İçeriğe Yönlendir

Yeni Aracların Rodaj Süresi (Teknik Bilgiler)

Ayhan Şentürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Rodaj yeni motor yapılmış benzinli araçlar içinde geçerlimidir?Daha önce 140-150 km süratlenebilen bir araç,yeniden motor yapıldıktan sonra 110 km zor yapıyormuş.Zamanla açılırmı acaba?

Daha çok geçerli hatta.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Peki bir soru üretici firma niçin en iyi rodajı motora testlerinde yapıp araca öyle monte etmiyor ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Peki bir soru üretici firma niçin en iyi rodajı motora testlerinde yapıp araca öyle monte etmiyor ?

Depoya 1 litre benzin koyarak bayiye gönderen firma 5000 km çalıştırarak rodaj yapar mı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Avrupa stadartlarında rodajı iyi yapılmamış bir aracın rodajının iyi yapılmamasının ortaya çıkması zamanı aracın ekonomik ömründen daha sonraki bir noktada. Bu nedenle bazı servisler "bildiğiniz gibi kullanın" diyorlar. Çünkü 250 bine geldiğinde mi yağ yakar krank ses yapar 180 bine mi pek farketmiyor. Araç ikisini de görmüyor.

Biz meraklı olduğumuz için buna önem veriyoruz. Sıradan vatandaş için farketmez. Yağ yakmaya başlarsa sekman attırır geçer. Rodaj neymiş. Süngerle yıkamak neymiş? vs vs.

Zaten kaşıntı bizde de oluyor, arabayı yeniliyoruz. Eskisi gibi değil.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen
Depoya 1 litre benzin koyarak bayiye gönderen firma 5000 km çalıştırarak rodaj yapar mı ?

+38 Arabayı aldığımda ilerdeki kavşaktan dönmeye benzin yetmeyebilir diye kaldırımdan ters yönde benzinliğe gitmek zorunda kalmıştım :D

Yorum bağlantısı
Gürkan Özcan

benim el kitabında rodaj süresi motor için ilk 1500 km yazıoyr hızınızı sık sık degiştirin yüksek hızda gitmeyin ve vites degişimlerini hızlı yapın diyor bu mudur yani olay? (2011 fiesta bezinli)

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek Eski

Yeni aldığınız araçlarınızı bana gönderin,bizim müşteriler baya iyi açıyorlarda. :nazar:

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Ömür Uzundağ

arabamı ilk aldığımda uzun yola çıktım 1 haftada yaklaşık 2250 km yol yaptım.

ilk 500 km de ibre birkaç kez 180 ni gördü

üç farklı ustaya danıştım birisi sadece arabayı sakin kullan motor alışsın dedi; diğer ustalar arabaya baski motor sağır alışmasın dediler, hatta yol uyğun olduğu yerde 5 le gideceğine 4 le git motor alışsın dediler.

ben arabayı fazla yormadan bir kaçkez zorladım bunun kötübir etkisi olurmu? :good1:

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir
+38 Arabayı aldığımda ilerdeki kavşaktan dönmeye benzin yetmeyebilir diye kaldırımdan ters yönde benzinliğe gitmek zorunda kalmıştım :good1:

benimkide daha bayiden çıkmadan bitmiştide bidonla benzin koymuşlardı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...