İçeriğe Yönlendir

LPG' yi ruhsata işletme prosedürü


Sait Ertürk

Recommended Posts

Sait Ertürk

LPG' yi ruhsata işletme prosedürü

--------------------------------------------------------------------------------

LPG' yi RUHSATA İŞLETME PROSEDÜRÜ

1. LPG montajı yapılan yerden proje, fatura ve GARANTİ belgesi alınacak.

2. Bulunduğunuz yerdeki Araç vergi dairesine giderek, araç muayenesi için "borcu yoktur kağıdı" alınacak. Borcunuz varsa yatıracaksınız, yoksa vergi dairesindeki vezneye giderek "muayene harcı"nızı yatıracaksınız. (Muayene harcı: 104 YTL)

3. Muayene harcını aldıktan sonra, MMO (Makine Mühendisleri Odası) sızdırmazlık birimine gideceksiniz. Buradan sızdırmazlık raporu alınacak. (Sızdırmazlık raporu: 25 YTL)

4. Herhangi bir trafik sigortacısına gidip, EK-1 belgesi doldurtacaksınız. Aynı zamanda, arabanızı LPG ye dönüştürdüğünüze ve bunun ruhsata işlenmesi hususunda İl Emniyet Müdürlüğüne dilekçe yazacaksınız. (Bunu sigortacıya söylerseniz yardımcı olurlar) Bu işlemin parasını, ruhsat doldurma işlemi sırasında verebilirsiniz.

5. Araç Vergi dairesine yatırmış olduğunuz muayene harcı makbuzunu ibraz ederek, aracınızın muayenesini Karayolları Araç Muayene İstasyonunda yaptıracaksınız. İstasyonda EK-1 de yazan yerler onaylanacak..

6. Trafik Tescil Bürosuna giderek, "LPG yi ruhsata işleteceğim, 2 yaprak, ruhsat istiyorum" diyerek 2 yaprak, ruhsatı alacaksınız.. (İki yaprak, ruhsat: 58 YTL)

7. Aldığınız "iki yaprak ruhsat kağıdı"nı alarak, sigortacıya gideceksiniz. Sigortacı ruhsat bilgilerini dolduracak.. (Bedeli:10ytl )

Şimdi elinizde "lpg projesi, fatura, garanti belgesi, sızdırmazlık raporu (ya da ruhsatı), EK-1 belgesi ve çift yaprak ruhsat" var.

Bunları isterseniz bir plastik dosyanın içine de koyabilirsiniz. Dosya almayınız, dosya plaka değişikliğinde alınıyor.

8. Şimdi elimizdeki evraklarla (ruhsat sahibi kimse o da gelecek) Trafik Tescil Bürosuna gidip evraklarımızı ilgili memura veriyoruz.. İşlemimiz tamamdır. Ya aynı gün, ya da ertesi gün yeni ruhsatımızı alıyoruz.

--------------------------------------------------------------------------------

LPG montajının ruhsata işletilmesi zorunludur !!!!

Montaj yaptırdığınız firmanın yetkili bir firma olmasına dikkat ediniz.

2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU ADRES DE

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Muayne harcını yatırmak için alıcağımız borcu yoktur kağıdı için borç veriyormuyuz ? :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...