İçeriğe Yönlendir

Direksiyon kutusundan ses

Ferit Arlı

Recommended Posts

Ferit Arlı

Arkadaşlar herkese selam,

Benim arabanın (2000 focus ) bundan 4 veya 5 ay önce önden özellikle sol taraftan ses gelmeye başaldı.Tamirciye gösterdiğimde ilk olarak bana amortisör dedi sonra ondan değil dedi Z rotlarından dedi değiştirdik, oda değil sonra komple ön düzeni söktüler yine bulamadılar yani anlıyacığınız bu işlemler 4-5 ay sürdü.Dün en son olarak direksiyon kutusuna kanaat getirdiler.Doğrusu buna bende inandım çünkü başaka yer kalmadı.Acaba arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olurmusunuz,yani direksiyon kutusunu tamir için söktüreyimmi?

Saygılarımla.....

Yorum bağlantısı
Ferit Arlı

Herhan gi bir sıkıntı yok fakat özellikle virajlarda küt diye ses geliyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence tam emin olmadan söktürmeyin.Eğer direksiyon kutusunda bir sorun varsa kendini belli eder zaten.Daha önce konuşulmuştu.Tamir ettiren arkadaşlar var.

Yorum bağlantısı

Aynı problem bendede var, virajlarda ve çukurlara girdiğimde küt küt sesler geliyor sol taraftan. Amortisörleri yeni değiştirdim ve usta problemin direksiyon kutusundaki boşluktan kaynaklı olduğunu, tamir takımının değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Böyle kullanmamının sorun çıkarmayacağını söyledi ama ben yinede endişeliyim.

Yorum bağlantısı
Ferit Arlı

Aynısını banada dediler bu şekilde bir problem çıkmıyacağını fakat her ne kadar olsa endişe duyuluyor.

Yorum bağlantısı

direksiyon kutusu zor yerde olduğu için motor beşiğinin inmesi gerektiğini (ustanın 1 gününü alıyormuş sökmek) ve bunun bana işçilik olarak pahalıya patlayacağını + direksiyon kutusu onarımı = çok para :blink: söyleyince hemen uzaklaştım ustadan :)

Yorum bağlantısı
Ferit Arlı

Önceden tamir ettiren arkadaşlar ne düşünüyor acaba.Bir bilginiz varmı.

direksiyon kutusu zor yerde olduğu için motor beşiğinin inmesi gerektiğini (ustanın 1 gününü alıyormuş sökmek) ve bunun bana işçilik olarak pahalıya patlayacağını + direksiyon kutusu onarımı = çok para :) söyleyince hemen uzaklaştım ustadan :)

Şimdilik bende uzaklaştım ama bakalım nezamana kadar uzak kalacam :blink:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benden de bir ses geliyor ama nerden geldiği meçhul..Bana sol arkadan geliyor gibi geliyor ama sanırım direksiyon kutusundan geliyor olabilir.Bunu anlamanın en güzel yolu nedir?

Yorum bağlantısı
Ferit Arlı
Benden de bir ses geliyor ama nerden geldiği meçhul..Bana sol arkadan geliyor gibi geliyor ama sanırım direksiyon kutusundan geliyor olabilir.Bunu anlamanın en güzel yolu nedir?

Benim bu sesi buldurmam 4-5 ay sürdü göze alıyorsanız deneyin.Fakat maddi açıdanda bayağı yıprandım. :blink:

Ferit bey, lastik ölçüleriniz aracınızın orjinal lastik ölçülerimi?

Sefa Bey,

Lastik ölçülerim fabrikanın orjinal ölçüleri.Ölçüler değişik olursa ses yaparmı?

Yorum bağlantısı
Ferit Arlı

Arkadaşlar sizi yakalamışken bir soru daha sormak istiyorum, tiriger kayışı değiştirme kilometresi kaç acaba söyliyebirmisiniz.?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

90 bin km veya 5 yıl..

Aracı çok kötü şartlarda kullanıyorsanız, çok tozlu ve nemli ortamlar, sürekli dur kalk ve fazla rolantide bekleme gibi durumlarda bu süre daha da aşağılara çekilmeli... Bu gibi kötü şartlarda fordun tavsiyesi 60 bin km..

Yorum bağlantısı
Umut Karataş

sol önden gelen sesle ilgili; aynı şey benim de başıma gelmişti, ön düzende ve rotlarda falan bir sıkıntı bulamayınca ben de direksiyondan geliyor yorumuna varmıştım. ama direksiyonu söktürmeden önce bir kez daha baktırayım dedim ve bu son seferde sesin ön sol amortisörden geldiğini farkettik farklı bir usta ile. sağa dönüşlerde, bazı keskin virajlarda falan tık diye bir ses geliyordu. ama bende sadece sağa dönüşlerde vardı bu ses. hatta olduğum yerde direksiyonu çevirirken de vardı ses. sesin sebebi ise bozulmuş olan amortisör üst salıncak tablası bilyaları. direksiyonu çevirirken helezon yay alttan zaten bağlı olduğu ekipmanla birlikte dönüyor fakat üstten bağlı olduğu yerde dönmesini de bu salıncak ve bilyalar sağlıyor. bu bilyalar bozulduğu için hareket etmiyor ve yay alttan dönerken üstten dönmediği için bir miktar burulmasına sebep oluyor. bilyalar bir noktada yayın burulma kuvvetiyle aniden sert bir şekilde hareket ediyor, kendini atıyor ve bu noktada da mekanik bir ses meydana geliyor.

aynı sesten mi bahsediyoruz bilmiyorum ama bir kere daha amortisör yay sistemine baktırmanızda fayda var. direksiyon kutusuna girmek epeyce bir külfet.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferit Arlı

Evet aynı sesten bahsediyor olmalıyız çünkü benimde sağa viraja girdiğimde,yerinde direksiyonu çevirdiğimde bazen,çukurlarda ve engelerde geliyor ama herseferinde birkere geliyor ses.Şimdi yazınızı okuduğumda sanki sizinki gibi bir arıza olduğunu hissetim o yüzden yeniden ustaya gösterecem.Fakat tabiki ilk önce iyi bir usta bulmam gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Umut Karataş

kaputu açıp elinizi yukarıdan amortisör üst bağlantı kısmına koyup başka birisi de direksiyonu hareket ettirirse ses geldiği anda elinizle de hissedebilirsiniz. böylelikle daha da emin olabilirsiniz. siz emin olduktan sonra ustanın iyi olmasına gerek yok, yol gösterin yeter.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

aynı şikayetlerden bizde de vardı ön düzeni elden geçirdik son bir ses kaldı o da direksiyon kutusundaki boşlukmuş. bana 250 direksiyon takımı tamiri (parça sökülüp adapazarında bu işi yapan bir yere gidecek)+ 100 lirada sökme tamka parası dediler.

ses takırdama şeklindeyse salıncaklar rot başından geliyor. ben komple değiştirdim virajlarda flan araç sallanınca geln takırdama geçti. şimdi lak lak diye bir ses var araç sabitken direksiyonu sğa sola sallayıncada ses belli oluyor zaten. usta başlangıcı dedi istersen biraz daha kullan bakarız dedi zaten aşırı değil şimdilik

Yorum bağlantısı

Bendeki bu ses amortisörleri değiştirince çıktı ortaya, tekrardan ustaya götürdüm, usta amortisörlerde herhangi bir sorun olmadığını daha önce amortisörün patlak olduğundan sesi duymadığını, değiştirince sesi duymaya başladığı söyledi. İşin garip tarafı araba yüke binince bu ses çıkmıyor, yani 4 kişi bindiğinde ses yok, ama boşken ses başlıyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim araç hareketsizken direksiyonu ne yaparsam yapayım ses gelmiyor..Direksiyon kutusunda bir sorun olsa mutlaka bu durumda ses gelir mi?

Yorum bağlantısı
Benim araç hareketsizken direksiyonu ne yaparsam yapayım ses gelmiyor..Direksiyon kutusunda bir sorun olsa mutlaka bu durumda ses gelir mi?

Ayhan abi vallahi benimkide öyle durduğu yerde sağ - sol yapınca ses yok ama hareket halinde iken ses geliyo teker yerinden çıkacak gibi. 2 kez arabayı lifte aldırıp baktırdım, ama usta baya bi inceledi, hatta test sürüşünede çıktı direksiyon kutusu diyo başka bişey demiyo. Anlayamadım vallahi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Bendeki bu ses amortisörleri değiştirince çıktı ortaya, tekrardan ustaya götürdüm, usta amortisörlerde herhangi bir sorun olmadığını daha önce amortisörün patlak olduğundan sesi duymadığını, değiştirince sesi duymaya başladığı söyledi. İşin garip tarafı araba yüke binince bu ses çıkmıyor, yani 4 kişi bindiğinde ses yok, ama boşken ses başlıyor.

sanırım salıncak ve rot başı defomasyonu arac yere tam pusunca salıncaklar esniyor ve ses kesiliyor gibi olabilir

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ozaman bende bi kontrol ettireyim.Büyük olasılıkla banada direksiyon kutusu diyecekler gibime geliyor. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ferit Arlı

Benim şimdi tam kafam karıştı direksiyon kutusumu yoksa amortisörmü?

En iyisi çok sağlam usta bulmak :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Umut Karataş

Amortisörden olup olmadığını bahsettiğim şekilde elinizi koyarak anlayabilirsiniz, tabi hareketsiz vaziyette direksiyonu çevirince de ses geliyorsa. diğer taraftan bu gibi sesler için yapılan kontrolller aracı lifte kaldırmadan yapılmalı. rotçuların beton liftleri bu kontroller için en uygun yer.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Gecenlerde yine arabayi satmaya niyetlendim. Sag onden cok gicik gacur gucur sesler geliyordu. Ustelik arac her yaylandiginda geliyordu. Bende bir kutu WD40 i sag on amortisor ve helezona bosalttim birazda salincaklara, bir aydir ses yok :D Ses kesilince zaten satmaktanda vazgectim tabi yine gecici sureligine :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...