Guest Bahad?r 7 Eylül 2009 Paylaş 7 Eylül 2009 Özgür bey hoşgeldiniz.İlk iletinizde bir sorunu çözdünüz.Hayırlı olsun . Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 7 Eylül 2009 Yazar Paylaş 7 Eylül 2009 Merhaba Metehan Bey,Bujilerin olduğu bölüme su birikmesi sorununu daha önce ben de yaşadım. Öncelikle, sorunu gidermek için, kaputun her iki yanındaki su tahliye kanallarını temizledim, sonuç değişmedi. Ardından, ön camın önündeki ızgara ile kaput arasında bulunan contanın sızdırma yaptığını düşünerek, contayı ters çevirdim. Yine sonuç değişmeyince, kaputun contaya daha sıkı basması için kaput ayarı yaptım ama yine su girmeye devam ediyordu. Sonunda, sorunun son derece basit ama akla gelmesi güç bir yerden kaynaklandığını tespit ettim; kaputun üzerinde bulunan su fıskiyelerinden. Su fıskiyelerinin etrafındaki boşluktan (özellikle sağ taraftaki) giren su, direkt olarak bujilerin bulunduğu çukur hazneye doluyordu. Çözümü için; kaputu açıp, fıskiyelere gelen hotumları sökerek, fıskiyeleri yerinden çıkartıp, siyah sıcak silikon tabancası ile silikonlayarak yerine takmak gerekiyor. Fıskiyeleri yerine taktıktan sonra, bir müddet kurumasını bekleyip, kaputun üzerinden taşan fazla silikonları da (çirkin görünmemesi için) bir maket bıçağı ile temizlerseniz sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir. Yine de sorunun buradan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için ufak bir test yapmanızı öneririm. Kaputu açıp, sürekli ıslanan bölgeye kuru bir bez ya da ıslaklığı belli edecek bir materyal koyup, kaputu kapatın. Bir bardak suyu sırasıyla her iki fıskiyenin de üzerine döküp, daha sonra kaputu açarak koyduğunuz materyalin ıslanıp ıslanmadığını kontrol edin. Eğer ıslaklık varsa, çözümü de yukarıda belirttiğim gibi olacaktır. Umarım işinişze yarar. Kolay Gelsin... Çok teşekkür ederim Özgür bey inşallah bayram izninde bolca vaktim olacak ve emin olun sizin dediğiniz yerle ilgili de deneme yapacam.Ayrıca ilk mesajınızda bana yardımcı olmak istemeniz beni ayrıca sevindirdi.Hoşgeldiniz. Yorum bağlantısı
Özgür Daldaban 8 Eylül 2009 Paylaş 8 Eylül 2009 (düzenlendi) Bahadır Bey ve Metehan Bey çok teşekkür ederim, aranızda olmaktan ben de mutluluk duyuyorum. Bu arada Metehan Bey, su sızdırma sorununu hallettikten sonra bujileri değiştireceğinizi mesajınızda belirtmişsiniz. Bence de mutlaka değiştirin. Bir de ufak hatırlatma yapayım; bujiler söküldükten sonra, buji yuvalarını hava tabancası ile mutlaka temizletin. Bu sayede, hem içeriye sızmış olan sudan kurtulur, hem de o bölgeyi tamamen nemden arıtmış olursunuz. Kolay Gelsin... 8 Eylül 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Mendeş 8 Eylül 2009 Paylaş 8 Eylül 2009 Aynı sorun bendede var hiç farkı yok hatta konu açacaktım motora giren su diye başlığınızı gördüm.Benim motor kaputu bir kaza sonrası değişti acaba ondan mıdır diyordum ama sanırım ondan değil.Peki ya bu cam dıskiyelerinden değilse ne olacak? Bayağı bir uğraşacakmışız gibi geliyor Metehan Bey Yorum bağlantısı
Mustafa Mendeş 8 Eylül 2009 Paylaş 8 Eylül 2009 Birdeşunu sormak istiyorum:Buji kablolarını çıkardığım zaman içinin küf tuttuğunu gördüm bunun bir zararı olur mu? Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 26 Eylül 2009 Yazar Paylaş 26 Eylül 2009 Arkadaşlar herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Sorunumu halletim, en azından şimdilik ilerde tekrar karşıma çıkarmı bilemem ama bu sefer daha donanımlı olarak soruna yaklaşırım. Aynı olayı yaşan arkadaş olursa diye nasıl çözdüğümü anlatayım.Öncelikle bujilere giren suyu denemek için su fıskiyelerinin ordan bir miktar su döktüm ve bekledim sonuç olarak bingoo 1 de 1 yaptım.Hemen önce hortumlarını çıkarttım ve içerdeki tırnağı kurtararak fıskiyeleri çıkarttım kuruladıktan sonra biraz slikon yardımı ile tekrar montajını yaptım, kuruduktan sonra tekrar test etdim ve sonuç mükemmel anlayacağınız bu dertten kurtuldum. Diğer sorunum ön cam fitilinin ordan LPG'nin beynine giden suyu kesmek için hemen öndeki plastik aksamı komple söktüm ve içerisinde bulunan siyah süngerimsi fitilin eridiğini gördüm.Onu çıkartmadan üzerine hemen yeni bir sünger hazırladım ve zekayı bir çalıştırarak şambriyel lastikten sünger kalınlığında keserek üzerine yapıştırdım.Bir nevi conta fazifesi görmesi açısından ve tekrar montaj sonuç tahmin ettiğiniz gibi yine mükemmel. Bagaj bölmesine giren suyu ne kadarda denediysem de suyun içeriye girmesini sağlayamadım bende şüphelendiğim heryere slikon sıktım. Sanırım bu derttende kurtuldum. Yalnız taktir edersiniz ki bayram bayram tam bir günümü harcadım. Ford üreticilerinin kulakları çınlasın diyerekten bir günümü feda ettim. Şimdi sırada pasta cila var 1 yıldır yaptırmadım hiç aldığımda yeni yapılmıştı. Onuda Kurban bayramına artık.Şu bayramlarda olmasa halimiz harap sanırım. İnşallah bu konularda sıkıntısı olan arkadaşlar için faydalı olabilirim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Eylül 2009 Paylaş 26 Eylül 2009 Metehan Bey geçmiş olsun.. Birdeşunu sormak istiyorum:Buji kablolarını çıkardığım zaman içinin küf tuttuğunu gördüm bunun bir zararı olur mu? Philips kontakt sprey ile temizlemeniz gerekir.. Zararı olur.. Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 26 Eylül 2009 Yazar Paylaş 26 Eylül 2009 Çok teşekkür ederim Mehmet bey inşallah tekrar karşılaşmam aynı sıkıntılarla ama dediğim gibi bu sefer daha tedarikli olurum. Aklımdayken söyleyeyim benim araç bu hafta sonu büyük ihtimal Nevşehirde olacak oradanda Kozaklı kaplıcaları ama ben gelemiyorum sadece annem ve babam Gelebilsem tam süper olurdu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Eylül 2009 Paylaş 26 Eylül 2009 Herhangi bir sıkıntıları olursa beni bulsunlar.. Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 26 Eylül 2009 Yazar Paylaş 26 Eylül 2009 Teşekkür ederim Mehmet bey aklımda olsun.Bir kaç tanıdıktan tlf. numarası aldık otel için bakalım bir gitsinlerde tekrardan teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Eylül 2009 Paylaş 26 Eylül 2009 Gitmeden rezervasyon yaptırmalısın Antalya'dan farkı yoktur buranın.. Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 27 Eylül 2009 Yazar Paylaş 27 Eylül 2009 Daha önce gidenlerde aynı uyarıyı yaptılar artık o işleri kendileri hallederler tlf. ile teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 17 Ocak 2012 Paylaş 17 Ocak 2012 Arkadaşlar bu konuyu tam olarak açıklığa kavuşturdum.Kaput üzerinde bulunan su fiskiyesinde hortumun girdiği yerde bir çatlama-kırılma oluyor.Bende çatlak var.Cam'a su atınca oradan bir miktar su içeriye kaçıyor.Tam olarakta buji yatağına geliyor.Ancak bende kapak olduğu için sıkıntı yok.Havalar biraz düzelsin yeni bir fıskiye memesi alıp değiştireceğim.Bakınca gözle görülmüyor ancak durum bu şekilde..Aklınızda bulunsun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts