İçeriğe Yönlendir

Nistagmus Hastalığı


Ali Turhan Baş

Recommended Posts

Ali Turhan Baş

Öncelikle selamlar...

3 ay önce dünyaya gelen yeğenimin gözleri aşağı, yukarı, sağa, sola kayıyordu. Biz seslendiğimizde kafasını yana çevirip gözlerini de çevirip bakmaya çalışıyor gibiydi. Bazen de gayet normal bir şekilde bakıyordu. Daha önce de doktora bu sebeple başvurmuştuk. O zaman biraz vakit geçmesi gerektiğini eğer geçmezse yine gelinmesini söylemişti.

Dün yine doktora gittik. Yapılan muayene sonucu göz sinirini göremediğini söylemiş doktor. Bebek ışığı takip ediyormuş ama bakılan cihazla göz siniri görünmemiş (Ben muayenede değildim. Bana anlatılan bu.). Bebeğe anestezi verilip bakılması gerektiği söylenmiş. Ve görmeme ihtimali var denmiş.

Bu gün yine farklı bir doktora gidildi. Yine yapılan muayene sonucu nistagmus teşhisi konularak yine görme sinirinin görünmediği söylenmiş. Ve yine anestezi ile kontrol edilmesi gerektiği ve bunun burada değil de Akdeniz Üni. Tıp fakültesinde yapılması gerektiği söylenmiş. Pazartesi günü bu da yapılacak.

İnternetten çok az bir bilgi edinilebiliyor. Ayrıntılı olanlar ise tıp terimleriyle dolu ve anlaşılmıyor. Sizlerden istediğim bu hastalıkla ve tedavisi ile ilgili bilgi. Özellikle tedavisi çok önemli. Var mı acaba bir tedavisi. Diğer ihtimali düşünmek bile istemiyorum.

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

öncelikle geçmiş olsun nistagmus birçok sebebe baglı olarak ortaya cıkabilir sizin öncelikle yapmanız gereken iyi bir doktor bulup gerekli tetkikleri yaptırıp tavsiyeler ışıgında tedaviyi planlamak inşallah muayene eden doktorların tahmin ettigi sebebe bağlı olan nistagmus çeşidi degildir

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Google'da çok bilgi var.. Merve'de ilk zamanlar şaş bakardı.. Kayseri tıp fakultesinde ve daha sonra bir kaç doktorda kontrolleri yapıldı.. Hepsi de zamanla düzeleceğini söyledi. Ve düzeldi çok şükür.. Şu anda hiç bir sorunu yok.. İnşallah sizinki de geçici bir durumdur..
Yorum bağlantısı
Metehan Şahin

Ali bey çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.İnşallah önemli birşey çıkmaz.

Yorum bağlantısı
Bahadır Urhan

Geçmiş olsun. İmkan dahilindeyse Dünya Göz Merkezi ile temas kurmanızı tavsiye ederim. En azından bu konunun uzmanları ile muhatap olursunuz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Bu durum gözün yatay durmaması problemi. olduğu yerde dönüyor yanı. Sanırım egzersiz ve gözlük tipi şeylerle düzelen bir hastalık. Düzelmese bile büyük sorun olduğunu düşünmüyorum.

(benzeri konularda doktoradayken deneyler yapmıştım göz takip cihazında çalışıyordum, bu hastalık olanlarda cihaz çalışmıyordu)

Göz siniri yoksa tedavisi nasıl oluyormuş?

Olmuyorsa

Neyi teşhis edecekler? nasıl olsa düzelecek.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...