede tekrar fulleyip gökçeadaya geçebilirsiniz, eceabattan arabalı vapurla araç geçiş ücreti 20 lira + arabadaki kişi başı 1,5 tl. ben sizin yazdığınız güzergahın tam tersini gelmiştim istanbula, yolda çok fazla lpg istasyonu göremedim açıkçası, gözüm hep aygaz arıyodu belki ondandır :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Çağlayan Engin
(düzenlendi)

Geçen sene orada tatil yaptım yeni bademlide kaldım. Önce bir harita temin edin oradan okadar çok gezilecek yeri varki.Her gün farklı bir kumsala gititk. en Güzelide mavi koy idi. Adada bir haftada 500 km yol yaptım :rolleyes: lpg malesef geçen sene yoktu. Kaba tepeden geçmeniz lazım adaya

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

geçen sene ben de oradaydım, adada 5-6 değişik yer gezdik bizde ama kayınpederlerin arabasıyla...bu sene 2 araba gideceğiz inşh..

evet adada çok geziliyor bu yüzden adaya geçmeden fullemem lazım LPG yi...inşallah iskeleye varmadan LPG satan bi istasyon buluruz

Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler

Valla gökçe ada dendimi gözlerim yaşarıyor ? nedenmi .ben askerlik görevimi adada yaptım 5. komando alayı ,6 bölük süper bir yer ist. gökçe adaya güzergah şöyle tarif edeyim tekirdag.keşan. eceebat.çanakkale den feribotla gökçe ada sanım adaya sabah 08 de,öglen 16 da feribot kalkıyordu yıllar önce :flowers:

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Araçlar için Gelibolu - Kabatepeden geçmek doğru olan. Ancak Eceabat'da LPG istasyonu bulmak lazım.

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
(düzenlendi)

gittim, gördüm ve geldim..İstanbul_Gökçeada arası aslında güzel bir güzergah, istanbul-k.çekmece-silivri-tekirdağ-şarköy-gelibolu ve eceabat'dan feribota biniliyor. Yaklaşık 350-400 km mesafe 1-2 molayla en az 4 saat sürüyor 90-110 km/s hızla.

Yol boyunca LPG satan benzinci bulmak zor olmadı, hemen hemen her 20-30 km de vardı, ben her ihtimale karşın benzin de bir miktar koymuştum.

Kabatepeden feribota binmeden 50 km falan önce LPG almıştım, sonra adada merkezde sadece tek bir benzinci olduğunu gördüm ve o da LPG satmıyordu doğal olarak. Depodaki LPG yi bir haftada adanın acaip rampalarında, özellikle her gün denize ugurlı köyü-saklı limandan girmek için virajları feci tepelere tırmanırken (Türkiye'nin en ama en batısı), köyleri gezerken vs tükettim, son gün LPG kırmızıda döndüm feribota kadar. Feribotdan iner inmez LPG bitti sesi geldi, Allahtan benzin vardı hala depoda, 15 km sonra LPG doldurdum ve kilometreyi sıfırladım. Depoyu doldurdum ama 33 lt de "tık" sesi ile pompacı doldu dedi, bu dolu-depo LPG ile 340 km (90-100-110 km/s hızla, klima açık şekilde) yol aldım. Tam evime 5 km kala LPG bitti sesi geldi.

Ölçtüm 33 lt ile 340 km gitmişim, 53 TL lik LPG / 340 km= km'de 155 kuruş yapıyor.. Sizce yeni bakım yaptırmama rağmen bu tüketim c-max için fazla mıdır?

Ben şöyle düşünüyorum, mayıs ayında 50 TL lik benzinle max 180 km gidiyordum, şimdi 50 tl lik LPG ile 330 km gidiyorum, nerdeyse iki katı..bu noktadan en azından tüketimimi şimdilik istikrarlı buluyorum Ne dersiniz?

tarihinde Ergin ?enda? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hani resimler.. görmeden inanmayız. :)

Ölçtüm 33 lt ile 340 km gitmişim, 53 TL lik LPG / 340 km= km'de 155 kuruş yapıyor.. Sizce yeni bakım yaptırmama rağmen bu tüketim c-max için fazla mıdır?

C-max zaten çok yakıyor.. Hal böyle iken normal bu değerler..

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

Gökçeada'da ne yapılır?

mesela ugurlu köyünden 50-60 TL günlük ile bahçeli, deniz manzaralı ev tutulur, organik meyve-sebzeler ile balkonunuzda kahvaltı, meraklısına balıkçı teknelerinden alınıp yapılan mangalda balık yada yörenin dağlarında yetişen hayvanlardan elde edilen kasaptan alınacak oğlak, kuzu eti ile fırında yada kuyuda kebap, bunları tadımlık tuttuğunuz sürece fiyatlar pek yüksek sayılmaz gibi geldi bana. Kahvaltı sonrası akşam yemeği vaktine kadar geçen sürede ise; çevre köyler (özellikle terkedilmiş rum evleri olan dereköy) gezilebilir, sualtı milli parkında dalınabilir, zeytinli köyünde yaşayan rum ailelerin elsanatları tezgahları gezilebilir, meşhur hristofyasın cafesinde tatlı yenebilir.

Yaşadığım ilginçlikler;

1) Saklıliman'da hafif kayalıklı olan bir yerde daldığımda teki 2-3 porsiyon çıkabilecek balık sürüsünü ve diğerlerini epey seyrettim, son gün zıpkını alıp oraya gittim, o sürü hiç oraya uğramadığı gibi bi de tek bir balık vurabildim, o da maalesef şiş ile dönmedi, düştü yaralanıp; süper amatörüm ya önce aradım nereye düştüğünü tam almaya inecekken kollarını açıp ilerleyen bi mahluk_ahtapot_geldi, oturdu bizim kısmetin üstüne, sonra da gözlerini dikti baktı bana " çek git buralardan" der gibi. Tırsdım tabi. Sonraki atışlarımın birinde de şişin ucundaki sivri metal düşünce zıpkın işi hüsran oldu bana.

2) Üst daireyi tutan rus aile her girip çıktığında bizi "günaydın,merhaba vs " ile bizi selamlıyorlardı, tanışdık bu vesilerle, beyefendi İTÜ'de hocaymış, proje konumuzda epey fikir alışverişinde bulunduk, yardımlaşma kararı aldık.

3) Yıllar önce anne babalarının terkettirildiği topraklara her sene dönen rum aileler burada yas tutuyorlar mezarlarında. Ayin yapıp, kurban kesiyor ve etleri çevre köylülere dağıtıyorlar. Bu terkedilmiş evlerde bir tarih yatıyor, o yıllarda kullanılan araçlar-aletler mesela çamaşırhaneler

çok ilginç.

4) Tüm esnaf inanılmaz yardımsever. Ne aldatmaya çalışan ne de kabalık yapan bi satıcıya rastlamadım.

5) Deniz çoğunlukla çok berrak, dalagasız-sakin ama bi o kadar da soğuk...bırrrr !

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Forumdan bir arakdaşımız daha gitmişti ve organik ürünlere meraklı olduğumu bildiği için bana özellike tavsiye etmişti..

İyi etmişsin hocam..

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
Hani resimler.. görmeden inanmayız. :lol2:

C-max zaten çok yakıyor.. Hal böyle iken normal bu değerler..

"Bence "çok" demeyelim, c-max'in son 2 yılda kaybettiği 2.el değerine yarar bu yorum. Memleketim insanı mini SUV, mini VAN yada station arabaları pek sevmez biliyordum ama bu kadarını da beklemiyordum doğrusu. Oysa Türkiye dışında özellikle çocuklu aileler sedan değil de bu sınıfı seçiyorlar, sokaklar bunlarla dolu.

Ben normal focusdan sadece 1 lt fazla yaktığını düşünüyorum...resmi veriler de o yönde. Kışın benzinde, sakin kullanım ve çevre yolu tüketimimden çok memnundum. Yaz geldi, LPG de taktırınca değerlerim değişti.

Ne diyelim Ergin hocam, iyi ki lpg var...Hoşgeldin.. :)

sagolasın Serkancım, hoşbulduk.özlemişim sizleri ve forumu .. :D

bu arada eylülde Ankarada proje toplantım var, bakarsın sizin dükkana uğrar, acı kahveni içerim inşh

Hani resimler.. görmeden inanmayız. :shok:
Forumdan bir arakdaşımız daha gitmişti ve organik ürünlere meraklı olduğumu bildiği için bana özellike tavsiye etmişti..

İyi etmişsin hocam..

evet domates mis gibi kokuyor, salatalık, üzüm, incir enfes...hem de her bütçeye uygun fiyatlar var; malum köy hayatı.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
sagolasın Serkancım, hoşbulduk.özlemişim sizleri ve forumu .. :)

bu arada eylülde Ankarada proje toplantım var, bakarsın sizin dükkana uğrar, acı kahveni içerim inşh

Ne zaman istersen beklerim hocam, kahve gündüz zor olur ama iftarda yemek sonra da kahve ısmarlarım söz...Eylülün epey bir kısmı ramazana denk geliyor... :lol2:

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
Ne zaman istersen beklerim hocam, kahve gündüz zor olur ama iftarda yemek sonra da kahve ısmarlarım söz...Eylülün epey bir kısmı ramazana denk geliyor... :D

evet doğru ramazana gelecek bizim toplantı galiba..ama belki de okullar açıldıktan sonra yaparlar...hayırlısı olsun, her durumda müsait olursam uğramak isterim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...