İçeriğe Yönlendir

Direksiyon kutusundan ses

Ferit Arlı

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Gecenlerde yine arabayi satmaya niyetlendim. Sag onden cok gicik gacur gucur sesler geliyordu. Ustelik arac her yaylandiginda geliyordu. Bende bir kutu WD40 i sag on amortisor ve helezona bosalttim birazda salincaklara, bir aydir ses yok :D Ses kesilince zaten satmaktanda vazgectim tabi yine gecici sureligine :good1:

Z rottur diyecektim ki... Z rotları iptal ettiğin aklıma geldi :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ertuğrul Büber

Buna benzer bir ses benim araçta da vardı.Sol önden geliyordu.Yaşar Ustaya gittim.Direksiyon altını söktü 5 dakikada halletti.Sorun çözüldü.Tşk. Yaşar Usta.

Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı
Evet aynı sesten bahsediyor olmalıyız çünkü benimde sağa viraja girdiğimde,yerinde direksiyonu çevirdiğimde bazen,çukurlarda ve engelerde geliyor ama herseferinde birkere geliyor ses.Şimdi yazınızı okuduğumda sanki sizinki gibi bir arıza olduğunu hissetim o yüzden yeniden ustaya gösterecem.Fakat tabiki ilk önce iyi bir usta bulmam gerekiyor.

Duymuş olduğunuz ses aslında tıkırtı değil,sadece bir esnemede bir kere gelen bir [TUK] sesi... :unsure2: Anladığım kadarı ile öyle..Eğer öyleyse,fren pedal braketinden geliyor...Sözünüzü dinleyecek bir ustaya gidin söylediğim yere baksın... :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ferit Arlı
Duymuş olduğunuz ses aslında tıkırtı değil,sadece bir esnemede bir kere gelen bir [TUK] sesi... :mamba: Anladığım kadarı ile öyle..Eğer öyleyse,fren pedal braketinden geliyor...Sözünüzü dinleyecek bir ustaya gidin söylediğim yere baksın... :)

Osman bey doğru söylüyorsunuz esnemede bir kere "TUK" diye bir ses geliyor.Siz demek istediğimi çok iyi anlamışsınız.Yanlız Fren pedal braketi dediğiniz yer neresi anlıyamadım,tarif edebilirmisiniz.

Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş

Benim aracımda da sağ önden bozuk yol ve kasislerde bir lıkırtı geliyor, ön takım yeni, direksiyon kutusu dediler 300Lira bayılıp onu da revize ettirdim ama ses olduğu yerde duruyor ne olduğunu bi türlü bulamadım.

Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş

Yaşar ustam eğer bana soruyorsanız; komple ön salıncaklar, Z-Rotlar, aks körükleri, diskler- balatalar (ön düzenle alakası olmasa da belki fikir oluşur diye yazdım), bir de sağ ön amortisör patlaktı tamir edildi.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen
(düzenlendi)

araç hareketsizken sağ-sol yaptığınızda ve stabilize yollarda lıkırtı geliyor ise büyük ihtimalle direksiyon kutusundandır.hareketsiz araçta ani sağ-sol yaptığınızda dikkat edin tekere hareket vermeden oluşur bu ses.geçenlerde ufak bir kaza geçirmiştim aracım kaskodan dolayı yetkili servisteydi.oradaki ustanın söylediği bu ses direksiyondan gelen dişli ile tekerlere giden sonsuz dişlinin arasında açılan boşluktan oluşuyormuş.yetkili serviste direkssiyon kutusunun sıfır fiyatı 1500 tl(2 yıl garantili).tamiratı 150 tl yetkili servis işçiliği+300tl ye yakın dışarıda tamirat masrafı varmış bir yıl tamirat garantiliymiş (tamiratı yapan yer tarafından, kayseride güven tornacımı dedi ismi güvende)yaşar usta daha iyi bilir.bu şekilde binmenin bi sakıncası olmadığını zamanla ve kullanımla sesin artabilecğini söyledi.

tarihinde Cemal Demirezen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

aa bizim sorun :D.

evet banada usta aynı şeyi söyledi ama fiyat olarak 350 gibi bir şeye geliyor sökme takma işciliği torna. parçayı adapazarında bu işle uğraşan bir yere yolluyorlarmış.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

mustafa bey bu sorun malesef hepimizin sorunu galiba :D dikkat ettim f1 de ne kadar direksiyon kutusu tıkırtısı dinleyen var yaww.bari ucuz olsa.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Valla bende de bi sesler var ama bilemiyorumm.Ya kedidir yada fare :D en azından öyle olmasını istiyorum :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

sadece ses olacaksa sorun değilde direksiyon hakimiyetini etkiler mi acaba

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

ben ustaya bişey olur mu direksiyon falan elimizde kalır mı dedim.

-zamanla ve kullanıma bağlı olarak ses artabilir dedi.

ayhan bey umarım hepimizinki kedi fare vb şeylerdir.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Yakup Hızlı
(düzenlendi)
Duymuş olduğunuz ses aslında tıkırtı değil,sadece bir esnemede bir kere gelen bir [TUK] sesi... :) Anladığım kadarı ile öyle..Eğer öyleyse,fren pedal braketinden geliyor...Sözünüzü dinleyecek bir ustaya gidin söylediğim yere baksın... :lol2:

Direksiyonda boşluk var dediler 200 tl verdim adana da sanayide yaptırdılar.sol amortisörü tek değiştirdikten sonra bu sesin farkına vardım.kutu diyorlar.özellikle durduktan sonra kalkışlarda bazen de tümseklerde yapıyor.durduğu yerde pek nadir yapıyor.ayrıca seste artmada yok 1 yıldır aynı.aynen söylediğiniz gibi tok bir ses geliyor.sağ amortisörü söktürüp baktıracağım.ondanda birşey çıkmazsa yola devam gittiği yere kadar.

tarihinde Yakup H?zl? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Yakup Hızlı
sol önden gelen sesle ilgili; aynı şey benim de başıma gelmişti, ön düzende ve rotlarda falan bir sıkıntı bulamayınca ben de direksiyondan geliyor yorumuna varmıştım. ama direksiyonu söktürmeden önce bir kez daha baktırayım dedim ve bu son seferde sesin ön sol amortisörden geldiğini farkettik farklı bir usta ile. sağa dönüşlerde, bazı keskin virajlarda falan tık diye bir ses geliyordu. ama bende sadece sağa dönüşlerde vardı bu ses. hatta olduğum yerde direksiyonu çevirirken de vardı ses. sesin sebebi ise bozulmuş olan amortisör üst salıncak tablası bilyaları. direksiyonu çevirirken helezon yay alttan zaten bağlı olduğu ekipmanla birlikte dönüyor fakat üstten bağlı olduğu yerde dönmesini de bu salıncak ve bilyalar sağlıyor. bu bilyalar bozulduğu için hareket etmiyor ve yay alttan dönerken üstten dönmediği için bir miktar burulmasına sebep oluyor. bilyalar bir noktada yayın burulma kuvvetiyle aniden sert bir şekilde hareket ediyor, kendini atıyor ve bu noktada da mekanik bir ses meydana geliyor.

aynı sesten mi bahsediyoruz bilmiyorum ama bir kere daha amortisör yay sistemine baktırmanızda fayda var. direksiyon kutusuna girmek epeyce bir külfet.

dediğiniz gibi direksiyon değilde 2 ön amartisörü değiştirdim ayrıca helezonların altına hortum geçirdiler ses kesildi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...