Muhammed Arpacı 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 merabalar bi arkadaşımın 2001 ghia sedan var. triger kayışı değiştirmek için ustaya gitmiş.usta aküyü çıkartmış yapmış.sonra aküyü taktıklarında uzaktan kumandalı anahtardan açmak için düğmeye basıldığında sadece şöför kapısı açılıyormuş kapatmak için bastığında ise kapılar kapanıp tekrar açılıomuş acaba sorun nedir nasıl yapılır Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 muhtemelen açık olan bir kapı yada bagaj vardır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 Triger değişimi için gelen aracın aküsünü söken ustanın dükkanından çıkabildiğine şükretsin. Yorum bağlantısı
Muhammed Arpacı 26 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2009 evet katılıyorum size çağlar bey yaşar bey ustaya gitmeden önce çalışıomuş kapılar açık olan kapı falan yokmuş Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 o zaman kilitler ile ilgili sıkıntı var. muhtemelen şöför kapısında Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 Kaputta switch varsa, zaten triger için çalıştığı tarafta sağda, koparmış olmasın Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 (düzenlendi) focusta kabut kilitinde o mondeoda sizin dediginiz yerde ancak kapı kilitlerini etkilemez 26 Ağustos 2009 tarihinde Ya?ar Demirci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 açma düğmesine 2 defa basmayı denedizizmi? benim araçta 1 kez basıldığında şöför kapısı açılıyor 2. kez bastığımda diğer kapılar açılıyor böyle bişi olabilirmi? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 27 Ağustos 2009 Paylaş 27 Ağustos 2009 Kumandayıda bir söküp kontrol etmekte fayda var.. Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş 27 Ağustos 2009 Paylaş 27 Ağustos 2009 yanılmıyorsam kumandanın böyle bir ayarı vardı , yalnızca şöför kapısını açmak iptal edince 4 kapıyı açmak şeklinde , sanırım aktif hale getirmek için açma kapama tuşlarını 3-5 saniye aynı anda basılı tutmak gerekiyordu İsterseniz bir deneyin Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 27 Ağustos 2009 Paylaş 27 Ağustos 2009 açma düğmesine 2 defa basmayı denedizizmi? benim araçta 1 kez basıldığında şöför kapısı açılıyor 2. kez bastığımda diğer kapılar açılıyor böyle bişi olabilirmi? yanılmıyorsam kumandanın böyle bir ayarı vardı , yalnızca şöför kapısını açmak iptal edince 4 kapıyı açmak şeklinde , sanırım aktif hale getirmek için açma kapama tuşlarını 3-5 saniye aynı anda basılı tutmak gerekiyordu İsterseniz bir deneyin İyi de arkadaşlar bu dediğinize katılıyorum ama arkadaşın sorunu başka bişey..Çünkü ''kapatmak için bastığında ise kapılar kapanıp tekrar açılıomuş'' diyor..Bu daha çok kapılardan biri açık kaldığında veya biyerlerde şase olduğunda olabilir.Kumanda kapan komutuyla aynı anda açıl komutu veriyor olabilir.. Yorum bağlantısı
Muhammed Arpacı 27 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2009 akü çıkarılmadan önce kapılar normalmiş ben bi rıdvan beyin söylediğini denemesini söyleyim Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı 27 Ağustos 2009 Paylaş 27 Ağustos 2009 (düzenlendi) Triger değişimi için gelen aracın aküsünü söken ustanın dükkanından çıkabildiğine şükretsin. + :lol2: 27 Ağustos 2009 tarihinde ?brahim F?nd?kl? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Ağustos 2009 Paylaş 27 Ağustos 2009 anahtarı tekrar kodlayın. aracın içine su gelmiş mi onu sorun kilit tarafına yıkamacılar felan su tutmuş mu yani. geri atma olayı yani biz kitleyince geri açılması sürücü kapısı kilidi sorunlu olduğunda yapıyor bizde. ama belirli bir süre sonra kendi düzeliyor Yorum bağlantısı
Muhammed Arpacı 27 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2009 anahtarı tekrar kodlayalım o zaman Yorum bağlantısı
Fikret Deniz 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 anahtarı tekrar kodlayalım o zamanBenim focustada aynı kilit arızası vardı. Ben kilitliyorum ardından otomatik açılıyordu. İzmirde kilitçiye gittim usta baktı sağ ön kapı kilidi takılı kalıyor dedi. takıntı yapan kilit tekrar açma komutu veriyormuş. Kilidi söktü mekanizmada takıntı yapan yeri düzeltip taktı 3 aydır sorunsuz kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 Daha öncede söylediğim gibi kodlama ile alakasız bir durum..Kilitler sökülüp bakılacak.Hangisi arızalı diye bulmak içinde tek tek soketler çıkartılıp denenecek.Öncelik ön kapılara verilecek.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 uzaktan kumandalı anahtardan açmak için düğmeye basıldığında sadece şöför kapısı açılıyormuş kodlamayı bunun için önerdim belki o komutu sıfırlar diye Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz 31 Ağustos 2009 Paylaş 31 Ağustos 2009 İyi de arkadaşlar bu dediğinize katılıyorum ama arkadaşın sorunu başka bişey..Çünkü ''kapatmak için bastığında ise kapılar kapanıp tekrar açılıomuş'' diyor..Bu daha çok kapılardan biri açık kaldığında veya biyerlerde şase olduğunda olabilir.Kumanda kapan komutuyla aynı anda açıl komutu veriyor olabilir.. Arkadaşın dediği durum bende de olmuştu. Kapı açma düğmesine su temas etmişti. Kilitleme düğmesine basıldığında kilitlerin biri kilitlenmeyip açık kaldığında diğer kilitleri de otomatik olarak açıyor. Ben de kilitlere baktırayım diyordum sonra düzeldi kendi kendine. Bu durumda kilitlenmeyen kapıdan manuel olarak kilitlendiğinde tüm kapılar kilitlenir. Deneyin. Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 31 Ağustos 2009 Paylaş 31 Ağustos 2009 merhaba arkadaşlar benim aracın kumandasından bagajı açmak için 4-5 defa basmam gerekiyor normali yanlış bilmiyorsam 2 defa,birde araç ile kumanda arası4-5 metreyi geçtiği zaman kapılarıda açmıyor pili değiştirdim biraz düzelti ama arkadaşın fiestaya bakıyorum menzili baya uzun,focusların kumandasının etkili olduğu menzil fiesta ya göre kısamı. Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 3 Eylül 2009 Paylaş 3 Eylül 2009 galiba kimsenin bu konuda bir fikri yok Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Eylül 2009 Paylaş 3 Eylül 2009 fiestanın ki daha uzun sanırım ama focusta en az 30 metreden çeker bizimki kafadan 20 meteredn çekiyor ama pili eskimiştir artık bagaj açma olayı seri 2 defa basınca açılmalı Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 6 Eylül 2009 Paylaş 6 Eylül 2009 mustafa bey benim araç seri bir şekilde 3-4 basmadan sonra alıyor ya bu maxell in pilinde iş yok yada satıcısı sahhtekar yeni geldi diye kandırdı beklemiş pili sattı bana. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Eylül 2009 Paylaş 7 Eylül 2009 tanıdıklarınızda hiç aynı kasa focus var mı onun kumandasını aracınıza kodlayp bir deneyin yada sizin kumandanızı onun aracına kodlayıp deneyin sorun pil mi kumanda mı kilit sistemi mi daha rahat anlarsınız. kumanda kodlama işlemi için: anahtarı 4-5 defa (bip sesi gelinceye kadar) kontak konumu nu I den II ye çevirin. I-II-I-II-I-II-I-II şeklinde. bip sesi gelince anahtarı kontaktan çıkarın ve bir tuşuna basın bip sesini tekrar duyun. aracı çalıştırın stop edin. kumanda kodlama işlemi tamalanmıştır. diğer anahtarla bu işlemi yapmak için (yani başka bir focusun yada mk3 mondeo da olabilir) kontağa kendi anahtarınız takın ve çevirme işlemini yapın ardından bip sesini duyunca kodlamak istedğiniz kumandanın bir tuşuna basın Yorum bağlantısı
Recommended Posts