İçeriğe Yönlendir

Yol bilgisayarına uyumlu LPG kiti olsa..


Guest Hasan Tanr?verdi

Recommended Posts

Guest Hasan Tanr?verdi

araçlarımızın yol bilgisayarları çok güzel. ortalama yakıtı, menzili, anlık yakıtı vs çok güzel gösteriyor. ancak lpg taktıktan sonra hiçbir işe yaramıyor. lpg kiti üretenler neden bunları düşünmüyorlar anlamıyorum. acaba böyle bir teknoloji imkansız mı?

Yorum bağlantısı
Guest Hasan Tanr?verdi
benzin yada dizelde de çok doğru gösterdiği söylenemez ki zaten.

bence gösterbileceğinin en iyisini gösteriyor. benzindeyken menzil konusunda bana çok yardımcı oluyordu.

Yorum bağlantısı
Fırat Satılmış

aracım lpg li yol bilgisayarında menzil hariç verileri görebiliyorum.mesela gaza basınsa anlık tüketim benzinde oldugu gibi değerleri yükseliyor atıyorum durunca saat te 2 lt 3 bin devirde saat te 10 lt gibi.ortalama yakıt benzinden 1-2 lt fazla gösteriyor.menzil sabit kalıyor.tabi bilgisayarın doğru ölçtüğü konusunda kesin bilgim yok.

focus ıı yol bil. bizimkine göre daha detaylıdır sanırım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
aracım lpg li yol bilgisayarında menzil hariç verileri görebiliyorum.

+1

Gösteremediği sadece menzil..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
asıl işe yarayacak olan da menzil zaten bence.

Takıntılı olmaya gerek yok.. bittiği yere kadar yolu var.. Ne zaman biteceğini de aşağı yukarı hepimiz biliyoruz, Depoda benzin nasıl olsa var... :)

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar benim araç 100 km tüketimi LPG Lt olarak doğru hesaplıyor desem ne dersiniz?

Uzun yolda birkaç defa dikkat ettim( yaptığım yol ve aldığım lpg litre hesabıyla) doğru hesapladı. Boğaz kelebeği Lpg takıldığında temizlendi.Kalan km yi benzin deposuna göre yaptığı için dikkate almıyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Arkadaşlar benim araç 100 km tüketimi LPG Lt olarak doğru hesaplıyor desem ne dersiniz?

Motor arıza lamban yanıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

peki bir depoda kaç litre benzin harcıyor ?

şöyle bir durum var araç ilk çalıştığında soğuk motor çok yüksek benzin tüketimi olur ama bu 1-2 km sonra azalmaya başlar. motor ısınan kadar yakılan benzinle sıcak bir motor 10 katına kadar fazla yol alabilir.

yol bilgisyarı eğer lpg 1 e 1 kalibrasyon yapıldıysa evet daha az sapma ile gösterir ama normlade lpg ayarı benzine göre 1 e 1.1-1.2 oranındadır. yani 10 litre gözüken ortalama aslında 11-13 litre arası değişir (kalibrasyondaki farka göre). ama araç ilk çalıştığında benzinle gittiği için benzin tüketiminide ekleyince lpg tankındaki yakıtla ölçülen ortalama yol bilgisayarına yaklaşır.

şöyle ibr hesap yapıyorum ben. 100 kmde 1 litre benzin tüketimi olsun . yol bilgisayarı 11 litre tüketim göstersin. 11 in biri ilk çalışmadaki yakıt. geri 10 litre olması gereken lpg tüketimi bizim hesabımıza göre 11 litre çıkıyor ( tanktaki yakıttın ortalamasın alınca) aslında bizim ortalam yakıtımız 12 litre ama biz tükettiğimiz benzini yok sayarak sadece lpg tüketimini hesaplayınca 11 litre çıkıyor. e bilgisayarda 11 diyor zaten böylece biz yanılıyoruz bilgisayara bakınca

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Motor arıza lamban yanıyor mu ?

bende onu diyecektim 1 e 1 kalibrasyon mu var acaba ama o zaman yine yanlış gösterir arkadaşın hesabına göre eğer benzin tüketimini dahil etmiyosa. tabi bu yazın çok fark etmez ama kışın motor geç ısınıca fark artıyor şehri içinde. uzun yolda da yine farklı gösteriyor.

misal toplantıya giderken çağlar abinin ortalması 7 litre civaryımış sanırım bizimde hadi olsun 8 litre(benzinde) . lpgciye yanaşınca depoyu fulledik ortalama 10 litre gibi çıktı. bizim gaz ayarı %20-25 fazlaydı sanırım yani hiç benzin yakmadık nerdeyse yani hesap ortada

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...