İçeriğe Yönlendir

Fusion Amortis&#246r Sorunu


Gökhan Çelenk

Recommended Posts

Gökhan Çelenk

Merhaba arkadaşlar

Babama ait fusion 100000 kmye yaklaştı son zamanlarda çukurlardan geçerken çok ses gelmeye başladı tak-tuk diyor ;)) servise götürdük 4 amortisör lazım dedi ve yaklaşık 900 TL hesap çıkardı İstanbulda servis dışında yaptırabilceğimiz uygun yer var mı ?

Tavsiye lütfen

Teşekkürler

İyi sürüşler

Yorum bağlantısı
Onur Demir
(düzenlendi)

900TL çok, Ama serviste normaldir bu fiyatlar...

İstanbulda servis tavsiye edemem ama , Aşağı yukarı amortisör fiyatı, Yanlış hatırlamıyorsam: Motocraft: 180TL sachs: 125TL gibi bir fiyataydı sanırım.

Motocrafttan şaşmayın yinede ;)

Edit: Şimdi baktımda Serviste 900TL Fiyat çok değil ya 4 amortisör için. Parçacılarda 180x4=720TL E birde montaj var. amortisör başına 40tl desen 880TL yapar en ucuz yerde.

tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

En sağlam yerlerden olan amortisörlerin, bu kadar kısa zamanda patlamış olması ilginç. Bence meblağları harcamadan önce, 0212 2304841 den Osman ile görüşün, aracı gösterin. Ayrıca 900 ün üzerine az birşeyler ilave ederek, Koni sertlik ayarlı amortisör bile taktırırız ;)

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Çağlar abi biliyosun benimkisi 60binde patladı. Gerçi darbeye bağlıydı ama.

Ayrıca şu koni amortisörü Fusiona göre olanını bulabileceğimizi sanmıyorum. Varsa Haberim olsun ;)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Ozyurek
:lol2: Bugün sanayiye gittim ve arkaların patlak olduğunu söylediler ve arka amortisörleri değiştirdiler,arkadaki ses %80 oranında kesildi fakat yinede çukurlara girdiğimde çok çok hafif bir langırtı sesi duyuyorum,bu ses nereden gelebilir?

Z rottan... Ses arkaya yansıyabiliyor...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ayhan Şentürk
Abi zaten benim z rotlar gıcırdayıp duruyordu ve geçen gün arabanın altına yatıp,z rotlara 1 kutu wd 40 boşalttım ama azda olsa hala ses geliyor,ozaman dediğin gibi olabilir...

Z rotlar wd40 sıkılacak bir parça değil. Hatta dışarıdan müdahale edilecek bir parça değil. Üzerinde toz lastikleri var. Z rotların başlarıda gres içinde çalışıyor. Üzerindeki lastikler yırtılıp koptuğunda kısa sürede bozuluyor.

6806c6ea50ea2de3df70f5451156cd06.jpg

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Arabada biraz yüklü kullanılmış sanırım. Darbeyi yay ve süspansiyonun ememediği durumlarda şaseye sert darbe vurmaması için yük süspansiyon takozuna gelir. Devamlı takoza vurma durumunda takoz parçalanır ve düşen koruma borusu ses yapmaya başlar.

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit
Amortisörü değiştirmeme rağmen arkadaki lıkırtı hala geçmeyince bugün malatyadaki hurdacıları gezdim ve tesadüf yeni gelen pert bir fusion buldum ve ondaki amortisör takozlarını söktürdüm...Komple çiftine 40 lira para verdim ve taktırdıktan sonra arkadaki ses tamamen kesildi....

Çıkan amortisörler ne oldu ? :nazar:

Duruyormu yani? :)

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit
Adamın masasının üzerine bıraktım,eğer arada biri almamışsa hala duruyordur :nazar:

Talip olabilirim. :)

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit
20 liraya tamir ediyorlar onları :)

Benim niyetim ayrı. :nazar::)

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Tamer Akkan

Geçen gün balataları kontrol ederken arka amortisör takozlarının artık parçalandığını ve işlev görmediğini fark ettim. Sizce markanın önemi var mı? yoksa herhangi bir marka alıp taktırsam olur mu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...